K Çevrimdışı

KeManCII

Yeni Üye
18 Eki 2021
9
46
K KeManCII,
Fiyat olarak C745 diğerleri çok yüksek. Aldığın zamanda kutusunu içindekileri yani hiçbir şeyini atma. Sorunla karşılaşırsanız güzelce paketle eksiksiz .kargoya verirsiniz. Ben amazonla iade işinde hiçbir zorluk yaşamadım. Geldiler aldılar. Ellerine ulastiginda da parami yatırdılar hesabıma
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Peki 60 bin ve altına 65c845 beklesem indirim kovalasam ciddi anlamda fark olur mu?
MediaMarkt gece indirimlerinde uyguna gelebiliyor bazen bir amazon değildir gerçi ama sorun yaşanır mı acaba?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Peki 60 bin ve altına 65c845 beklesem indirim kovalasam ciddi anlamda fark olur mu?
MediaMarkt gece indirimlerinde uyguna gelebiliyor bazen bir amazon değildir gerçi ama sorun yaşanır mı acaba?
Takip edersin orayı da. Fiyatı düşerse ondan yana tercihini kullanırsınız

A Çevrimdışı

ahmancar

Yeni Üye
11 Mar 2024
2
40
2024 samsung televizyonlar satışa başladı.
qn85c çok istiyordum qn85d çıktı
incelemeler çıksın. panelleri ne acaba? göreceğiz.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
@dogantürk
hocam selamlar maili geç gördüm kusura bakma

-o sorduğun "OS" sorusu için OS Updates; X olarak görünüyorsa bunun anlamı o seriye/modele
teknik olarak OS upgrade olmayacak veya gelmeyecek demektir!

LGE OLED ler de zaten buna gerek yok ama kendi içinde diğer update ler ile gerekli düzeltmeler
yapılıyor
ama TPV için sorduğun(2019/20 den itibaren)OS update durumu bazı seri/modeller için bunlar yapıldı!
ancak üreticiler bundan genel de kaçınıyolrlar çünkü bu tür yazılımları hazırlayanlar "yan sanayi" işi
yapanlardır yani Türkçesi Ukrayna/Rus team ler yaw:kiskis

TPV de OLED leri de dahil yazılım sıkıntısı yoktur aynı şekilde LGE de çok iyidir bu ikisi harici diğer
üreticiler de durum böyle değildir hatta kötüdür!
TPV ve LGE OLED ler de hiç olmadı hatta OLED olarak açık ara çok iyi durumda TPV diğerlerinden!
ama LGE de müdahale anında oluyor! TPV de herifler Avrpa kafasıyla çalıştığı için data bankası iyice
dolduktan sonra herifler müdahale ediyorlar

yani ben ve diğer pro. kişiler özellikle TR için nedne LGE OLED diyoruz işte bu sebeblerden

TPV deki "ön-uyarılar" ve özellikle ekrana arada düşen uyarılar ile kullanıcı sürekli yarılıyor zaten
ancak acemiler veya LCD ye alışmış kişiler veya OLED lerin teknik çalışma yapısını bilmeyenler
için bir şey diyemiyorum ve ben zaten bu tiplere OLED tavsiyesi vermem bile

not;güç den kapatmak,arada bu olur tabiki ama stand-by dan kapattıkdan sonra şak diye değil tabiki
örneğin ertesi gün olur veya tatile v.s giderken de çekilebilir

not;tatil dönüşü güç kablosunu takdıktan sonra hemen kumandadan ON yapılmayacaktır!
en az 10/15dak. bekleyeceksin sonra on yaparsın
ON yaptıkdan sonra da bir kaç dak. daha bekliyorsun sonra eyleme başla

MB DATA alış-verişi anında yapılamıyor merkezle! onun için bu süreler bekleniyor!

not;teknik olarak mümkünse WiFi 5GHz bağlamalısın!! mesafe uzaksa 2.4GHz fazla iş görmez
Ethernet genel de tavsiye etmiyorum! ama 5GHz için mesafe uzaksa mecburen Ethernet bağlanacaktır
bazı drumlar da sistem sadece WiFi üzerinden DATA verisi kullanmak gerekiyor!

bu konuda Android/Google biraz seçici-sıkıntılı direk tavsiye 5GHz dir
Samy TIZEN Ethernet OK ama yine tercih 5GHz
Sony de yine Ethernet OK dir ama serisine göre bu durum değişebiliyor 2021/22 sonrası seriler için
(özellikle OLED panellerde)5GHz arıyor sistem,bulamazsa Etnernet devreye giriyor
TPV de ise(Android/GoogleTV de)Ethernet halen Auto-upgrade de sıkıntılı ON da dursa bile auto devreye giremiyor
Ethenet de manual olarak devreye giriyor,100 defa bazı durumları yazdım ama nalet Android SDK sı ve sistem genel olarak
tam uyumlu olmuyor

++

G4 için aceleye gerek yok,zaten birebir aynı!
2 senede bir aynı seriler çıkar
"NIT" mit filan palavra hocam,müşteriye cazip gösterilecek fazla bir şey kalmadı yok 2000nit yok 3000nit
savaşları başladı
örneğin 500/600 nitden sonra tone-map saçmalıyor hala hemen hepsinde! sakın NIT palavrasına inanma
zaten sizin OLED için bu tone-map sıkıntısı yok ama LCD ciler düşünsün bunu özellikle TCL ciler:haha1

Sony X700/800 sorusuna gelirsem,benim için hiç fark yok her ikisinide arada test için kullanıyorum(Korhan
ve Arda dan alıyorum bunlar sağolsunlar gönderiyorlar),
ben X700 daha stabil ve bir tık daha iyi resim aldığımı söylüyorum

bizde maalesef bu tür pro. BD-UHD kullanıcısı ciddi azaldı artık fiyatlar manyak oldu!
film kaynağı kalmadı gibi veya tek tük yani TR de bu iş ciddi maliyetli artık++

B Çevrimdışı

bakirci1453

Aktif Üye
19 Ağu 2018
100
Samsunga konu ile ilgili mail attım. Servis yönlendirmesi yapıldı. Servis yaptığı kontrollerde 3 adet ölü pikseli ve bulutlanmayı tespit etti ve bu durumun normal kabul edildiğini bunları sorun olarak saysak piyasada tv kalmayacağını belirtti. Servis fişine de “3 adet ölü piksel ve bulutlanma var müşteriye normal olduğu bilgisi verildi” şeklinde yazıldı. Bugün genel merkezden Hasan bey aradı kendisi de milyonlarca piksel içinde 3 4 tanenin normal kabul edildiğini üretim standartlarına uygun olduğunu belirtti. Bulutlanmanın panel değişimden sonra olduğunu ve bir sorun varken 2 sorunum olduğunı belirttim. Bunun üzerine Mail adresi verdi ve kusurların gözüktüğü fotoğrafları mail atmamı söyledi. Tekrar dönüş yapacak..

Bakalım süreç nasıl işleyecek
Genel merkezdende talebim için red geldi. Ben Thh başvuru yaptım. Ayrıca yeni farkettiğim paneldeki yamukluk için tekrar servis kaydı oluşturdum. Bu yamukluk normal değildir heralde. Sorun yaratmazmı
IMG_0242.jpg
IMG_0243.jpg

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

mehmetemin15

Yeni Üye
21 Mar 2020
5
24
Merhabalar 30.000 tl bütçem var 65' ekran civarı tv almayı düşünüyorum qled oled derken kafam iyice karıştı. Kullanma türüm genellikle tv yayını izleme bunun yanında ps5 bağlayıp oyun oynayacağım biraz da film . Araştırıken VESTEL 65QA9700 65 tv yi gördüm fena gelmedi ancak karma panel olması korkuttu biraz pişman edecek kadar fark olur mu paneller arasında .Farklı tv tavsiyelerinizi de bekliyorum . iyi forumlar

Son düzenleme:
Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,053
29
Merhabalar 30.000 tl bütçem var 65' ekran civarı tv almayı düşünüyorum qled oled derken kafam iyice karıştı. Kullanma türüm genellikle tv yayını izleme bunun yanında ps5 bağlayıp oyun oynayacağım biraz da film . Araştırıken VESTEL 65QA9700 65 tv yi gördüm fena gelmedi ancak karma panel olması korkuttu biraz pişman edecek kadar fark olur mu paneller arasında .Farklı tv tavsiyelerinizi de bekliyorum . iyi forumlar
Tam da bugünlerde ben de aynı bütçeye aynı boyutlarda tv almayı düşünüyorum.

Qled bir monitör kullanıyorum ve benim fikrime göre bu yerel karartmalar fiyatına değecek bir fayda vermiyor. Bu bağlamda oled değilse gerek yok kafasındayım.

Samsung ekosistemini kurmaya çalıştığım için Samsung seçmek istiyorum fakat FALD verdiği bu fiyatlara bir TV yok. Hepsi sanırım edge led.

Fakat;
Philips PUS serisi FALD bir TV kullandıktan sonra edge ledli Samsung'un ucuz TV'lerinden birinde geçenlerde arkadaşlarla film izleyince bu konudaki fikrim netliğini kaybetti.

İyi kalite markalarda sanırım bu detaylara çok odaklanmamak gerekiyor. Onvonun FALD'ı yerine Samsung'un EDGE'si tercih edilebilir gibi düşünüyorum. Bu teorimi de risk alıp edge ledli 30.000₺ civarına 65" TV alarak uzun dönem test edeceğim.

Eskiden Samsung'un keriz silkelediğine inanırdım fakat şimdi profesyonel monitörünü, S24 Ultra'sını ve Watch 6'sını kullanıyorum. Artık aynı özellikleri daha ucuza verdiğini iddia eden markalardan uzak durmayı daha mantıklı bulmaya başladım.

Yine de ben de size gelen önerileri takip edeceğim.

Panel kalitesi ve yerel karartma konularına odaklanarak aldığım bir önceki televizyonumdan memnun değildim, 3. yılında da bozuldu zaten.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Tam da bugünlerde ben de aynı bütçeye aynı boyutlarda tv almayı düşünüyorum.

Qled bir monitör kullanıyorum ve benim fikrime göre bu yerel karartmalar fiyatına değecek bir fayda vermiyor. Bu bağlamda oled değilse gerek yok kafasındayım.

Samsung ekosistemini kurmaya çalıştığım için Samsung seçmek istiyorum fakat FALD verdiği bu fiyatlara bir TV yok. Hepsi sanırım edge led.

Fakat;
Philips PUS serisi FALD bir TV kullandıktan sonra edge ledli Samsung'un ucuz TV'lerinden birinde geçenlerde arkadaşlarla film izleyince bu konudaki fikrim netliğini kaybetti.

İyi kalite markalarda sanırım bu detaylara çok odaklanmamak gerekiyor. Onvonun FALD'ı yerine Samsung'un EDGE'si tercih edilebilir gibi düşünüyorum. Bu teorimi de risk alıp edge ledli 30.000₺ civarına 65" TV alarak uzun dönem test edeceğim.

Eskiden Samsung'un keriz silkelediğine inanırdım fakat şimdi profesyonel monitörünü, S24 Ultra'sını ve Watch 6'sını kullanıyorum. Artık aynı özellikleri daha ucuza verdiğini iddia eden markalardan uzak durmayı daha mantıklı bulmaya başladım.

Yine de ben de size gelen önerileri takip edeceğim.

Panel kalitesi ve yerel karartma konularına odaklanarak aldığım bir önceki televizyonumdan memnun değildim, 3. yılında da bozuldu zaten.
Model neydi.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,053
29
Fald değil direkt LED
960 mı 1060 mı ne farklı noktadan karartma yapabiliyor. Micro dimming falan diyor herhalde Philips ona. Doğal olarak edge led değil, fald diye biliyorum. Direct led olsa alttan bulutlanma yapardı herhalde. Siyahları tam siyah yapabiliyordu ama görüntü uzaksa sadece. Onun haricinde gölgeli oluyordu. Yıldızların çevresi falan halo oluyordu. Arka panelden de üstten bakınca ledler gözüküyordu da belki alakası yoktur, bilmiyorum.

Yanlış hatırlıyor da olabilirim tabi. Neticede de memnun kalmadım zaten.

Bu arada 21.600'e QE50Q60CAUXTK aldım. 55k civarına olede ikna olmak üzereydim ama tasarruf amacıyla bunu seçtim. Umarım memnun kalırım. Bu da qled diye geçiyor ama edge qled. Local dimmingi philipsten de kötü kağıt üstünde ama bakalım.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,757
40
960 mı 1060 mı ne farklı noktadan karartma yapabiliyor. Micro dimming falan diyor herhalde Philips ona. Doğal olarak edge led değil, fald diye biliyorum. Direct led olsa alttan bulutlanma yapardı herhalde. Siyahları tam siyah yapabiliyordu ama görüntü uzaksa sadece. Onun haricinde gölgeli oluyordu. Yıldızların çevresi falan halo oluyordu. Arka panelden de üstten bakınca ledler gözüküyordu da belki alakası yoktur, bilmiyorum.

Yanlış hatırlıyor da olabilirim tabi. Neticede de memnun kalmadım zaten.

Bu arada 21.600'e QE50Q60CAUXTK aldım. 55k civarına olede ikna olmak üzereydim ama tasarruf amacıyla bunu seçtim. Umarım memnun kalırım. Bu da qled diye geçiyor ama edge qled. Local dimmingi philipsten de kötü kağıt üstünde ama bakalım.
Samsung'ta Local Dimming Q80C'den başlıyor, aşağısı hep kenardan aydınlatma. Diğer bahsettiğiniz Philips de FALD değil. Mikro dimming dedikleri ise tamamen pazarlama oyunları, normal tv'den hiç bir farkı yok.

Onvo değil Vestel'in bile FALD modeli yok ve FALD sistem bahsettiğinin tam aksine görüntüye ciddi şekilde etki ediyor. Fiyatına değer mi değmez mi orası tartışılabilir.

Q60C, PUS6503'ten daha iyi görüntü vermez, biraz daha parlak gösterir. FALD televizyonların en zayıf noktası yukarıda bahsettiğin halo etkisi, onun dışında modele ve yerel karartma kalitesine göre görüntü kaliteleri değişir.

FALD olarak şu an Türkiye pazarından alabileceğin en iyi tv Samsung QN90 ve QN85C. Fiyat olarak en ucuzu da TCL C745.

Geri
Üst Alt