albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
baclit derken,OLED ler de oled-light oluyor bu+

çıplak gözle görmediğim için bir yerde yalnış var ama tam çözemedim,sadece gönderdiğin resimden hareketle
normal bir "HDR" de olması gereken resmim olmadığı için(buna klasik sorun demiştim)böyle belirtmiştim

>Oled ler de baclit sistemi NIT gücü yeterli olmazsa bile bir HDR içerik te yine de güzel resim verir,zaten aşırı
parlak olması da resmin org.halini biraz bozuyor(HDR çekilmiş içerik de bile)

>kabloyu şimdilik geç,o kadar yüksek bir DATA geçmediği için yeterlidir,ama sanırım dandik bir kablo değil kullandığın??

>peki böyle bir cihaz kullandığın zaman "kablo kalitesi" önemlimidir?? EVET önemlidir!
normal bir 1.4 kablo ile Bluray bağlarsın çalışır ama bazı BD ler kablo da seçtiği için,örneğin bu cihaz da o kablo çalışmaz!
(örneğin Panasonic BD ler acaip kablo seçer!)

>şimdi "AppleTV" nasıl bir tepki veriyor burada,bunu da bilmiyorum,görmem gerekiyor!
örneğin harici bir cihaz(şimdi bu senin AppleTV olsun)+Panel ile olan "hand-shake" ilişkisi her fonksiyonu
tam olarak yapabiliyormu,özellikle HDR de!! bence bu da bir soru işareti?

Not;örneğin ben Youtube dan HDR li bir içerik açarak dene diye bunun için demiştim! örneğin panelin
Smart dan girip YT den bunu yapabilirmisin? ben burada "Smart Youtube" programını indirip kurdum
çünkü orada bu bahsettiğim seçenekler vardır VP9 olanlar gibi!!

HDR+60fps+yüksek bit-rate değerli içerikler seçimi

Bence senin panel de sorun yok,hatta bir normal LCD den çok daha iyi de olması gerekiyor sadece sorun
uygun içerikler uygun ayarlar uyumlu cihazlar v.s

neticede HDR diye önüne gelen cihaz böyle bir desteği veriyor gibi görünüyor ama işin aslı öyle değilki
özellikle yazılım sorunu var+H/W sorunuda var

yani şimdi ben Vestelin OLED için bu taktığı MB sini bilmiyorumki daha doğrusu tam OLED içinmi bu??
bu basit bir işe değilki,ben Arçelikleri izledim ki bu grup daha iyi TV yapıyor,beğenmemiştim OLED lerini!

>öncelikle HDR için PicMode;Vivid olacak(bunu ya kendisi algılayıp geçecek ya da sen seçeceksin,ben de
bu otomatik olarak geçiyor) ben sonra kafama göre(içeriğin naturalliğine dikkat ederek) yeniden Vivid den
çıkıp Standard/Normal moda geçiyorum,bu sana kalıyor

>HDR için ayrı mode olmaz(aslında olmalıdır ama ben böyle bir panel henüz görmedim!)çünkü yazılımlar
ortak ve bunu böyle ayırıp işleyecek bir sistem henüz yok,yaw ortada laf aramızda böyle video sistemleri
üretecek üretici kalmadıki:hmm

>evet HDR+Vivid ayarlar da bunlar 100 e kökleniyor! baclit/oled NIT değeri en yükseğe çıksın diye ama
falsolar da o zaman başlıyor(senin gönderdiğin HDR li resim gibi)

>>>INFO tuşunu boşver şimdi,onlar yazılım ile oynanarak ON/OFF gibi görülebilir,mühim olan o bilgi değil de
asıl o işi yapabiliyorumu!!

>>YT de fark göremiyorsan zaten bir sorun var demektir panel de! SDR ile HDR farklı görülecektir en azından
"aydınlanma" durumu sahneyi değiştirecektir!

netice olarak resmi tam doğru modlarına göre belirleyip vermek de panelin yani sisteminin işidir!
bunu da süper yapıyor demek için iyi incelemek gerekiyor ve bana göre bu işi pek düzgün beceremiyorlar!

Ayrıca DV/HDR v.s zaten değişik veya bizim gözlerimize aşina olan resimler değildir!
bir de bunu yapacak sistemin de ona göre tam uygun olduğunu ben sanmıyorum
Ve en önemlisi "içerik" tam nedir,yani bir Hollywood filmini HDR ile çekersen senaryosu da özel olacaktır!
karnalık/gölge bunların detayları vs... ben bazı filimler gördüm HDR diye;"gece sahneleri" bana göre tamamen yalnış
ve özellikle ortam aydınlamaları tamamen değişik ve doğal da hiç değil!

HDR filimler güzndüz aydınlık ortamlarda fazla falso vermiyor ama gece çok fena çuvallıyor
zaten Oled de LCD de gece çuvallıyorlar,bir Plasma kalitesin de FILM lerde kesinlikle değiller,natural resim den
ciddi uzaklar,karanlık detayları falso!

E Çevrimdışı

EmreHdv

Yeni Üye
17 Şub 2020
12
30

çıplak gözle görmediğim için bir yerde yalnış var ama tam çözemedim,sadece gönderdiğin resimden hareketle
normal bir "HDR" de olması gereken resmim olmadığı için(buna klasik sorun demiştim)böyle belirtmiştim

>Oled ler de baclit sistemi NIT gücü yeterli olmazsa bile bir HDR içerik te yine de güzel resim verir,zaten aşırı

>kabloyu şimdilik geç,o kadar yüksek bir DATA geçmediği için yeterlidir,ama sanırım dandik bir kablo değil kullandığın??

>peki böyle bir cihaz kullandığın zaman "kablo kalitesi" önemlimidir?? EVET önemlidir!
normal bir 1.4 kablo ile Bluray bağlarsın çalışır ama bazı BD ler kablo da seçtiği için,örneğin bu cihaz da o kablo çalışmaz!

>şimdi "AppleTV" nasıl bir tepki veriyor burada,bunu da bilmiyorum,görmem gerekiyor!
örneğin harici bir cihaz(şimdi bu senin AppleTV olsun)+Panel ile olan "hand-shake" ilişkisi her fonksiyonu

Not;örneğin ben Youtube dan HDR li bir içerik açarak dene diye bunun için demiştim! örneğin panelin
Smart dan girip YT den bunu yapabilirmisin? ben burada "Smart Youtube" programını indirip kurdum

Bence senin panel de sorun yok,hatta bir normal LCD den çok daha iyi de olması gerekiyor sadece sorun

neticede HDR diye önüne gelen cihaz böyle bir desteği veriyor gibi görünüyor ama işin aslı öyle değilki

yani şimdi ben Vestelin OLED için bu taktığı MB sini bilmiyorumki daha doğrusu tam OLED içinmi bu??
bu basit bir işe değilki,ben Arçelikleri izledim ki bu grup daha iyi TV yapıyor,beğenmemiştim OLED lerini!

>öncelikle HDR için PicMode;Vivid olacak(bunu ya kendisi algılayıp geçecek ya da sen seçeceksin,ben de
bu otomatik olarak geçiyor) ben sonra kafama göre(içeriğin naturalliğine dikkat ederek) yeniden Vivid den

>HDR için ayrı mode olmaz(aslında olmalıdır ama ben böyle bir panel henüz görmedim!)çünkü yazılımlar
ortak ve bunu böyle ayırıp işleyecek bir sistem henüz yok,yaw ortada laf aramızda böyle video sistemleri

>evet HDR+Vivid ayarlar da bunlar 100 e kökleniyor! baclit/oled NIT değeri en yükseğe çıksın diye ama

>>>INFO tuşunu boşver şimdi,onlar yazılım ile oynanarak ON/OFF gibi görülebilir,mühim olan o bilgi değil de

>>YT de fark göremiyorsan zaten bir sorun var demektir panel de! SDR ile HDR farklı görülecektir en azından

netice olarak resmi tam doğru modlarına göre belirleyip vermek de panelin yani sisteminin işidir!
bunu da süper yapıyor demek için iyi incelemek gerekiyor ve bana göre bu işi pek düzgün beceremiyorlar!

Ayrıca DV/HDR v.s zaten değişik veya bizim gözlerimize aşina olan resimler değildir!
Ve en önemlisi "içerik" tam nedir,yani bir Hollywood filmini HDR ile çekersen senaryosu da özel olacaktır!
karnalık/gölge bunların detayları vs... ben bazı filimler gördüm HDR diye;"gece sahneleri" bana göre tamamen yalnış

HDR filimler güzndüz aydınlık ortamlarda fazla falso vermiyor ama gece çok fena çuvallıyor
zaten Oled de LCD de gece çuvallıyorlar,bir Plasma kalitesin de FILM lerde kesinlikle değiller,natural resim den
Plazma hepsinden iyiyse neden üretimi bitti hocam maliyetimi fazla

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141

Apple TV ve Amazon Fire Stick 4K HDR arasında aynı içerikte fark yok. Problem her ikisinde de devam ediyor. Fire tv tv ye doğrudan HDMI üzerinden bağlı. Tv bin tüm HDMI putları 2.0a o yüzden port farkı yok. Arada HDMI kabloda olmadığından hali ile HDMI kablonun bir etkiside yok. Ama sonuç aynı. Şimdi tv bin youtube uygulamasından bir kaç içerik baktım 4k her ancak malum corona pandemisinden dolayı youtube da içeriklerin çözünürlüğünü düşürdü. Normalde 3980x2160 içerikleri video istatistikleri bölümünden görebiliyordum ancak durum şu anda farklı görebildiğim maksimum çözünürlük 1920x1080 p. PQ değerine baktığımda bt 709 tv nin youtube uygulamasında ancak aynı videoyu FireTV den açtığımda bt 2020 oluyor yani tv nin youtube uygulaması sadece 4K HDR desteği yok. Bunu da keşfetmiş oldum. Şimdi çektiğim ve gönderdiğim tüm fotolar dinamik modda çekildi. Bu arada bazı tv lerde lg gibi mesela her moduna geçildiğinde ayrı bir resim ayarlama bölümü açılıyor bu philips te de öyle. Ama benim tv de bu yok. Sonra çıkardığı Vestel 65OD9900 ın kullanım kılavuzunda var görünüyor. Şimdi fotolara bakalım.

İlki FireTV bt 2020 yani her bir içerik

IMG_20200328_125152.jpg

İkincisi TV nin youtube uygulaması bt 709 yani SDR, tv nin youtube uygulaması HDR desteklemiyor bu durumda.

IMG_20200328_124543.jpg

İki resim arasında çok az fark var, tabii eğitilmiş gözler daha iyi anlayabilir farkı.

İlki HDR, ancak youtube çözünürlükleri düşürdü corona pandemisinden dolayı

IMG_20200328_12515279d070047bc06330.jpg

İkincisi SDR
IMG_20200328_124543dfd2981859094a44.jpg

Arada ben çok fark göremedim ancak eğitilmiş gözler anlayabilir farkı bilemedim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Plazma hepsinden iyiyse neden üretimi bitti hocam maliyetimi fazla

Ana sebeb aslında maliyet değildir! öncelikle "rekabet" bitirmiştir!
ardından "caponları" da aynı şekilde rekabet bitirmiştir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

C anatomist

hocam senin ev nerde yaw,kalkıp geleyim diyorum,çıplak gözle görüp
ellemek isterim o paneli ben ve oturup Çay içeriz:cay:kiskis

++
ellemeden olmaz paneli,uzaktan kumanda ile yapamıyoruz bazı işleri

Senin ana sıkıntın HDR deki resim oturmamasımıdır,ilk verdiğin resimde HDR falsolu idi
ve hala öyle sanırım HDR de aşırı bir parlama ve renkler v.s gidik,yaw bende karıştırdım
şimdi

++
Bu arada şunu sorayım,YT nin durumunu bilmiyorum,neyi düşürmüş v.s ama bende sorun yok şimdilik
sorum şudur;Vestele program yüklenebiliyormu "Smart TV" sine??

şunu yükleyin bir zahmet "Smart Youtube" bu program da istediğim şeyler var ayarlar v.s olarak ve sanırım
kısıtlama da yok!

önce bir HDR bulunuyor
sonra Video ayarlarında 2160p HDR seçiliyor 60fps oluyor zaten bu,sonra da VP9 diye
işaretliyorsun OK dir

ancak dediğim gibi ben bunu sevmiyorum ve izlemiyorum aynı içeriği HDR siz daha çok beğeniyorum
ama tercih senin tabiki,kontrol amaçlı kullanıyorum sadece ve bende sorun yok

AppleTV/AmazonFire bildiğim-kullandığım Box lar olmadı hiç ancak onlarca Box kullandım başka marka
halen de kullanıyorum ve bahsettiğim Smart Youtube uygulaması da zaten Box da,benim panelin Smart işi
çok kötü,yükleme/silme v.s yoktur,Vestlelinkini bilmiyorum ama kısıtlı destek olabilir

Senin Box lara uygulama apk leri yükleniyormu peki??

"Smart YouTube" bence en iyisi veya kolayı diyeyim

buraya yükledim benim uygulamayı/Smart Youtube/

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

Sharp61

Yeni Üye
24 Tem 2019
16
42
Selamlar. Hepsiburada da Grundig TV Lee için kampanya var. 65gdu7810 4600 TL 55gdu7810 3400 TL ve 55gcu7900 3300 TL bu fiyatlardan alınca 300 TL market çeki ve kredi kartı içinde 300 TL puan avantajı var. Bu modellerden biri için fırsattır diye öneriniz var mıdır

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
Ana sebeb aslında maliyet değildir! öncelikle "rekabet" bitirmiştir!
ardından "caponları" da aynı şekilde rekabet bitirmiştir

C anatomist

hocam senin ev nerde yaw,kalkıp geleyim diyorum,çıplak gözle görüp
ellemek isterim o paneli ben ve oturup Çay içeriz:cay:kiskis

++
ellemeden olmaz paneli,uzaktan kumanda ile yapamıyoruz bazı işleri

Senin ana sıkıntın HDR deki resim oturmamasımıdır,ilk verdiğin resimde HDR falsolu idi
ve hala öyle sanırım HDR de aşırı bir parlama ve renkler v.s gidik,yaw bende karıştırdım
şimdi

++
Bu arada şunu sorayım,YT nin durumunu bilmiyorum,neyi düşürmüş v.s ama bende sorun yok şimdilik
sorum şudur;Vestele program yüklenebiliyormu "Smart TV" sine??

şunu yükleyin bir zahmet "Smart Youtube" bu program da istediğim şeyler var ayarlar v.s olarak ve sanırım
kısıtlama da yok!

önce bir HDR bulunuyor
sonra Video ayarlarında 2160p HDR seçiliyor 60fps oluyor zaten bu,sonra da VP9 diye
işaretliyorsun OK dir

ancak dediğim gibi ben bunu sevmiyorum ve izlemiyorum aynı içeriği HDR siz daha çok beğeniyorum
ama tercih senin tabiki,kontrol amaçlı kullanıyorum sadece ve bende sorun yok

AppleTV/AmazonFire bildiğim-kullandığım Box lar olmadı hiç ancak onlarca Box kullandım başka marka
halen de kullanıyorum ve bahsettiğim Smart Youtube uygulaması da zaten Box da,benim panelin Smart işi
çok kötü,yükleme/silme v.s yoktur,Vestlelinkini bilmiyorum ama kısıtlı destek olabilir

Senin Box lara uygulama apk leri yükleniyormu peki??

"Smart YouTube" bence en iyisi veya kolayı diyeyim

buraya yükledim benim uygulamayı/Smart Youtube/

Evet atv4k ya yüklenmiyor ama FireTV 4k ya aptoit tv ile yükleyebiliyorum. Smart youtube u yükleyip bir kaç foto paylaşabilirim. HDR nin ne demek olduğunu hala çıplak gözle göremedim kısacası. İlk fotoda zaten bt 2020 renk paleti yani HDR ama performans ortada renkler daha soluk. Resim ayarı dinamik olmasına rağmen. Aslında HDR içerikte renklerin daha canlı olması beklenir ama burada dikkat edilmesi gereken şey tüm resmin aşırı parlak olmaması. Yani HDR aslında daha parlak resim değil, renk tayfı daha geniş, renk geçişleri daha doğru resim demek. Ancak dediğim gibi HDR desteğinin var olduğu iddia edildiği için ben bu paneli aldım. Hatta almadan Vestel müşteri hizmetlerinden teyit ederek aldım. Ama performans ve hataları ortada. Ondan dolayı değişimi kendileri önerdiler. Bundan dolayı kendilerinden şu ana kadar çok memnunum. Umarım ilgi ve alakaları bu şekilde devam eder.

Bu arada her zaman çay kahve içmeye beklerim ama malum corona pandemisi var :). Misafirden değil önce kendimden şüphe ederim bu konular da :)

F Çevrimdışı

Floppy

Yeni Üye
30 Eki 2019
28
merhabalar, Samsung 55RU7090 TV şuanda 4000 TL bu tv ile ilgili
kullanım genelde günlük film, tv kanalları, smart özellikleri vs için kullanacağım. daha önce bu tv ile ilgili bir yorum vs. bulamadım forumda. kullanan var mıdır acaba, kronik bir sorunu olumsuz bir yanı var mıdır, smart özellik penceresi takılma vs. yapar mı. çok bilgim olmadığı için bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu foruma yazıyorum. Teşekkürler.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
merhabalar, Samsung 55RU7090 TV şuanda 4000 TL bu tv ile ilgili
kullanım genelde günlük film, tv kanalları, smart özellikleri vs için kullanacağım. daha önce bu tv ile ilgili bir yorum vs. bulamadım forumda. kullanan var mıdır acaba, kronik bir sorunu olumsuz bir yanı var mıdır, smart özellik penceresi takılma vs. yapar mı. çok bilgim olmadığı için bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bu foruma yazıyorum. Teşekkürler.
şahsi fikrim , para 4000 se, boyutu 50 ye düşürüp, 50ru7400 veya 7440 almaktır.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yaw beyler bende şuna taktım,birisi bana açıklasın; "Bluetooh" yok !!
ülen bu devirde hangi cihaz bunsuz olur:hayir
herifler bunu bile bir "özellikmiş" gibi bir modelde var bir modelde yok v.s olayına çevirmişler
ayıp yaw

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Evet atv4k ya yüklenmiyor ama FireTV 4k ya aptoit tv ile yükleyebiliyorum. Smart youtube u yükleyip bir kaç foto paylaşabilirim. HDR nin ne demek olduğunu hala çıplak gözle göremedim kısacası. İlk fotoda zaten bt 2020 renk paleti yani HDR ama performans ortada renkler daha soluk. Resim ayarı dinamik olmasına rağmen. Aslında HDR içerikte renklerin daha canlı olması beklenir ama burada dikkat edilmesi gereken şey tüm resmin aşırı parlak olmaması. Yani HDR aslında daha parlak resim değil, renk tayfı daha geniş, renk geçişleri daha doğru resim demek. Ancak dediğim gibi HDR desteğinin var olduğu iddia edildiği için ben bu paneli aldım. Hatta almadan Vestel müşteri hizmetlerinden teyit ederek aldım. Ama performans ve hataları ortada. Ondan dolayı değişimi kendileri önerdiler. Bundan dolayı kendilerinden şu ana kadar çok memnunum. Umarım ilgi ve alakaları bu şekilde devam eder.

Bu arada her zaman çay kahve içmeye beklerim ama malum corona pandemisi var :). Misafirden değil önce kendimden şüphe ederim bu konular da :)

-O zaman "Aptoide" den yüklersin,bunun en büyük artısı,YT de zırt pırt çıkan Reklamlar bunda yoktur!
ancak bu program biraz seçici ve her cihaza şak diye yüklenemiyor! benim şu an kullandığım Box a
sorunsuz yüklendi ama diğer Box a yüklenmiyor,ne Aptoide den nede çeşitli yerlerden! her iki Box da
"Rootlu" yani normal de bir apk.yüklemede sorun yok ama diğerine yüklenemiyor

-HDR nin bana göre hiç bir artısı yok,açınca göreceksin ne mal olduğunu ve zaten açmışsın hocam
aşırı parlak bir resim alıyorsun geceyi neredeyse gündüz gibi yapıyor v.s ancak kimisi bunu seviyor
ya da böyle vivid/parlak aşırı canlı veya aydınlık v.s resim seviyor,zevk emeselesi yani:kiskis

-BT2020 olması farketmiyor,aşırı parlak olunca resim,zaten renk tutması da olmuyor haliyle resim soluk oluyor
ya da sen daha koyu veya yoğun tonlu resim istersen bu zaten olamıyor,ben bu HDR işini açıkçası tutmadım
bir ara TV lerde "3D" olayı vardı ona benzyor biraz o zaman herkes merak ediyordu v.s sonra 3D tamamen bitti!
Bence sen buna fazla kafayı takma,normal resimler nasıl ona bak

-"Dynamic" Mode bizim eskiden söylediğimiz SHOP mod dur aslında,ben buna "marketing mode" diyordum
malı daha güzel gazlama modudur bu,aşırı parlak canlı v.s olur anlamayn adam bir bakar işte budur der:clap2
Dynamic mode ile renkler oturmaz,HDR de duruma göre biraz oturuyor ama tam otumaz tabiki,çünkü ışık aşırı
parlak geliyor!
"HDR Cam" ile çektin diyelim;iyi de o çektiğin resim doğal değilki!

Gelelim renklere;yaw bu panel nedir arkadaş Vestel veya mestel filan,referance panelmidir ki bu???
yada hangi markaysa,günümüzde tam doğru resim veren panelmi var Pioneer gibi!!
Ona en yakın Panasonic OLED ler var bir tek! iyi de Pana daki mühendis ekibi de komple Pio dan
Transfer edilen adamlar ve haliyle en iyisi de Pana Oled ler:ok

Bunlar çok ciddi "kafa işleridir" Pio yok,Tosh da Dükkanı kapattı,kim kaldı,Sharp da bıraktı bu işleri
kala kala bizim şu Çin liler kaldı yaw(Samsung/Sony bunlarıda geç bir kalem Çin li alayı bunların)

>şunu yazmışsın:
...Aslında HDR içerikte renklerin daha canlı olması beklenir ama burada dikkat
edilmesi gereken şey tüm resmin aşırı parlak olmaması....

doğru sayılır ama bazı farklar var burada;evet canlı ama neye göre canlı?? bir "doğru" var
bir de insanların beğendiği veya beğeneceği doğru var! örneğin ben beğenmiyorum ama sen de
tam tersi beğenebilirsin o canlıklık tam oturmuyor bence,ama benim panel de bu açıdan sorun
yok yerine oturuyor ama bana hala falsolu geliyor,bazı paneller de ise bir şeylere bağlı olarak
(örneğin senin ilk HDR resmin gibi) bütün tonlar bozulmuş ve genelde de böyle oluyor veya oradaki
parlaklık biraz daha az olsa bvile bana göre bunların hiç birisi doğru tonlamalar+ışık şiddeti değildir!

Dynamic mode zaten bozuyor resmi! HDR olursa bu bozulma daha az oluyor ama bana göre yine bozuk
bu HDR işi de henüz oturmadı,"marketing" durumu devam ediyor senin anlayacağın! yaw bu adamlara böyle
malzemeler lazım yoksa o malı satamazlarki! elde atacak mermi kalmadı,bir şeyler uydurup bunları da muazzam
özelliklermiş gibi gazlamak istiyorlar malı kakalamak için!

-Müşteri hizmetleri;bunların geçin bir kalem,OLED bilgisi v.s bunu da geçin,daha bu işi adam gibi bilip de
sunacak adamlar yok,zaten olmaz da malı nasıl satacaklar o zaman???

-Hocam sen çokmu katalog filan inceledin okudun,ya da bir yerlere baktın çeşitli resimler gördün ki çoğu
bunları da "marketing türü" işlerdir v.s??? valla kağıt üstünde her şey süper ama fiili durumda hiç de böyle değildir!

++
Sen beni eskiden Forumlardan tanıyormuydun acaba??
öncelikle aldığın paneli kötüliyemem ancak kriterlerini tam oturtamıyorsunn gibime geliyor bana
ya da sen de kağıt üstü bilgilere dayanarak daha büyük bir beklenti içine girmişsen bunlar normal o zaman
++

Örneğin sana ilk önerim bu paneli normal işleme durumu nedir,"Bluray" bence şart varmı sende BD??
ya da emanet de bulabilirsin,tak bazı filimleri öyle test et,panelin resim kalitesini(Box filan olmaz,o sonraki iş)
"dahili uydu alıcısı" bu ne alemde?? bende işin bu kısmı moktan,hiç beğenmedim 4K lar bile aman aman değil!
sıkı bir Receiver var gerekirse onu bağlıyorum ara sıra,ama 4K Receiver da şart!

Yada HDR hariç hepsi bir şekilde seni keşmişse,bence onu kullanmaya devam et
iyice bir tanı panelini veya "motion" nasıl panelde,benim ilk baktığım kriterdir!

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
-O zaman "Aptoide" den yüklersin,bunun en büyük artısı,YT de zırt pırt çıkan Reklamlar bunda yoktur!
ancak bu program biraz seçici ve her cihaza şak diye yüklenemiyor! benim şu an kullandığım Box a
sorunsuz yüklendi ama diğer Box a yüklenmiyor,ne Aptoide den nede çeşitli yerlerden! her iki Box da
"Rootlu" yani normal de bir apk.yüklemede sorun yok ama diğerine yüklenemiyor

-HDR nin bana göre hiç bir artısı yok,açınca göreceksin ne mal olduğunu ve zaten açmışsın hocam
aşırı parlak bir resim alıyorsun geceyi neredeyse gündüz gibi yapıyor v.s ancak kimisi bunu seviyor
ya da böyle vivid/parlak aşırı canlı veya aydınlık v.s resim seviyor,zevk emeselesi yani:kiskis

-BT2020 olması farketmiyor,aşırı parlak olunca resim,zaten renk tutması da olmuyor haliyle resim soluk oluyor
ya da sen daha koyu veya yoğun tonlu resim istersen bu zaten olamıyor,ben bu HDR işini açıkçası tutmadım
bir ara TV lerde "3D" olayı vardı ona benzyor biraz o zaman herkes merak ediyordu v.s sonra 3D tamamen bitti!
Bence sen buna fazla kafayı takma,normal resimler nasıl ona bak

-"Dynamic" Mode bizim eskiden söylediğimiz SHOP mod dur aslında,ben buna "marketing mode" diyordum
malı daha güzel gazlama modudur bu,aşırı parlak canlı v.s olur anlamayn adam bir bakar işte budur der:clap2
Dynamic mode ile renkler oturmaz,HDR de duruma göre biraz oturuyor ama tam otumaz tabiki,çünkü ışık aşırı
parlak geliyor!
"HDR Cam" ile çektin diyelim;iyi de o çektiğin resim doğal değilki!

Gelelim renklere;yaw bu panel nedir arkadaş Vestel veya mestel filan,referance panelmidir ki bu???
yada hangi markaysa,günümüzde tam doğru resim veren panelmi var Pioneer gibi!!
Ona en yakın Panasonic OLED ler var bir tek! iyi de Pana daki mühendis ekibi de komple Pio dan
Transfer edilen adamlar ve haliyle en iyisi de Pana Oled ler:ok

Bunlar çok ciddi "kafa işleridir" Pio yok,Tosh da Dükkanı kapattı,kim kaldı,Sharp da bıraktı bu işleri
kala kala bizim şu Çin liler kaldı yaw(Samsung/Sony bunlarıda geç bir kalem Çin li alayı bunların)

>şunu yazmışsın:
...Aslında HDR içerikte renklerin daha canlı olması beklenir ama burada dikkat
edilmesi gereken şey tüm resmin aşırı parlak olmaması....

doğru sayılır ama bazı farklar var burada;evet canlı ama neye göre canlı?? bir "doğru" var
bir de insanların beğendiği veya beğeneceği doğru var! örneğin ben beğenmiyorum ama sen de
tam tersi beğenebilirsin o canlıklık tam oturmuyor bence,ama benim panel de bu açıdan sorun
yok yerine oturuyor ama bana hala falsolu geliyor,bazı paneller de ise bir şeylere bağlı olarak
(örneğin senin ilk HDR resmin gibi) bütün tonlar bozulmuş ve genelde de böyle oluyor veya oradaki
parlaklık biraz daha az olsa bvile bana göre bunların hiç birisi doğru tonlamalar+ışık şiddeti değildir!

Dynamic mode zaten bozuyor resmi! HDR olursa bu bozulma daha az oluyor ama bana göre yine bozuk
bu HDR işi de henüz oturmadı,"marketing" durumu devam ediyor senin anlayacağın! yaw bu adamlara böyle
malzemeler lazım yoksa o malı satamazlarki! elde atacak mermi kalmadı,bir şeyler uydurup bunları da muazzam
özelliklermiş gibi gazlamak istiyorlar malı kakalamak için!

-Müşteri hizmetleri;bunların geçin bir kalem,OLED bilgisi v.s bunu da geçin,daha bu işi adam gibi bilip de
sunacak adamlar yok,zaten olmaz da malı nasıl satacaklar o zaman???

-Hocam sen çokmu katalog filan inceledin okudun,ya da bir yerlere baktın çeşitli resimler gördün ki çoğu
bunları da "marketing türü" işlerdir v.s??? valla kağıt üstünde her şey süper ama fiili durumda hiç de böyle değildir!

++
Sen beni eskiden Forumlardan tanıyormuydun acaba??
öncelikle aldığın paneli kötüliyemem ancak kriterlerini tam oturtamıyorsunn gibime geliyor bana
ya da sen de kağıt üstü bilgilere dayanarak daha büyük bir beklenti içine girmişsen bunlar normal o zaman
++

Örneğin sana ilk önerim bu paneli normal işleme durumu nedir,"Bluray" bence şart varmı sende BD??
ya da emanet de bulabilirsin,tak bazı filimleri öyle test et,panelin resim kalitesini(Box filan olmaz,o sonraki iş)
"dahili uydu alıcısı" bu ne alemde?? bende işin bu kısmı moktan,hiç beğenmedim 4K lar bile aman aman değil!
sıkı bir Receiver var gerekirse onu bağlıyorum ara sıra,ama 4K Receiver da şart!

Yada HDR hariç hepsi bir şekilde seni keşmişse,bence onu kullanmaya devam et
iyice bir tanı panelini veya "motion" nasıl panelde,benim ilk baktığım kriterdir!
Yani şimdi HDR ve Dolby Vision yeni standartlar aslında standart ta demeyelim. Hala bir standartı yok bu işlerin. Ama premium bir tv de olması bekleniyor haliyle. Firetv stick 4k ile yine görüntüler aldım. Bu sefer çözünürlük 4K ilki HDR ikincisi SDR. Her ikisi de dinamik modda çekildi. Oled ışığı ve kontrast 100. Brigthness 50 siyah kalitesi için. Bunu değiştirmek gama yi etkiliyor. Gama değişince renkler olması gerektiği gibi görünmüyor. Panelde gama ayarı yok bu arada.

IMG_20200328_223244b65b13f261793896.jpg

IMG_20200328_223421.jpg

Aslında dinamik modda color ayarınıda arttırmak gerekiyor. Fakat her ikisinde dinamik ayarı değişmediğinden ben fotoların karşılaştırma açısından adil olduğunu düşünüyorum. BD maalesef yok ve gereksiz pahalı 4K HDR olanlar. Ama Xbox one S 4K BD oynatabiliyor. Oynatıcı var ama disk yok :)

Bu arada ben panelin motion performansını beğeniyorum. Kesinlikle kötü değil ama harika da değil. Tatmin ediyor, dahili uydu alıcısı eh işte. Ben beğenmedim, 1080i aşırı yumuşak, keskinliği arttırmak ta para etmiyor, bence 4K upscale i çok beceremiyor bu panel özellikle SD görüntüleri çevirirken. Bu arada normal tv izlemiyorum ben. Streaming biraz da oyun. Yalnız oyunda HDR çok fark ediyor bence. Mesela metro exodus, HDR sürümü çok iyi gölgeler ışık oyunları karanlıkta ki detaylar muazzam.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt