Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,680
- 40
Merhaba, hoş geldiniz.Merhaba, baba evine gün içerisinde bir televizyon ihtiyacımız olduğu için hızlıca piyasa analizi ihtiyacı doğdu. Yaptığım analizler sonucu Toshiba markada karar kıldım ve aşağıda belirttiğim modelleri ayırdım.
TOSHIBA - 65UA3E63DT - GOOGLE İŞLETİM SİSTEMLİ OLMASI BU CİHAZI SEÇMEMDE ETKEN OLDU. 21.000 TL CİVARI BİR FİYATI VAR.
TOSHIBA - 65QL5D63DT - TOSHIBANIN KENDİ İŞLETİM SİSTEMİ OLDUĞUYLA KARŞILAŞTIM VE BUNUNLA BERABER UYGULAMA YÜKLENEMEDİĞİYLE KARŞILAŞTIM NET BİLGİ BULAMADIM. 22.500 TL CİVARI FİYATI VAR. BELİRTTİĞİM OLUMSUZLUKTAN DOLAYI ALMAYI EN SON DÜŞÜNDÜĞÜM TV.
TOSHIBA - 65UA3D63DT - GOOGLE İŞLETİM SİSTEMİ OLMASI YANINDA SES OLARAK SUBWOOFER OLMASI SEÇMEMDE ETKEN OLDU. 21.000 TL CİVARI VAR.
Arkadaşlar cihazları daha detaylı incelediğimde karma panel, lg panel farklı farklı şeylerle karşılaşmam bir tüketici olarak beni kafa karışıklığına itti. Babam standart dikdörtgen bir salonda 6-7 metrelik bir mesafede, gün içinde ulusal haber kanal kanalları, akşamları genellikle film-dizi izleyen, hafta sonları tüm spor karşılaşmalarını takip eden bir kişi. Ortam öğleden sonra daha az güneş almakta. İzlediği açı genellikle 45 derecelik bir açıda ve konsol üzerinde ayaklı bir televizyon kullanmakta.
Kendim LG marka WEBOS işletim sistemli bir televizyon kullanmaktayım. Araştırmalarım arasında Onvo marka OV70F500 model televizyonun LG WEBOS işletim sistemli olması beni etkiledi ancak televizyon ile ilgili kapsamlı bir bilgiye ulaşamadım. Fiyatı 24.000 TL civarı.
Sizlerin değerli desteğiyle kafa karışıklığımı giderip 20.000 - 25.000 TL civarı, 65 - 75 inç aralığında televizyon önerilerinizi ve belirttiğim modeller için çok değerli yorumlarınızı beklemekteyim. Herkese hayırlı pazarlar.
Sevgi, saygı ve özlemle. 193∞
Onvo OV70F500 televizyonda SDP marka VA (UV2A) panel kullanılmış. Bu cihazın avantajı tekil panelle üretiliyor olması. Dezavantajı ise markanın servis kalitesinin Vestel kadar iyi olmaması.
Toshiba'ların avantajı Vestel güvencesinde olması fakat dezavantajı ise zibilyon tane model ismi olup bu modellerin neredeyse hepsinin karma panel ile üretiliyor olması. Bir televizyonda görüntüyü değiştiren ana etmen kullanılan panel çeşidi. Bu açıdan karma panel çok büyük dezavantaj çünkü VA diye alırsın IPS çıkar veya tam tersi olabilir.
Kataloglarda atılıp tutulan özelliklere ya da model isimlerine çok takılmayın, panel farkı dışında yerli televizyonlar kalite olarak birbirine benzer olur. Yani aslında hangi modeli aldığınızın pek önemi yok, aralarından birini seçin. Subwoofer, kullanılan hoparlör markası gibi şeylere de çok takılmayın bunlar sadece göz boyamak, müşteriyi çekmek için süslenmiş detaylar. Hiçbiri harici hoparlör gibi ses veremez.