Muhsin bey selam
hocam bahsettiğin yerdeki 55G3 o fiyatdan hele hele oradan kesinlikle alınmaz
herifler gel-gelcilik çekiyorlar yaw
bunlar sanırım bir eküri,yemleme bir sürü aynı paneli farklı şehirlerden(Bursa-İstanbul ve Ankara)
gazlamaya bakıyorlar,aman diyeyim tuzağa düşmeyin
bu çakalların bir de malum forumlardan yönlendirmeci ayakları vardır(çoğunu sen de gördün bizim eski başlıklarda
ve herifler hala oradalar,ülen emekli olun gidin be)
DH en başta,TF de fazla iş tutamıyorlar,FT de yine fazla iş tutamıyorlar
++
Bluray UHD için verdiğin fiyatlar ciddi yüksek yine,ama Sony X7/8 leri bence kovala en iyisi bunlar
Panasonic çok daha iyi ama TR de satışı yok,çünkü bir kişi var bunun prof.satıcısı herif sankim Araba filan satıyor yaw
tanırım kendisini geçmişten ama artık millet uyandı yaw
Panasonic için müthiş "güzellemeler" yapar!
yani salla geç bunuda hocam
++
Philips PML serisi(miniLED) gündemini koruyor diğer oturma odasına 2. panel olarak bunu ciddi düşün!
ancak burada bir kaç ayrıntı var,akılında bulunsun
her ne kadar 2023 model PML serisi "aynı" olsa bile aslında tam aynı değildir!
-TR özeli için yazıyorum-
55"
1-panel 9008 de IPS(ADS varyant)
2-panel 9308 de ise VA dır!!
ANCAK üretim kodu 12/Poland/China olsa dahi bazı paneller tam tersi çıkabiliyor
TR veya Rusya için!!
ama çoğunlukla 9008 ler IPS çıkıyor ama 9308 ler direk VA dır
Ben serisine göre TPV den her zaman duruma göre ya IPS derim ya da VA!!
genel de IPS leri daha başarlı oluyor+Baclit çalışmasıda çok daha başarılı oluyor
örneğin eskilerin bazı LGE ve Panasonic IPS lerigibi ama çok az bu "iyi" sınıfına giriyor
Diğer önemli konu ise FALD/DL ve bilmem ne Dimming palavra sistemleri veya daha da komiği
bilmem kaç noktadan dimming yapabilmeleridir,iyi de 2018 den beri hiç birisi gerçek "FALD"
panel sistemi değildir(en 2018 Samsung ve Sony ler böyleydi,2019 dan itibarten bu iş de bitti)
Ancak TPV-IPS panel de uyguladığı ve aslında bu işin bulucusu da kendi olduğu halde sistemi
biraz daha geliştirdi örneğin PML- 9308-VA olmasına rağmen dimming oldukça başarılı
salt "FALD" demese bile bugün FALD diye bir kaç markada olan panellerin hepsinden daha iyi
yapıyor basclit çalışmasını
özelikle 2022 ve 23 modeller
şimdi sonuca gelirsem ben bu seriden IPS seçerim yine de!
9308 de MicroDimming PREMIUM vardır
9008 de ise MicdoD. PRO vardır(bendeki 8808 de yine bu var ve çok ciddi başarılıdır)
sorduğun eski 9x serisi Sharp panelli Philips serisi ise gerçek "FALD" idi ama o sistemi panelle birlikte
tüm modül ünitesini +BL sistemi v.s dahil komple SHARP dan alıp takmıştı Philips
daha sonra şimdiki DirectLED sisteme LocalDimming PRO(veya diğer bir deyişle PRO-LED) uyguladı ki
bu kendi bulduğu sistemdir!
Pro-LED diye gördüysen OK dir,örneğin bendeki diğer Tosh 42lik panel de PRO-LED dir ama günümüz FALD
larından çok daha iyidir!
Dimming ZONE ları ile kafanı kesinlikle karıştırma ltf hepsi "marketing-tool"
yok 460 yok 580 yok 120 yok 85 v.s.v s takılma bunlara "kağıt üstü" veiler bunlar çünkü "fiyatlandırma" yaparken
malı daha güzedl gazlamak adına aynı paneli 3/4/5/6 gibi bölüyorlar ve örneğin Dimming Zone lar ortaya çıkıyor
paneli testte açtığımıza zaman hiç birisi ortyaya çıkamıyor yaw
++
TPV sanırım satamadı malları uzun zamandır 2024 modeller de çıkamıyor!
fiyatlarda sanırım %20/25 gibi indirimlere gitti,PML serisi önce uçuyordu sonra çakıldı gibi oldu
ama an itibarıyla bence tatlı fiyata geldi bu seri,alternatif de yok,Samsung saymazsam!
Sony zaten hikaye herifler gittiler ve yakında dökülmeler başlayınca bakalım Sony alanlar ne yapacak!
Ergün bey son anda Sony OLED alacakken,artık olmadığını ve herifler de gittiği için geçen beni arada abi Samy mi,LG mi dedi?
ben de sorduğun hata kardeşim ne Samy si ya gidip LGE alıyorsun dedim TR de yaşıyorsan
bugün almaya gidiyordu akşama beni arar
Vatan da Gece indirimleri varmı bilmiyorum ama üst segment TV ler de sanırım bu olay yok galiba?
TPV de zaten olmaz zira fiyat indirimli++