Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,680
40
Merhaba, baba evine gün içerisinde bir televizyon ihtiyacımız olduğu için hızlıca piyasa analizi ihtiyacı doğdu. Yaptığım analizler sonucu Toshiba markada karar kıldım ve aşağıda belirttiğim modelleri ayırdım.

TOSHIBA - 65UA3E63DT - GOOGLE İŞLETİM SİSTEMLİ OLMASI BU CİHAZI SEÇMEMDE ETKEN OLDU. 21.000 TL CİVARI BİR FİYATI VAR.
TOSHIBA - 65QL5D63DT - TOSHIBANIN KENDİ İŞLETİM SİSTEMİ OLDUĞUYLA KARŞILAŞTIM VE BUNUNLA BERABER UYGULAMA YÜKLENEMEDİĞİYLE KARŞILAŞTIM NET BİLGİ BULAMADIM. 22.500 TL CİVARI FİYATI VAR. BELİRTTİĞİM OLUMSUZLUKTAN DOLAYI ALMAYI EN SON DÜŞÜNDÜĞÜM TV.
TOSHIBA - 65UA3D63DT - GOOGLE İŞLETİM SİSTEMİ OLMASI YANINDA SES OLARAK SUBWOOFER OLMASI SEÇMEMDE ETKEN OLDU. 21.000 TL CİVARI VAR.

Arkadaşlar cihazları daha detaylı incelediğimde karma panel, lg panel farklı farklı şeylerle karşılaşmam bir tüketici olarak beni kafa karışıklığına itti. Babam standart dikdörtgen bir salonda 6-7 metrelik bir mesafede, gün içinde ulusal haber kanal kanalları, akşamları genellikle film-dizi izleyen, hafta sonları tüm spor karşılaşmalarını takip eden bir kişi. Ortam öğleden sonra daha az güneş almakta. İzlediği açı genellikle 45 derecelik bir açıda ve konsol üzerinde ayaklı bir televizyon kullanmakta.

Kendim LG marka WEBOS işletim sistemli bir televizyon kullanmaktayım. Araştırmalarım arasında Onvo marka OV70F500 model televizyonun LG WEBOS işletim sistemli olması beni etkiledi ancak televizyon ile ilgili kapsamlı bir bilgiye ulaşamadım. Fiyatı 24.000 TL civarı.

Sizlerin değerli desteğiyle kafa karışıklığımı giderip 20.000 - 25.000 TL civarı, 65 - 75 inç aralığında televizyon önerilerinizi ve belirttiğim modeller için çok değerli yorumlarınızı beklemekteyim. Herkese hayırlı pazarlar.

Sevgi, saygı ve özlemle. 193
Merhaba, hoş geldiniz.

Onvo OV70F500 televizyonda SDP marka VA (UV2A) panel kullanılmış. Bu cihazın avantajı tekil panelle üretiliyor olması. Dezavantajı ise markanın servis kalitesinin Vestel kadar iyi olmaması.

Toshiba'ların avantajı Vestel güvencesinde olması fakat dezavantajı ise zibilyon tane model ismi olup bu modellerin neredeyse hepsinin karma panel ile üretiliyor olması. Bir televizyonda görüntüyü değiştiren ana etmen kullanılan panel çeşidi. Bu açıdan karma panel çok büyük dezavantaj çünkü VA diye alırsın IPS çıkar veya tam tersi olabilir.

Kataloglarda atılıp tutulan özelliklere ya da model isimlerine çok takılmayın, panel farkı dışında yerli televizyonlar kalite olarak birbirine benzer olur. Yani aslında hangi modeli aldığınızın pek önemi yok, aralarından birini seçin. Subwoofer, kullanılan hoparlör markası gibi şeylere de çok takılmayın bunlar sadece göz boyamak, müşteriyi çekmek için süslenmiş detaylar. Hiçbiri harici hoparlör gibi ses veremez.

S Çevrimdışı

sparrow13

Yeni Üye
10 Kas 2024
2
34
Merhaba, hoş geldiniz.

Onvo OV70F500 televizyonda SDP marka VA (UV2A) panel kullanılmış. Bu cihazın avantajı tekil panelle üretiliyor olması. Dezavantajı ise markanın servis kalitesinin Vestel kadar iyi olmaması.

Toshiba'ların avantajı Vestel güvencesinde olması fakat dezavantajı ise zibilyon tane model ismi olup bu modellerin neredeyse hepsinin karma panel ile üretiliyor olması. Bir televizyonda görüntüyü değiştiren ana etmen kullanılan panel çeşidi. Bu açıdan karma panel çok büyük dezavantaj çünkü VA diye alırsın IPS çıkar veya tam tersi olabilir.

Kataloglarda atılıp tutulan özelliklere ya da model isimlerine çok takılmayın, panel farkı dışında yerli televizyonlar kalite olarak birbirine benzer olur. Yani aslında hangi modeli aldığınızın pek önemi yok, aralarından birini seçin. Subwoofer, kullanılan hoparlör markası gibi şeylere de çok takılmayın bunlar sadece göz boyamak, müşteriyi çekmek için süslenmiş detaylar. Hiçbiri harici hoparlör gibi ses veremez.
Desteğiniz için teşekkürler. :)

S Çevrimdışı

serhad16

Yeni Üye
3 Kas 2023
12
52
Merhaba,
Takıldığım bir konu var.
Diyelim ki çok beğendiğim bir TV var.
Hemen her yönden başarılı bulunuyor fakat udyu yayınlarında upscale ve yüksek hareketli görüntü başarısı eleştiriliyor.

Sorum şu;
Ben bu TV'ye kaliteli bir uydu alıcı veya kablonet alıcısı bağladığımda, bu işleri artık uydu alıcı yapıyor TV'ye iş düşmüyor mu,
yoksa uydu alıcısı olsa da TV'nin bu zayıf yönü görüntüyü hala etkiler mi?

Yani, iyi bir uydu alıcı ile bu zayıflığı aşabilir miyim?

teşekkürler,

T Çevrimdışı

thorn

Yeni Üye
9 Kas 2024
2
32
Merhabalar,
Yaza evleneceğim o yüzden televizyon bakıyorum. Bu aralar kasım indirimlerinden iyi bir televizyon denk getirebilirsem iyi olur diye düşünüyorum. En fazla 50-55k civarı televizyon önerisi verebilir misiniz? Evi henüz tutmadığımız için ölçü konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak 65" düşünüyorum. Yenileme hızı artık 100-120 hz olmazsa olmaz gibi. Biraz araştırma fırsatım oldu, oledler daha sonrası için pek uygun değil sanırım. Yazdığım fiyat bandında en mantıklı marka model televizyonu söylerseniz çok iyi olur, şimdiden teşekkür ederiim. İyi forumlar.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba,
Takıldığım bir konu var.
Diyelim ki çok beğendiğim bir TV var.
Hemen her yönden başarılı bulunuyor fakat udyu yayınlarında upscale ve yüksek hareketli görüntü başarısı eleştiriliyor.

Sorum şu;
Ben bu TV'ye kaliteli bir uydu alıcı veya kablonet alıcısı bağladığımda, bu işleri artık uydu alıcı yapıyor TV'ye iş düşmüyor mu,
yoksa uydu alıcısı olsa da TV'nin bu zayıf yönü görüntüyü hala etkiler mi?

Yani, iyi bir uydu alıcı ile bu zayıflığı aşabilir miyim?

teşekkürler,
Evet. Haricî bir cihaz alırsan görüntüyü o işler.
Öbür yandan dünya markaların görüntü işlemelerinde aman aman fark yoktur. Çok ufak farklar vardır. Herzaman son modelde olsa görüntü kaynağın iyi olmadığı sürece bugünün modern TV leri de düşük çözünürlüklü yayınlarda pek birşey yapamaz. Daha çok yükseltme daha çok sorun yaratır
Markalar yükseltmeler de değişik yol uygular, Samsung daha keskinliği tercih eder, LG daha puruzlugu, ve diğerlerinde benzer yöntemler yaparlar.
İyi bir uydu cihazı humax TechniSat gibi markalar uydu üzerinden alabileceğin en iyi kaliteyi verir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhabalar,
Yaza evleneceğim o yüzden televizyon bakıyorum. Bu aralar kasım indirimlerinden iyi bir televizyon denk getirebilirsem iyi olur diye düşünüyorum. En fazla 50-55k civarı televizyon önerisi verebilir misiniz? Evi henüz tutmadığımız için ölçü konusunda bir şey diyemeyeceğim ancak 65" düşünüyorum. Yenileme hızı artık 100-120 hz olmazsa olmaz gibi. Biraz araştırma fırsatım oldu, oledler daha sonrası için pek uygun değil sanırım. Yazdığım fiyat bandında en mantıklı marka model televizyonu söylerseniz çok iyi olur, şimdiden teşekkür ederiim. İyi forumlar.
Oled konusu ayrı TV yi akşamları izliyorsan. En iyi görüntüyü bunlardan alırsın. Ekran bütünlüğü,kontrast, siyah izleme açısı, tepki vb.
LCD düşünürsen ise
Şu anda 45 bine satılan 65C755 hem fiyat hemde donanım olarak iyi bir model

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Onvo 32OV6001H vs digitsu ds10000 mi almalıyım yoksa 3 Bin TL daha verip Vestel 32fa 9530 mu almalıyım
Kullandığınız yer neresi. Bence uydu cihazıniz varsa. 43 Samsung m7 modeli var. 8500 TL civarı satılıyor.smart TV Va panelli sadece uydu yok. Bunu değerlendirirsiniz.
32 inç kesinse istediginizi alın kalite hepsinde aynıdır ucuz malzeme ile yapılır bu modeller.

U Çevrimdışı

Unaxpre

Yeni Üye
11 Kas 2024
3
Merhaba 65 inç 45 bin lira civarı ne önerirsiniz. 65c755 ve 65q70d arasında kaldım. Maç yayınları esnasında tcl modelde arkadan siyah gölge geliyor diyenler var ne tavsiye edersiniz?

S Çevrimdışı

serhad16

Yeni Üye
3 Kas 2023
12
52
Evet. Haricî bir cihaz alırsan görüntüyü o işler.
Öbür yandan dünya markaların görüntü işlemelerinde aman aman fark yoktur. Çok ufak farklar vardır. Herzaman son modelde olsa görüntü kaynağın iyi olmadığı sürece bugünün modern TV leri de düşük çözünürlüklü yayınlarda pek birşey yapamaz. Daha çok yükseltme daha çok sorun yaratır
Markalar yükseltmeler de değişik yol uygular, Samsung daha keskinliği tercih eder, LG daha puruzlugu, ve diğerlerinde benzer yöntemler yaparlar.
İyi bir uydu cihazı humax TechniSat gibi markalar uydu üzerinden alabileceğin en iyi kaliteyi verir.
açıklama için teşekkürler

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

serhad16

Yeni Üye
3 Kas 2023
12
52
Merhaba,
LG OLED55C46 ile Philips 55OLED809'u karşılaştırırsanız yorumunuz nasıl olur?
Bildiğim kadarıyla panel aynı. Bu durumda panel ömrü ve logo yapışması gibi konular benzer mi olur? Yoksa bu konuda yazılım da devreye giriyor mu?
İşlemciler farklı tabi. Burada hangisi daha başarılıdır?
Ayrıca genel görüntü kalitesi, dayanıklılık ve teknik özellikler olarak sizce hangisi tercih edilir?
teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba 65 inç 45 bin lira civarı ne önerirsiniz. 65c755 ve 65q70d arasında kaldım. Maç yayınları esnasında tcl modelde arkadan siyah gölge geliyor diyenler var ne tavsiye edersiniz?
Bu gölgelenme sorunudur. Genelde Va panellerde olur. Samsung TV lerde var. Va paneller daha koyu renklerde tepki sürelerin fazla olmasından kaynaklanır.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba,
LG OLED55C46 ile Philips 55OLED809'u karşılaştırırsanız yorumunuz nasıl olur?
Bildiğim kadarıyla panel aynı. Bu durumda panel ömrü ve logo yapışması gibi konular benzer mi olur? Yoksa bu konuda yazılım da devreye giriyor mu?
İşlemciler farklı tabi. Burada hangisi daha başarılıdır?
Ayrıca genel görüntü kalitesi, dayanıklılık ve teknik özellikler olarak sizce hangisi tercih edilir?
teşekkürler.
Evet panel aynı. İkisinde alınabilir.55C4 kullanım açısından daha iyi. Benzer modeller.

Geri
Üst Alt