A Çevrimdışı

ali000

Yeni Üye
28 Ocak 2022
23
31
Herkese merhaba. 55 inç Tcl c715-c725 modelleri ile Philips pus 7805 ve 7906 modelleri arasında kaldım. Bu tvlerin kendi aralarındaki farkları bilmiyorum maalesef hani tcl c715 ile 725 arasında fark ne kadar, özellikle pus 7906 hakkında hiçbir yerde doğru düzgün bilgi yok. Benim en büyük merakım, philips ile tcl modellerini kıyaslarsak, görüntü kaliteleri nasıldır?
İşletim sistemi, tasarım vs hiç önemli değil benim için. Kasma donma da çok sorun değil. Servis konusu zaten malum hiçbiri ahım şahım değil o konuya da çok takılmıyorum artık.
Önceliğim, netlik ve renk kalitesi. Malum bu philipsin ambilight özelliği de oldukça çekici geliyor fakat görüntü kalitesi tcl den düşükse, sırf onun için almam.
Bunların üstünde bir fiyatta tv önerisi istemiyorum, zaten 9000tl civarında bunlar ve bütçemi normalde aşıyor fakat biraz mecburen çıkmak zorunda kaldım.
Bosch mağazalarında var philips tv ler ben geçen baktım ama çok pahalı maalesef. Çok güzel geldi bana cam gibi böyle hayran kaldım renklere ekrana filan. Normal tv izlerken nasıldır bilmiyorum. etrafınızda varsa mağaza görerek alın bence.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Bosch mağazalarında var philips tv ler ben geçen baktım ama çok pahalı maalesef. Çok güzel geldi bana cam gibi böyle hayran kaldım renklere ekrana filan. Normal tv izlerken nasıldır bilmiyorum. etrafınızda varsa mağaza görerek alın bence.
Philips diğer markalarda mağaza modu vardır. Onu açarsanız satış için kısa demo yayını döner ekranda. Onu görmüşümdür. Müşterileri etkilemek için özel hazırlarlar dünya markaları TV ye gömerler. Satıcılar onu çalıştırır

S Çevrimdışı

shadow170

Yeni Üye
9 Kas 2021
11
31
Pus7805 C715...2020
Pus7906 C725...2021
Yıl farkı var. Aynı modelin devamı smartlari daha yeni olur.
Philips IPS
Tcl Va
Panel kullanır. Hangi panel türü size uygun hoşunuza giderse izleme şeklinize göre secersiniz
Cevap için teşekkürler, VA ve IPS farkını biliyorum ve açıkçası ikisinin de kendine has avantajları olduğu için, ikisini de tercih edebilirim. Asıl olay bu panellerin hangi kalitede olduğu benim için. Demek istediğim, marka model vardır kullandığı ips birçok VA dan fazla kontrast verir, yada tam tersi iyi bir VA, uyduruk bir ips den daha net görünür. Yan açılarda elbette ips hemen hemen her zaman kazanır fakat belirttiğim gibi çoğunlukla karşıdan bakacağım zaten. Kafama takılan en büyük noktalardan biri Qled olması TCL in. Quamtum vs diye diye biraz şişirme mi oluyor acaba yoksa gerçekten kayda değer bir fark var mıdır? Philipsle kıyaslarsak tabi yine. Yoksa malum Sony tv lerde ne qled ne bişey, dümdüz led tv yapıyor adamlar ama bunların hepsinden 1000 kat kaliteli.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Cevap için teşekkürler, VA ve IPS farkını biliyorum ve açıkçası ikisinin de kendine has avantajları olduğu için, ikisini de tercih edebilirim. Asıl olay bu panellerin hangi kalitede olduğu benim için. Demek istediğim, marka model vardır kullandığı ips birçok VA dan fazla kontrast verir, yada tam tersi iyi bir VA, uyduruk bir ips den daha net görünür. Yan açılarda elbette ips hemen hemen her zaman kazanır fakat belirttiğim gibi çoğunlukla karşıdan bakacağım zaten. Kafama takılan en büyük noktalardan biri Qled olması TCL in. Quamtum vs diye diye biraz şişirme mi oluyor acaba yoksa gerçekten kayda değer bir fark var mıdır? Philipsle kıyaslarsak tabi yine. Yoksa malum Sony tv lerde ne qled ne bişey, dümdüz led tv yapıyor adamlar ama bunların hepsinden 1000 kat kaliteli.
Genelde Sony nin üst serileriyle kıyaslama yapılıyor forumlarda.9 serileriyle. Tcl nin Sony karşılığı 825 serisine denk gelir.90j Sony tcl nin 825 daha iyi değildir sadece harekette iyi Sony. Diğer yanlarda 825 daha üstün.
Qled panel aydınlatma ile olan katmanlar arasına koyulan renk geliştirmek için koyulan kuantum katman. Ayrı bir teknoloji değildir. Lcd bunlar Qled demek reklam yapmak diyebiliriz.

B Çevrimdışı

biperva 

Aktif Üye
13 Nis 2020
58
36
60" boyutunda baş ağrıtmayacak 4K televizyon ne tavsiye edersiniz?
Genellikle netflix izlenecek arada tv yayınlarına bakılacak.

65" olacaktı yanlış yazmışım.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886

Piyasada iyi model yok diyebiliriz. Fiyatların aşırı pahalı olması hala fiyat istikrarı olmaması TV modellerinin öne çıkan modeller bulunmuyor.
Bütçenize göre 65 modelleri sıralayarak yazarsanız. Daha iyi olur. Ama aralarında kalite farkı pek olmaz. Yerel firmalardan Vestel ve Arçelik gruplarından bir modellere bakarsınız. Bunlar kalite olarak modelleri ne olursa olsun aynı olur. Şu modelinde su var bu modelinde bu var diye bunlara bakmayın. Bir işe yaramaz bunlar yazılımsal işleri reklam amaçlı anlatımlar olup ne adam gibi çalışır ne de olan görüntüyü iyice berbat eder.
Dünya markalari giriş seviyelerine bakarsanız görüntü kalitesi yazılımsal destekleri (memc, siyah çerçeve ekleme vb) olur bu çoğu kişinin hoşuna da gider. Bazıları yapay bulur beğenmez. Yerel markalardan görüntü de farkı bu kadardır. Smart tarafı yerellerden daha iyi biraz. Harici bir TV box siniz varsa bu da önemli değil. Sadece marka yazıyor diye ekstradan 3 yada 4 bin fazla vermiş olursunuz.
Bütün markalarda hepsinde LCD TV lerde dse, homojenlik sorunları az yada çok yaşarsın. Aynı model bile olsa dünya markalarinda sorun olmaz diye birşey olmaz onlarda da olur.
İyi model harika bir model yok LCD lerde.fald panel bölgesel karartmasi 120 lik auo paneli bir LCD de 20-30 bin fiyatlarda. Değer mi kesinlikle değmez.ucuz fiyatlı uygun birşey bakın.hepsinin görüntü kalitesinde aynı yerde dolaşır. Sorunları da.

B Çevrimdışı

biperva 

Aktif Üye
13 Nis 2020
58
36
Piyasada iyi model yok diyebiliriz. Fiyatların aşırı pahalı olması hala fiyat istikrarı olmaması TV modellerinin öne çıkan modeller bulunmuyor.
Bütçenize göre 65 modelleri sıralayarak yazarsanız. Daha iyi olur. Ama aralarında kalite farkı pek olmaz. Yerel firmalardan Vestel ve Arçelik gruplarından bir modellere bakarsınız. Bunlar kalite olarak modelleri ne olursa olsun aynı olur. Şu modelinde su var bu modelinde bu var diye bunlara bakmayın. Bir işe yaramaz bunlar yazılımsal işleri reklam amaçlı anlatımlar olup ne adam gibi çalışır ne de olan görüntüyü iyice berbat eder.
Dünya markalari giriş seviyelerine bakarsanız görüntü kalitesi yazılımsal destekleri (memc, siyah çerçeve ekleme vb) olur bu çoğu kişinin hoşuna da gider. Bazıları yapay bulur beğenmez. Yerel markalardan görüntü de farkı bu kadardır. Smart tarafı yerellerden daha iyi biraz. Harici bir TV box siniz varsa bu da önemli değil. Sadece marka yazıyor diye ekstradan 3 yada 4 bin fazla vermiş olursunuz.
Bütün markalarda hepsinde LCD TV lerde dse, homojenlik sorunları az yada çok yaşarsın. Aynı model bile olsa dünya markalarinda sorun olmaz diye birşey olmaz onlarda da olur.
İyi model harika bir model yok LCD lerde.fald panel bölgesel karartmasi 120 lik auo paneli bir LCD de 20-30 bin fiyatlarda. Değer mi kesinlikle değmez.ucuz fiyatlı uygun birşey bakın.hepsinin görüntü kalitesinde aynı yerde dolaşır. Sorunları da.
30 binler ve daha üstleri çok anormal geliyor rakam olarak. Max kafamdaki rakam 15 bin civarı. Smart olması veya android özelliği olması önemli değil zaten tv box ve çeşitli uydu alıcılarına sahibim. Bu sebepten 15.000 civarına panel olarak beni üzmeyecek bir model önerme şansınız var mıdır?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
30 binler ve daha üstleri çok anormal geliyor rakam olarak. Max kafamdaki rakam 15 bin civarı. Smart olması veya android özelliği olması önemli değil zaten tv box ve çeşitli uydu alıcılarına sahibim. Bu sebepten 15.000 civarına panel olarak beni üzmeyecek bir model önerme şansınız var mıdır?
15 bin bütçe için size tavsiyem. 120 hz panel almanız olur. Marka model fark etmez. Genelde csot Auo panel kullanırlar.

120 paneller
Q70 ve üstü..... Samsung
X85 ve üstü...... Sony
9206 ve üstü.... Philips
C728 ve üstü.....Tcl
85xx ve üstü..... LG (IPS)
Bunun biraz size yardımcı olmasını isterim.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

biperva 

Aktif Üye
13 Nis 2020
58
36
15 bin bütçe için size tavsiyem. 120 hz panel almanız olur. Marka model fark etmez. Genelde csot Auo panel kullanırlar.

120 paneller
Q70 ve üstü..... Samsung
X85 ve üstü...... Sony
9206 ve üstü.... Philips
C728 ve üstü.....Tcl
85xx ve üstü..... LG (IPS)
Bunun biraz size yardımcı olmasını isterim.
Hızlı dönüşünüz için teşekkür ederim bahsettiğiniz modelleri inceleyeceğim teşekkürler.

A Çevrimdışı

ali000

Yeni Üye
28 Ocak 2022
23
31
Mb230 anakartlı hkc va panelli 50" regal bi tv aldım. Kenarlardan bakınca biraz renklerde ton açılmaları var. Bu sürekli söylenen hareketli sahnelerde gölgelenme olayını nasıl anlarım? Ben pek birşey farkedemedim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Mb230 anakartlı hkc va panelli 50" regal bi tv aldım. Kenarlardan bakınca biraz renklerde ton açılmaları var. Bu sürekli söylenen hareketli sahnelerde gölgelenme olayını nasıl anlarım? Ben pek birşey farkedemedim.
Bu genellikle Va panellerde olur hepsinde Va paneller dikey döşeme olduğu için.
Bu iyi kontrast ve iyi siyah sağlar. Işığı dar yerden geçirerek bunu sağlar ama yan açıyı kaybetmesi sonucu doğurur..IPS panel ise tam tersini ışığı daha geniş geçirir. Buda daha az kontrast gri siyaha neden olur. Ama izleme acısını iyileştirir.
Golgelenme ise hareketli sahnelerde cisimlerin önü yada arkasında olur. Bu çisimi takip eder.
Yerel ve çin markaları öncelikle dünya markalarida hemen hemen dahil 60 hz Va panellerde görüntünün loş olduğu yerlerde tepki süresinden kaynaklanan nedenlerde daha kötü sonuç verir.
Sorun ararsanız çok bulursunuz . İzleme keyfini çıkartın bence. Her TV de markada sorunlar vardır

S Çevrimdışı

shadow170

Yeni Üye
9 Kas 2021
11
31

Lg b1 oled önerebilirim 24bin olması lazım 65 inç fiyatı. A1 de biraz daha uygun ama b1 aradaki farka değer gibi. Tek yaratabileceği sorun "burn in" muhabbeti. Çok uzun süre ekranda sabit birşey (maç skoru, haber başlığı, kanal simgesi gibi) çok uzun süre kalmadığı sürece o da sorun olmaz. En erken 2-3 yıla çıkabiliyor bu da aşırı hor kullanıma.

Y Çevrimdışı

Yagun

Yeni Üye
10 Ocak 2022
18
Bu genellikle Va panellerde olur hepsinde Va paneller dikey döşeme olduğu için.
Bu iyi kontrast ve iyi siyah sağlar. Işığı dar yerden geçirerek bunu sağlar ama yan açıyı kaybetmesi sonucu doğurur..IPS panel ise tam tersini ışığı daha geniş geçirir. Buda daha az kontrast gri siyaha neden olur. Ama izleme acısını iyileştirir.
Golgelenme ise hareketli sahnelerde cisimlerin önü yada arkasında olur. Bu çisimi takip eder.
Yerel ve çin markaları öncelikle dünya markalarida hemen hemen dahil 60 hz Va panellerde görüntünün loş olduğu yerlerde tepki süresinden kaynaklanan nedenlerde daha kötü sonuç verir.
Sorun ararsanız çok bulursunuz . İzleme keyfini çıkartın bence. Her TV de markada sorunlar vardır
Cok degerli bilgiler veriyosunuz Tesekkurler....55 inç Seg TV ile 65 inc Axen TV yan yana gorme firsati buldum ve Axen TV 65 inc canli puruzsuz görüntüsü kamera hareketlerinde yag gibi akmasi ile beni mest etmisti ama fiyatı 8400 TL idi alamadim. Seg 55 inc ise iki cekirdekli yaziyodu , goruntude renkler axene göre hafif soluk geldi o canli axen yesilini goremedim mesela ve kamera hareketinde sanki göruntu sallaniyodu acaba ben VA ci miyim IPS ci miyim 65 incler karisik mi olur acaba ? 8400 liram olsa Teshir urumu AXEN i alir giderdim o kadar hos geldi göruntu yani..

T Çevrimdışı

takatu

Yeni Üye
2 Şub 2022
2
34
Vestel 65Q9900 ve Regal 65R854UQ arasında kaldım. Regal fiyat olarak daha uygun ama hiçbir yerde net bir bilgi yok cihaz hakkında.
Tavsiye eder misiniz? İki cihaz arasında ne gibi farklar var?

Geri
Üst Alt