Daha önce "Senna SNF9000U" aldığımı söylemiş ve televizyona dair Onvo'dan en ufak bilgi edinemediğimden yakınmıştım. TV dün kuruldu açtım. Google TV'yi etkinleştirince gelen mailde "Caixun" cihazınızda oturum açtınız diyor. Araştırdım. Marka Çin menşeli ama sanırım bizim satın aldığımız google tv'ler (onvo ve senna marka) Malezya üretimi. Şu aşağıdaki linkteki özelliklerin "tamamı" (fotoğraflar dahil) bendeki televizyon ile eşleşiyor.
Cihazın kendisi güzel. Depolama alanı az ancak USB bellek takınca onu cihaza ek depolama olarak gösterebiliyosunuz. Yani yer sıkıntısı çekmiyorsunuz. Tabi çok fazla uygulama kurarsanız USB'den okuyacağı için çok hızlı olmayacaktır. Cihazda gerçekten de L1 sertifikası var. Bende netflix yok, ancak amazon prime'da "HD" içerik açabildim. Yanılmıyorsam amazon prime'da zaten 4K içerik yok. O bakımdan cihazın netflix'ten 4K oynatabilmesi emin olmamakla birlikte yüksek ihtimal. APK kurabiliyorsunuz. Wifi 5g desteği var. Gerçek 4K 60hz videoları takılmadan oynatıyor (usb bellekten denedim). Youtube'da da 4K (60hz) oynatmada bi sıkıntısı yok. Şu anda kullanılan codec'lerin bir çoğunu sıkıntısız donanım hızlandırması ile oynatabiliyor (AV1, VP9 dahil). Bazı 4K youtube videolarında (HDR olanlarda) "çok az" miktarda "frame drop" oldu (60 - 80 arası, ki bu da 1 ya 2 saniyeye tekabül ediyor), o da sadece videonun başlarında oldu ve çok da hissetmedim açıkçası, videonun devamında sayı artmadı. Youtube'da AV1 ile daha iyi performans aldım gibi geldi bana. Panelde çok az ışık sızması var, dert edecek kadar değil. Açılı bakışa da bir miktar izin veriyor, görüntü hemen bozulmuyor. Panel beklediğimden iyi çıktı diyebilirim. Denemediğim tek özelliği chromecast oldu. O da büyük ihtimal sıkıntısızdır. Çünkü kağıt üzerinde o özelliği de var.
Caixun güzel bir cihaz yapmış. Uzun vadede sorun çıkartıp çıkartmayacağını göreceğiz.