W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Bu mva ile ips arasındaki fark nedir?
Va paneller..... Kontrasti daha iyi, siyahı daha iyi verirler. Ama yanlardan izleme açıları kötü olur.
IPS panel...... kontrasti düşük, siyahı tam veremez. Ama izleme acıları daha iyi olur.
Lcd ekranların türleri yani likit kristaller Va panelde kristaller dikey hizalanir. IPS panelde yatay.
IPS panel..LG nin IPS i olsun başka firmanın. S-ips, Ads,pls vb. Bu yapıda olur.
Va paneller...mva amva pva smva u2va vb. Bunlarda dikey hizalama kullanırlar.
IPS paneller kontrast ve siyahlari Va lardan kötü olsa da. İzleme açıları ve tepkime süresi daha iyi olur.

S Çevrimdışı

sekizhane

Yeni Üye
9 Eki 2021
1
31
Merhaba

49UJ701V lg marka televizyonum var. Daha büyük ekranlı 55inç veya 58 inç tv almayı düşünüyorum. Şuanki lg tvimde renklerin çok mavimsi olmasından(ayarlarla çok oynadım ama dışardan her gelen ekran çok mavimsi diyor ayar önerilerinize de açığım) ve bulutlanmalardan şikayetim var. Özellikle maç izlerken çok fazla sinirimi bozuyor bulutlanma. Ama tekrar tv alacak olsam hangi marka hangi hangi tip alayım kararsızım. Tvde canlı uydu yayını izlemiyorum. Hatta uydum bile yok. Canlı tvyi çok az kullanıyorum onu da online platformlardan uygulama ile kullanıyorum. Netflix youtube ve haftada 1 maç izliyorum. Ne önerirsiniz? Lg nin arayüzünden akıllı kumandasından vs çok memnunum fakat son 1 yıldır maçlardaki bulutlanma beni rahatsız ediyor. İzleme açım hem yanal hem karşıdan ikiside mümkün. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba

49UJ701V lg marka televizyonum var. Daha büyük ekranlı 55inç veya 58 inç tv almayı düşünüyorum. Şuanki lg tvimde renklerin çok mavimsi olmasından(ayarlarla çok oynadım ama dışardan her gelen ekran çok mavimsi diyor ayar önerilerinize de açığım) ve bulutlanmalardan şikayetim var. Özellikle maç izlerken çok fazla sinirimi bozuyor bulutlanma. Ama tekrar tv alacak olsam hangi marka hangi hangi tip alayım kararsızım. Tvde canlı uydu yayını izlemiyorum. Hatta uydum bile yok. Canlı tvyi çok az kullanıyorum onu da online platformlardan uygulama ile kullanıyorum. Netflix youtube ve haftada 1 maç izliyorum. Ne önerirsiniz? Lg nin arayüzünden akıllı kumandasından vs çok memnunum fakat son 1 yıldır maçlardaki bulutlanma beni rahatsız ediyor. İzleme açım hem yanal hem karşıdan ikiside mümkün. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Lcd lerde tüm markalarda ekranlarda özellikle maç gibi tek renklerin hakim olduğu görüntülerde çekersiniz. Az yada çok. Bu genelde arka aydınlatmada kaynaklanır. Belli bir süre geçtikçe ledlerin ömrüne bağlı olarak çoğalır. Bazı ledlerin ışık şiddeti azalır.
Oled alırsanız olur. Paranızı biriktirin oled hangi marka olursa olsun.

A Çevrimdışı

Abiogenesis 

Yeni Üye
12 Ara 2020
13
52
Değerli ustalar a101 de satılan Toshiba 55ul 2063dt ve 55ua 2063dt modellerinin panel bilgisi elinizde var mıdır? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

H Çevrimdışı

HasanB

Yeni Üye
15 Ağu 2020
30
39
Değerli ustalar a101 de satılan Toshiba 55ul 2063dt ve 55ua 2063dt modellerinin panel bilgisi elinizde var mıdır? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Ben de merak ediyorum. Kaç gündür araştırıyorum ama maalesef bir bilgi bulamadım. Hangi panel ve anakart kullanıldığını Kıymetli hocalarımız bilgi verirlerse memnun oluruz.

U Çevrimdışı

UgurQA 

Aktif Üye
24 Eyl 2020
58
Ben de merak ediyorum. Kaç gündür araştırıyorum ama maalesef bir bilgi bulamadım. Hangi panel ve anakart kullanıldığını Kıymetli hocalarımız bilgi verirlerse memnun oluruz.
Arkadaşlar nasıl araştırıyorsunuz bilmiyorum ama forumda da, en basitinden YouTube da bile bu model için bir çok inceleme mevcut.
Lütfen YouTube da "toshiba 58ua2063dt" olarak bu şekilde aratın. TV'nin panel boyu farklı olsa da modeli ve özellikleri aynı.
Saygılar.

H Çevrimdışı

HasanB

Yeni Üye
15 Ağu 2020
30
39
Arkadaşlar nasıl araştırıyorsunuz bilmiyorum ama forumda da, en basitinden YouTube da bile bu model için bir çok inceleme mevcut.
Lütfen YouTube da "toshiba 58ua2063dt" olarak bu şekilde aratın. TV'nin panel boyu farklı olsa da modeli ve özellikleri aynı.
Saygılar.
55ua2063dt ile ilgili maalesef bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuyla ilgili link paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca sadece 55ua2063 ile ilgili olarak Fikoloji, 55ua2063 ile 58ua2063'ün özelliklerinin aynı olduğunu ancak panel markalarının farklı olduğunu söylemiş. 55ua2063 Tv'de kullanılan panel markası konusunda sizin bilginiz varsa bilgi verirseniz memnun oluruz.

E Çevrimdışı

egemi

Yeni Üye
7 Şub 2022
9
28
Araştırdım ancak bulamadım.

Panel markalarının kalitesine göre bir sıralama vs var mıdır? Ya da bu konuda bizleri aydınlatacak birisi varsa süper olur.

Örneğin BOE IPS paneller sağlamdır, LG ile kıyaslandığında şu şu özellikleri iyidir veya AUO şu sebeplerle iyidir vs gibi.

Yani paneller hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse gerçekten çok sevinirim.

Y Çevrimdışı

Yagun

Yeni Üye
10 Ocak 2022
18

Panel markalarının kalitesine göre bir sıralama vs var mıdır? Ya da bu konuda bizleri aydınlatacak birisi varsa süper olur.

Örneğin BOE IPS paneller sağlamdır, LG ile kıyaslandığında şu şu özellikleri iyidir veya AUO şu sebeplerle iyidir vs gibi.

Yani paneller hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse gerçekten çok sevinirim.

gözüne hoş gelen iyidir. gözüne hoş gelmezse sağlam olsa ne yazar :)

A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
Değerli arkadaşlar yaklaşık 15 gündür düşünüyorum, halen karar veremedim.

Oda büyüklüğü normal, maç hiç izlemem ama film düşkünüyüm, kendi arşivim mevcut oradan TV ye USB takıp izlerim birazda TV nin karşısına geçince o an YouTube vs istiyorum.

Şuan 2012 yılında aldığım Philips 42 inch FHD TV im var (tamamen düz uydu alıcısı bile yok ama yanılmıyorsam LG panel), bu TV nin ledleri, caf filmleri ve tcon kartı değişti şuan çok net görüntüsü var, menü hızı dışında birde ekranda birkaç küçük çizik dışında şikayetim yok. Ben yaşı geçiyor düşüncesi ile değiştirmeye yeltendim.

HB dan Vestel 3 yıl garantili Daewoo 50DM54U TV aldım. 50 inch 4k Hdr, Dolby Vision+Atmos, Bluetooth vs özellikleri var 4450 TL ye aldım şuan evde duruyor kutuyu açmadım. Panel Panda VA çıktı. Geri iade hakkım devam ediyor iade etsem mi diye düşünüyorum.

Şok markette Adem Helvacı abinin incelediği Fenoti Android 9 - 43 inch FHD TV var 3100 TL

Daewoo yu iade edip mi box tarzı android box mı alayım, yoksa fenoti TV mi alayım bunun kararsızlığı var. Yada ekran Panda VA bile olsa Daewoo kalsın diyen olur mu?

Box a 1000 verene kadar 3100 fenotiye versem TV yi sıfırlamış olurum, philips te 2000 civarına satabilirsem eğer mantıklı mıdır?

Çok yazdım fikir bekliyorum, teşekkürler arkadaşlar.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886

Tüm markalar olsun. Panel türleri olsun. Lcd oldukça iki türe sahip IPS ve Va
İster boe ister LG üretimi olsun IPS
Va lar içinde aynı auo csot panda vs
Markaların anakartlari içinde aynı.
Hemen hemen hepsi mediatek üretir oradan alır.
Panel olsun yada işlemci parasına göre kalite ile çıkar.
Yerel olsun yada dünya markaları giriş seviyesi ürünler bu panel ve işlemci üreticilerin en düşük maliyetli ürününü alırlar . Arka aydınlatma ucuzunu koydumu ne kadar kar yaparız onu hesaplarlar.
Lcd teknolojisi çok eski artık gelişimi olmayan son yıllarda firmaların maliyeti nerelerden daha çok kısıp kar edeyim teknoloji si olmus.
İster IPS olsun ister Va bu kadar verir. Ne marka alırsanız alsanız yada paneli IPS yada Va. Ucuz yollu birşeyler alın. Oled e geçene kadar
Smart özellik ise TV ler cep telefonun CPU gpu olarak 5 sene evvelki soc karını kullanır genelde. Her zaman harici bir TV box almak en iyisi.
Yayınlar filmler kanallar vb. Artık internet üzerine kaymış. Görüntü aktarımı onların elinde kullanıcı olarak TV bu yayını ne kadar düzeltebilir. İster kablodan ister havadan olsun iyi bir frekans aralığında en verimli kodlamayla gondermedikce görüntüde sorunlar çekeriz bunlara yatırım olmadıkça biz burada TV lerin panellerini anakartlarini konuşur. Beş para etmez TV lere internetlere (TTNet, Superonline vb.) Bayılıp dururuz
Vestel in yada başka markanın kalitesiz Va paneli mi IPS paneli mi yada anakarti su mu diye.
Herzaman oledlerde geçene kadar evdeki TV le yola devam etmek en iyisi TV yoksa ucuz yollu birşey almak yaterli olur. Paneli ne olursa olsun. Sorunlar olacak az yada çok. Lcd TV ler yapısı gereği hangi marka olursa olsun sorun yaşatır.

A Çevrimdışı

ali000

Yeni Üye
28 Ocak 2022
23
31
Değerli arkadaşlar yaklaşık 15 gündür düşünüyorum, halen karar veremedim.

Oda büyüklüğü normal, maç hiç izlemem ama film düşkünüyüm, kendi arşivim mevcut oradan TV ye USB takıp izlerim birazda TV nin karşısına geçince o an YouTube vs istiyorum.

Şuan 2012 yılında aldığım Philips 42 inch FHD TV im var (tamamen düz uydu alıcısı bile yok ama yanılmıyorsam LG panel), bu TV nin ledleri, caf filmleri ve tcon kartı değişti şuan çok net görüntüsü var, menü hızı dışında birde ekranda birkaç küçük çizik dışında şikayetim yok. Ben yaşı geçiyor düşüncesi ile değiştirmeye yeltendim.

HB dan Vestel 3 yıl garantili Daewoo 50DM54U TV aldım. 50 inch 4k Hdr, Dolby Vision+Atmos, Bluetooth vs özellikleri var 4450 TL ye aldım şuan evde duruyor kutuyu açmadım. Panel Panda VA çıktı. Geri iade hakkım devam ediyor iade etsem mi diye düşünüyorum.

Şok markette Adem Helvacı abinin incelediği Fenoti Android 9 - 43 inch FHD TV var 3100 TL

Daewoo yu iade edip mi box tarzı android box mı alayım, yoksa fenoti TV mi alayım bunun kararsızlığı var. Yada ekran Panda VA bile olsa Daewoo kalsın diyen olur mu?

Box a 1000 verene kadar 3100 fenotiye versem TV yi sıfırlamış olurum, philips te 2000 civarına satabilirsem eğer mantıklı mıdır?

Çok yazdım fikir bekliyorum, teşekkürler arkadaşlar.
Odanız büyük değilse bence elinizdeki tv yi kullanın bozulana kadar box filan alır akıllı tv yaparsınız. Görüntüsü güzel demişsiniz değmez bence tekrar sıfır43 e geçmeye

A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
Odanız büyük değilse bence elinizdeki tv yi kullanın bozulana kadar box filan alır akıllı tv yaparsınız. Görüntüsü güzel demişsiniz değmez bence tekrar sıfır43 e geçmeye
Teşekkürler evet görüntü güzel zaten o yüzden düşünüp duruyorum, bir mi box s almak mantıklı o zaman

Geri
Üst Alt