W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886

Regal 50R754UA9​

Toshiba 50UL3C63DT​

Grundig 50 GFU 7900 A​

Toshiba 50UL2163DT *A101*​

Vestel 50U9600 Ultra HD​

Regal 50R858U​

Regal 50R754U​

Nordmende NM50F353​

epeyde dediğinizi yaptım bunlar çıktı tavsiyeniz hangisidir . şimdiden teşekkür ederim.
50C725 listene koyarsın.
Bunlar 7000 ₺ civarı modeller. Paneller aynı görüntü kalitesi aynı olur. Vestel üretimi TV ler.
Beklemeye araştırma yapayım. Güzel birşey alayım. Diyerek kendine işkence yaparsın. Aynı panel aynı arka aydınlatma 60 hz Va panelli aynı montajlama yeri belki aynı elemanlar yapmıştır. Model ve markaları değişik olsa da bunların hepsi aynı.
Birini seç ve izle asla pişman olma yeterli bunlar kullanım için

Bu ve bunun gibi panel hareketi 150 satır işlerler. Arka ışık taraması sahte kare yaparak bunu artırmaya çalışırlar. 300-350 satır yapmak isterler. Bunu yaparken de yapay görüntü ve frekans uyumu sorunu yasatir.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

Tayfunge

Yeni Üye
17 Şub 2022
3
38
Merhaba;
iki adet televizyonum var, biri philips 65PUS7304, paneli oyuncak ile vurulması sonucu kırıldı. diğeri philips 55PUS6561, Sn. Adem Helvacı'dan aldığım gaz ile kendim led bar değişimi yapmak isterken kenarından kırdım. :) Bu arada kendisinin verdiği bilgiler için teşekkür ederim. Bu iki televizyonun paneli değiştirmek mantıklı mı? Yoksa ikisinide atıp yeni bir TV mi almak lazım. Konu hakkında tavsiye verirseniz sevinirim. Adem Helvacı Adem Helvacı

E Çevrimdışı

egemi

Yeni Üye
7 Şub 2022
9
28
Vestel 55Q9900 sizce nasıldır? Ses sistemi ve görüntü kalitesi iyi midir? Samsung'un 50QN90A modeline baktım ancak insanlar ondan da şikayetçi. Hal böyle olunca fazla para vermeye gerek yok deyip Vestele yöneldim.

A Çevrimdışı

azril

Yeni Üye
6 Şub 2022
18
44
50C725 listene koyarsın.
Bunlar 7000 ₺ civarı modeller. Paneller aynı görüntü kalitesi aynı olur. Vestel üretimi TV ler.
Beklemeye araştırma yapayım. Güzel birşey alayım. Diyerek kendine işkence yaparsın. Aynı panel aynı arka aydınlatma 60 hz Va panelli aynı montajlama yeri belki aynı elemanlar yapmıştır. Model ve markaları değişik olsa da bunların hepsi aynı.
Birini seç ve izle asla pişman olma yeterli bunlar kullanım için

Bu ve bunun gibi panel hareketi 150 satır işlerler. Arka ışık taraması sahte kare yaparak bunu artırmaya çalışırlar. 300-350 satır yapmak isterler. Bunu yaparken de yapay görüntü ve frekans uyumu sorunu yasatir.
en ucuzunu alayım halde:)) nordmende tavsiye eder misn servisi nasıl

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Vestel 55Q9900 sizce nasıldır? Ses sistemi ve görüntü kalitesi iyi midir? Samsung'un 50QN90A modeline baktım ancak insanlar ondan da şikayetçi. Hal böyle olunca fazla para vermeye gerek yok deyip Vestele yöneldim.
Q9900 modeli olur. Başka modellerde markalarda olur SDR yayınlar için günümüz modelleri yeterli.
Kişilere göre renk olgusu farklı olur kimisi canlı izler kimi izlerken sorunlar arar. Hiçbir model LCD kusursuz olmaz. Herbir iyileştirme kendiyle başka birin getirir.
Vestel Avrupa'nın en büyük üreticisi. Çok mu kaliteli mi hayır ama çokta kötü değil. 3. üretici firmalardan alır ve üretir. Çoğu firmaya da sipariş alır üretimini sağlar. Panasonic bile alt serileri ondan çıkar.

Bir standart oluşturmuş ne üstte ne çok aşağıda. Ama piyasaya göre düşünürsek fiyat olarak uygun olduğu sürece modelleri alinir

Tcl modelleri Türkiye ye girmeden namı gelmişti. Amerikan pazarında birincilikle geliyordu. Ama bu pazarda Türkiye'deki çalıştığı firmanın neden olduğu başarısız tutumlarla birleşince umduğunu bulamadı. Gelmeden meraklısı çoktu. Türkiye'de ama ne tüketici umduğunu buldu ne satan firma.
Bu firma bağlı olduğu Grundig TV ler gibi ne modellere hakimler ne panellere ne hangi model hangi yıla ait vs. Bilgi ve birikimi olmamasina rağmen tcl TV lerle aynı şeyi yapıp. İş olmayınca müşterilerle milletle kavgaya tutustular.

Düşünün bi. Samsung LG 2022 deyiz bunlarda Türkiye'de şuan 2020 modelini getirip satsalar ne kadar başarılı olurlar. Bu iş takip etmek modelleri en son modellerle sokmak disiplin ve çalışmakla olur. Masa başında oturarak olmaz. Her modelin ne gibi artıları eksileri var bileceksin. Musteriler haklı olduğunu bileceksin. Gelen ürünlerin taşınmasında mi sirun var. Montajında mi. Piyasaya giriyorsun. Sunny gibi mal üretim dersen. Böyle dünya markasini rezil Edip. İyi modelleri olmasına rağmen artı fiyat olarakta. Dünya markası ve en büyük panel üreticisini

Son düzenleme:
cheleby Çevrimdışı

cheleby

Yeni Üye
23 Nis 2021
37
39
IMG-20220219-WA0036.jpg
IMG-20220219-WA0034d5edbbe488ff5e4a.jpg

6 günlük onvo ov59f900 ?

R Çevrimdışı

radko

Yeni Üye
7 Şub 2022
45
32
Boe ads panel (IPS) çoğu firma IPS lerini oradan alır. Sony Samsung vs. LG bile alır.
Bir IPS panelin avantajlarını eksilerini biliyorsanız. Yeterli olur.
Anladım standart bi IPS panel yani.
Evet biliyorum.
Sorma nedenim genelde şu panel üreticisi kötü bu iyi dedikleri içindi.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Anladım standart bi IPS panel yani.
Evet biliyorum.
Sorma nedenim genelde şu panel üreticisi kötü bu iyi dedikleri içindi.
IPS olsun Va olsun. Kim uretirse uretsin. Genel olarak IPS ise aynı
Va da aynı.
Firmalar değişik olsa da. Hemen hemen aynı kaliteyi verir.
Samsung
50 inç leri 7000 ve 8000 serilerinde hkc ve panda kullanır.
Giriş seviyeli modellerine 4 alanlı yapıda kullanırlar. Üst serilerine 8 alanlı yapıda kullanırlar.

Ads ve IPS panel arasında da bu şekilde çalışma prensibi aynı. Yapıyla bir farklılık var. Normal kullanım için fark pek anlasilmaz

Ads panel birazcık daha görüş açısı iyi olur. Sony ve Philips in IPS panelleri görüş açısından LG nin IPS leri den daha iyi söz edilir. Nedeni ads koymalaridir

Ama LG IPS inin tepki süresi iyidir birazcık diyelim.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt