W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Teşekkürler cevabınız için ama nedense Adem bey youtube incelemesinde övmüş paneli özellikle. Android olup olmamasının benim için önemi yok aslında fiyat performans olarak beni üzmeyecek bir panel bakıyorum. Bu da inceleme videosunda panel olarak başarılı görülmüş sizde bilgili biri olduğunuz için size danışmak istedim.
Bununda diğer firmalardan bir fark yaratacak panel olduğunu düşünmüyorum. Hemen hemen aynı.
Va yapısı avantajı ne ise onu alırız. Eksileride aynı şekilde.( Açı, bulanıklık, )
Titreme de görüntüde yaşatır.
Vestel ve Arçelik ürünlerinden bir farkı yoktur yani.
Açı konusunda
Hiçbir Va üretimi IPS panellerden daha iyi izleme açısı vermez. IPS panellerde oled lerden daha iyi vermez
Vestel markaların yada Arçelik markaların Android Va modelleri neyse bu da onlardan. fiyat onemli sadece.

Artı olarakta bu firmalardan hariç
Tcl P615 modeline de benzetilebilir.

B Çevrimdışı

biperva 

Aktif Üye
13 Nis 2020
58
36
Bununda diğer firmalardan bir fark yaratacak panel olduğunu düşünmüyorum. Hemen hemen aynı.
Va yapısı avantajı ne ise onu alırız. Eksileride aynı şekilde.( Açı, bulanıklık, )
Titreme de görüntüde yaşatır.
Vestel ve Arçelik ürünlerinden bir farkı yoktur yani.
Açı konusunda
Hiçbir Va üretimi IPS panellerden daha iyi izleme açısı vermez. IPS panellerde oled lerden daha iyi vermez
Vestel markaların yada Arçelik markaların Android Va modelleri neyse bu da onlardan. fiyat onemli sadece.

Artı olarakta bu firmalardan hariç
Tcl P615 modeline de benzetilebilir.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim iyi forumlar.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Bu onvo modelleri f900 adında ki.
Bunlar Evkur da satışı var galiba.
Hepsiburada, Trendyol, n11 de satıyor. Yüksek fiyattan Evkur daha ucuz göstermek için.
Hepsiburada, Trendyol, n11 satmasına bakmayın. Buralarda satıcısına bakın. Satıcısı burada da Evkur bu sitelerde.
Buralarda satışı yüksek gösterip bu online magazalarda. Kendinde ucuz veriyor havası yapıp. Sahte kampanya yapıyorlar.
Dikkatli olun böyle kampanyalardan uzak durun.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

azril

Yeni Üye
6 Şub 2022
18
44
Bu onvo modelleri f900 adında ki.
Bunlar Evkur da satışı var galiba.
Hepsiburada, Trendyol, n11 de satıyor. Yüksek fiyattan Evkur daha ucuz göstermek için.
Hepsiburada, Trendyol, n11 satmasına bakmayın. Buralarda satıcısına bakın. Satıcısı burada da Evkur bu sitelerde.
Buralarda satışı yüksek gösterip bu online magazalarda. Kendinde ucuz veriyor havası yapıp. Sahte kampanya yapıyorlar.
Dikkatli olun böyle kampanyalardan uzak durun.
bende öyle düşünüyorum yeni diye fiyat böyle düşecek gibi.

ips tavsiyeniz varmı peki şu model dediğiniz

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
bende öyle düşünüyorum yeni diye fiyat böyle düşecek gibi.

ips tavsiyeniz varmı peki şu model dediğiniz
IPS ve Va panellerin artısı ve eksi yönlerini bildiğiniz sürece. Size uygun hangisini tercih ederseniz. Hepsi olur. Bütçenize göre. Onvo bile olur.
Işıklı bir ortamda IPS ve Va arasında kontrastı siyahı bir değişiklik olmaz.
Oled almadıkça hepsi sdr yayınlarda aynı performans gösterir. Sorunlarda LCD ler az yada çok olur.
Piyasa pahalı aşırı servisi daha iyi olan. Satıcısının üründe sıkıntılı geldiğinde sorgusuz sualsiz yenisiyle değiştiren firmalardan almanızı tavsiye ederim.dunya markalarının üst serileri çok aşırı pahalı.

A Çevrimdışı

azril

Yeni Üye
6 Şub 2022
18
44
va da yan açı olayını sevmiyorum ben yoksa maç için daha iyiymiş aslında. ama işte sorun şu ki hangisi va hangisi ips bilmiyorum

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
va da yan açı olayını sevmiyorum ben yoksa maç için daha iyiymiş aslında. ama işte sorun şu ki hangisi va hangisi ips bilmiyorum
Maç için Va panelin iyi olmasını tamam anlamadım. IPS panelin hızlı panel bulanigi daha az olmasından dolayı maçlarda daha avantajlı olur
Maç yayını yapan kanallar genelde 1080 25 kare bant genişliği genel uyduda 720 50 tam kare vererek hareketi daha iyi akmasını saglamaya çalışırlar. (Akıcı)
TV bölümünde de maçlarda memc olursa bunu aktif olarak sağlar. Siyah çerçevede kareler arasına ekleyerek hareket daha akıcı hale getirilir.
Şunu diyebiliriz IPS panelin homojenligi zorlanir TV firmaları Va panellere göre.
Belki bu açıdan söyleyebilirler. Öbür tüm maç için IPS daha avantajlı olur.

Maçları internetten üzerinden alırsanız. Uygulama internetin hızından dolayi hareketlerde tutarsızlık yaşanır.
Maçları uydu üzerinden izlemek herzaman daha iyi sonuç alırsınız.
Havadan veri aktarimi daha hızlı daha iyi stabil gelir. TV bu yuzden uydudan maç yayınlarını daha iyi akıcı gosterir

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

azril

Yeni Üye
6 Şub 2022
18
44
Maç için Va panelin iyi olmasını tamam anlamadım. IPS panelin hızlı panel bulanigi daha az olmasından dolayı maçlarda daha avantajlı olur
Maç yayını yapan kanallar genelde 1080 25 kare bant genişliği genel uyduda 720 50 tam kare vererek hareketi daha iyi akmasını saglamaya çalışırlar. (Akıcı)
TV bölümünde de maçlarda memc olursa bunu aktif olarak sağlar. Siyah çerçevede kareler arasına ekleyerek hareket daha akıcı hale getirilir.
Şunu diyebiliriz IPS panelin homojenligi zorlanir TV firmaları Va panellere göre.
Belki bu açıdan söyleyebilirler. Öbür tüm maç için IPS daha avantajlı olur.

Maçları internetten üzerinden alırsanız. Uygulama internetin hızından dolayi hareketlerde tutarsızlık yaşanır.
Maçları uydu üzerinden izlemek herzaman daha iyi sonuç alırsınız.
Havadan veri aktarimi daha hızlı daha iyi stabil gelir. TV bu yuzden uydudan maç yayınlarını daha iyi akıcı gosterir
ilginiz için teşekkürler . bana 43 inç 50 inç ve 55 inç tavsiye edermisniz

E Çevrimdışı

EmreBekman

Yeni Üye
15 Şub 2022
1
44
Merhabalar

Aranıza yeni katılan kararsız bir vatandaş olarak selamlarımı saygılarımı sunarım..

Adem Helvacı Bey'in videolarına televizyon araştırırken Youtube üzerinden denk geldim...
Öncelikle tüm bilgilendirmeleriniz için size çok teşekkür ediyorum..
Sizin gibi konunun ehli birisinin tüm teknik detayları anlaşılır bir şekilde sosyal mecralarda paylaşması çok güzel bir durumdur...
Konumuza gelecek olursak son 1 aydır kendime uygun TV bakıyorum en son geldiğim noktada 2 ürün arasında kaldım...
Lütfen bana yardım edin..

Birinci seçeneğim olan Sony KD-55X81J 55" 139 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android LED TV
İkinci seçeneğim olan Philips 58PUS8506 58'' 146 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android Ambilight LED TV

Kriterlerim :
İşletim sistemi işlevselliği (tablet gibi kullanabilme) Android
Playstation'a tam uyumlu.. (Görüntü ve ses tam performanslı çalışması)
Ürün yazılım güncelleme desteği kısa süre içerisinde kesilmesin ( 3 yılda bir televizyon alamayız Adem Bey :)

Araştırmalarımda Philips 58PUS8506 58'' 146 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android Ambilight LED TV ile ilgili çok fazla şikayet gördüm..
Panelden ışık sızıyor - arızalı geldi - hasarlı geldi - servisi berbat diyen var destek alamıyorum diyenler var..
Açıkçası korktum Adem Bey. Bu devirde para kolay kazanılmıyor. Bu kadar para verip bir de mağdur olmayalım istiyorum açıkçası..
Sony ile ilgili pek olumsuz bir yorum yok ama satış rakamlarına göre bakınca çokta emin olamadım..
Örnek vermek gerekirse : Philips 1000 adet satmış 100 tane kötü yorum var 900 tane iyi.. - Sony 100 tane satmış onda kötü yorum yok hepsi iyi...

Şimdiden tavsiye ve açıklamalarınız için çok teşekkürler saygılarımla...

Son düzenleme:
Y Çevrimdışı

Yagun

Yeni Üye
10 Ocak 2022
18
7909 mu. 7906 mi demek istediniz

7805.....2020
7906.....2021
Bu model 2021 ile devam modeli. Aynı olur. Saphi işletim yerine Android kullanmış bunda tek farkı bu.

Teşekkürler bi şey sormak isterim Webos özellik ne işe yarar ? Bir de Vestel TV lerdeki browserlar Udemy videolarını açar mı? Birde 50 inç Panda VA panel ile 55 inç LG IPS panel senin gözünde canlılık farkı olur mu? VA paneller daha canlı IPS paneller daha mat diyebilir miyiz ? Kolay gelsin

Geri
Üst Alt