kablolu için mesafem uzak sayılır.mecburen bu tarz bişey yapmam lazım
can hocam bu verdiğiniz ayarları girdim.expert1 kullandım.renk tonları çok ideal oldu fakat görüntü olarak biraz bulanık.hareketli görüntüler arkasında biraz iz bırakıyor,mesela hızlı yürüme ve koşmada iz kalıyor biraz. ve bazı görüntüler dikey hafif pikselli gibi.birde hızlı altyazı tvden net okunamıyor ama telefonla video çekerken çok rahat okunuyor.renk tonları kısmında sorun yok ideal oldu
çoplak gözle izlemem gerekiyor tam anlıyabilmek için!
örneğin Sharpness biraz arttır 6/7 gibi
Motion dan Standard seç ve diğerlerini dene
"Colour Control" bunu yaptın değilmi? verdiğim TRT Test den kontrol ettiğinde renkler de kayma/sapma v.s yok değilmi?
Not;mini-LED ler de bahsettiğin sıkıntılar oluyor maalesef!
herifler en son model diye çıkarıyor birşeyler ve absirt rakama TV yi satıyor ama gerisi hikaye!
trail/ghost türü resim bence falsodur yaw,Philips ler bu konuda başarılı ama mini-LED için bazı tereddütlerim var!
bir de bu bahsettiğin motion sıkıntısı hangi içerikler de?
örneğin bence Tenis bul ya da Buz hokeyi veya Futbol/Basket de olabilir!
Bu paneller DSE-free değildir miniLED de olsa FALD paneller bile faul bu konularda!
zaten FALD denilen Tv lerin hiç birisi bu işi adam gibi yapamıyor!
3 panel var bu işte;Sony X4500,Toshiba SV685,Philips(Sharp panelli 9x serisi)
bir Sharp XS1(bu FALD ın mucidi) gerisi 2010 dan bugüne kadar çakma FALD dır
teknik olarak "motion" kısmını net olarak anlayabilmek için panelin yanında olmam gerekiyor
uzak dan bazı kısımları anlamak zor çıplak gözle izlemek gerekiyor
++
Benim TPVHollanda ile bir şekilde temasım var,ama her zaman her dediğimizi düzeltecek
yazılımları yapamıyorlar veya hiç tınlamıyorlar(yemiyor çünkü eldeki donamım+yazılım)
Ben hep temkinli yalaştım bu mini-LED baclit sistemine!
"kasa derinliği" fazla olmazsa FALD veya doğru bir baclit sistemi olamıyor!
kıçlarını yırtıyorlar kağıt gibi panel kalınlığı yapacağız+FALD olacak veya mini-LED olacak v.s
yaw olmuyor işte 2010/11 den beri kasalar da derinlik adeta Jilet gibi oldu ama hep falso hep falso!
yukarıda saydığım 4 adet harbi FALD TV ler ise kalın yaw,tüplü TV gibi
13/15cm derinlik var Kasa da!!
Ve Sharp bunu böyle yapmışsa,aynen böyle olacaktır,yıl 2010 idi bugün 2023
iyide ne gelişti Baclit konusunda,bana göre HİÇ
9507 panelle yanına girip iyice incelemem gerekiyor bu motion kafama taklıdı şimdi!
Not;olası panelle alakalı bir genel motion sıkıntısı varsa ki(bu genel de yazılımla alakalıdır
ve çözülür/çözülebilir ama emin değilim açıkçası
Yazılım beklemek gerekiyor,TPV çıkardığı seriye en az 2 yıl yazılım desteği veriyor bazen 3 yılda
oluyor bu süre!
++
Sen bana bir video hazırlarsan belki işime yarayabilir(mail den at bana
canozy@yahoo.com)
sürekli sana soru sormak benim için zor oluyor,çıplak gözle görsem şak diye olayı anlarım
çünkü çeşitli içeriklere göre paneli bunlara uyumlu set etmek özellikle UHD paneller ile çok zor yaw
çünkü sistem(resim işleme)bana göre kötü veya vasat v.s açıkçası hiç birisi içime sinmiyor
hep bir falso illaki var bu meretlerde!
FHD+FALD(harbisi tabiki) SD&HD de hala bir numara! hele de Motion söz konusu olunca özellikle eski Tosh
lar adeta Ferrari gibi yaw
UHD paneller de Çöz. değeri düştükçe input-LAG artıyor!
SD&HD de bana göre ciddi faul yapıyorlar!
++
Pixellenme genel bir tanım olup tam uygun tanımı da değildir!
bir sürü sebebden bunu yapar genel de atlanılan durum ise şudur;""Shimmering effect"" dediğimiz
örneğin mini-LED yardımıyla çok hızlı çalışması gereken baclit nokta atışı on/off yapacak ama
pixeller geç yapıyor bu işlemi!!
en büyük sebeb işte budur,baclit aptal oluyor gelen ışık emirlerini düzenli olarak çalıştırmak için
örneğin genel sizlerin görüp şikayet ettiğiniz "pixel" lenme aslıda budur biz buna shimmering
diyoruz+başka bazı sebebler de vardır
örneğin Sharpnees arttır dedim ama bu sefer de bu Shimmering i tetiklerse ne olacak!
Günümüz panelleri Avrupa PAL 1080i/50Hz yayınlar da zaten faul yapıyor! çünkü paneller 60Hz içindir
USA/NTSC de bu sorun min olur(Baclit sorunu yoksa tabiki)
Ancak Bluray veya uygun bir cihaz bağladığın zaman 1080p/60Hz de sorun olmaz ya da min.olur/olacaktır
gibi bir başka sorun daha oluyor bu paneller de
Sorum şu;Black-crush yapıyormu panel???(bazı sahnelerde)
"Shimmering" insanlar bunu sürekli pixeller parlıyor/yapıyor düzensiz pixeller var v.s diye tanımlıyor
ama teknik olarak biz buna total Baclit sistmeinin sebeb olduğunu çok iyi biliyoruz hatta bu sorun
taa PDP ler zamanında bile bu paneller de bile vardı!!(Pionner de bile az da olsa çıkıyordu)
kısaca çıplak gözle görmeden incelemeden ancak bu kadar oluyor