W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
IPS panellerde kontrast geliştirici koyar markalar değişik isim verirler.
Va panelde buna gerek yok. Kapatılması en doğrusu olur
IPS panellerde faydası olur. Ama düşük ayarda tutarsınız. Tabi bu zevk meselesi. Bunun su gibi faydası var IPS için konrastii düşük olduğu için bir artış yapar. Olumsuz yanı. TV nin parlaklık değerini %10 civarında düşürür. Bu düşük ayara ve yüksek ayara göre değişir. Ama sdr de işe yarar. Bir sorun çıkarmaz.

N Çevrimdışı

NekrotikMan

Yeni Üye
22 Ocak 2022
9
32
Philips 55pus7805 almıştım belli başlı birkaç sorundan dolayı thh değişim kararı verildi stoklarda bu tv olmamasindan dolayı 55pus7906 tv verdiler. Ips panel bir tv ama android önceki saphi işletim sistemiydi ve illet birseydi suan memnunum tvden sadece edge aydınlatma olduğundan dolayı sağ sol kenar cercevelerine yakın kısımlardan hafif derecede ışık sızması görüyorum o da edge'den dolayı normal olduğunu düşünüyorum ekrana vuran yarısını kaplayan bir ışık sızması değil normla kabul edilebilir seviyede şimdilik memnunum panel galiba aynı panel pek bi görüntü kalitesinde fark görmedim ama açılış kapanış uygulamalar arasi geçiş gerçekten saphiye göre çağ atladı.

A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
186
50
Philips 55pus7805 almıştım belli başlı birkaç sorundan dolayı thh değişim kararı verildi stoklarda bu tv olmamasindan dolayı 55pus7906 tv verdiler. Ips panel bir tv ama android önceki saphi işletim sistemiydi ve illet birseydi suan memnunum tvden sadece edge aydınlatma olduğundan dolayı sağ sol kenar cercevelerine yakın kısımlardan hafif derecede ışık sızması görüyorum o da edge'den dolayı normal olduğunu düşünüyorum ekrana vuran yarısını kaplayan bir ışık sızması değil normla kabul edilebilir seviyede şimdilik memnunum panel galiba aynı panel pek bi görüntü kalitesinde fark görmedim ama açılış kapanış uygulamalar arasi geçiş gerçekten saphiye göre çağ atladı.
55 pus7805 denegibi sorunla karşılaştınız

Y Çevrimdışı

yigitbicer

Yeni Üye
25 Şub 2022
5
46
Herkese iyi günler dilerim.
10 - 15 gündür yapmış olduğum incelemelerim sonucunda aşağıdaki 3 seçeneğe düşürebildim sanırım TV arayışımı.
Ana amacım PLEX sistemim üzerinden 4K vs Film izlemek olacak, belki arada bir NETFLİX veya AMAZON PRIME, konsolum yok, SD yayın hiç izlenmez bizde, spor ile aram yok...

Philips 65pus8565 - IPS olması yanısıra panel açıklığı problemleri okumam nedeniyle vaz geçtim, bunun yerine 65PUS9206 baktım ama o da piyasada yok

Sony 65x80j / x81j - IPS panel olması dezavantaj ama Google TV artısına ilave olarak görüntü kalitesinden herkes çok memnun

Samsung 65Q60a - VA panel olması avantaj, tasarımı çok güzel, ama görüntü işleme biraz sıkıntılı gibi ve tizen de dezavantaj gibi

Samsung 65AU8000 - VA panel ve bir üstteki q60a dan çok uzak değil gibi, ama aralarında en uygun fiyatlı olan

Değerli fikirlerinizi duymak isterim...

Ekleme:
Geriye doğru okumaya başlayınca sayın S seyhanmf daha bir kaç gün önce birebir aynı TV leri sormuş, şaşırdım. Tesadüf mü, aklın yolu bir mi :)

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
186
50
10 - 15 gündür yapmış olduğum incelemelerim sonucunda aşağıdaki 3 seçeneğe düşürebildim sanırım TV arayışımı.
Ana amacım PLEX sistemim üzerinden 4K vs Film izlemek olacak, belki arada bir NETFLİX veya AMAZON PRIME, konsolum yok, SD yayın hiç izlenmez bizde, spor ile aram yok...

Philips 65pus8565 - IPS olması yanısıra panel açıklığı problemleri okumam nedeniyle vaz geçtim, bunun yerine 65PUS9206 baktım ama o da piyasada yok

Sony 65x80j / x81j - IPS panel olması dezavantaj ama Google TV artısına ilave olarak görüntü kalitesinden herkes çok memnun

Samsung 65Q60a - VA panel olması avantaj, tasarımı çok güzel, ama görüntü işleme biraz sıkıntılı gibi ve tizen de dezavantaj gibi

Samsung 65AU8000 - VA panel ve bir üstteki q60a dan çok uzak değil gibi, ama aralarında en uygun fiyatlı olan

Ekleme:
Geriye doğru okumaya başlayınca sayın S seyhanmf daha bir kaç gün önce birebir aynı TV leri sormuş, şaşırdım. Tesadüf mü, aklın yolu bir mi :)

phılıps 65pus 50 pus 9206 /12 türkiye de yok ithal üretim türkiyede yok 62 olsaydı türkiyede olurddu vestel ürünlerin bazılarında böyle karşılaşabiliyoruz

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

seyhanmf

Yeni Üye
20 Şub 2022
29
37
Aynen abi ? bende sordum bende bitane 55xh9077 var ve gayet memnunum ondan... Şimdi yatak odası için bakıyorum bitane ve Vestel 55q9900 ve Sony kd55x80/81 j arası kaldım açıkçası... Vestel 10.000 bandında ama 1500 TL farkla Sony alınır gibi geliyor ????

A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
186
50
phılıps 55pus 7805 e bugün yeni yazılım geldi içeriği nedir phılıps müşteri hizmetleride bilmiyor

Y Çevrimdışı

yigitbicer

Yeni Üye
25 Şub 2022
5
46
phılıps 65pus 50 pus 9206 /12 türkiye de yok ithal üretim türkiyede yok 62 olsaydı türkiyede olurddu vestel ürünlerin bazılarında böyle karşılaşabiliyoruz
Az önce gittiğim Teknosa da 55PUS9206 vardı bir adet ama 65i yok dediler aynen dediğiniz gibi.
x80j ve q60a ya yan yana bakayım diye gittim, sony de yokmuş ellerinde...
Şansıma küseyim :dil

N Çevrimdışı

NekrotikMan

Yeni Üye
22 Ocak 2022
9
32
55 pus7805 denegibi sorunla karşılaştınız
Panel cerceve kenarlarında boşluklardan led ışıklar görünüyordu panelde ölü piksel olduğunu düşündüğüm yerler vardı ışık sızması tek renk testinde çizgi oluştu çok fazla donuyordu çoğu zaman açılmıyordu elektriği ayırmadan kendine gelmiyordu vs vs vs sorunlu bir tvydi.

S Çevrimdışı

STAIND

Yeni Üye
25 Şub 2022
7
45
Merhaba,
Regal 42r654fc mi (sharp panel sanirim) , vestel 43f8500 mi (karma panel sanirim) tercih edilmeli?İkisi de yaklasik ayni fiyat araliginda. Onemli olan goruntu kalitesi, mi box ile kullanicam. Dizi, film ve mac seyrediyorum agirlikla …

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886

Ekleme:
Q60 AU8000 den ekstra bir görüntü sunmaz. Daha fazla ödeme yapmak demektir. Fazlalığı sadece çoklu ekran desteği, PVR, kumanda vb.
Qled olmasının bir anlamı yok o da LCD dir. Fiyatları uygunsa hepsi alınabilir. Ama sana hiçbiri daha üstün bir görüntüde üstünlük sağlamaz.
Sony 80-81 modelleride aynıdır. Modeli değişik olmasının hic onemi yok. Bir modelden iki üç hatta 6 model bile çıkarıyorlar. Kasayla yazilimlarla oynayarak modelleri cogaltirlar.

Geri
Üst Alt