Mesajınızın üzerine videoları izledim araştırma yaptım ancak yine de karar verilemiyor. Oled ve lcd'nin artılar ve eksileri var. Görüntü konusunda lcd karanlık sahnede daha ne görüntü verirken, aydınlık sahnelerde oled daha net görüntü veriyor. Örneğin yaprağın damarları, bulutların görüntüsü oled'te daha net iken, lcd'de kar üzerindeki kurtun görüntüsü daha net. Ancak benim anlam veremediğim oled'te sahneler daha kırmızımsı oluyor ama net.
Benim istediğim cevap aslında şöyle daha net olması yönünde, şunu al kafan rahat etsin ?
15bin tl verdim bunu bile düzgün göstermiyor, ya da o kadar para verdim iptv bile kuramadım
-bir kere her iki panel yapısı itibarıyla farklı+elbette artıları/eksileri de var birbirlerine karşı
ama bana göre ise LCD lerin hiç bir artısı yok,her tarafı da risk ve sakatlık dolu!
peki Oled ler iyimi veya sıfır hatamı v.s dersen o da öyle değil
bu görüntüleme teknoloji bugünkü yapısıyla maalesef böyle,hata CRT nin natural seviyesine çıkamıyor panel tip TV ler
-karanlık sahneler de,Oled lerin ışık gücü daha az olduğu için ortaya o bahsettiğin benzer sorunlar çıkar!
ancak gittiğin mağazalar da böyle testler de yanılgıya sebeb olur!!
>>bir "film" açacaksın 1080p veya 2160p 24Hz olacak! "Bluray" Player den(2k ve 4k lı cihaz lazım)
o zaman izleyeceksin manzarayı,mağazalar da DEMO yüksek bit-rate li içerikler vardır sadece
hala herifler özellikle TR de FILM açıp(Bluray den)resim vermiyorlar
>bahsettiğin "net" görüntü tam nedir? baclit şiddetimi(ışık)yoksa contrast çalışmasımıdır??
LCD ler burada kötü çuvallıyor da,Oled lere hala iyi bir hele hele Pio seviyesine çıkıp da contrast vermiyor!
Not;Oled ler için sonsuz "contrast" deniyor,bu küllüm koca bir YALAN dır,en belli başlarda siteler de
bile N/A yazıyorlar,hesap da ölçülemedi veya ölçüsü yok veya ölçülemiyor v.s yaw bunlar YALAN bilgiler dir!
Oled ler ortalama 4bin:1-12bin:1 arasın da çalışıyorlar,ancak bu değerler bile tam belli değil,PDP ler gibi
ayrıntılı ve güzel falsosuz contrast veremiyorlar HALA!!!
>"kırmızılık" bir kaç sebebten olur en basiti "colour-temp" ayarı farklıdır veya hangi panel bu izlediğin Oled?
Sony mi?? kırmızıya kaçması zaten normaldir LCD leri hatta eskiye gidersem CRT leri de reddish idi yaw
Diğer durum ise Oled lerin bir sıkıntısı vardır; "yellow-tint" denir buna!
ekran da resim yokken beyaz sayfada örneğin yellow sapması>>red tona dönüşüyor ve kimisi
red kimisi green tint e dönüyor diyor!
ancak resim varken bu belli olmaz ya da insan gözü bunu göremez,yada prof.photo ile uğraşanlar görür v.s
>diğer durum ise;mağazalar da paneller %99 Dynamic-mode ile gazlanıyor!!
-diğer durum o paneli al eve getir salona koy başka bir manzara çıkacaktır!
kısaca LCD lerin normal ölçek de Oled lere göre bir üstünlüğü yoktur ve tek üstünlüğü daha ucuz olmasıdır?
(aynı ebatlar da tabiki)
++
Ben çok açık yazıyorum,ben de para olsa bile veya kıysam v.s bile,bu panellere absürt paraları vermem!
kısaca panel alma konusunda ben çok cimriyim yaw,zaten bazı MARKA diye gördüğünüz uyanık üreticiler
hala MARKA satıyor!
++
Geçen hafta bir eski dostuma başka bir forumdan olan;Oled aldık Sony 65AG9
şimdilik bir şey demiyor yakında çıkar kokusu,ancak bu arkadaşın bir farkı vardır,hiç TV filan
izlemez,IPTV de kurar ama pek izlemez,sadece Belgesel takılır bir de Fener maçalrına bakar
ve IPTV varmı-var hesabı yani!
Adam paso FILM ci dir ve bu konuda çok ciddi sıkıdır,Pio kullanıyor hala,Pany den prof.X300 kullanır
özel mekanı vardır bu paneller için! Bluray izler sadece!
Fiyatına takılmaz basar alır!
şimdi bu arkadaş için karanlık mekanda filim ustası da olduğu için Oled lerin daha düşük ışık şiddeti
bir şey ifade etmez,tam tersi sinema havası olur! PDP leri de zaten bu işin tam en üst panelleri...
Buradan normal kullancılara gelirsem,büyük çoğunluk parlak/sature-vivid/yüksek ışık v.s de izlediği için
bu kişiler ile diğer yukarıda bahsettiğim kullanıcılar çok çok farklı yerdeler! onun parlak dediği sahnelere
diğer kişiler amma karanlık yaw derler! hele hele içerik Hollywood filmiyse kap kara derler!
>Yansıma olayı;bunlar teknik olarak modül katmanındaki filtrelemelerle alakalıdır parlak katman/mat v.s gibi
panelin iyisi MAT olmalıdır ama MAT ı da adam gibi üretecek üretici olmalıdır!
böyle paneller var ama TV değildir artık,prof.Display üniteleridir bunlar