@dogantürk
hocam selamlar maili geç gördüm kusura bakma
-o sorduğun "OS" sorusu için OS Updates; X olarak görünüyorsa bunun anlamı o seriye/modele
teknik olarak OS upgrade olmayacak veya gelmeyecek demektir!
LGE OLED ler de zaten buna gerek yok ama kendi içinde diğer update ler ile gerekli düzeltmeler
yapılıyor
ama TPV için sorduğun(2019/20 den itibaren)OS update durumu bazı seri/modeller için bunlar yapıldı!
ancak üreticiler bundan genel de kaçınıyolrlar çünkü bu tür yazılımları hazırlayanlar "yan sanayi" işi
yapanlardır yani Türkçesi Ukrayna/Rus team ler yaw
TPV de OLED leri de dahil yazılım sıkıntısı yoktur aynı şekilde LGE de çok iyidir bu ikisi harici diğer
üreticiler de durum böyle değildir hatta kötüdür!
TPV ve LGE OLED ler de hiç olmadı hatta OLED olarak açık ara çok iyi durumda TPV diğerlerinden!
ama LGE de müdahale anında oluyor! TPV de herifler Avrpa kafasıyla çalıştığı için data bankası iyice
dolduktan sonra herifler müdahale ediyorlar
yani ben ve diğer pro. kişiler özellikle TR için nedne LGE OLED diyoruz işte bu sebeblerden
TPV deki "ön-uyarılar" ve özellikle ekrana arada düşen uyarılar ile kullanıcı sürekli yarılıyor zaten
ancak acemiler veya LCD ye alışmış kişiler veya OLED lerin teknik çalışma yapısını bilmeyenler
için bir şey diyemiyorum ve ben zaten bu tiplere OLED tavsiyesi vermem bile
not;güç den kapatmak,arada bu olur tabiki ama stand-by dan kapattıkdan sonra şak diye değil tabiki
örneğin ertesi gün olur veya tatile v.s giderken de çekilebilir
not;tatil dönüşü güç kablosunu takdıktan sonra hemen kumandadan ON yapılmayacaktır!
en az 10/15dak. bekleyeceksin sonra on yaparsın
ON yaptıkdan sonra da bir kaç dak. daha bekliyorsun sonra eyleme başla
MB DATA alış-verişi anında yapılamıyor merkezle! onun için bu süreler bekleniyor!
not;teknik olarak mümkünse WiFi 5GHz bağlamalısın!! mesafe uzaksa 2.4GHz fazla iş görmez
Ethernet genel de tavsiye etmiyorum! ama 5GHz için mesafe uzaksa mecburen Ethernet bağlanacaktır
bazı drumlar da sistem sadece WiFi üzerinden DATA verisi kullanmak gerekiyor!
bu konuda Android/Google biraz seçici-sıkıntılı direk tavsiye 5GHz dir
Samy TIZEN Ethernet OK ama yine tercih 5GHz
Sony de yine Ethernet OK dir ama serisine göre bu durum değişebiliyor 2021/22 sonrası seriler için
(özellikle OLED panellerde)5GHz arıyor sistem,bulamazsa Etnernet devreye giriyor
TPV de ise(Android/GoogleTV de)Ethernet halen Auto-upgrade de sıkıntılı ON da dursa bile auto devreye giremiyor
Ethenet de manual olarak devreye giriyor,100 defa bazı durumları yazdım ama nalet Android SDK sı ve sistem genel olarak
tam uyumlu olmuyor
++
G4 için aceleye gerek yok,zaten birebir aynı!
2 senede bir aynı seriler çıkar
"NIT" mit filan palavra hocam,müşteriye cazip gösterilecek fazla bir şey kalmadı yok 2000nit yok 3000nit
savaşları başladı
örneğin 500/600 nitden sonra tone-map saçmalıyor hala hemen hepsinde! sakın NIT palavrasına inanma
zaten sizin OLED için bu tone-map sıkıntısı yok ama LCD ciler düşünsün bunu özellikle TCL ciler
Sony X700/800 sorusuna gelirsem,benim için hiç fark yok her ikisinide arada test için kullanıyorum(Korhan
ve Arda dan alıyorum bunlar sağolsunlar gönderiyorlar),
ben X700 daha stabil ve bir tık daha iyi resim aldığımı söylüyorum
bizde maalesef bu tür pro. BD-UHD kullanıcısı ciddi azaldı artık fiyatlar manyak oldu!
film kaynağı kalmadı gibi veya tek tük yani TR de bu iş ciddi maliyetli artık++