Greylights Çevrimdışı

Greylights

Aktif Üye
13 Haz 2019
56
26
IPS yazıyor ama tr de satılanlar VA panelmiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam 55um7100 ü nerede buldunuz 3500 e?
o değerler ortalama ve tam da doğru değildir;panel üreticileri(TV üreticisi değil,dikkat ediniz buna)
ortalama bir değer alıyor bazı eldeki verilere göre ve bunu giriyor bilgi diye! tek tek hassas ölçümle
her birisi için yapılmış bir test değildir,zaten paneli üreten bunlara fazla bakmaz ve işi de değildir!

ikinci durum ise bunlar vasat/ucuz v.s paneller dir!

en önemlisi de ne yazılım ne de donamım olarak bu paneller örneğin bir Pioneer gibi doğru renk üretemezlerki
bir de daha da düşük seviye paneller vardır ki bunların zaten bütün değerleri ciddi düşüktür!

siz pratik de öncelikle çıplak gözle resme bakın nedir manzara olarak,yoksa kağıt üstü bilgilere kalırsanız
o zaman zaten o iş olmaz!

Arşive gelirsem BD-disk ler de olması çok güzel zaten doğrusu da budur :ok
veya şimdiler de her ne kadar kısıtlı kaynakları olsa da 4K-BD ler de OK dir

Kumanda işi kolay buna bakarak TV alınmaz bence,bir sürü piyasa da Air-mouse türü kumandalar
vardır ancak dikkat edin TV lerle bazıları tam uyumlu değildir!

IPS de FILM olmaz,sanırım biliyorsun şayet bizim gibi "harbi filimci" isen??
NIT değerleri kötüdür(düşüktür) Contrast beş para etmez,sahne karardıkça panel daha da kararır!

kısaca iyi bir Filmci için IPS olmaz!

ve LGE nin eli düzgün serileri de 9xx lardır 6/7/8 ler vasat dır,ancak bir işin bütçe meselesi vardır
dolayısıyla zaten 9x larda bana göre değmeyecek pahalıktadır!
Haklısınız VA panel alacağım onda karar kıldım, fakat ailem de kullandığı için akıllı özellikler de önemli. Babam kumandayı alıp sanal klavyede arama yapamaz. Ayrıca Wi-Di özelliği de önemli. Bu güne kadar arçelik vestel ürünlerinde düzgün çalıştığını görmedim. Wifi ac yok sanırım bluetooth yok birçok modelde kulaklık takıp izleyeyim. O yüzden ya Samsung yada LG. Samsung da 7100 geliyor ancak ama o seri de sevilmiyor, kendim de sevemedim görüntüsünü, karanlık yerlerde saçmalıyor o yüzden bakmadım bile Samsung tvlere. VA panelli LG alacağım sanırım. 50um7600plb 4 hdmi girişi ve aynında gelen kumanda ile favorim.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
abi sen çok fazla şey istiyorsun yaw:hmm

zaten bu işler çok değişti,eskiden böyle değildi,neredeyse bir tek resim kalitesine odaklanılıyordu!
şimdi "all-in-one" gibi TV ler çıktı ama her bir işi de boktan yapıyor!

isteklerine uygun panel varmı veya hangileri vardır bunu bilmiyorum,çünkü ne ilgi alanım ne de bunlara
ait bir telebim olmadı hiç,onu sen araştırıp bulacaksın artık

benim LGE den işte şudur veya şunu almalısın v.s diyeceğim bir paneli zaten yok
Samsung olabilir,başka alternatiflerin de pek kalmıyor veya hiç kalmıyor gibi
5/6/7 serileri de aman aman değildir bu arada,ya da kötünün iyisi dersin
LGE nin çok az VA lı ve sanırım TR montajlı TV si vardır o zaman bunlara bakın

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
erilmiyor. Bende yeni 50um7600plb gördüm
o sitedeki modeller DG bizdeliler dat , kart farklı sanırım. 17mb130e varmış onlarda.
daha mı iyi kart?

abi sen çok fazla şey istiyorsun yaw:hmm

zaten bu işler çok değişti,eskiden böyle değildi,neredeyse bir tek resim kalitesine odaklanılıyordu!
şimdi "all-in-one" gibi TV ler çıktı ama her bir işi de boktan yapıyor!

isteklerine uygun panel varmı veya hangileri vardır bunu bilmiyorum,çünkü ne ilgi alanım ne de bunlara
ait bir telebim olmadı hiç,onu sen araştırıp bulacaksın artık

benim LGE den işte şudur veya şunu almalısın v.s diyeceğim bir paneli zaten yok
Samsung olabilir,başka alternatiflerin de pek kalmıyor veya hiç kalmıyor gibi
5/6/7 serileri de aman aman değildir bu arada,ya da kötünün iyisi dersin
LGE nin çok az VA lı ve sanırım TR montajlı TV si vardır o zaman bunlara bakın
Tr montajlı Lg ler kim tarafından birleştiriliyor?

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
Samsung 7440 daki gibi Atmaca elektronik de birleştiriliyorsa insan almak istemez 5 bin lira para verip.

B Çevrimdışı

buralardayim

Yeni Üye
3 Nis 2020
6
33
65" tv araştırıyorum abiler. bilinçli tüketici olayım, araştırayım dedikçe içinden çıkılmaz bir hale girdi benim maceram :)

işin aslı içinden çıkılabilir elbet ama bütçeyi de korumak lazım. tüm beyaz eşyamı toplam 5 parça 9000'e mal ettim.

tv için ayırdığım bütçe 5000tl, daha üstüne çıkmak istemiyorum. genelde film dizi izlenecek, nadir de olsa bilgisayar bağlayıp oyun oynarım.
iki kriterim var 65" olması ve panelinin kaliteli olması.

smartmış androidmiş hiçbiri umrumda değil. nokta atışı yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler şimdiden

O Çevrimdışı

Ocg48

Yeni Üye
3 Nis 2020
4
34
Hi level mı axen mi

ögrenciyim az çalışıp para yaptım 2.000tlbütcem var ekran olabildigince büyük istiyorum bide bu paraya youtubelı internete giren tv bulabilir miyim , bulduklarım kötüolacaksa youtubesız internetsiz olsun bilgisayarı bağlarım hdmi önerilerinize acıgım teşekkürler

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
Hi level mı axen mi

ögrenciyim az çalışıp para yaptım 2.000tlbütcem var ekran olabildigince büyük istiyorum bide bu paraya youtubelı internete giren tv bulabilir miyim , bulduklarım kötüolacaksa youtubesız internetsiz olsun bilgisayarı bağlarım hdmi önerilerinize acıgım teşekkürler
Vestel garantili Hi-level alın.

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
forumda İnceledigim kadarıyla F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı bey tarafından olumlu yorumlae almıs.muğla a101 de kalmış bir tane 49uhd650vestel garantili aldım.bu ürünlerin ıps mi va mı samsung lg panel olup olmadıgını nasıl ögrenebilirim.iştahla aldım ama. Heyecanla şansada yetkili servisler kapalı açamıyorumda cihazı pazartesini beklicem teşekkürler resim bıraktım

36988B3A-67E4-4D3D-BF4F-50D3905EF0F8.jpg
6A6B2A45-E002-45F4-9512-E87F5A22F730.jpg
forumda konusu var oraya ekleyin derim. seri numarasını

Geri
Üst Alt