albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez

üstat benim bu seneki panellerden anladığım şu. 75 inch te çok üst seviyelere çıksak bile bazı şeylerden feragat ediyoruz. Ki o paralar cidden çok yüksek. İnsan verse bile eksiği kalmasın istiyor. 75q70r şu anda 17500 TL civarı. Ki bu panel çok çok iyi değil. Sony xg9505 20 binden daha da yüksek.

Son olarak geçiş döneminde beni üzmeyecek Sony 65xf9005 almaya karar verdim. 9000 TL civarına 1-2 sene oled teknolojisi oturana kadar idare eder diye düşünüyorum. Elden çıkarması da zor bir model değil gibi.

sen ne düşünüyorsun bu model hakkında?

O rakamlar absürt ve de hiç değmez ebat büyüdükçe mavcut kaynaklar yetersiz! (UHD kaynaklar hariç tabiki)
normal SD&HD izlemek için ne böyle manyak paralar verilir ne de böyle büyük ebatlara ihtiyaç vardır!

Ancak bazı çok özel kişiler vardır ki bunlar da prof.kullanıcılar ise zaten işin özellikle "FILM" kısmında iseler
zaten PJ sistemi kurarlar!
Böyle insanlar çok yoktur ama vardır ve işleri de FILM izlemektir,eskiden kurardık bu sistemleri adam gibi
FILM izlemek ve PJ kurmak istemeyenler için tek alternatif PDP ler vardı:ok

Şimdi PDP bitti,PJ ise hala özel bir kullanıcı kesimi içindir! geriye bir tek UHD-LCD ler kalıyor ve all-in-one
bir kullanım da söz konusu olursa başka alacak panel tip geriye kalmıyor!

Kaynaklar dan şayet FILM ve bunu da Bluray den izleyecekseniz ki bunu da UHD-BD cihazı alırsanız o zaman
65/75/85 v.s gibi büyük panel de alabilirsiniz tabi o manyak rakamları verecek olursanız ve adam prof. bir
FILM ci ise zaten o paraya LCD filan almaz gider PJ sistemi kurar:ok

++

9005 aman aman bir panel değilki,kötünün iyisi veya alternatifler arasında bulunan mallar arasında sadece
kimileri tercih edebilir hepsi o kadar,ancak Samy R/N serisinden bence bir tık daha iyi!

++

OLED "oturmaz" çok yaramaz çünkü laftan hiç anlamıyor yaw:kiskis

Bakınız ana TV üreticileri(ne Çin li den bahsediyorum ne de Kore liden),2002/2006 arasında bugünkü Oled ler de dahil
en az 8/10 tane değşik yapı da "panel tip" TV geliştirdiler,OLED ler bunların için de teknolojik olarak tabiri caizse en
"dandik" olanıydı! ama bir kaç ana üretici Oled i seçti çünkü en kolay ve en ucuzu idi(siz bakmayın Oled TV lerin
satış fiyatına,ya da Çin deki fiyatlarına bakarsanız manzarayı da çakazlarsınız!)

Amoled bile vasat kalıyordu!

Diğerlerini geçiyorum bunlar çok iyi hatta süper v.s idiler,en babası da "SED" idi:ok:ok:ok (Canon&Toshiba)
Gerek maliyet gerekse de özellikle Koreli faktörü ardından Çin li de sahaya çıkınca,capon sahadan çekildi!

10 senedir herifler yani bizim saha daki oyuncular gezinip duruyor,bunlardan bir cacık olmaz artık!

Aman diyeyim absürt rakamlar vererek 65 üstü panel almayın!

++

şimdi çok eski TF den bir dostum aradı,PJ yerine LCD almaya karar vermiş(PJ sistemi de ayrıca vardır)!
bu dostumuz sadece FILM izler! evi müsait ve PJ odası var bir de 2.oda kuruyor oraya da LCD takacak
ve tabiki 4K-Bluray de alacak(1 tane var PJ de kullandığı 4K-BD cihazı) şimdi bütçe sorunu yok tabiki!
ne alacağım diyor adam,bu arada kendisi Pioneer kullanıcısı dır:ok

adam öyle zor yerden sordu ki gel de şimdi buna cevap ver yaw:hmm

G Çevrimdışı

Gorefest

Yeni Üye
7 Şub 2020
9
45
O rakamlar absürt ve de hiç değmez ebat büyüdükçe mavcut kaynaklar yetersiz! (UHD kaynaklar hariç tabiki)
normal SD&HD izlemek için ne böyle manyak paralar verilir ne de böyle büyük ebatlara ihtiyaç vardır!

Ancak bazı çok özel kişiler vardır ki bunlar da prof.kullanıcılar ise zaten işin özellikle "FILM" kısmında iseler
Böyle insanlar çok yoktur ama vardır ve işleri de FILM izlemektir,eskiden kurardık bu sistemleri adam gibi

Şimdi PDP bitti,PJ ise hala özel bir kullanıcı kesimi içindir! geriye bir tek UHD-LCD ler kalıyor ve all-in-one

Kaynaklar dan şayet FILM ve bunu da Bluray den izleyecekseniz ki bunu da UHD-BD cihazı alırsanız o zaman
65/75/85 v.s gibi büyük panel de alabilirsiniz tabi o manyak rakamları verecek olursanız ve adam prof. bir

++

9005 aman aman bir panel değilki,kötünün iyisi veya alternatifler arasında bulunan mallar arasında sadece
kimileri tercih edebilir hepsi o kadar,ancak Samy R/N serisinden bence bir tık daha iyi!

++

Bakınız ana TV üreticileri(ne Çin li den bahsediyorum ne de Kore liden),2002/2006 arasında bugünkü Oled ler de dahil
en az 8/10 tane değşik yapı da "panel tip" TV geliştirdiler,OLED ler bunların için de teknolojik olarak tabiri caizse en
"dandik" olanıydı! ama bir kaç ana üretici Oled i seçti çünkü en kolay ve en ucuzu idi(siz bakmayın Oled TV lerin
satış fiyatına,ya da Çin deki fiyatlarına bakarsanız manzarayı da çakazlarsınız!)

Diğerlerini geçiyorum bunlar çok iyi hatta süper v.s idiler,en babası da "SED" idi:ok:ok:ok (Canon&Toshiba)
Gerek maliyet gerekse de özellikle Koreli faktörü ardından Çin li de sahaya çıkınca,capon sahadan çekildi!

10 senedir herifler yani bizim saha daki oyuncular gezinip duruyor,bunlardan bir cacık olmaz artık!

++

şimdi çok eski TF den bir dostum aradı,PJ yerine LCD almaya karar vermiş(PJ sistemi de ayrıca vardır)!
bu dostumuz sadece FILM izler! evi müsait ve PJ odası var bir de 2.oda kuruyor oraya da LCD takacak
ve tabiki 4K-Bluray de alacak(1 tane var PJ de kullandığı 4K-BD cihazı) şimdi bütçe sorunu yok tabiki!

albanez albanez
Üstat aslında ben ilk defa LCD kullanacağım. 2004 yılında pioneer plazmam vardı 43 inch, hala yazlıkta kullanıyorum, 2010 da Panasonic plazma aldım 50 inch, şu anda da halihazırda onu kullanıyorum. Ama şu anda yeni evimde izleme mesafelerim çok uzak, her türlü boyutu kaldırır durumda. O yüzden ekranı büyütmek istiyorum ama işte 75 inchte ideal bir tv bulamadım

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
olmaz bu düşünce yalnış!

Salona göre panel olmaz;panele göre koltuk/oturma düzeni oluşturulur:mutlu

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Sonuçta IPS panel gelecek o kesin.

Ayrıca nokta atışı üretici yine veremeyecekler size, seri nu7marası lazım bunun için.

Üreticiler BOE ve LG :ok
Bugün vestel servisi kurulumu duvara olacak şekilde gerçekleştirdi.Akıllı telefon üzerinden imza alıp ayrıldılar.Sözleşme ve garanti bilgileri mail olarak geldi.
Servis piksel testi yaparak sorun var mı diye kontrol etti.Kanal vs. biraz kurcalayın sorunuz varsa cevaplayalım denildi. İlgi alaka güzeldi.Bizde puanımızı mesajla ilettik.
Sağolsun bu forum ve değerli bilgileriyle yardımcı olanlar sayesinde sorunsuz televizyonumuzu kullanmaya başladık. :mutlu :ok

bojacktr Çevrimdışı

bojacktr

Yeni Üye
3 Şub 2020
4
33
Her zaman yazdığımız üzere bu konuda fikir bizden olsa da uzman görüşü tamamen sizin gözlerinizden ve gözleminizden olmalı lütfen bu ayrıntıyı ve hatta en önemli detayı atlamayalım :)

Mağaza ortamı genelde büyülü ortamlardır, Ekran büyüklüğünü ayırt etmek ve odaklanmak, o an için evinize senkron etmek zordur.

En güzeli bildiğiniz bir videoyu usb ile götürüp, beğendiğiniz tv de kontrol etmektir bence :ok

tercihiniz ne olursa olsun lütfen bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin zira hep belirttiğim üzere en önemli referans, siz gerçek kullanıcılarsınız :ok
Çok teşekkürler. Bugün hem sizin tavsiyesiniz hem de kendi gözlemlerim ve mağaza deneyimim sayesinde 50Pus7304 modelini satın aldım. VA Panel Direct Led görüntü kalitesi parlaklık vs çok iyiydi. Vatan Bilgisayar çalışanları ilginç bir şekilde Samsung satma sevdalısı artık prim mi alıyorlar nedir anlam veremedim. Adam sürekli Philips kötüleyip durdu :) Pazartesi günü kurulum için gelecek servisi deneyimlerimi burada fotoğraflar ve yorumlarla paylaşacağım. Tekrar teşekkür ederim.

0 Çevrimdışı

01mrt42 

Yeni Üye
26 Şub 2018
20
Merhaba,
55 yada 58 inç bir tv ihtiyacım var. Aşağıdaki panel ve kart bilgileri genel olarak doğru mudur?
Direk geç bunları şu modeli al diyebileceğiniz bir model var mı? panda panel çok mu kötü bilmiyorum.
55 olarak (Panel ? mb230) ve (panel ? mb130s)
58 olarak (Panel ? mb130s) ve R (panda panel mb230)
Acaba bu ürünü alsak mı?
Toshiba 58'' 58UL3A63DT
Tavsiyeye ihtiyacım var.

G Çevrimdışı

Gorefest

Yeni Üye
7 Şub 2020
9
45

++

++

++

albanez albanez
Üstat aslında ben ilk defa LCD kullanacağım. 2004 yılında pioneer plazmam vardı 43 inch, hala yazlıkta kullanıyorum, 2010 da Panasonic plazma aldım 50 inch, şu anda da halihazırda onu kullanıyorum. Ama şu anda yeni evimde izleme mesafelerim çok uzak, her türlü boyutu kaldırır durumda. O yüzden ekranı büyütmek istiyorum ama işte 75 inchte gönlüme göre bir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fazladan mesaj kusura bakmayın

S Çevrimdışı

Salihy

Yeni Üye
12 Şub 2020
3
42
Herkese merhaba,
Yaklaşık aralık ayı başından itibaren yazıları soluksuz okudum. Bugun itibariyle aranıza resmi olarak katıldım. Bende uzun suredir 49 veya 55 inc tv arayışındayım.
Değerli yorumcularimiza emeklerinden dolayi teşekkür ederim. Tek tek isimlerini yazman doğru olmaz kimsenin ismini atlamak istemem.
Adem Helvacı Adem Helvacı hocam Lg'nin servis noktasinda problemleri olduğundan sıklıkla bahsetmissiniz. Sizden servis hizmetini göz ardı ederek bana 49 veya 55inc boyutunda f/p üstünlüğü olan modelini onermenizi istesem ? Kullanıcı profilim; detaycı, tv nin hakkini sonuna kadar verir, teknolojisini dibine kadar sömürürüm. Fiyat max 4. 000tl
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Ustadlar ve kullanıcı dostlar.Tavsiyelerinizi bekliliyorum. Sorumu özetlersek ; servis ağını dikkate almazsak marka sıralaması ne olur. Birde LG tavsiyeniz benim icin önemli

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bugün vestel servisi kurulumu duvara olacak şekilde gerçekleştirdi.Akıllı telefon üzerinden imza alıp ayrıldılar.Sözleşme ve garanti bilgileri mail olarak geldi.
Servis piksel testi yaparak sorun var mı diye kontrol etti.Kanal vs. biraz kurcalayın sorunuz varsa cevaplayalım denildi. İlgi alaka güzeldi.Bizde puanımızı mesajla ilettik.
Sağolsun bu forum ve değerli bilgileriyle yardımcı olanlar sayesinde sorunsuz televizyonumuzu kullanmaya başladık. :mutlu :ok
Bu mutluluğun yıllarca sürmesi dileklerimle.

Güzel günlerde kullanın :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Çok teşekkürler. Bugün hem sizin tavsiyesiniz hem de kendi gözlemlerim ve mağaza deneyimim sayesinde 50Pus7304 modelini satın aldım. VA Panel Direct Led görüntü kalitesi parlaklık vs çok iyiydi. Vatan Bilgisayar çalışanları ilginç bir şekilde Samsung satma sevdalısı artık prim mi alıyorlar nedir anlam veremedim. Adam sürekli Philips kötüleyip durdu :) Pazartesi günü kurulum için gelecek servisi deneyimlerimi burada fotoğraflar ve yorumlarla paylaşacağım. Tekrar teşekkür ederim.
Model ismine özel konu açarsanız çok mutlu olurum, biliyorsunuz bu forumun en önemli özelliği, gerçek kullanıcı yorumlarına çok değer veriyor olmasıdır:ok

Vatan personeli değil onlar :kiskis

Size Samsung promotörü denk gelmiş, lg promotörü denk gelseydi lg satmaya çalışır Samsung kötülerdi :kiskis

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
İşin ilginci,bazı Promotörler var,kendi sattığı markayı değil de bir başka markayı övüyor:hmm
Bizim buradaki mağaza da ise bir tane TPV Promotörü var(Philips) adam TPV yanın da
Samsung da gazlıyor yaw! ama kendisi bu arada gitti benim aldığım Grundig 49VLX9750 yi aldı:kiskis

Sallayın geçin alayını

Geri
Üst Alt