Ö Çevrimdışı

Ömerfarukkasap

Yeni Üye
7 Mar 2022
19
24
Evet hocam, bu tv ile ilgili Adem hocanın içeriği var youtube kanalında. Oradan da yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu f serisinden almanızı tavsiye ederim ben de. Plazmadan sonra kesen bir görüntü aldığımı söyleyebilirim.
Teşekkür ederim bende izledim videoları orda kaçırdım galiba☺️Peki samsung mu tercih etmeliyim yoksa Adem Helvacı Adem Helvacı hocamın videolarından yaptığım çıkarım ile regal 55r752u bu konuda çok kafam karışık Samsung kalitesini biliyoruz nasıl bi tercih yapmam lazım tabi bu konuyu tv modellerini yazarak sizlerin tavsiyelerinden faydalanmak istiyorum teşekkürler.

Samsung
Au7xxx....... karışık
Au8xxx........ Va
Au9000........ Va
Q6xA........... karışık
Q70A............Va
Q80A............ Va
Sony
X80-81........ IPS
X85-89......... Va
Tcl
Va kullanır modelleri
Bunlar 55 inç modeller içinde geçerli mi

Bunlar
Koç ve zorlu grubun modelleri Arçelik Grundig Beko TV leri neyse Altus ta aynı. Vestel içinde aynı.
43 inç ler geneli IPS panel olur. Ama karışık kullanırlar Va panel e yerli firmaların hepsi. 43 ler genelde IPS olur.
Vestel panellerini böyle kodlar
Samsung - WNDS
LG - WNDL
SHARP - WNDP
Auo - WNDA
CMO - WNDC
BOE - WNDB
Vb. Üreticilerinden değişik değişik alır. Koç grubuda benzer yapar. İşlemcileri büyük firmalarda dahil mediatek ten alırlar. İşlemci merkezi TV de çeşit çeşit parasına göre üretirler Sony Philips Samsung tcl hisense vs. Bunlarda kullanır oradan.kimisi mediatek yazar. Kimisi isim verir işlemcisine.
Oled lere geçene kadar ucuz yollu birşey alıp devam edin. Lcd bu kadar fazla bişey olmaz giriş seviyeleri sadece fiyat için cikartilar.
Hdr Dolby vision hdr10 aktif hdr vs. Ne varsa bunları ciddiye almayın. Sadece pazarlama dili olur.
Hocam YouTube kanalınızı bulamaadım paylaşabilirmisiniz

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
Merhabalar, 3760 TL ye FINLUX 43FX720FA model FHD Android 9.0 TV aldım, Vestel grubunda bu ekran büyüklüğünde şuan en ucuz android TV.
Önemli özellikler;

HDR 10
BLUETOOTH
WİFİ 5 GHZ
DOLBY AUDİO - DİJİTAL
800 HZ FMX - 50 HZ DONANIMSAL
OPTİK SES ÇIKIŞI
1 GB RAM, 8 GB ROM (4 GB KULLANILABİLİR)
3 YIL GARANTİ, ÜCRETSİZ KURULUM

HKC VA PANEL
17MB171 ANAKART

Ben cihazı film izlemek ve ileride farklı kodek içeren film vs olursa play storeden media oynatıcı program yükleyerek kodek sorununu çözerim düşüncesi ile aldım. YouTube de bu modelin incelemelerini bulamadım. Tüm özellikler ve fiyat düşünüldüğünde tavsiye eder misiniz.

Eğer müsait ise Adem Helvacı Adem Helvacı hocam inceleme yapabilir misiniz ?

Ayrıca Daewoo 55DM54U modeli de takip ediyorum, LG İPS panel tekli üretim, MB180E anakart, yeni qui linux menü. Finlux için henüz kurulum yaptırmadım, iade hakkım devam ediyor, Daewoo için beklemedeyim.

Edit: Hepsiburada, Daewoo 55DM54U modelini 5700 den 6800 e çıkarttı, o yüzden vazgeçtim.

Durum bu şekilde, teşekkürler.

IMG_20220308_162703811.MP.jpg

Son düzenleme:
Ö Çevrimdışı

Ömerfarukkasap

Yeni Üye
7 Mar 2022
19
24
Herkese merhaba arkadaşlar vestelin şu 3 modelinden hangisi en iyisi özellikle panel kalitesi,tipi,cof sayısı ve led barla alakalı veya Tv yi deneyimleyenler hangisini tavsiye eder
Vestel 55U9600 7000 tl
Vestel 55UA9600 7500 tl
Vestel 55UA9800 8500 tl
Bunların dışında iki samsung modeli var
55TU7000 9700 tl
55AU7000 9900 tl
Samsunglara bu fiyatları vermek yerine Vestel 55Q9900 mi tercih etmeliyim fiyat 10300
Tabi Regal 55R752U 6.800 tl unutmayalım
F fikoloji W Winston Adem Helvacı Adem Helvacı

N Çevrimdışı

niqhtdevil35 

Yeni Üye
11 Şub 2021
11
30
Selamlar arkadaşlar,
Yeni bir televizyon alma arifesindeyim önerilerinize ihtiyacım var.
Maç izlemiyorum, sinema dizi flim izlemekteyiz.
Televizyon genellikle karşımızda fakat koltukların yerlerini değiştirdiğimiz zamanlar olabiliyor.
Biliyorum ki televizyon hiç bir zaman büyük gelmez, büyük düşündüğünüz televizyon bile göz alışkanlığı sonrası küçük gelebilir.Koltuk televizyon uzaklığımız 2.5m-3m arasında.
Sizce Onvo ov43f900 almak mı mantıklı ya da Nordmende/Onvo/Saba ailesinde ki 50F35X serisinde ki ürünler mi mantıklı ?
Ayırdığım bütçe 5000 TL cıvarı, Değerli yorumlarınıza ihtiyacım var şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Tekrar merhabalar dostlar,
ricamı hatırlatma için mesajı alıntıladım alternatif modeller olur ise değerlendirmek isterim.

A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
Tekrar merhabalar dostlar,
ricamı hatırlatma için mesajı alıntıladım alternatif modeller olur ise değerlendirmek isterim.
Anladığım kadarıyla android düşünüyorsunuz, bende iki mesaj yukarıda finlux marka TV aldım, 55 inch daewo yu da bekliyordum ama Hepsiburada fiyatı bugün çok yükseltti o yüzden ondan vazgeçtim. Büyük ekran derseniz en ucuz android (Vestel grubunda) 50 inch 5550 TL Regal var, 43 yeter derseniz benim aldığım finlux şuan 3840 TL ve HDR 10, Bluetooth, Android, 3 yıl garanti vs herşey var. Onvo f serisi hariç diğer ürünlerine çok sıcak bakamıyorum açıkçası, ben en azından Vestel garantili ve lisanslı android olsun istedim. Ama acele edin fiyatlar çok artıyor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Herkese merhaba arkadaşlar vestelin şu 3 modelinden hangisi en iyisi özellikle panel kalitesi,tipi,cof sayısı ve led barla alakalı veya Tv yi deneyimleyenler hangisini tavsiye eder
Vestel 55U9600 7000 tl
Vestel 55UA9600 7500 tl
Vestel 55UA9800 8500 tl
Bunların dışında iki samsung modeli var
55TU7000 9700 tl
55AU7000 9900 tl
Samsunglara bu fiyatları vermek yerine Vestel 55Q9900 mi tercih etmeliyim fiyat 10300
Tabi Regal 55R752U 6.800 tl unutmayalım
F fikoloji W Winston Adem Helvacı Adem Helvacı
Vestel ürünleri olur. Ucuzsa hangi modeli olursa olsun sadece kasa farkı vardır özel biseyleri (yazılım, arka aydınlatma vb) yok.lcd için ucuz olmak şartıyla alınabilir TV lerdir. IPS yada Va paneller kullanır karışık. Bu panel tiplerinin artı ve eksileri sana uygun hangisi seçersin. Aydınlık ortamda izliyorsan kontrast ve siyahın farkını anlamazsınız.

Ö Çevrimdışı

Ömerfarukkasap

Yeni Üye
7 Mar 2022
19
24
Vestel ürünleri olur. Ucuzsa hangi modeli olursa olsun sadece kasa farkı vardır özel biseyleri (yazılım, arka aydınlatma vb) yok.lcd için ucuz olmak şartıyla alınabilir TV lerdir. IPS yada Va paneller kullanır karışık. Bu panel tiplerinin artı ve eksileri sana uygun hangisi seçersin. Aydınlık ortamda izliyorsan kontrast ve siyahın farkını anlamazsınız.
Çok teşekkür ederim çok sağolun bilginiz için 55q9900 qled modeli mi alayım yoksa vestelin yazdığım modellerinden mi tabi bu vestelin içine regal 55r752u dahil kusura bakmayın rahatsız ediyorum belki ama çok kararsızım

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Çok teşekkür ederim çok sağolun bilginiz için 55q9900 qled modeli mi alayım yoksa vestelin yazdığım modellerinden mi tabi bu vestelin içine regal 55r752u dahil kusura bakmayın rahatsız ediyorum belki ama çok kararsızım
Qled normal yayınlarda sdr mod yani. Bir farkı olmaz. Hdr modda daha iyi renk üretmesine yardımcı olur. Ama bu parlaklıkta bir etkisi olmaz. Hdr de de bu modelde. Bir etki vermez
Baktığın modellerde sorun ararsan hepsinde bulursun.( Arka ışık sorunu, SD yayınlar kötü olceklendirme vb).
HD yayınlarda sorun çekmezsiniz. 4k TV lerde. 720 altında sorun çekersiniz . Bu da daha çok yükseltme yaptığı için. Yazılımları kötü olduğu için fazla beceremez. HD lerde sorun olmaz. Kararsızlık yapmanıza bence gerek yok. Smartina karar ver sadece.

Ö Çevrimdışı

Ömerfarukkasap

Yeni Üye
7 Mar 2022
19
24
Qled normal yayınlarda sdr mod yani. Bir farkı olmaz. Hdr modda daha iyi renk üretmesine yardımcı olur. Ama bu parlaklıkta bir etkisi olmaz. Hdr de de bu modelde. Bir etki vermez
Baktığın modellerde sorun ararsan hepsinde bulursun.( Arka ışık sorunu, SD yayınlar kötü olceklendirme vb).
HD yayınlarda sorun çekmezsiniz. 4k TV lerde. 720 altında sorun çekersiniz . Bu da daha çok yükseltme yaptığı için. Yazılımları kötü olduğu için fazla beceremez. HD lerde sorun olmaz. Kararsızlık yapmanıza bence gerek yok. Smartina karar ver sadece.
O zaman qledi bırak vestel veya dediğin regalden smart özellikleine karar ver hangisini alacağına o kadar para boşuna Samsunga verme diyosun doğru anladım mı özür dileyerek soruyorum

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
O zaman qledi bırak vestel veya dediğin regalden smart özellikleine karar ver hangisini alacağına o kadar para boşuna Samsunga verme diyosun doğru anladım mı özür dileyerek soruyorum
Samsung 7000 seriler giriş seviyeleri Vestel modelleriyle hemen hemen aynı kalite olur görüntüde.artsi SD yayınları biraz daha iyi olceklendirme yapar. Kare eklemeyi yani yapayligi seviyorsanız. Memc yindaha iyi uygular.
Eksisi çerçeve karartma uygular bu da siyahı daha iyi verir ama karanlık sahnelerde ayrıntıyı öldürür. Gündüz kullanımda bu 7000 serileri iyi baş edemez. Aydınlık ortamda.

Ö Çevrimdışı

Ömerfarukkasap

Yeni Üye
7 Mar 2022
19
24
Samsung 7000 seriler giriş seviyeleri Vestel modelleriyle hemen hemen aynı kalite olur görüntüde.artsi SD yayınları biraz daha iyi olceklendirme yapar. Kare eklemeyi yani yapayligi seviyorsanız. Memc yindaha iyi uygular.
Eksisi çerçeve karartma uygular bu da siyahı daha iyi verir ama karanlık sahnelerde ayrıntıyı öldürür. Gündüz kullanımda bu 7000 serileri iyi baş edemez. Aydınlık ortamda.
Eyvallah çok teşekkür ederim çok sağolun ben bi vestel led tv alayım gitsin o zaman

H Çevrimdışı

harunsinanoglu 

Yeni Üye
15 Ağu 2021
4
26
10Bin TL civarlarında 58-60 inc televizyon arıyorum 58den kücük ya da 60dan büyük istemiyorum televizyondan fazla anlamıyorum ince ve kaliteli arıyorum bilenler önerebilir mi

Ö Çevrimdışı

Ömerfarukkasap

Yeni Üye
7 Mar 2022
19
24
ben regal 50757ua9 u aldım gelsin bilgi veririm girdikçe içine çıkamıyorsun bilgin olsun al gitsin yap :)))
Valla çıkamıyorum gerçekten qled mi yoksa led mi alayım karar versem işim daha kolay olacak bende 55 inçte regal 55r752u modelini düşünüyorum led olursa qled de ise 55q9900 sadece 10000 tl vestele vermek mantıklı mı ona da emin olamıyorum tvniz gelince deneyimleriniz bekliyoruz hayırlı olsun şimdiden

Geri
Üst Alt