albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
"Gamma" ayarı yok ne demek yaw!
Vivid mo olursa+HDR olursa olmazsa-olmaz yaw Gamma!
zaten resimler falso,ayarlar da eksikse bu da falso o zaman
"PREMIUM" kim diyor ayrıca,yaw salla geç hocam böyle marketing bilgilerini v.s
Şimdi sen bu resimler den örneğin HDR olanını beğenmiyor olabilirsin ama kimisi bunu arıyor hatta
bayılıyor! yaw öyle insanlar varki adam SDR izliyor ama HDR ayarıyla
Geçen hafta yeni bir Box aldım,bir kaç tanıdığım yabancı kişilerden güzel yorum almış vs
neyse geçtim kurdum ama bir tuhaflık var,Menü sayfası adeta bembeyaz ve renkler de bir tuhaf v.s
hemen aklıma geldi SDR&HDR bölümüne girdim herifler Default da bunları ON yapmışlar yaw
hemen OFf yaptım renkler v.s çok güzel oturdu,bu da yeni moda oldu,bir çok Box üreticisi Default
HDR ON yapıyor
HDR çok kötü aslında bütün renk sistmini çuvallatıyor,zaten bunu da adam işleyecek bir
donanım+yazılım da yok gördüğüm kadarıyla,beklemek lazım artık
Hocam Vivid/Dynamic de bir renk ayar sistemi de yoktur,öncelikle hem panelin baclit sistemi+brightness
bunları tam yerine oturtmuyor,renkler hep falsolu kalıyor!
ama anime görüntü olursa amenna veya doğadan manzara v.s olursa o da bir yerde ok
ama iş normal stüdyo veya filim v.s olursa tamamen falso!
4K-BD işi hala erken,yeterli kaynak yok,herifler 4K diye 30/40 sene evvelki western yada crime v.s türü
filmleri re-mastering yapıp 4K diye piyasaya veriyorlar!!
aynen 3D de olduğu gibi bu iş pek ilerleyemeyecek gibi görünüyor,adamlar mal satmanın peşinde oldukları için
panelleri bir şekilde revize edip sunuyorlar ama içerikler ne alemde yaw,yok ki!
bence bir tıkanma sözkonusu zira cihazlar ile eldeki mevcut kaynaklar ciddi uyumsuz!
yaw 4K paneller de daha HD yayınlar bile faul!
Vivid mo olursa+HDR olursa olmazsa-olmaz yaw Gamma!
zaten resimler falso,ayarlar da eksikse bu da falso o zaman
"PREMIUM" kim diyor ayrıca,yaw salla geç hocam böyle marketing bilgilerini v.s
Şimdi sen bu resimler den örneğin HDR olanını beğenmiyor olabilirsin ama kimisi bunu arıyor hatta
bayılıyor! yaw öyle insanlar varki adam SDR izliyor ama HDR ayarıyla
Geçen hafta yeni bir Box aldım,bir kaç tanıdığım yabancı kişilerden güzel yorum almış vs
neyse geçtim kurdum ama bir tuhaflık var,Menü sayfası adeta bembeyaz ve renkler de bir tuhaf v.s
hemen aklıma geldi SDR&HDR bölümüne girdim herifler Default da bunları ON yapmışlar yaw
hemen OFf yaptım renkler v.s çok güzel oturdu,bu da yeni moda oldu,bir çok Box üreticisi Default
HDR ON yapıyor
HDR çok kötü aslında bütün renk sistmini çuvallatıyor,zaten bunu da adam işleyecek bir
donanım+yazılım da yok gördüğüm kadarıyla,beklemek lazım artık
Hocam Vivid/Dynamic de bir renk ayar sistemi de yoktur,öncelikle hem panelin baclit sistemi+brightness
bunları tam yerine oturtmuyor,renkler hep falsolu kalıyor!
ama anime görüntü olursa amenna veya doğadan manzara v.s olursa o da bir yerde ok
ama iş normal stüdyo veya filim v.s olursa tamamen falso!
4K-BD işi hala erken,yeterli kaynak yok,herifler 4K diye 30/40 sene evvelki western yada crime v.s türü
filmleri re-mastering yapıp 4K diye piyasaya veriyorlar!!
aynen 3D de olduğu gibi bu iş pek ilerleyemeyecek gibi görünüyor,adamlar mal satmanın peşinde oldukları için
panelleri bir şekilde revize edip sunuyorlar ama içerikler ne alemde yaw,yok ki!
bence bir tıkanma sözkonusu zira cihazlar ile eldeki mevcut kaynaklar ciddi uyumsuz!
yaw 4K paneller de daha HD yayınlar bile faul!