R Çevrimdışı

radko

Yeni Üye
7 Şub 2022
45
32
1461BC34-4D3E-4353-96EA-592FC6DDA213.jpg

Can7535 Çevrimdışı

Can7535

Yeni Üye
22 Şub 2022
6
30
tmp-cam-2356264887783292447.jpg

tmp-cam-3458562986956143184.jpg

IMG_20220226_020236.jpg

Merhabalar foruma yeni üye oldum ama araştırmayı buradan yaparak bide fiyatı iyiydi 50r754ua9 ile bu model arasında kaldım 50r754u nun bazı görüntü özellikleri var diye aldım ama arada fiyat farkıda yok ve iade hakkım var hala rica etsem iyi mi yapmışım bilgi verir misiniz android olmaması biraz sıkıntılı.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
tmp-cam-2356264887783292447.jpg

tmp-cam-3458562986956143184.jpg

IMG_20220226_020236.jpg

Merhabalar foruma yeni üye oldum ama araştırmayı buradan yaparak bide fiyatı iyiydi 50r754ua9 ile bu model arasında kaldım 50r754u nun bazı görüntü özellikleri var diye aldım ama arada fiyat farkıda yok ve iade hakkım var hala rica etsem iyi mi yapmışım bilgi verir misiniz android olmaması biraz sıkıntılı.
Bu iki model arasında görüntü de fark olmaz. İade işlemi sizin sabır ve uğraşmanıza bağlı. Android istiyorsanız.

H Çevrimdışı

halilcan9455

Yeni Üye
27 Şub 2022
1
29
Merhaba arkadaşlar model konusunda kararsız kaldım fikirlerinize ihtyiacım var.
55UA9800 ve 50u9700 arasında kaldım. u9700 daha güncel bir model hakkında pek bilgi yok .
1 sene önce diğer eve 58UA9600 almıştım ondan çok memnunum.

yoksa tüm durumaları zorlayıp 50Q9900 mü almalıyım fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba arkadaşlar model konusunda kararsız kaldım fikirlerinize ihtyiacım var.
55UA9800 ve 50u9700 arasında kaldım. u9700 daha güncel bir model hakkında pek bilgi yok .
1 sene önce diğer eve 58UA9600 almıştım ondan çok memnunum.

yoksa tüm durumaları zorlayıp 50Q9900 mü almalıyım fikirlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
58 inç ten memnun olduysaniz 50 inç lerden de memnun olursunuz. Baktığınız modeller hepsi aynı kalitede. Smartları değişik sadece Android li yada Vestel smartli sadece bunu seçersiniz.

Y Çevrimdışı

yigitbicer

Yeni Üye
25 Şub 2022
5
46
Q60 AU8000 den ekstra bir görüntü sunmaz. Daha fazla ödeme yapmak demektir. Fazlalığı sadece çoklu ekran desteği, PVR, kumanda vb.
Qled olmasının bir anlamı yok o da LCD dir. Fiyatları uygunsa hepsi alınabilir. Ama sana hiçbiri daha üstün bir görüntüde üstünlük sağlamaz.
Sony 80-81 modelleride aynıdır. Modeli değişik olmasının hic onemi yok. Bir modelden iki üç hatta 6 model bile çıkarıyorlar. Kasayla yazilimlarla oynayarak modelleri cogaltirlar.
Üstat problem orada zaten, elimizdeki kısıtlı bütçe ile çok bilinmeyeli denklem çözmek gibi :ara

65pus8565 e bakıyorum, ambilight çok iyi, android büyük avantaj, ips olmasından dolayı mağazada 15 dakika izledim, beyaz ve açık renk görüntülerde köşeler de aşırı koyuluk var, rahatsız edici geliyor...

65x80j ye bakıyorum, renk profili çok güzel ve gerçekçi, yine android de var çok güzel, ama IPS olmasından aynı köşe koyuluğu problemi yine var...

65AU8000 e bakıyorum, VA olmasından doları köşelerdeki koyuluk problemi yok, müthiş bir kasa, 3milimetre TV yapmış adamlar, duvarda tablo gibi duruyor, ama Tizen olması bir çok alanda kısıtlayacak, veya TV box alıp kullanayım desem çift kumandaya çıkıyor

65Q60a yine AU8000e bakmışken 1-2 fazla vereyim bari QLED olsun, sinema keyfi yaparken siyahların keyfini çıkarırım diyorum...

vs vs vs, böyle gider... almadıkça da fiyatlar hep yukarı gidiyor nasıl bir ülkeye denk geldiysek. Elin almanı amerikalısı 2021 modelini yeniden 20% ucuza, 2020 modelini nerdeyse yarı fiyata alıyor, ben ikinci el az kullanılmış ilanlarına bakıyorum adam 4 yıllık TV ye 4-5 bin TL ye aldığına 14bin TL yazmış, mesaj yazınca da "işine gelirse kardeş, her şeyin fiyatı artıyor paran yoksa alma" diyor. :deli1

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Üstat problem orada zaten, elimizdeki kısıtlı bütçe ile çok bilinmeyeli denklem çözmek gibi :ara

65pus8565 e bakıyorum, ambilight çok iyi, android büyük avantaj, ips olmasından dolayı mağazada 15 dakika izledim, beyaz ve açık renk görüntülerde köşeler de aşırı koyuluk var, rahatsız edici geliyor...

65x80j ye bakıyorum, renk profili çok güzel ve gerçekçi, yine android de var çok güzel, ama IPS olmasından aynı köşe koyuluğu problemi yine var...

65AU8000 e bakıyorum, VA olmasından doları köşelerdeki koyuluk problemi yok, müthiş bir kasa, 3milimetre TV yapmış adamlar, duvarda tablo gibi duruyor, ama Tizen olması bir çok alanda kısıtlayacak, veya TV box alıp kullanayım desem çift kumandaya çıkıyor

65Q60a yine AU8000e bakmışken 1-2 fazla vereyim bari QLED olsun, sinema keyfi yaparken siyahların keyfini çıkarırım diyorum...

vs vs vs, böyle gider... almadıkça da fiyatlar hep yukarı gidiyor nasıl bir ülkeye denk geldiysek. Elin almanı amerikalısı 2021 modelini yeniden 20% ucuza, 2020 modelini nerdeyse yarı fiyata alıyor, ben ikinci el az kullanılmış ilanlarına bakıyorum adam 4 yıllık TV ye 4-5 bin TL ye aldığına 14bin TL yazmış, mesaj yazınca da "işine gelirse kardeş, her şeyin fiyatı artıyor paran yoksa alma" diyor. :deli1
Ekranın köşelerde koyu olması direct LED olmasından dolayı
Samsung edge LED olmasından dolayı köşelerde sorun olmaz. Bu yüzden size böyle gözükür. Ama köşeler değilde orta kısımlarda homojen sorunu ekranda az yada çok yaşatır.lcd ler bu böyledir.
IPS ve Va panel farkını biliyorsun. Artıları eksileri
Android sistemin özgürlüğünü seviyorsun belli yazdıklarından. Bu modellerin birini seçersin. Bir farkları yok. Hangi modeli alırsan sorun olacaktır. Bu sorun herzaman kullanıcılarin algisana bakar..arka ışıktan kaynaklan soruna sürekli odaklanırsaniz. Her LCD de var. Ben köşelerin koyuluguna fazla takmam lakin görüntüyü orta kısımda olan bulutlanma vb. Şeyler daha etkiler. Yada ışık sızması. Köşelerin koyulugu izlemeni pek etkilemez. Diğerlerine gore

Ülke konusunda da sana katılıyorum.

C Çevrimdışı

Crusader

Yeni Üye
25 Mar 2020
4
36
Merhabalar Arkadaşlar . Yeni televizyon alacağım gelecek hafta. Belirlediğim iki model var. ve . Siz olsaydınız hangisini alırdınız ? Birinde Lg panel diğerinde ise karma panel var , anakartlar aynı. Biliyorum tv tavsiyesi verilmiyor ama Bütün mesuliyet bana ait. Birde Onvo 65500 Webos var tabi 3. seçenek olarak.+-9500 TL bütçem var. Futbol ve konsol arada sırada olacak. Genellikle akşamları netflix ve tv kanalları seyrediliyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
eger tamir anlamsiz olacaksa seceneklerim bunlar;
philips 58pus8506 ilk tercihim fiyat boyut acisindan..
lg c14 55 oled. 16000 civari verebilirim
tcl c728 55 inc olanlar 825 yok nette..
ps5 kullanicisiyim... tv kanallari cok az izliyoruz genelde youtube,sinema ve ps5 seklinde kullanilacak...
8506 modeli eski modelimizden daha iyi olmayacaktır.1200₺ verip LG servisine yaptırmanız daha iyi olur.
Eğer iyi modelle devam etmek sizin için C1 serisi olur. LG'nin oledleri film ve oyun için en iyi şekilde sunar.

Merhabalar Arkadaşlar . Yeni televizyon alacağım gelecek hafta. Belirlediğim iki model var. ve . Siz olsaydınız hangisini alırdınız ? Birinde Lg panel diğerinde ise karma panel var , anakartlar aynı. Biliyorum tv tavsiyesi verilmiyor ama Bütün mesuliyet bana ait. Birde Onvo 65500 Webos var tabi 3. seçenek olarak.+-9500 TL bütçem var. Futbol ve konsol arada sırada olacak. Genellikle akşamları netflix ve tv kanalları seyrediliyor. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
Ucuz kalite TV ler alırken kim olursa olsun marka yani. Büyük boy aldığınız zaman ekran homojenligi hareket sorunları vb. Yaşarsınız. Bu tarz markalardan daha küçük boylara yonlenmeniz daha iyi olur. Alacaksınız baktiginiz modellerde oyun için LG IPS ler biraz daha iyi olur.

Son düzenleme:
N Çevrimdışı

niqhtdevil35 

Yeni Üye
11 Şub 2021
11
30
Selamlar arkadaşlar,
Yeni bir televizyon alma arifesindeyim önerilerinize ihtiyacım var.
Maç izlemiyorum, sinema dizi flim izlemekteyiz.
Televizyon genellikle karşımızda fakat koltukların yerlerini değiştirdiğimiz zamanlar olabiliyor.
Biliyorum ki televizyon hiç bir zaman büyük gelmez, büyük düşündüğünüz televizyon bile göz alışkanlığı sonrası küçük gelebilir.Koltuk televizyon uzaklığımız 2.5m-3m arasında.
Sizce Onvo ov43f900 almak mı mantıklı ya da Nordmende/Onvo/Saba ailesinde ki 50F35X serisinde ki ürünler mi mantıklı ?
Ayırdığım bütçe 5000 TL cıvarı, Değerli yorumlarınıza ihtiyacım var şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

J Çevrimdışı

jaws78

Yeni Üye
4 Şub 2022
14
46
Adem Helvacı hocam merhaba, sizi youtube kanalınızdan ailecek takip ediyor ve zevkle izliyoruz. Bilgilendirmeleriniz ve tavsiyeleriniz doğrultusunda onvo 50f900 marka ve model tvyi aldım. Kutu açılımını da kamera eşliğinde kendimiz yaptık. Eğer isterseniz devamını da getirir bir inceleme videosu da ek olarak çekebilirim. Bu arada Nazilli'de ikamet ettiğim için yaptığım servis aramasında, servisine benim velimin baktığını da öğrenince içim rahat bir şekilde kurulum yaptım. Evimde emektar olan lg plazmayı da yan odaya koydum. Bir PDP beklemiyorum ama beni tatmin ettiğini söyleyebilirim. Hatta bundan 10 sene önce ilk plazma tvmi alırken Can hocadan almıştım tavsiyeyi. O da araştırmalarım sonucunda dünyada 2 arızadan birini yapıp 3.senede emekli etmişti kendini. Garanti süresi de bittiği için tvyi yapan usta da servis te bulamamıştık o zamanlar Can hocamla. Şimdi kafama takılan tek soru garanti süresi 3 sene mi değil mi? Bu arada tvyi evkurdan aldım ve kendileri teslim ettiler. Saygılarımla.

O Çevrimdışı

Orhan01

Yeni Üye
13 Şub 2022
50
34
Bu televizyon kutusunun üstündeki CHECKED yazan bant nedir ? Fabrika mı öyle bantlıyor yoksa internette satan firma mı ?Yoksa iade den gelen televizyonları yeniden kutulayıp mı satıyorlar ?

Geri
Üst Alt