fiyat veren yer neresidir?
son 2 aydır bana özellikle 9507 soruluyor ama benim görüşüm bunların "teşhir" olma ihtimali dir!
veya WEB sitelerinnden satıyorlar yine fiyat ciddi cazip v.s
valla ben bunlara açıkçası inanmıyorum kesinlikle zira TPV zaten bunları oldukça pahalı satıyordu
ve şimdi stokları eritmek için malum mağazalardan fiyat kırdırarak bunları eitmek istiyor gibi
geliyor bana ayrıca "gibisi" de fazla ve böyle olduğuna inanıyorum!
Ben,TV işinde Babam gelse ona bile inanmam
Zaman zaman yazıyorum,ben "teşhir" alırım ve de aldım ama ne WEB den alırım nede görmeden alırım!
açık da duracak ve KM si benim için fazla bir şey ifade etmez bu durumda isterse 1 yıl olsun hatta benim için
daha da iyidir,yani malı çıplak gözle görmeliyim,en önemlisi de fiyatı çok tatlı olacak ki alayım!
Benim direk LCD TV tavsiye zaten epeyi yıldır yapmıyorum,hani "nokta atışı" bir panel olsa eskiden olduğu gibi
direk alın derim ama artık böyle bir panel yok,yani nokta atışı filan bunlar geçmişte kaldı
Ben artık OLED diyorum ve nokta atışımda bir tek bunlar içindir,Markası da "Panasonic" dir
ama işin kötü tarafı da Türkiye de yok,yani Panasonic/TR Dükkan kapattı 2013 de!
Geçen Almanya da görevli aynı zaman da burada da yaşayan bir arkadaşa aldırdım ama panel geldi
ama kendisi gelemediği için panel evde bizi bekliyor,dönünce artık halledeceğiz
++
Ben şu anda 50/8807 kullanıyorum ve ciddi memnunum,daha önce kendim ve damadım v.s Philips kullandık
resim kalitesi v.s anlamında bizi hiç üzmedi ama Servis,MH v.s olarak TPV bana göre dandik bir firma!!
9507 serisi ise çok daha iyi bir model,alanı üzmüyor/üzmez,bir kaç kişiye de aldırdım bu mereti henüz dönen
olmadı bana sadece bazı detaylar/ayarlar v.s soruyorlar hepsi bu
ANCAK,Philips ler diğer paneller den biraz farklıdır ve alışmayan/bilmeyen için biraz zor beğendirir kendini!
örneğin "karanlık" denir ki hiç alakası yok,onu diyenler araba farı gibi ışık veren görüntü sevdikleri için
bunu beğenmezler ve kusur bulurlar v.s
Bizim grubun hemen hepsi "Filmi" ci dirler hem de 2002/2004 den beri ve hemen hepsi PDP cidirler!
öyle cap-canlı abuk renkli resimler veya aşırı yüksek ışıklı resimler v.s bunlar bizi bozar!!!
biz "natural" resim severiz ne HDR ile ne de DVision la işimiz olmaz,daha doğrusu bunları izleriz ama kendi
zevkimize göre bunlar set ederiz,natural halini fazla bozmadan! yani vivid-sature+yüksek nitli v.s ayarlar ile
resim seviyorsan Philips sana göre olmaz hatta hiç olmaz! bunu peşinen yazayım sana
o zaman git Sony/Samsung al
9507 de aslında yüksek NIT değeri var ancak bu değere sinyal HDR/DVision algıladığı zaman çıkıyor ki bana göre
doğru baclit alıgılaması budur! SDR de ise yine bana göre çok yüksek ama sizler için nedir bunu ben bilmem
ben bunları daha detaylı geçmiş bazı sayfalarda oldukça fazla anlattım,ben işin pro. anlamında veya tamamen
film odaklı ve ona uyumlu settings ile ilgilenir ve ona göre tanımlama yaparım!
yok HDR si böyle dir yok yok DV si böyledir v.s gibi ayrıntılara hiç girmem ve de karışmam hatta izlemem bile!
ama kişi YT de HDR açıyor bilmem nesini beğenmedim diyor,yaw bunlar benim için bir kere teknik detaylar değilki
ben HDR yi açıyorum ama YT den değil,ona göre Box dan uygun program bulup sonra da 120Gb lık filmler den izliyorum
yani gerçek HDR Bluray fimler v.s
Youtube dan 12'K var yok 8K var v.s gerçek de bu DEMO lar böyle çekiliyor ama YT bunu ciddi manada düşürüyor
çünkü böyle bir Band kullanımı net de olmaz,olsa bile her önüne gelen açardsa zaten bu iş olmaz!
örneğin adam 8/12K ile 100/120Mb bit-rate çekim yapmış ama sana bunu 24/30/bilemedin 60Mb ile veriyor!
sonra geliyorlar YT için DV/HDR muhabbeti yapıyorlar!
++
9507 yi öncelikle git çıplak gözle izle,hatta yanında olan Samsung/Sony/TCL v.s varsa bir de onlara bak
sonra bana dön,örneğin şöyle diyebilirsin ....ya hepsine baktım 9507 en karanlık olandı.... dersen benimle
o zaman 9507 için işin olmaz!
8807 serisi "bana göre" hala biraz pahalı ama piyasada ki 50lik paneller için de kesinlikle en iyisidir!
daha önce 8505 de kullanmıştım ama 8807 resim kalitesi v.s olarak+gelen 3/4 tane yazılım dan sonra
yani bu paraya ancak bu kadar olur gibi diyeyim