albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
"Gamma" ayarı yok ne demek yaw!

Vivid mo olursa+HDR olursa olmazsa-olmaz yaw Gamma!
zaten resimler falso,ayarlar da eksikse bu da falso o zaman

"PREMIUM" kim diyor ayrıca,yaw salla geç hocam böyle marketing bilgilerini v.s

Şimdi sen bu resimler den örneğin HDR olanını beğenmiyor olabilirsin ama kimisi bunu arıyor hatta
bayılıyor! yaw öyle insanlar varki adam SDR izliyor ama HDR ayarıyla:haha

Geçen hafta yeni bir Box aldım,bir kaç tanıdığım yabancı kişilerden güzel yorum almış vs
neyse geçtim kurdum ama bir tuhaflık var,Menü sayfası adeta bembeyaz ve renkler de bir tuhaf v.s
hemen aklıma geldi SDR&HDR bölümüne girdim herifler Default da bunları ON yapmışlar yaw
hemen OFf yaptım renkler v.s çok güzel oturdu,bu da yeni moda oldu,bir çok Box üreticisi Default
HDR ON yapıyor:ok

HDR çok kötü aslında bütün renk sistmini çuvallatıyor,zaten bunu da adam işleyecek bir
donanım+yazılım da yok gördüğüm kadarıyla,beklemek lazım artık

Hocam Vivid/Dynamic de bir renk ayar sistemi de yoktur,öncelikle hem panelin baclit sistemi+brightness
bunları tam yerine oturtmuyor,renkler hep falsolu kalıyor!

ama anime görüntü olursa amenna veya doğadan manzara v.s olursa o da bir yerde ok
ama iş normal stüdyo veya filim v.s olursa tamamen falso!

4K-BD işi hala erken,yeterli kaynak yok,herifler 4K diye 30/40 sene evvelki western yada crime v.s türü
filmleri re-mastering yapıp 4K diye piyasaya veriyorlar!!

aynen 3D de olduğu gibi bu iş pek ilerleyemeyecek gibi görünüyor,adamlar mal satmanın peşinde oldukları için
panelleri bir şekilde revize edip sunuyorlar ama içerikler ne alemde yaw,yok ki!

bence bir tıkanma sözkonusu zira cihazlar ile eldeki mevcut kaynaklar ciddi uyumsuz!

yaw 4K paneller de daha HD yayınlar bile faul!

C Çevrimdışı

chaos knight

Aktif Üye
26 Şub 2019
141
"Gamma" ayarı yok ne demek yaw!

Vivid mo olursa+HDR olursa olmazsa-olmaz yaw Gamma!
zaten resimler falso,ayarlar da eksikse bu da falso o zaman

"PREMIUM" kim diyor ayrıca,yaw salla geç hocam böyle marketing bilgilerini v.s

Şimdi sen bu resimler den örneğin HDR olanını beğenmiyor olabilirsin ama kimisi bunu arıyor hatta
bayılıyor! yaw öyle insanlar varki adam SDR izliyor ama HDR ayarıyla:haha

Geçen hafta yeni bir Box aldım,bir kaç tanıdığım yabancı kişilerden güzel yorum almış vs
neyse geçtim kurdum ama bir tuhaflık var,Menü sayfası adeta bembeyaz ve renkler de bir tuhaf v.s
hemen aklıma geldi SDR&HDR bölümüne girdim herifler Default da bunları ON yapmışlar yaw
hemen OFf yaptım renkler v.s çok güzel oturdu,bu da yeni moda oldu,bir çok Box üreticisi Default
HDR ON yapıyor:ok

HDR çok kötü aslında bütün renk sistmini çuvallatıyor,zaten bunu da adam işleyecek bir
donanım+yazılım da yok gördüğüm kadarıyla,beklemek lazım artık

Hocam Vivid/Dynamic de bir renk ayar sistemi de yoktur,öncelikle hem panelin baclit sistemi+brightness
bunları tam yerine oturtmuyor,renkler hep falsolu kalıyor!

ama anime görüntü olursa amenna veya doğadan manzara v.s olursa o da bir yerde ok
ama iş normal stüdyo veya filim v.s olursa tamamen falso!

4K-BD işi hala erken,yeterli kaynak yok,herifler 4K diye 30/40 sene evvelki western yada crime v.s türü
filmleri re-mastering yapıp 4K diye piyasaya veriyorlar!!

aynen 3D de olduğu gibi bu iş pek ilerleyemeyecek gibi görünüyor,adamlar mal satmanın peşinde oldukları için
panelleri bir şekilde revize edip sunuyorlar ama içerikler ne alemde yaw,yok ki!

bence bir tıkanma sözkonusu zira cihazlar ile eldeki mevcut kaynaklar ciddi uyumsuz!

yaw 4K paneller de daha HD yayınlar bile faul!
Evet resmen gamma ayarı yok menüde ? Ne SDR de ne de HDR de yok böyle bir şey. Atv4k TV de HDR sinyalini aldığında direk HDR ye ayarlıyor. Katılıyorum dediklerine her tür içeriği HDR a çeviriyor halı ile. Sonradan TVOS 13 ile bu işi düzelttiler. Şu anda içerik fps ve renk paleti (HDR SDR) ayarını doğrudan içeriğe bırakıyor. İçeriğin orjinal halı ne ise ona göre oynatılıyor. Mesela bir içerik 24 Fps ise 24 fps oynatılıyor. HDR ve SDR de de durum aynı.. Atv4k almamın yegane sebebi önceki panelin kötü HDR performansı idi. Çünkü netflix vs. streaming uygulamalarında HDR kapatma gibi bir özellik yok. Panel kötü olunca o içeriği o halı ile izlemen gerekiyor. Şu anda atv4k da hdr kapalı. Önceki paneli sırf kötü hdr performansından dolayı sattım. Gel gör ki bu panelde sorunlu HDR konusunda. Bu arada ADO hocam MB 130e anakarta bir yorum yapmadı ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Evet resmen gamma ayarı yok menüde ? Ne SDR de ne de HDR de yok böyle bir şey. Atv4k TV de HDR sinyalini aldığında direk HDR ye ayarlıyor. Katılıyorum dediklerine her tür içeriği HDR a çeviriyor halı ile. Sonradan TVOS 13 ile bu işi düzelttiler. Şu anda içerik fps ve renk paleti (HDR SDR) ayarını doğrudan içeriğe bırakıyor. İçeriğin orjinal halı ne ise ona göre oynatılıyor. Mesela bir içerik 24 Fps ise 24 fps oynatılıyor. HDR ve SDR de de durum aynı.. Atv4k almamın yegane sebebi önceki panelin kötü HDR performansı idi. Çünkü netflix vs. streaming uygulamalarında HDR kapatma gibi bir özellik yok. Panel kötü olunca o içeriği o halı ile izlemen gerekiyor. Şu anda atv4k da hdr kapalı. Önceki paneli sırf kötü hdr performansından dolayı sattım. Gel gör ki bu panelde sorunlu HDR konusunda. Bu arada ADO hocam MB 130e anakarta bir yorum yapmadı ?

yaw kafayı yiyeceğim nasıl bir paneldir bu,çevremde yok bu mereti kullanan zira çıplak gözle görmem gerekiyor nasıl bir maldır diye!

-Şimdi eskiden bizim Tosh larda(bazı en üst seriler de tabiki) herifler öyle bir Engine yapıyorlardı ki,aynen tam otomatik
araba gibi hatta direksiyonu bile kendisi idare ediyordu(yani burası şaka tabiki:mutlu) böylece senin hiç bir ayar v.s
yapmana da hiç gerek kalmıyordu ve bas gaza gitsin olayı vardı! 2010 sonrası bu iş her şart da bittiği için herifler bir şeyleri
geliştirmek bulmak v.s adına yarışmıyorlar,tamamen iş palavraya dönmüş durumda,prtada zaten böyle adam gibi oyuncular da
kalmayınca,gördüğünüz saçma işler ortaya çıkmıştır maalesef

-Vestel LCD yapıyor ama bu meret o LCD kafasıyla olmaz yaw,Oled lerin bir sürü ince noktaları vardır,zaten sahada
Çin li yerelleri saymazsam,Philips,Sony,Pany,LGE varmı başka Oled yapan?? iyi de bir tek Pany başarılı oldu,diğerleri
bana göre hala sıkıntılı!

-Ben bugün şu meretin kullanma kılavuzunu bir indirip kontrol edeyim,"Settings" de neler var v.s diye

-bir de işin şu bahsettiğin MB130 olayı var nedir necidir v.s diye bilmek gerekiyor,ya da ufak bir atraksiyon ile
o motoru bunamı takıyorlar ne:hahaMerso ya Hacı Murat motoru gibi:kiskis

-Panasonic bu işe fena kafayı takmıştı 2010 larda,bence bazı sorunları olsa da yine çok iyiler,adamlar şunu yaptılar
2010 da;gidip Pio ile anlaştılar; ""Mühendis Takımını"" komple Pio dan Transfer ettiler,bayağı bir dünya da para
ödediler bunun için Pio ya!
Ancak bir başka durum vardı;o da şudur,Pio da bir de "Brain-Team" var ve "esas oğlan" burada işte bu takım!
onu da istedi Pany ama Pio satmadı:ciks

yaw bu işler ciddi "kafa" istiyor,uyduruk yazılımlar v.s ile olmaz!

++

Bu arada sen bence HDR çok fena takmışsın hocam,biraz relax ol ve zamana bırak belki bir şeyler bulabiliriz
aslında ben paneli biraz içine girip incelesem durumu şak diye anlarım,ya bundan adam olmaz derim ya da
adam bir şekilde ederiz! sen bence acele etme,nedir yaw HDR mdr filan sen normal yayınlardan haber ver
yani SDR ile devam et şimdilik yola

++

Benzer şikayetler v.s yabancı forumlar dahil bir sürü yerden okuyorum,herkeste bir şikayet durumu söz konusu
HDR versiyonları veya atraksiyonları için,belli ki hala oturmuş bir sistemi yok bu meretin

D Çevrimdışı

deta53

Yeni Üye
3 Haz 2018
21
43
U Çevrimdışı

ulucihan

Yeni Üye
7 Mar 2020
20
43
Adem Helvacı Adem Helvacı
Merhaba Adem hocam, mesajlarım arada kaynadı, umarım bu üçüncü mesajımda dikkatini çekebilirim?
Kullanım özelliklerim: Kablo tv, Playstation ve Netflix

İzleme açım: ben tv karşısı, hanım 45 derecelik açıda

İzleme mesafem: 2,50 - 2,60 metre

Televizyona daha çok monitör olarak bakıyorum, tek istediğim güzel görüntü versin bana yeter, hatta bir çok işlevi Android Box ile halledebilirim. Fazla bütçem yok ve kaldı ki buradan edindiğim bilgiler doğrultusunda sırf markalara isimlerinden dolayı o rakamlarıda vermek istemiyorum.

İPS-Edge Led panele göre, daha canlı ve parlak renklere sahip olduğu söylenen Direct Led-VA panel arasında tercih konusunda kararsız kaldım ve yanlış bir seçim yapmamak için, bahsettiğim kullanım özelliklerim doğrultusunda 55 inç televizyon marka model tavsiyelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.

S Çevrimdışı

SertacKrtl

Yeni Üye
11 Mar 2020
1
40
albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı Hocam belki 1000 kez karşılaştığınız sorunun 1001.ncisiyle karşınızdayım a101 de şöyle bir televizyonla karşılaştım 55RU7300 curved ve fiyatı 4300 lira aslında bu fiyatlara pek çıkabileceğimi pek düşünmüyodum fakat televizyon çok ilgimi çekti ve bende siz değerli hocalarımın tavsiyelerini bekliyorum. Endişem; bu tür teknolojik aletler aldıkmı yıllarca kullanıyoruz canımız sıkıldığında yahut gözümüze hoş gelmediğinde istediğimiz gibi değiştiremiyoruz ekonomik nedenlerden dolayı pişman etmeyecek bir televizyonmudur. Herkese hayırlı geceler,

WhatsApp-Image-2020-03-30-at-19.21.52.jpg

O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
65
yaw kafayı yiyeceğim nasıl bir paneldir bu,çevremde yok bu mereti kullanan zira çıplak gözle görmem gerekiyor nasıl bir maldır diye!

-Şimdi eskiden bizim Tosh larda(bazı en üst seriler de tabiki) herifler öyle bir Engine yapıyorlardı ki,aynen tam otomatik
araba gibi hatta direksiyonu bile kendisi idare ediyordu(yani burası şaka tabiki:mutlu) böylece senin hiç bir ayar v.s
yapmana da hiç gerek kalmıyordu ve bas gaza gitsin olayı vardı! 2010 sonrası bu iş her şart da bittiği için herifler bir şeyleri
geliştirmek bulmak v.s adına yarışmıyorlar,tamamen iş palavraya dönmüş durumda,prtada zaten böyle adam gibi oyuncular da
kalmayınca,gördüğünüz saçma işler ortaya çıkmıştır maalesef

-Vestel LCD yapıyor ama bu meret o LCD kafasıyla olmaz yaw,Oled lerin bir sürü ince noktaları vardır,zaten sahada
Çin li yerelleri saymazsam,Philips,Sony,Pany,LGE varmı başka Oled yapan?? iyi de bir tek Pany başarılı oldu,diğerleri
bana göre hala sıkıntılı!

-Ben bugün şu meretin kullanma kılavuzunu bir indirip kontrol edeyim,"Settings" de neler var v.s diye

-bir de işin şu bahsettiğin MB130 olayı var nedir necidir v.s diye bilmek gerekiyor,ya da ufak bir atraksiyon ile
o motoru bunamı takıyorlar ne:hahaMerso ya Hacı Murat motoru gibi:kiskis

-Panasonic bu işe fena kafayı takmıştı 2010 larda,bence bazı sorunları olsa da yine çok iyiler,adamlar şunu yaptılar
2010 da;gidip Pio ile anlaştılar; ""Mühendis Takımını"" komple Pio dan Transfer ettiler,bayağı bir dünya da para
ödediler bunun için Pio ya!
Ancak bir başka durum vardı;o da şudur,Pio da bir de "Brain-Team" var ve "esas oğlan" burada işte bu takım!
onu da istedi Pany ama Pio satmadı:ciks

yaw bu işler ciddi "kafa" istiyor,uyduruk yazılımlar v.s ile olmaz!

++

Bu arada sen bence HDR çok fena takmışsın hocam,biraz relax ol ve zamana bırak belki bir şeyler bulabiliriz
aslında ben paneli biraz içine girip incelesem durumu şak diye anlarım,ya bundan adam olmaz derim ya da
adam bir şekilde ederiz! sen bence acele etme,nedir yaw HDR mdr filan sen normal yayınlardan haber ver
yani SDR ile devam et şimdilik yola

++

Benzer şikayetler v.s yabancı forumlar dahil bir sürü yerden okuyorum,herkeste bir şikayet durumu söz konusu
HDR versiyonları veya atraksiyonları için,belli ki hala oturmuş bir sistemi yok bu meretin

IMG_20200331_222851.jpg
IMG_20200331_222841.jpg
IMG_20200329_214426.jpg
IMG_20200329_214420.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Can hocam iyi akşamlar.55 gcu9800 de homojenite problemi var demiştiniz.resimlerdeki sorun bumudur.bir çaresi varmıdır,normal TV görüntüsünde gözükmüyor,yorumlayabilir Deniz,en dooğru bilgiyi sizden almış olacağım saygılar
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Can hocam iyi akşamlar.55 gcu9800 de homojenite problemi var demiştiniz.resimlerdeki sorun bumudur.bir çaresi varmıdır,normal TV görüntüsünde gözükmüyor,yorumlayabilir iseniz en dooğru bilgiyi sizden almış olacağım saygılar

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

designermre

Yeni Üye
16 Eyl 2019
7
35
Herkese selamlar, 43 inç bir Tv arayışındayım.Bütçem en fazla 2400 lira.Philips'in 43pfs5803 modelini 2300 liraya alabiliyorum şu an.Vestel'in de 43u9500 modelini 2400'e alabiliyorum.Biri full hd diğeri 4k.Aslında 4k istiyorum ama Philips'in full hd'si Vestel'in 4k'sından iyi midir bilemedim.Siz hangisini tercih edersiniz ? Ayrıca 43 inç olarak başka önerileriniz olursa çok memnun olurum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
O [USER=5493]@Orhan
siz servise müracaat ettininizmi acaba??

kısaca evet homojenite falsosu çok fazla! bana göre ise berbat!
yazmıştım bu adamların bazı sorunları,görüntü olarak çok çok iyi
ama montaj hataları var TV lerinde!

""normal görüntüler de gözükmüyor"" demişsin ama gözükür!
özellikle karanlık sahneli içerik de "Movie" moda alırsan falso hemen belirir
zatne bu normal değil senin panel de ve 9800 ler maalesef bir çok kişi de
böyle çıktı! ben de bunu alacağım 55 lik olanını çok ucuzlarsa tabiki
ancak bu defa net den alacağım ki geri postalamak rahat olsun diye!

sen nereden aldın?

O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
65
O [USER=5493]@Orhan
siz servise müracaat ettininizmi acaba??

kısaca evet homojenite falsosu çok fazla! bana göre ise berbat!
yazmıştım bu adamların bazı sorunları,görüntü olarak çok çok iyi
ama montaj hataları var TV lerinde!

""normal görüntüler de gözükmüyor"" demişsin ama gözükür!
özellikle karanlık sahneli içerik de "Movie" moda alırsan falso hemen belirir
zatne bu normal değil senin panel de ve 9800 ler maalesef bir çok kişi de
böyle çıktı! ben de bunu alacağım 55 lik olanını çok ucuzlarsa tabiki
ancak bu defa net den alacağım ki geri postalamak rahat olsun diye!

sen nereden aldın?
Hocam,Aralık sonu gibi Edremit vatan compütürden teşhir olarak alındı,bende Mart sonu gibi Altınoluk bölgedeki yazlık evimize İstanbul dan kaçarak geldim ve tv,.yi servise kurdurdum,bu durumuda pazar akşamı farkettim.servise irtibata geçmeden sizden bilgi almayı tercih ettim,ne yapmalıyım selamlar

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Hocam,Aralık sonu gibi Edremit vatan compütürden teşhir olarak alındı,bende Mart sonu gibi Altınoluk bölgedeki yazlık evimize İstanbul dan kaçarak geldim ve tv,.yi servise kurdurdum,bu durumuda pazar akşamı farkettim.servise irtibata geçmeden sizden bilgi almayı tercih ettim,ne yapmalıyım selamlar

şimdi öncelikle Merkezi arıyorsun 444 0 888 burası Arçelik Merkezi dir,oradan Grundig seçiyorsun(3 e bas sonra)
adresi ver,sanırım Edremit den gelecekler dir,geliş gün/saat bilgilerini gönderiyorlar daha önce den,bakalım ne çıkacak
9800 alıp da bu şekilde çıkan bir kaç kişi biliyorum değişim olmuştu,hatta bunlardan birisi de bu forumdaydı
başka kişiler de var(net den bildiğim)

yaw herifler on numara TV yapıyorlar(görüntü anlamında) ancak montaj,smart bazı özellikler v.s derken
işin o kısmında kötü falso veriyorlar!

Geri
Üst Alt