Greylights
Aktif Üye
- 13 Haz 2019
- 56
- 26
IPS yazıyor ama tr de satılanlar VA panelmiş.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Hocam 55um7100 ü nerede buldunuz 3500 e?
Haklısınız VA panel alacağım onda karar kıldım, fakat ailem de kullandığı için akıllı özellikler de önemli. Babam kumandayı alıp sanal klavyede arama yapamaz. Ayrıca Wi-Di özelliği de önemli. Bu güne kadar arçelik vestel ürünlerinde düzgün çalıştığını görmedim. Wifi ac yok sanırım bluetooth yok birçok modelde kulaklık takıp izleyeyim. O yüzden ya Samsung yada LG. Samsung da 7100 geliyor ancak ama o seri de sevilmiyor, kendim de sevemedim görüntüsünü, karanlık yerlerde saçmalıyor o yüzden bakmadım bile Samsung tvlere. VA panelli LG alacağım sanırım. 50um7600plb 4 hdmi girişi ve aynında gelen kumanda ile favorim.o değerler ortalama ve tam da doğru değildir;panel üreticileri(TV üreticisi değil,dikkat ediniz buna)
ortalama bir değer alıyor bazı eldeki verilere göre ve bunu giriyor bilgi diye! tek tek hassas ölçümle
her birisi için yapılmış bir test değildir,zaten paneli üreten bunlara fazla bakmaz ve işi de değildir!
ikinci durum ise bunlar vasat/ucuz v.s paneller dir!
en önemlisi de ne yazılım ne de donamım olarak bu paneller örneğin bir Pioneer gibi doğru renk üretemezlerki
bir de daha da düşük seviye paneller vardır ki bunların zaten bütün değerleri ciddi düşüktür!
siz pratik de öncelikle çıplak gözle resme bakın nedir manzara olarak,yoksa kağıt üstü bilgilere kalırsanız
o zaman zaten o iş olmaz!
Arşive gelirsem BD-disk ler de olması çok güzel zaten doğrusu da budur
veya şimdiler de her ne kadar kısıtlı kaynakları olsa da 4K-BD ler de OK dir
Kumanda işi kolay buna bakarak TV alınmaz bence,bir sürü piyasa da Air-mouse türü kumandalar
vardır ancak dikkat edin TV lerle bazıları tam uyumlu değildir!
IPS de FILM olmaz,sanırım biliyorsun şayet bizim gibi "harbi filimci" isen??
NIT değerleri kötüdür(düşüktür) Contrast beş para etmez,sahne karardıkça panel daha da kararır!
kısaca iyi bir Filmci için IPS olmaz!
ve LGE nin eli düzgün serileri de 9xx lardır 6/7/8 ler vasat dır,ancak bir işin bütçe meselesi vardır
dolayısıyla zaten 9x larda bana göre değmeyecek pahalıktadır!