TPV(Philips) için bir hatırlatma yapayım; öncelikle net den fiyat araştırması yapın sonra kalkın özellikle
Vatan veya MM ye gidin orada panelin üzerinde bir etiket göreceksiniz(genelde böyledir çoğu modellerinde)
örneğin sizin net den gördüğünüz fiyat 29.900 olabilir ama aynı panel mağazada indirim etiketiyle bir bakmışsınız
22.500 görünüyor
özellikle Vatan/MM bu taktiği bir kaç senedir uyguluyor! örneğin ben Aralık da aldığımda fiyat 29.900 idi
o dediğim mazağa etiketi 22.5 kağıt idi! panel 50/8808
OLED ler de bunu pek uygulamıyorlar ama uyanık olun yinede,zira OLED leri çok daha rahat satıyorlar
siz yinede özellikle OLED için TPV veya LGE mağaza dan gidip öğrenin satış rakamını bazı geceler/günler
sürpriz OLED indirimleri de olabiliyor!
Not;TF den bir eski Pio cu dostumuz LGE den 65G3 aldı,hayırılı olsun(eMail den dosyayı verdim incele)
uydu işini şimdilik boşver zira sende Humax UHD receiver olduğu için öncelikle bunu takıyorsun
dahili tuneri itele gitsin
önemli not;ancak Humi için "hand-shake" sorunu çıkabiliyor! panel ilk defa kurulduktan sonra şayet dahili tuneri
devreye almışsan sistem de karışıklık oluyor ve ext.receiver algılaması geç oluyor ya da hiç olmuyor!!
bu sıkıntıyı LGE merkeze geçenlerde bildirmiştim,Alman kafasıyla kısaca ...artık ext.Receiver kullanan kalmadı....
gibisinden komik cevap gelmişti yaw
daha sonra genel bir Hand-shake sorunu olduğunu zaten biliyorduk örneğin UHD-BD bağlayınca...
neyse bu konuda ilk upgrade dosyasında bunu halledeceğiz dediler geçen hafta!
Hand-shake önleme ve çözümü
-ısrarla cihazı görmüyorsa panel, sırasıyla
--kumanda dan stand-by yapıyorsun
--panelin güç fişini çekiyorsun min.3/4 dak.bekliyorsun!
--panele bağlı örneğin flash-disk/ext.HDD ve diğer tüm cihazların ve kabloları v.s panelden çekiyorsun
--Ethernet bağlıysa bunu da çıkart panelden(normal de WiFi 5GHz den bağlanın Ethernet kullanmayın!)
Modeme panelin mesafesi uzaksa mecburen Ethernet bağlıyorsunuz tabiki ama sakın WiFi "2.4GHz" den bağlanmayın!
daha sonra güç fişini tak,Ethernet kablosunu takma!
WiFi 5GHz bnağlantısı yapacaksan bunu da sonra yap!
panel açılsın ve sen HDMI port.4 seçiyorsun biraz bekle boş olarak görünecek
sonra kumandadan yeniden paneli stand-by yap
Humax özeli için yazıyorum HDMI port 4. kullan
-Humi-panel bağlantısını cihazlar kapalı iken yap(sen de Paugge 2.0 kablo olduğu için yazıyorum)
-Humi yi açıyorsun ve resim şak diye geliyor!
bu sıkıntıyı bizim 2 farklı Humici(UHD olan modeli)arkadaş yaşadılar ve böyle çözdük
normalde HDMI kablolar şak diye canlı takılıp sökülemez! genel de bu hatayı yapıyuruz
ama bazı cihazların algılama ve hand-shake durumu farklı ve gecikmeli olduğu için resim gelmeyebiliyor
HDMI çalışma prensip kısaca şudur;önce panel açılıyor sonra portu seçilip atanıyor sonra ext.cihaz açılıyor
kapatırken de bunun tam tersi işlem dir!
OLED paneller olarak marka bazında durum şudur Panasonic bu konuda çok ciddi seçicidir hatta HDMI kablo
markası/kalitesi bile önemlidir aksi halde tanımaz hayat boyu
not;HDMI portlar tanındıktan sonra başka portlara atama yaparsanız yine hand-shake sorunu çıkar(yukarıda
bahsettiğim resetleme ile aşarsınız ama ""her HDMI kablo aynıdır"" diye bir sallama HDMI hikayesi anlatılır genelde
ama bu aynen sallamadır! her HDMI kablo aynı değildir
daha doğrusu bir şekilde resmi aktarır ama panel seçici ise onuda yapmaz,yani her HDMI açar diye bir kural
küllüm yalnıştır! özellikle OLED paneller/Sony UHD Bluray ler/Panasonic UHD Blurayler/bazı UHD Uydu Receiver lar..
kısaca HDMI kablo önemlidir!
sertifikası bilindik/kabul edilmiş 2.0/2.1 HDMI kablo kullanın
ama normal LCD ler için genel de bu kural geçersizidir,Pazardan alıp takabilirsiniz!
++