Beyler bazı panel spesifik teknik bilgilerinin olmayışı/verilmemesi v.s gibi durumlar
farklı şeylerdir,şimdi bunu açarsam ki zaman zaman açıyorum ama bazılarınız sanırım
ya anlamak istemiyor ya da hiç anlamıyor!
Bazı başlıkları tekrar vereyim;
paneli şu marka bu marka v.s v.s bunlar işin aslında özü filan değildir
alt tarafı "ana üreticinin" kim olduğunu öğrenirsiniz sadece
veya verilen Contrast değeri ise tamamen Dynamic değer dir,ben örneğin 10bin:1 panel
gördüğüm zaman,zira çakal TV ci bunu bana 10bin diye bildirmiş ama ben çıplak gözle
o panele bakınca aslında en fazla 2bin/2.5bin den fazla olmadığını şak diye anlarım!
Bunu5bin yok 8500 yok 6,5bin filan yaw bunların hepsi Dynamic değerlerdir hatta
marka ismi vermiyeyim bazıları o bile değil
kısaca "sallama Contrast" değerleri diyoruz biz bunlara,siz ne derseniz deyin gayrı
Black 0,00001 filan hastir lan diyorum ben bu değere!
OLED de ise tam palavra direk "sıfır" bu na da hastir lan diyorum
OLED de peki Contrasta ne diyorlar "infinite" yani sonsuz işte buna tam hastir diyoruz pro.anlamda!
iyi de bu değer OLED panel de 4bin-12bin arasında oynar ama genel de normal resim çalışmasında
bu değer ortalama 4/5/6bin:1 gibi dir ki bu da zaten çok iyi bir değer dir
öyle sonsuzluk filan zaten olamaz!
kaldı ki özellikle "siyah" çalışmasında panel gerekli contrastı tutturamadığı için her yer kap-karanlık
oluyor ve insanlar siyahlar süpermiş diyor
şimdi bu monitör olup da Photo/WEB ve resim çalışmaları v.s olsa böyle bir inky-black fon olsa
buna mükemmel deriz ama Film/Dizi veya çeşitli görüntüler işlenirken kap-kapa olması pro. anlamda
KÖTÜ demekdir,çünkü siyah tonlaması yapamıyor meret! tamamen off-pixel yapıp kararıyor!
Bir dünya panel atraksiyonları veya falsoları v.s vardır,çoğu değerleri de oynayarak siz kullanıcılara
sunuyorlar
AUO demek çok güzel,iyi de hangi tip/yapı v.s AUO panel o???
yaw bu herifler de özel üretimden tutunda bir dünya çeşit panel var!
yani hangisini takıyor?
kısaca benim ki AUO demek belki sadece bir yere kadar kurtarmak oluyor o kadar!
Artık hiç bir LCD TV üreticisi en üst seviye panel alıp takmıyor,zaten bunları da kimseler üretmiyor bugün için!
ama istenirse AUO/CMO/CSOT v.s çoğu üretebilecek beceriye sahiptirler!
TV ler de vasat veya alt seviyeleri vardır,sadece Samsung/Sony ve TPV de 9 serisi hariç öyle aman aman
üst seviye panel takılı olmaz! zaman zaman 8 serilerinde de olabilir ama bunların hiç birisi üst seviye değildir!
10-bit panel neredeyse kalmadı! hemen hepsi 8+FCR ve bana göre kötü bunlar,yazılım bile kurtarmıyor bunları
10-bit ler de eski kalitede değildir! ama 10-bit takılı panelin özellikle yazılım desteği bu konuda iyi veya çok iyidir!
zaten piyasa da bunlar da 2.el Araba parası gibi(LCD olarak)
Donanımın diğer parçaları her marka da gözler yaşartıcı halde! o kadar kötü
yaw 3-kuruşluk WiFi chipset ler bile rezalet Ethernet card rezalet,P-Board lar "müthiş"!
hani dandik panele bari adam gibi eleman taksalar ne ala
veya süper panele dandik eleöman taksalar ne ala
ama her ikisi de yok bunlarda!
adeta oyuncak mal üretiyor herifler
sonra Servis kötü deniyor;siz şimdi bir de Servislerin durumunu düşünün!