Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,053
29
FALD olarak şu an Türkiye pazarından alabileceğin en iyi tv Samsung QN90 ve QN85C. Fiyat olarak en ucuzu da TCL C745.
Ve o fiyatlara çıkarsam oled alırım herhalde. O kadar çok ledli FALD da oled gibi bölgesel kararmalar yaşayacaktır zaten. Bir de FALD'ın ölü led durumunda ölü piksele göre daha büyük bir leke oluşuyor. Oledin kahrı onun kahrından daha az bana göre. Bu bağlamda da o fiyatlara oled daha mantıklı.

Oledin yarı fiyatlarına kaliteli faldlar olmalı ama yok.

Söylediğiniz gibi aldığım model üst seviye birşey vaad etmiyor ama en azından vaadi olan aynı fiyattaki alt seviye markalardan daha kaliteli birşeyler verir diye umuyorum. Telefon örneğindeki gibi artık markanın segmentine güvenerek alıyorum. Edge ledse edge led olsun ama Samsung'un edge ledi olsun diyorum.

Mikro led sanırım alttan veya üstten tek sıra led olarak çalışıyor. Monitörüm CRG9 ve 6 yada 8 zone var böyle dikey. Bu 2 yıldır bozuk olan Philips'in local dimming hissiyatı CRG9 gibi değil de baya baya sanki 4cm²'lik led zoneleri var gibiydi. Zaten 900+ rakamların tek şerit led ile yapılması da bana mantıklı gelmiyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,759
40
Mikro led sanırım alttan veya üstten tek sıra led olarak çalışıyor. Monitörüm CRG9 ve 6 yada 8 zone var böyle dikey. Bu 2 yıldır bozuk olan Philips'in local dimming hissiyatı CRG9 gibi değil de baya baya sanki 4cm²'lik led zoneleri var gibiydi. Zaten 900+ rakamların tek şerit led ile yapılması da bana mantıklı gelmiyor.
Kavramları biraz karıştırmışsın 🙂

Philips PUS6503 modelinde local dimming yok, Mikro Dimming dedikleri şey tamamen pazarlama oyunu. FALD yani ''Full Array Local Dimming'' ile pek bir alakası yok. Amaç kafa karıştırmak, Samsung'un QLED olarak isimlendirip OLED ile karıştırılmasını istediği gibi.

CRG9 modelinde gerçek local dimming var fakat çok etkili değil çünkü Full Array değil. Gerçek FALD monitöre örnek olarak;
1.196 fiziksel bölgeden karartmalı Samsung S32BG75 Odyssey Neo G7

Bence FALD tv'lerin OLED'in yarı fiyatına satılması pek mümkün değil, üretim maliyetleri normal tv'lere göre daha fazla. Statik görüntüler tüketilmeyecekse OLED tercih edilebilir fakat yine de FALD tv'nin OLED'den daha üstün olacağı 1-2 husus olacaktır. OLED'lerin en zayıf noktası parlaklık, kusursuz siyah verirler ancak yüksek parlaklıkları pek sevmezler ve parlak görüntüleri uzun süre veremezler.

S Çevrimdışı

serkanadp

Yeni Üye
19 Tem 2021
29
45
Sevgili üstatlarım 40 inc bir televizyon almak istiyorum , bir sürü tanımadık marka var ve fiyatları diğer bilindik markalara oranla düşük bu yüzden arada kaldım..Bana yardımcı olabilirmisiniz marka model önerisinde buluna bilirmisiniz.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,759
40
Sevgili üstatlarım 40 inc bir televizyon almak istiyorum , bir sürü tanımadık marka var ve fiyatları diğer bilindik markalara oranla düşük bu yüzden arada kaldım..Bana yardımcı olabilirmisiniz marka model önerisinde buluna bilirmisiniz.
Bilindik markalarda almanız daha iyi olur. Yerli olarak Arçelik, Grundig, Vestel ve alt markaları olabilir. Örneğin,

Samsung'lar VA panel olur ancak yerli televizyonlarda karma panel kullanılabiliyor. VA panelli bir tv alırsanız yan açılarda solma yapabilir. Diğer yandan kontrastı ve siyahları daha iyi olacaktır.

Samsung M7 güzel cihaz, parlaklık olarak biraz zayıf kalabilir.

S Çevrimdışı

serkanadp

Yeni Üye
19 Tem 2021
29
45
Bilindik markalarda almanız daha iyi olur. Yerli olarak Arçelik, Grundig, Vestel ve alt markaları olabilir. Örneğin,

Samsung'lar VA panel olur ancak yerli televizyonlarda karma panel kullanılabiliyor. VA panelli bir tv alırsanız yan açılarda solma yapabilir. Diğer yandan kontrastı ve siyahları daha iyi olacaktır.

Samsung M7 güzel cihaz, parlaklık olarak biraz zayıf kalabilir.
hocam 55 inç için bir tavsiyeniz varmı..
--- 32.999-TL OLED (oled lerden korkuyorum ekran yanığı için bizim evde tv biraz fazla izlenir.)
--- 32.199-TL
-- 24.999-TL MİNİ LED (smart kısmı önemli değil sadece görüntü benim için önemli android box ile kullanacam)
--- 44.489-TL MİNİ LED (fiyat çok yüksek zaten diğerlerinden çok farkı varmı diye yazdım)

bunlar gözüme takılanlar..

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,759
40
hocam 55 inç için bir tavsiyeniz varmı..
--- 32.999-TL OLED (oled lerden korkuyorum ekran yanığı için bizim evde tv biraz fazla izlenir.)
--- 32.199-TL
-- 24.999-TL MİNİ LED (smart kısmı önemli değil sadece görüntü benim için önemli android box ile kullanacam)
--- 44.489-TL MİNİ LED (fiyat çok yüksek zaten diğerlerinden çok farkı varmı diye yazdım)

bunlar gözüme takılanlar..
40'' istediğiniz için 55 önermemiştim.

- PML9008 başarısız bir model ama fiyat çok iyiymiş. Şansımı denemek istiyorum diyorsanız PML9008 bakabilirsiniz. Normalde 40.000 TL civarına satılması gerekli, neden ucuza satıldığını tahmin edebilirsiniz.

- 40.000 bandına çıkarsanız Samsung QN85C alın, kafanız rahat olsun,

- OLED de tercih edilebilir. TV gündüz de kullanılacak mı ? Kullanılacak oda çok aydınlık mı ? Gündüz fazla kullanılmayacaksa ve oda çok aydınlık değilse OLED de alabilirsiniz.

S Çevrimdışı

serkanadp

Yeni Üye
19 Tem 2021
29
45
40'' istediğiniz için 55 önermemiştim.

- PML9008 başarısız bir model ama fiyat çok iyiymiş. Şansımı denemek istiyorum diyorsanız PML9008 bakabilirsiniz. Normalde 40.000 TL civarına satılması gerekli, neden ucuza satıldığını tahmin edebilirsiniz.

- 40.000 bandına çıkarsanız Samsung QN85C alın, kafanız rahat olsun,

- OLED de tercih edilebilir. TV gündüz de kullanılacak mı ? Kullanılacak oda çok aydınlık mı ? Gündüz fazla kullanılmayacaksa ve oda çok aydınlık değilse OLED de alabilirsiniz.
Tv Gündüz kullanılacak,oda baya bir ışık ve güneş alıyor yazın saat 14:00 den gün batımına kadar güneş alıyor..

C Çevrimdışı

cngz001

Yeni Üye
19 May 2024
2
42
Slm abiler benim TV hı level TV açilmiyor stanby ışığı yanıp sunuyor ancak TV açilmiyor besleme kartı dediler aldım orjinal taktım aynı çalışmıyor yardımcı olurmusunuz

A Çevrimdışı

Anthony

Yeni Üye
29 Eyl 2019
18
31
Merhabalar, annem ve babamın evindeki 10 senelik LG 42LB670V tv bozulduğu için yeni bir f/p tv arayışındayım. Zamanının iyi tv'lerinden birisiydi, magic mouse, 2.1 ses sistemi gibi güzel özellikleri vardı. Tamiratı için 8 bin tl gibi bir ücret istenince yenileyelim diye düşündük.

Maksimum 55" mümkünse bu boyutlarda 4k olan, sesi çok da kötü olmayan (Bende Regal 49R7540U tv var, sesi salça tenekesinden geliyor gibi) daha fiyat odaklı, mümkünse 20 bin tl bandında bir tv aramaktayım. Cihazda ekseriyetle tv izleniyor, çok nadir de olsa youtube vs kullanılıyor. Hiç 20 bin'e çıkmadan daha uygun vestel veya vestel varyantları mı seçsem diye de düşünüyorum.

Tavsiyeniz ne olur, teşekkürler.

B Çevrimdışı

burake07

Yeni Üye
15 Nis 2019
35
33
Arkadaşlar merhaba, 70 inç ve uygun fiyatlı bir tv arayışı içindeyim ve aklımdaki fiyatlarda 2 model mevcut. Vestel 70U9600 ve Toshiba 70UA5D63DT. Bu iki modelin birbirine çok üstünlüğü olacağını düşünmüyorum ama panel vb teknik açıdan hangisi daha iyidir görüşlerinize ihtiyacım var. Ya da alternatif olarak Toshiba 65QA5D63DT
modeli gözüme çarptı. Boyutu bir nebze küçülterek qled almak daha doğru bir hareket olur mu ? çok bariz farklar var mı led, dled ve qled arasında ? Teşekkürler

Son düzenleme:
faintchimera Çevrimdışı

faintchimera

Yeni Üye
21 May 2024
6
29
Arkadaşlar merhaba, 70 inç ve uygun fiyatlı bir tv arayışı içindeyim ve aklımdaki fiyatlarda 2 model mevcut. Vestel 70U9600 ve Toshiba 70UA5D63DT. Bu iki modelin birbirine çok üstünlüğü olacağını düşünmüyorum ama panel vb teknik açıdan hangisi daha iyidir görüşlerinize ihtiyacım var. Ya da alternatif olarak Toshiba 65QA5D63DT
modeli gözüme çarptı. Boyutu bir nebze küçülterek qled almak daha doğru bir hareket olur mu ? çok bariz farklar var mı led, dled ve qled arasında ? Teşekkürler
Bugün Hepsiburada Toshiba TV'lere ek 2000 TL indirim veriyor. Bu durumda Toshiba daha mantıklı olacaktır.

Geri
Üst Alt