S Çevrimdışı

siirizar

Yeni Üye
24 Şub 2020
5
47
Selamun aleykum,
Bu forumla yeni tanıştım. Burada bilgilerini emek ve zaman harcayarak,usanmadan paylaşan herkesten Allah razı olsun.
Tv tavsiye konusunu nerdeyse üçte ikisini okudum. Benim için çok faydalı oldu.
Şimdi ortalama 49 inç
4k olmayan (bu zamanda bulabilirsem)
Genelde hd yerel kanal ve netflix izliyoruz.
Ve mümkünse 100hz bir tv almak istiyorum.
Marka takıntım yok ve tv box kullanıyorum.
Şu anda Philips 39pfl4398h/12 var elimde ,2 kez arıza yaptı. Ben şimdiden tv arayışına başlamış olayım,zira derin konu:)
Yardımcı olabilecek üstadlara şimdiden çok teşekkürler..

Son düzenleme:
O Çevrimdışı

ogustos

Yeni Üye
21 Ara 2019
6
36
Daha çok gece izlenecek netfilix, oyun oynamak, maç izlemek için kullanacağım tv için kafamda Samsung Q70 var ancak onunda parlaklıkla ilgili düşük olduğu eleştirileri var. Tizen işletim sistemi olması benim kafamdaki bir diğer soru? Androide göre dezavantajlı mı ? Sony Xf9005 bir diğer kafamdaki tv
Samsung Q70
Sony Xf9005
arasında gidip geliyorum. Sizin ekleyeceğiniz ya da bu iki modelden hangisini önerirsiniz yorumlarınızı merak ediyorum.
albanez albanez Adem Helvacı Adem Helvacı

R Çevrimdışı

ReoxTR

Yeni Üye
26 Şub 2020
12
31
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam 82 inc tv yi aldim. Sizce altindaki uniteyi kac cm yuksek yaptirmak gerekiyor? Televizyonun ayakla birlikte yuksekligi 111 cm. Yardimlarinizi bekliyorum.

A Çevrimdışı

AbYss

Yeni Üye
27 Şub 2020
2
34
65" tv almak istiyorum ve bütçe konusuna henüz karar veremedim. Bazen şeytan diyor sony AG9 al geç hiç düşünme. O zaman da araba parasına bir tv alınacak 3 yıl sonra eski kalacak.
Bir yandan da sony xf9005 al geç yarı fiyatına, herkes memnun diyorum.
Şu anda sony AG8 ve samsung Q80 arasında gidip geliyorum.
Yani kararsızlık aldı başını gitti.

Tvde maç ve film izlenecek yani görüntü önemli. JBL soundbarım var yani ses çıkış gücü/kalitesi önemli değil ama samsungun desteklemediği dolby vs düşündürüyor beni.

Tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi rica ederim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
65" tv almak istiyorum ve bütçe konusuna henüz karar veremedim. Bazen şeytan diyor sony AG9 al geç hiç düşünme. O zaman da araba parasına bir tv alınacak 3 yıl sonra eski kalacak.
Bir yandan da sony xf9005 al geç yarı fiyatına, herkes memnun diyorum.
Şu anda sony AG8 ve samsung Q80 arasında gidip geliyorum.
Yani kararsızlık aldı başını gitti.

Tvde maç ve film izlenecek yani görüntü önemli. JBL soundbarım var yani ses çıkış gücü/kalitesi önemli değil ama samsungun desteklemediği dolby vs düşündürüyor beni.

Tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi rica ederim

sana ilk tavsiyem bütçeni fazlasıyla cebinde tut!

AG9 OLED ama Q8x LCD!! önce hangi panel tercihini yap??

eskiden çok pahalı panelleri bana sorup tavsiye isterlerdi ben de açıkçası sevinirdim yaw:ok
ancak bunlar çok çok az sayıdaki bir kaç marka içindi! hatta bir kaç markanın da belki bir
belki iki modeli olurdu bunlar,tam nokta atışı yani,şimdi ne böyle nokta atışı mal var
ne de marka v.s kaldı,her ne kadar bu para benim cebim den çıkmasa da çoğu insan beni
bilir;bu durum aynen benim param gidiyor gibi düşünüyorum! eskiden böyle değildi ama!

Gözünü çok fena kararttıysan,o zaman direk Oled alıyorsun,bu saat den sonra LCD mi kaldı dersin
Samsung kim yaw veya Sony LCD işinde,kötülerin iyiceleri hepsi o kadar,yaw bu iş bitti gari!

Gittin ve baktın,ama rakam seni germeye başlıyorsa ki bence de gersin seni az biraz
o zaman Q8 alabilirsin

Gelelim XF9x lara;fazla şişirilmiş panel bu! hepsini geçtim,fiyatı 2018 model olarak bugün
artık çok ciddi pahalı yaw,5 kağıt 55 liği eder ama 6,5/7 hatta 8 kağıt,65 i bilmiyorum
ama o da daha kazık marka!

O zaman kır dümeni XG9x lara,olmadı 65 değil de 55 al!

"Herkesi" sen boşver kardeşim,adam bayılmış almış ne diyecekti ki! geç bunları bir kalem
forumlar da bir takım çakallar var çok büyük oranda bunlar söylüyor "herkes memnun"
laflarını! zaten "psikolojik" olarak adam almışsa ""alemin de kralı"" o oluyor yine çok büyük
oranlarda!

Sen TF/DH ye taklıyormusun özellikle DH ye? orada var bu dediklerim den bol miktarda:kiskis

++
Spek lerden iyice incele panelleri!(yabancı spec.ler veya yerli sitesinden v.s)

Bu herifler yani Sony/Samy "MARKA" sattıkları için,herifler öyle şeyleri koymaz ki "özellikler"
diye kafayı yer insan! ülen bir dünya vermiş müşteri,3-kuruşluk donanım veya benzer şekilde
herhengi bir özellikler olmaz,örneğin,yaw bu devirde USB2.0 mı kaldı neden 3 değil!!
çoğu markada böyledir! veya ses codeclerinden eksik neden olsun,araba parasına panel
satıyorsun ama "Lisans" bedeli vermemek adına bilmem ne codeği eksik oluyor?
donanım olarak öyle saçma işler yapıyorlar ki bir alt modelinde var/oluyor bir üst modelinde
yok/olmuyor neden!! zaten o iki modelde temel de aynı laf aramızda bu da işin Sony de bir
başka marketing atraksiyonudur! Samy bu konuda biraz daha insaflı yine de!

ext.HDD takarsan ya tanımaz ya güç yetmez ya da codec eksikdir!!

örneğin AVI leri açar veya açmaz(version sorunu çıkabilir/çıkar)!!

Araba parasına satılan Sony de Mali GPU vardır ama düşük spec. de neden!
880 değil de 820 gibi

Ha diyeceksin ki bunların hepsi full olarak hangi panel de vardır dersen,yoktur elbette!
ama Araba parası gibi olursa haliyle müşteride bunların lafını edecektir!

Gerçi çoğu şeyi de artık "TV Box" lar ile aşıyoruz

Ç Çevrimdışı

Çerkezoğlu 

Aktif Üye
12 Nis 2019
377
35
neden pahalı baya özellik var 2019 model 123 ekran 2350 tl fiyata aldım kötü olan bir tarafımı var acaba
Full hd 49 inç tvler vestelde 4 5 çeşit var hepside aynı anakart aynı paneler aynı teknik özellikler size göre vestel seg arasında veya hi level arasında fark var gibi gelebilir ama teknik anlamda bi fark yok vestelde toşibada fiyat 2500 2300 gibi digerieri 1750 1850 2000 gibi 1 yıl garanti farkı vardır kurumlum üctli ücretsiz farkı vardır ayak farkı renk farkı bu aradaki paraya değmez o tvde en iyisi 1800 lira dolayonda samsung panelli Nexon 49NX705 yada bide A101 veriyodu gecen 1700 civarı o ondan dolayı bu tvler arasındaki fark audi A3 le golf arasındaki farkdan da azdır ayrıca modlanarak fark sıfırada indirilebilir yani 1800 e nexon alır içine 2500 lük vestel veya toşiba jvc yazılımı atar aynı tv yaparsın yada onlardaki bütün özellikleri aktive edersin ...

M Çevrimdışı

mehmet50600

Yeni Üye
28 Ocak 2020
19
37
İyi günler samsung QE65Q7fn modeli 7 bin tl nasıl acaba vatanbilgisayarda teşhir satışı varmı mağazada 2 yıl garantili dediler öve öve bitiremediler alınırmı teşhir

A Çevrimdışı

AbYss

Yeni Üye
27 Şub 2020
2
34
sana ilk tavsiyem bütçeni fazlasıyla cebinde tut!

AG9 OLED ama Q8x LCD!! önce hangi panel tercihini yap??

eskiden çok pahalı panelleri bana sorup tavsiye isterlerdi ben de açıkçası sevinirdim yaw:ok
ancak bunlar çok çok az sayıdaki bir kaç marka içindi! hatta bir kaç markanın da belki bir
belki iki modeli olurdu bunlar,tam nokta atışı yani,şimdi ne böyle nokta atışı mal var
ne de marka v.s kaldı,her ne kadar bu para benim cebim den çıkmasa da çoğu insan beni
bilir;bu durum aynen benim param gidiyor gibi düşünüyorum! eskiden böyle değildi ama!

Gözünü çok fena kararttıysan,o zaman direk Oled alıyorsun,bu saat den sonra LCD mi kaldı dersin
Samsung kim yaw veya Sony LCD işinde,kötülerin iyiceleri hepsi o kadar,yaw bu iş bitti gari!

Gittin ve baktın,ama rakam seni germeye başlıyorsa ki bence de gersin seni az biraz
o zaman Q8 alabilirsin

Gelelim XF9x lara;fazla şişirilmiş panel bu! hepsini geçtim,fiyatı 2018 model olarak bugün
artık çok ciddi pahalı yaw,5 kağıt 55 liği eder ama 6,5/7 hatta 8 kağıt,65 i bilmiyorum
ama o da daha kazık marka!

O zaman kır dümeni XG9x lara,olmadı 65 değil de 55 al!

"Herkesi" sen boşver kardeşim,adam bayılmış almış ne diyecekti ki! geç bunları bir kalem
forumlar da bir takım çakallar var çok büyük oranda bunlar söylüyor "herkes memnun"
laflarını! zaten "psikolojik" olarak adam almışsa ""alemin de kralı"" o oluyor yine çok büyük
oranlarda!

Sen TF/DH ye taklıyormusun özellikle DH ye? orada var bu dediklerim den bol miktarda:kiskis

++
Spek lerden iyice incele panelleri!(yabancı spec.ler veya yerli sitesinden v.s)

Bu herifler yani Sony/Samy "MARKA" sattıkları için,herifler öyle şeyleri koymaz ki "özellikler"
diye kafayı yer insan! ülen bir dünya vermiş müşteri,3-kuruşluk donanım veya benzer şekilde
herhengi bir özellikler olmaz,örneğin,yaw bu devirde USB2.0 mı kaldı neden 3 değil!!
çoğu markada böyledir! veya ses codeclerinden eksik neden olsun,araba parasına panel
satıyorsun ama "Lisans" bedeli vermemek adına bilmem ne codeği eksik oluyor?
donanım olarak öyle saçma işler yapıyorlar ki bir alt modelinde var/oluyor bir üst modelinde
yok/olmuyor neden!! zaten o iki modelde temel de aynı laf aramızda bu da işin Sony de bir
başka marketing atraksiyonudur! Samy bu konuda biraz daha insaflı yine de!

ext.HDD takarsan ya tanımaz ya güç yetmez ya da codec eksikdir!!

örneğin AVI leri açar veya açmaz(version sorunu çıkabilir/çıkar)!!

Araba parasına satılan Sony de Mali GPU vardır ama düşük spec. de neden!
880 değil de 820 gibi

Ha diyeceksin ki bunların hepsi full olarak hangi panel de vardır dersen,yoktur elbette!
ama Araba parası gibi olursa haliyle müşteride bunların lafını edecektir!

Gerçi çoğu şeyi de artık "TV Box" lar ile aşıyoruz
Mesajınızın üzerine videoları izledim araştırma yaptım ancak yine de karar verilemiyor. Oled ve lcd'nin artılar ve eksileri var. Görüntü konusunda lcd karanlık sahnede daha ne görüntü verirken, aydınlık sahnelerde oled daha net görüntü veriyor. Örneğin yaprağın damarları, bulutların görüntüsü oled'te daha net iken, lcd'de kar üzerindeki kurtun görüntüsü daha net. Ancak benim anlam veremediğim oled'te sahneler daha kırmızımsı oluyor ama net.
Benim istediğim cevap aslında şöyle daha net olması yönünde, şunu al kafan rahat etsin ?
15bin tl verdim bunu bile düzgün göstermiyor, ya da o kadar para verdim iptv bile kuramadım

F Çevrimdışı

FİLMCİ

Yeni Üye
10 Kas 2019
32
47
İyi günler samsung QE65Q7fn modeli 7 bin tl nasıl acaba vatanbilgisayarda teşhir satışı varmı mağazada 2 yıl garantili dediler öve öve bitiremediler alınırmı teşhir
Panele bir ışık tut ya da yansımasına bak anlarsınız o panelin kaç krş ettiğini.. Asla tavsiye etmem 3-4 yıl öncesinin bile kalitesi olmayan bir cihazı öyle fahiş fiyattan kakalıyorlar ki.. Samsung qlex local dimming problem, neat black problem yazıp aratın gooogle da bir de...

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Mesajınızın üzerine videoları izledim araştırma yaptım ancak yine de karar verilemiyor. Oled ve lcd'nin artılar ve eksileri var. Görüntü konusunda lcd karanlık sahnede daha ne görüntü verirken, aydınlık sahnelerde oled daha net görüntü veriyor. Örneğin yaprağın damarları, bulutların görüntüsü oled'te daha net iken, lcd'de kar üzerindeki kurtun görüntüsü daha net. Ancak benim anlam veremediğim oled'te sahneler daha kırmızımsı oluyor ama net.
Benim istediğim cevap aslında şöyle daha net olması yönünde, şunu al kafan rahat etsin ?
15bin tl verdim bunu bile düzgün göstermiyor, ya da o kadar para verdim iptv bile kuramadım

-bir kere her iki panel yapısı itibarıyla farklı+elbette artıları/eksileri de var birbirlerine karşı

ama bana göre ise LCD lerin hiç bir artısı yok,her tarafı da risk ve sakatlık dolu!
peki Oled ler iyimi veya sıfır hatamı v.s dersen o da öyle değil

bu görüntüleme teknoloji bugünkü yapısıyla maalesef böyle,hata CRT nin natural seviyesine çıkamıyor panel tip TV ler

-karanlık sahneler de,Oled lerin ışık gücü daha az olduğu için ortaya o bahsettiğin benzer sorunlar çıkar!
ancak gittiğin mağazalar da böyle testler de yanılgıya sebeb olur!!

>>bir "film" açacaksın 1080p veya 2160p 24Hz olacak! "Bluray" Player den(2k ve 4k lı cihaz lazım)
o zaman izleyeceksin manzarayı,mağazalar da DEMO yüksek bit-rate li içerikler vardır sadece

hala herifler özellikle TR de FILM açıp(Bluray den)resim vermiyorlar:hayir

>bahsettiğin "net" görüntü tam nedir? baclit şiddetimi(ışık)yoksa contrast çalışmasımıdır??

LCD ler burada kötü çuvallıyor da,Oled lere hala iyi bir hele hele Pio seviyesine çıkıp da contrast vermiyor!

Not;Oled ler için sonsuz "contrast" deniyor,bu küllüm koca bir YALAN dır,en belli başlarda siteler de
bile N/A yazıyorlar,hesap da ölçülemedi veya ölçüsü yok veya ölçülemiyor v.s yaw bunlar YALAN bilgiler dir!

Oled ler ortalama 4bin:1-12bin:1 arasın da çalışıyorlar,ancak bu değerler bile tam belli değil,PDP ler gibi
ayrıntılı ve güzel falsosuz contrast veremiyorlar HALA!!!

>"kırmızılık" bir kaç sebebten olur en basiti "colour-temp" ayarı farklıdır veya hangi panel bu izlediğin Oled?
Sony mi?? kırmızıya kaçması zaten normaldir LCD leri hatta eskiye gidersem CRT leri de reddish idi yaw:kiskis

Diğer durum ise Oled lerin bir sıkıntısı vardır; "yellow-tint" denir buna!
ekran da resim yokken beyaz sayfada örneğin yellow sapması>>red tona dönüşüyor ve kimisi
red kimisi green tint e dönüyor diyor!

ancak resim varken bu belli olmaz ya da insan gözü bunu göremez,yada prof.photo ile uğraşanlar görür v.s

>diğer durum ise;mağazalar da paneller %99 Dynamic-mode ile gazlanıyor!!
-diğer durum o paneli al eve getir salona koy başka bir manzara çıkacaktır!

kısaca LCD lerin normal ölçek de Oled lere göre bir üstünlüğü yoktur ve tek üstünlüğü daha ucuz olmasıdır?
(aynı ebatlar da tabiki)

++
Ben çok açık yazıyorum,ben de para olsa bile veya kıysam v.s bile,bu panellere absürt paraları vermem!
kısaca panel alma konusunda ben çok cimriyim yaw,zaten bazı MARKA diye gördüğünüz uyanık üreticiler
hala MARKA satıyor!

++

Geçen hafta bir eski dostuma başka bir forumdan olan;Oled aldık Sony 65AG9
şimdilik bir şey demiyor yakında çıkar kokusu,ancak bu arkadaşın bir farkı vardır,hiç TV filan
izlemez,IPTV de kurar ama pek izlemez,sadece Belgesel takılır bir de Fener maçalrına bakar
ve IPTV varmı-var hesabı yani!
Adam paso FILM ci dir ve bu konuda çok ciddi sıkıdır,Pio kullanıyor hala,Pany den prof.X300 kullanır
özel mekanı vardır bu paneller için! Bluray izler sadece!
Fiyatına takılmaz basar alır!
şimdi bu arkadaş için karanlık mekanda filim ustası da olduğu için Oled lerin daha düşük ışık şiddeti
bir şey ifade etmez,tam tersi sinema havası olur! PDP leri de zaten bu işin tam en üst panelleri...

Buradan normal kullancılara gelirsem,büyük çoğunluk parlak/sature-vivid/yüksek ışık v.s de izlediği için
bu kişiler ile diğer yukarıda bahsettiğim kullanıcılar çok çok farklı yerdeler! onun parlak dediği sahnelere
diğer kişiler amma karanlık yaw derler! hele hele içerik Hollywood filmiyse kap kara derler!

>Yansıma olayı;bunlar teknik olarak modül katmanındaki filtrelemelerle alakalıdır parlak katman/mat v.s gibi

panelin iyisi MAT olmalıdır ama MAT ı da adam gibi üretecek üretici olmalıdır!
böyle paneller var ama TV değildir artık,prof.Display üniteleridir bunlar

M Çevrimdışı

mehmet50600

Yeni Üye
28 Ocak 2020
19
37
Panele bir ışık tut ya da yansımasına bak anlarsınız o panelin kaç krş ettiğini.. Asla tavsiye etmem 3-4 yıl öncesinin bile kalitesi olmayan bir cihazı öyle fahiş fiyattan kakalıyorlar ki.. Samsung qlex local dimming problem, neat black problem yazıp aratın gooogle da bir de...
Teşekkürler yorumunuz için. Tv olarak mediamarktan sony 65xf9005 aldım 9999 tl daha gelmedi bakalım inşallah memnun kalırım

B Çevrimdışı

Bahtsizbedewi

Yeni Üye
29 Şub 2020
10
41
Aslında Size Samsungdan aşağı marka önermek istemiyorum ama şu 49UD9290 çok iddialı bir model, bir şans verirmisiniz acaba?

Samsung VA panel
MB230 anakart
HDR+DV+WCG+HB gibi panel destek unsurları
Rate değeri 1800hz
3 yıl garanti
Ucuz yedek parça
Yaygın servis

Yahu böyle yazınca da pazarlamacı gibi oluyor :alala

Düşünmezseniz RU7440 incelemenizi rica ederim. :ok
49 UD 9290 (vestel bayi fiyay:3649₺)
49 UD 9590 (vatan fiyat: 3649₺)
49 UD 9500 ( vatan fiyat : 3000₺)
Bu 3 cihaz arasında ne fark var acaba ?

E Çevrimdışı

Efrasiyab

Aktif Üye
20 Şub 2018
98
Herkese merhaba,
Annemlerin kullandığı yaklaşık 8 yıllık Sunny marka 32 inch Lcd tv yi artık değiştirmek istiyorum. Çevremdekilerin " Onlar yaşlı insanlar ne yapacaklar smart tv yi 4K yi" gibi dusuncelerine karşın ben, daha once kullanamadıkları icin bilmediklerini ellerinde bu imkan olursa youtube, netflix, puhu tv vb. Uygulamaları kullanabileceklerini düşünüyorum.

Bu nedenle 4k smart özellikli ve maximum 2.500 tl tutarında bir tv araştırıyorum. Izleme mesafesi ve tv nin konulacağı alan dikkate alındığında 43 ich üzeri olamayacak. Izleme acısı geniş olacağından Ips panel mantıklı gözüküyor. Smart ara yuzunun kullaniminin daha sade olmasi, fiyati ve stand ayaklari dikkate alındığında Vestelin 43UD8200 modeli şu anda gundemimde. Forumda daha önce kısaca bahsi geçmiş ama geniş bir değerlendirme bulamadım. Bu model hakkında görüşleriniz,geri bildirimler hakkında bilgileriniz ve eger varsa tavsiye edebileceginiz diger modeller hakkinda değerli görüşlerinizi öğrenmek isterim.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Geri
Üst Alt