Ömer Çolak
Süper Üye
- 17 Tem 2021
- 1,053
- 29
Ve o fiyatlara çıkarsam oled alırım herhalde. O kadar çok ledli FALD da oled gibi bölgesel kararmalar yaşayacaktır zaten. Bir de FALD'ın ölü led durumunda ölü piksele göre daha büyük bir leke oluşuyor. Oledin kahrı onun kahrından daha az bana göre. Bu bağlamda da o fiyatlara oled daha mantıklı.FALD olarak şu an Türkiye pazarından alabileceğin en iyi tv Samsung QN90 ve QN85C. Fiyat olarak en ucuzu da TCL C745.
Oledin yarı fiyatlarına kaliteli faldlar olmalı ama yok.
Söylediğiniz gibi aldığım model üst seviye birşey vaad etmiyor ama en azından vaadi olan aynı fiyattaki alt seviye markalardan daha kaliteli birşeyler verir diye umuyorum. Telefon örneğindeki gibi artık markanın segmentine güvenerek alıyorum. Edge ledse edge led olsun ama Samsung'un edge ledi olsun diyorum.
Mikro led sanırım alttan veya üstten tek sıra led olarak çalışıyor. Monitörüm CRG9 ve 6 yada 8 zone var böyle dikey. Bu 2 yıldır bozuk olan Philips'in local dimming hissiyatı CRG9 gibi değil de baya baya sanki 4cm²'lik led zoneleri var gibiydi. Zaten 900+ rakamların tek şerit led ile yapılması da bana mantıklı gelmiyor.