albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
bakınız bu özelliklerin hiç birisi benim için aradığım şeyler olmadığı için hiç bakmadım bile
ancak bu heriflerin panellerinin özellikleri biraz değişik,örneğin artık günümüzün olmazsa olmaz
bazı özellikleri bunların panellerin de olur veya olmaz,ben Bluetooth a kafayı takmıştım,ülen
neden olmaz diye(ama benim panel için değil,alt komşuma 50/8900 almıştık geçtiğimiz Ekim
ayında)onu kurarken bulamadım,ara ara yok yaw,Merkezi arayınca olmadığını öğrendik:kiskis

NFlix de öyle ya da YT desteği 720 ye kadar olabilir gibi saçma ve günümüz gerçeklerinden uzak
iş olsun diye TV üretiyor bunlar,ayrıca SMART ı sanırım bir İspanyola filanmı düzenletmişler
nedir yaw bir sürü İspanyol işi tırı vırı uygulamalar hemen hepsi de ücretli tabiki!

ancak ben hepsini geçiyorum bunların,Uydu işi dahil her bir şeyi panele bağladığım harici cihazlar ile
hallettiğim için ben de sorun olmuyor,zaten ana işlevi de PC-Desktop var yanında Monitör gibi
kullanıyorum! arada IPTV ye takılıyorum,panelin IPTV si de "SS IPTV" diye bir Rus un programı var
sorunlu bir uygulama dır! sağolsun TV Box ve PC işimi hallediyor arada Receiver ı da bağlıyorum
sorun yok:ok
yaw her bir şeyi boktanmış demeyin,resim kalitesi 10 numara:ok ses benim işim değil ama oldukça iyi
olduğunu bazı sesden anlayan kişilerden öğrendim! ama FILM ci adam için IPS lerin contrast rezilliği
yada fakirliği bunda da var! onu da bazı ayarlar ile aşıyorum bazı durumlarına da "takmıyorum"

Not;bunların panellerinde kronik bir İnternete bağlanma sorunu vardır,bende de var!
inat ettiği zaman saatlerce bağlanmıyor! bunun için THHeyetine tine verdim 2 ay oldu daha tık yok
sanırım 3/5 ay sürebilir acelem yok nasılsa,alacak panel de bulamadım,nasılsa bunu sallayacağım
yerine hala bulamadım,bulduğum bir tek 49 Sony var(8396)100Hz-10bit olan,ama ben Sony yi sevmem
sorun çıktımı felaket uğraştırıyor! giderse benim panel sanırım ucuzlarsa yerine yine Grundig 55/9800
alacağım bu daha iyi,tabi sorun çıkmazsa

İnternet olayı çok can sıkıcı,neyseki bağlanmadığı zaman hemen BOX dan açıyorum veya PC den açıp
hallediyorum ama elinizde bunlar yoksa internet işi ciddi sıkıntılı olabiliyor,ben zaten sadece nete girip
YT izliyorum çoğunlukla panelden++

K Çevrimdışı

kilicaner

Yeni Üye
24 Mar 2020
8
35
bakınız bu özelliklerin hiç birisi benim için aradığım şeyler olmadığı için hiç bakmadım bile
ancak bu heriflerin panellerinin özellikleri biraz değişik,örneğin artık günümüzün olmazsa olmaz
bazı özellikleri bunların panellerin de olur veya olmaz,ben Bluetooth a kafayı takmıştım,ülen
neden olmaz diye(ama benim panel için değil,alt komşuma 50/8900 almıştık geçtiğimiz Ekim
ayında)onu kurarken bulamadım,ara ara yok yaw,Merkezi arayınca olmadığını öğrendik:kiskis

NFlix de öyle ya da YT desteği 720 ye kadar olabilir gibi saçma ve günümüz gerçeklerinden uzak
iş olsun diye TV üretiyor bunlar,ayrıca SMART ı sanırım bir İspanyola filanmı düzenletmişler
nedir yaw bir sürü İspanyol işi tırı vırı uygulamalar hemen hepsi de ücretli tabiki!

ancak ben hepsini geçiyorum bunların,Uydu işi dahil her bir şeyi panele bağladığım harici cihazlar ile
hallettiğim için ben de sorun olmuyor,zaten ana işlevi de PC-Desktop var yanında Monitör gibi
kullanıyorum! arada IPTV ye takılıyorum,panelin IPTV si de "SS IPTV" diye bir Rus un programı var
sorunlu bir uygulama dır! sağolsun TV Box ve PC işimi hallediyor arada Receiver ı da bağlıyorum
sorun yok:ok
yaw her bir şeyi boktanmış demeyin,resim kalitesi 10 numara:ok ses benim işim değil ama oldukça iyi
olduğunu bazı sesden anlayan kişilerden öğrendim! ama FILM ci adam için IPS lerin contrast rezilliği
yada fakirliği bunda da var! onu da bazı ayarlar ile aşıyorum bazı durumlarına da "takmıyorum"

Not;bunların panellerinde kronik bir İnternete bağlanma sorunu vardır,bende de var!
inat ettiği zaman saatlerce bağlanmıyor! bunun için THHeyetine tine verdim 2 ay oldu daha tık yok
sanırım 3/5 ay sürebilir acelem yok nasılsa,alacak panel de bulamadım,nasılsa bunu sallayacağım
yerine hala bulamadım,bulduğum bir tek 49 Sony var(8396)100Hz-10bit olan,ama ben Sony yi sevmem
sorun çıktımı felaket uğraştırıyor! giderse benim panel sanırım ucuzlarsa yerine yine Grundig 55/9800
alacağım bu daha iyi,tabi sorun çıkmazsa

İnternet olayı çok can sıkıcı,neyseki bağlanmadığı zaman hemen BOX dan açıyorum veya PC den açıp
hallediyorum ama elinizde bunlar yoksa internet işi ciddi sıkıntılı olabiliyor,ben zaten sadece nete girip
YT izliyorum çoğunlukla panelden++

Smarta çok ihtiyacim olduğunu dusunmuyorum. Xbox var bende herhangi bir tv yi yeterince smart yapıyor zaten. Istegim xbox oynarken gecikme yasattirmasin, ve görüntü kalitesi iyi olsun. Tabii ki 5000 tl lik bir görüntü kalitesi istemiyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Smarta çok ihtiyacim olduğunu dusunmuyorum. Xbox var bende herhangi bir tv yi yeterince smart yapıyor zaten. Istegim xbox oynarken gecikme yasattirmasin, ve görüntü kalitesi iyi olsun. Tabii ki 5000 tl lik bir görüntü kalitesi istemiyorum.

bunların en iyi panelleri 2019 model GCU9800 dir(55/65) ve de çok pahalıdır!

LG nin Nano-LED+100Hz+10-bit paneli vardır üzerinde! resim kalitesi de çok iyi
ben bunu daha önce de yazdığım şartlar oluşursa alacağım

GCU8900 ise o da 2019 model,Samsung VA 50Hz/10bit(8+2bit FPR) panel var üzerinde
resim kalitesi yine oldukça iyi fiyatı da bence performansına göre iyi!

peki "Tavsiye ediyormusun"??? dersen,cevabını yazdım defelarca,buna göre düşünün taşının
kararı size kalıyor gari,benim beklentilerim farklı sizlerin ki farklıdır,büyük çoğunluğun
taktığı ya da aradığı şeylerin ben hiç birisini aramıyorum!

-"Teşhir" benim için daha iyidir ama sizin için değildir veya olmayabilir!
-"Son model" veya sıfır diye de bir takıntım yoktur!

ben bu yeni nesil diye satılan panellerin hiç birisine fazla bir para vermem!
onun için teşhir ve modası biraz geçmiş bir panel alıyorum,Araba almıyorum yaw:kiskis

A Çevrimdışı

aliens

Yeni Üye
10 Mar 2020
3
50
LG nin Nano-LED+100Hz+10-bit paneli vardır üzerinde! resim kalitesi de çok iyi
ben bunu daha önce de yazdığım şartlar oluşursa alacağım
bahsettiğiniz model SM9010 serisi mi?
ben de uzun süredir SM8600 takip ediyorum, SM9010 fiyat konusunda beni üzer, SM8600 görüntü ve performans konusunda başarılı geldi bana.

Kullanım; evde internet yok (altyapı), günde max 2 saat uydu, geri kalanı sürekli her türlü kodekli (HDR, SDR, AC3, DTS, Atmos vb) sahip film ve dizi, bu yüzden flash ve hdd içeriklerini kesintisiz oynatması yeterli. 8 yıldır kullandığım 42LM760S panelde çizgiler ve bozulmalar başladı. IPS alıştığım için IPS devam edeceğim.

Birde bir arkadaş SM8600 da ışık süzmelerinden bahsetmiş benim şimdi kullandığım ile fark olur mu? 760S de egde led.

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Crusader

Yeni Üye
25 Mar 2020
4
36
Merhabalar. 55u9500 ve 58u9800 modelleri arasında kaldım. 55'' ağırlıklı LG panel ve 58 '' inç panda panelmiş. Salonda kullanacağım. Televizyona daha çok akşamları ve karşıdan bakılacak. Panda panelin bir eksikliğini yaşarmıyım ? Smart olarak ağırlıklı Netflix ve youtube yansıtma kullanıyorum. Ayrıca aralarında 300 liralık bir fark var , 3''inç buna değecek midir ? Seyredeceğim mesafe ortalama koltuklara göre 2 - 4,5 metre arası. Eğer anakart, panel vs. daha iyi olacaksa Bu fiyat bandında 55ud9280 ve benzer ürünlerde tercih edebilirim. Sizden konu ile bilgilerinizi rica ediyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
bahsettiğiniz model SM9010 serisi mi?
ben de uzun süredir SM8600 takip ediyorum, SM9010 fiyat konusunda beni üzer, SM8600 görüntü ve performans konusunda başarılı geldi bana.

Kullanım; evde internet yok (altyapı), günde max 2 saat uydu, geri kalanı sürekli her türlü kodekli (HDR, SDR, AC3, DTS, Atmos vb) sahip film ve dizi, bu yüzden flash ve hdd içeriklerini kesintisiz oynatması yeterli. 8 yıldır kullandığım 42LM760S panelde çizgiler ve bozulmalar başladı. IPS alıştığım için IPS devam edeceğim.

Birde bir arkadaş SM8600 da ışık süzmelerinden bahsetmiş benim şimdi kullandığım ile fark olur mu? 760S de egde led.

hayır LGE den bahsetmiyorum

Grundig 55/65 GCU9800 serisi dir bahsettiğim TV
ayrıca çok da pahalıdır diye belirttim!

senin bahsettiğin TV ler LGE nin dir+

her türlü "codec" desteği bunlar da olmaz!!!
gerçi LGE bence en fazla bu konuda codec desteği verse de tamamını yine de açmaz!
ayrıca açsa bile işleme sorunları çıkabilir!(yeterli hız veremez)
bunun yerine bu işleri bence TV Box al onunla yap!

ışık süzmesi filan bunlar tamamen "şans" işidir
baclit sisteminin Edge,Full v.s olmasıyla da alakası yoktur!

A Çevrimdışı

aliens

Yeni Üye
10 Mar 2020
3
50
hayır LGE den bahsetmiyorum

Grundig 55/65 GCU9800 serisi dir bahsettiğim TV
ayrıca çok da pahalıdır diye belirttim!

senin bahsettiğin TV ler LGE nin dir+

her türlü "codec" desteği bunlar da olmaz!!!
gerçi LGE bence en fazla bu konuda codec desteği verse de tamamını yine de açmaz!
ayrıca açsa bile işleme sorunları çıkabilir!(yeterli hız veremez)
bunun yerine bu işleri bence TV Box al onunla yap!

ışık süzmesi filan bunlar tamamen "şans" işidir
baclit sisteminin Edge,Full v.s olmasıyla da alakası yoktur!

yanlış anlaşılma için özür dilerim, şimdi tekrar okuyunca fark ettim.

söylediğim formatların çoğunu bugüne kadar mevcut tv de zaten seyrediyordum, torrent lerde yazdıklarımdan farklı bir format çıkmadı henüz,
yeni x265 ler var benim tv zaten onları çözemiyordu.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
yanlış anlaşılma için özür dilerim, şimdi tekrar okuyunca fark ettim.

söylediğim formatların çoğunu bugüne kadar mevcut tv de zaten seyrediyordum, torrent lerde yazdıklarımdan farklı bir format çıkmadı henüz,
yeni x265 ler var benim tv zaten onları çözemiyordu.

bak bir uyarı daha yapayım,hem sana hem de diğer kişilere,zira çoğu insan artık TV değil de Box aldığını ya da
bununla sacede SMART v.s işleri için alıyor ve bazı konularda dalgaya düşüyor!

uyarım şudur; "eski model paneller" açar veya codec sıkıntı v.s olmaz ama "yeni modeller" böyle değildir!!!
Samsung aldık arkadaşa kurulam gittim bendeki USB-disk ile ülen bir dünya içeriği açmadı gitti(Samsung 65N8000 serisi)
evinde bir tane daha Samsung var o hepsini açıyor:kiskis Samsung(J5000 serisi)

"İllegal" destekler yavaş yavaş kalkıyor bilesiniz
Bazı firmalar zaten Lisans vermiyor bu gibi üreticilere!

"Media Player" gibi kullanacaksanız,o zaman iyi araştırın!
Video codec ler dışın da örneğin Audio codeclerin de bazıları zaten Lisanslı ürünlerdir örneğin AC3/DTS v.s gibi

şimdi ben USB den taktım N8000 panele bir bakıyorum komple gidik ya da audio desteği yok sessiz sinema oynuyor ekranda!
AVI lerin bazı versiyon özelliğinde olanları bile açmadı!

NetFlix/Hulu/Amazon v.s bunlarda da sorun çıkmaya başladı!! veya şunu yaıyor çakal üreticiler,bugün son model de
destek var seneye kalkıyor! lisans süresi bitti ayağı yapılıyor,ülen yenilesene Lisansını,onu yapmıyor,gel sana onu açan
yeni model satalım olayına giriyor bu iş!

A Çevrimdışı

aliens

Yeni Üye
10 Mar 2020
3
50
bak bir uyarı daha yapayım,hem sana hem de diğer kişilere,zira çoğu insan artık TV değil de Box aldığını ya da
bununla sacede SMART v.s işleri için alıyor ve bazı konularda dalgaya düşüyor!

uyarım şudur; "eski model paneller" açar veya codec sıkıntı v.s olmaz ama "yeni modeller" böyle değildir!!!
Samsung aldık arkadaşa kurulam gittim bendeki USB-disk ile ülen bir dünya içeriği açmadı gitti(Samsung 65N8000 serisi)
evinde bir tane daha Samsung var o hepsini açıyor:kiskis Samsung(J5000 serisi)

"İllegal" destekler yavaş yavaş kalkıyor bilesiniz
Bazı firmalar zaten Lisans vermiyor bu gibi üreticilere!

"Media Player" gibi kullanacaksanız,o zaman iyi araştırın!
Video codec ler dışın da örneğin Audio codeclerin de bazıları zaten Lisanslı ürünlerdir örneğin AC3/DTS v.s gibi

şimdi ben USB den taktım N8000 panele bir bakıyorum komple gidik ya da audio desteği yok sessiz sinema oynuyor ekranda!
AVI lerin bazı versiyon özelliğinde olanları bile açmadı!

NetFlix/Hulu/Amazon v.s bunlarda da sorun çıkmaya başladı!! veya şunu yaıyor çakal üreticiler,bugün son model de
destek var seneye kalkıyor! lisans süresi bitti ayağı yapılıyor,ülen yenilesene Lisansını,onu yapmıyor,gel sana onu açan
yeni model satalım olayına giriyor bu iş!

O zaman TV Box almak şart olur, belli bir süre tv ile devam ederim. Doların bu artışı ile 2020 modeller çok pahalı olacak gibi görünüyor, iyi bir indirim yakalarsam Sm8600 almaya çalışacağım.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
valla TV yi alın,görüntüsüne bakın,gerisini nasılsa bir şekilde bir şeylerle açabilirsiniz!
ama ona buna para vermem derseniz,o zaman paneliniz ne veriyorsa eyvallah dersiniz:kiskis

TV-Box kimisi için güzel bir uğraş olabiliyor,MP işinide TV den çok daha güzel hallediyor!
Smartı da hallediyor,ancak bu Box lar biraz "boş adam" işi gibi,örneğin boşum,emekli olduğum
için vakit bol ama çalışanlar ve meraklısı için çok zaman istiyor!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

LGE nin en üst modeli 9xx serisi TR de sanırım yok!(SM9500 FALD panel)
bu panel çok iyi(IPS faktörüne rağmen) ancak çok da pahalıdır!
zaten bu yüzden LGE/TR bunu ithal etmedi!

6xserisi kötü
7/8 vasat,ancak çok tatlı rakama olursa IPS isteyen için OK dir
Servis v.s kötü!

ben TR de aman aman LGE tavsiye etmem

Son düzenleme:
E Çevrimdışı

Emirarslan66

Yeni Üye
22 Mar 2020
2
24
İyi akşamlar iyi forumlar abiler. 26 mart 2020 (yarın) a101 e gelecek olan Toshiba 49l2863dat fhd tv yi almak istiyorum ancak alıp almama konusunda sizin fikrinizi almak istedim. Ürün nasıldır 2500 tl para vereceğiz tavsiye eder misiniz yoksa ona o parayı vermeye gerek yok 1500 liraya hi level 43 inç mi al dersiniz. Şimdiden teşekkürler.

Screenshot_2020-03-25-12-25-53-417_com.android.chrome.jpg

K Çevrimdışı

kilicaner

Yeni Üye
24 Mar 2020
8
35
Arkadaşlar tekrar merhaba. Hilevelın HL49FIL403-TNR bu modeli a101 e gelen vestel üretimi olanlardan mı acaba?

K Çevrimdışı

kilicaner

Yeni Üye
24 Mar 2020
8
35
Arkadaslar hi-level 49uhl6500 4k Tv yi a101 den aldım. Youtube da 4 k videolar gayet iyi ama normal digiturk yayininda ciddi kotu. Benim eski 10 yillik fhd arcelik tvden daha kotu bir yerde bir hata mi yapiyorum acaba?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Arkadaslar hi-level 49uhl6500 4k Tv yi a101 den aldım. Youtube da 4 k videolar gayet iyi ama normal digiturk yayininda ciddi kotu. Benim eski 10 yillik fhd arcelik tvden daha kotu bir yerde bir hata mi yapiyorum acaba?

panelin kendi dahili alıcısında manzara nedir peki?
ayrıca FHD paneller de alacağın resim kalitesi SD&HD yayınlar da daha iyi olur/olacaktır!
karıştırma şimdi olayı,ancak dahili alıcılar çoğunlukla zaten iyi değil+bir de oturup SD hatta
HD izlersen ki elin mahkum bunları izleyeceksin ama reism kalitesi o bahsettiğin FHD panele
göre daha kötü olacaktır,ancak çok iyi bir Receiver la manzara hemen değişiyor!

benim Grundig in dahilisi hikaye örneğin,4K yayınlar veya içerikler tabiki iyi olur/olacaktır
ama SD&HD de çuvallıyor ciddi biçimde,neyseki elimde sıkı bir Receiver var ve olayı
kurtarıyorum:kiskis

Geri
Üst Alt