Ö
Ömerfarukkasap
Yeni Üye
- 7 Mar 2022
- 19
- 24
Teşekkür ederim bende izledim videoları orda kaçırdım galibaPeki samsung mu tercih etmeliyim yoksa Adem Helvacı hocamın videolarından yaptığım çıkarım ile regal 55r752u bu konuda çok kafam karışık Samsung kalitesini biliyoruz nasıl bi tercih yapmam lazım tabi bu konuyu tv modellerini yazarak sizlerin tavsiyelerinden faydalanmak istiyorum teşekkürler.Evet hocam, bu tv ile ilgili Adem hocanın içeriği var youtube kanalında. Oradan da yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu f serisinden almanızı tavsiye ederim ben de. Plazmadan sonra kesen bir görüntü aldığımı söyleyebilirim.
Bunlar 55 inç modeller içinde geçerli miSamsung
Au7xxx....... karışık
Au8xxx........ Va
Au9000........ Va
Q6xA........... karışık
Q70A............Va
Q80A............ Va
Sony
X80-81........ IPS
X85-89......... Va
Tcl
Va kullanır modelleri
Hocam YouTube kanalınızı bulamaadım paylaşabilirmisinizBunlar
Koç ve zorlu grubun modelleri Arçelik Grundig Beko TV leri neyse Altus ta aynı. Vestel içinde aynı.
43 inç ler geneli IPS panel olur. Ama karışık kullanırlar Va panel e yerli firmaların hepsi. 43 ler genelde IPS olur.
Vestel panellerini böyle kodlar
Samsung - WNDS
LG - WNDL
SHARP - WNDP
Auo - WNDA
CMO - WNDC
BOE - WNDB
Vb. Üreticilerinden değişik değişik alır. Koç grubuda benzer yapar. İşlemcileri büyük firmalarda dahil mediatek ten alırlar. İşlemci merkezi TV de çeşit çeşit parasına göre üretirler Sony Philips Samsung tcl hisense vs. Bunlarda kullanır oradan.kimisi mediatek yazar. Kimisi isim verir işlemcisine.
Oled lere geçene kadar ucuz yollu birşey alıp devam edin. Lcd bu kadar fazla bişey olmaz giriş seviyeleri sadece fiyat için cikartilar.
Hdr Dolby vision hdr10 aktif hdr vs. Ne varsa bunları ciddiye almayın. Sadece pazarlama dili olur.
Son düzenleme: