W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Vestel 65Q9900 ve Regal 65R854UQ arasında kaldım. Regal fiyat olarak daha uygun ama hiçbir yerde net bir bilgi yok cihaz hakkında.
Tavsiye eder misiniz? İki cihaz arasında ne gibi farklar var?
Öncelikle şunu bilmenizi isterim. Vestel olsun Regal Toshiba vb. Üretimleri. Arçelik içinde geçerli. Samsung LG vb. de marka değilde modeller arasında Samsung au7xxx
au8xxx vs.
Hepsi aynı olur aslında. Model yada ürettiği başka marka adında cihazların hepsi. Görüntü kaliteleri.
Aralarında fark ayağını değişik koyarlar.kasa rengini değiştirirler, 3 HDMI varsa diğerine 2 hdmı koyar, 4 tane yazılım koymussa, diğerine 3 yazılım koymuştur, subwoofer koymussa, diğerine onu koymamıştir.
Firmalar hepsi böyle yaparak yeni bir model yada başka markada uretiyorsa bunları yaparlar. Aslında bu kadar fark vardır. Görüntü kaliteleri aynı olur. Makyaj yaparlar.
Vestel Regal da böyle diyebiliriz.

S Çevrimdışı

shadow170

Yeni Üye
9 Kas 2021
11
31
Öncelikle şunu bilmenizi isterim. Vestel olsun Regal Toshiba vb. Üretimleri. Arçelik içinde geçerli. Samsung LG vb. de marka değilde modeller arasında Samsung au7xxx
au8xxx vs.
Hepsi aynı olur aslında. Model yada ürettiği başka marka adında cihazların hepsi. Görüntü kaliteleri.
Aralarında fark ayağını değişik koyarlar.kasa rengini değiştirirler, 3 HDMI varsa diğerine 2 hdmı koyar, 4 tane yazılım koymussa, diğerine 3 yazılım koymuştur, subwoofer koymussa, diğerine onu koymamıştir.
Firmalar hepsi böyle yaparak yeni bir model yada başka markada uretiyorsa bunları yaparlar. Aslında bu kadar fark vardır. Görüntü kaliteleri aynı olur. Makyaj yaparlar.
Vestel Regal da böyle diyebiliriz.
Hocam aynı şeyi Tcl için de söyleyebilir miyiz? Mesela c715-c725 ve c728 modelleri var ama ben canlı olarak 725 ile 728i kıyaslama fırsatı buldum, aralarında çok fark vardı görüntü anlamında. 715 göremedim ama sorduğum bir çalışan görüntü anlamında bariz farklı olduğunı ve farklı panel kullandığını söyledi.

B Çevrimdışı

Bill55

Yeni Üye
2 Şub 2022
1
37
Samsung 50au9000 modeli nasıldır yorum yapacak varmı. Yeni evleneceğim için güzel birşey almak istiyorum

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Hocam aynı şeyi Tcl için de söyleyebilir miyiz? Mesela c715-c725 ve c728 modelleri var ama ben canlı olarak 725 ile 728i kıyaslama fırsatı buldum, aralarında çok fark vardı görüntü anlamında. 715 göremedim ama sorduğum bir çalışan görüntü anlamında bariz farklı olduğunı ve farklı panel kullandığını söyledi.
715....2020
725....2021
Model bu ikisi arasında yıl farkı 725-715 in devam serisi.
725 60hz Va panel
728 120 hz lik panel kullanır.
Çipleri de değişiktir. Mediatek birinde 725 realtek kullanır.
Satıcı panelleri değişik demesine bakmayın. 50 üstü panellerini kendi üretir. Ve kullanır csot panel kullanır. 50 ve aşağısını auo ve chimei kullanır tcl.

Samsung 50au9000 modeli nasıldır yorum yapacak varmı. Yeni evleneceğim için güzel birşey almak istiyorum
2020 yılın tu8500 serisinin
2021 yılının devam serisi. Bütçenize uygunsa alabilirsiniz.
7000 -8000-9000 hemen hemen aynı olur. 9000 serisinde çoklu ekran desteği PVR ozelligi koyar.
Paneli diğerlerinde değilde auo panel kullanır

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
5 6 bin tl arası ıps ekran 50 inç tv tavsiyesi yapabilir misiniz?
50 inç TV ler tüm markalarda Va olur. 49 inç bakmanız lazım.
LG nin 49 inç leri IPS olur.sony 2021 öncesi IPS kullanır xh80-81 serileri.2021 den itibaren Va panele çevirdi.
5-6 bin civarı Arçelik ve Vestel grubuna bakarsınız. 49 inç leri de IPS panel kullanırlar. Ama karışık kullanırlar. Satış sırasında kontrolünü sağlamanız gerekir.
Tavsiye konusunda ise bu fiyat aralığı da bulacağınız modeller görüntü kaliteleri aynı olur. Bir üstünlük panel ve arka aydınlatmada olmaz.
IPS panellerde LG ve boe firmalarından kullanırlar.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
LG 43NANO756PA cihazı nasıldır 43 inçte bundan daha iyi tv var mı?
43 inç ler markalarda aynı kalitede olur. LG nin p serileri 2021 modelleri 43 inç lerin hepsi aynı performans.
Modeller arasında kasa. Hdmı. Yazılımsal vb. Yaparak model adı verirler. Nano756 da böyledir.
Başka markada alsaniz. Benzer performans verir.

H Çevrimdışı

hakanuzl

Yeni Üye
5 Şub 2022
2
30
Merhaba, 4 kişilik ailem ile birlikte kullanacağımız elektronik şansına bağlı olduğunu biliyorum ancak uzun ömürlü olmasını dilediğim bir tv aramaktayım.

Kullanacağımız odadaki oturma düzenimize göre;

1-) Tv’ ye uzaklığımız 2.5 - 3 m.

2-) Tv’ ye olan bakış açılarımız 70 - 80°.

3-) Normal yayın, netflix, prime video genel kullanımda olacak. Spor yayınları veya oyun oynamak için kullanılmayacak.

4-) Boyutları 50"(farklı tavsiyeleri de değerlendirebilirim)

5-) MVA veya VA panel düşünüyorum ancak ne kadar doğru bir seçim bilemiyorum.(farklı tavsiyeleri de değerlendirebilirim)

6-) Direct led ne kadar doğru bir seçim bilemiyorum.(farklı tavsiyeleri de değerlendirebilirim)

Belirlediğim bütçe 8-10 bin bandında belki yukarı fazla çıkmamak kaydı ile fiyatına değecek bir ürün için biraz daha yukarılara çıkabilir. Kendimce bazı ürünler belirlesem de bu ürünlerin teknik servislerindeki aksaklıkları öğrenmemden ve yedek parça fiyatlarını da pek bilmediğim için aklım çok karıştırmakta. Farklı tavsiyeleriniz var ise değerlendirmek isterim. Açıkcası yerli üreticelere de pek baktığımı söyleyemeceğim tavsiyeleriniz varsa değerlendirebilirim bu yüzden de sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.

Baktığım ürünler ve fiyatları;

1-) Philips pus 8506 (10021₺)

2-) tcl c725 (8999₺)

3-) 50UP81006 (8842₺ indirimli fiyatı)
W Winston, Adem Helvacı Adem Helvacı hocam kanalınızdaki uğraşlarınız içinde size çok teşekkür ediyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba, 4 kişilik ailem ile birlikte kullanacağımız elektronik şansına bağlı olduğunu biliyorum ancak uzun ömürlü olmasını dilediğim bir tv aramaktayım.

Kullanacağımız odadaki oturma düzenimize göre;

1-) Tv’ ye uzaklığımız 2.5 - 3 m.

2-) Tv’ ye olan bakış açılarımız 70 - 80°.

3-) Normal yayın, netflix, prime video genel kullanımda olacak. Spor yayınları veya oyun oynamak için kullanılmayacak.

4-) Boyutları 50"(farklı tavsiyeleri de değerlendirebilirim)

5-) MVA veya VA panel düşünüyorum ancak ne kadar doğru bir seçim bilemiyorum.(farklı tavsiyeleri de değerlendirebilirim)

6-) Direct led ne kadar doğru bir seçim bilemiyorum.(farklı tavsiyeleri de değerlendirebilirim)

Belirlediğim bütçe 8-10 bin bandında belki yukarı fazla çıkmamak kaydı ile fiyatına değecek bir ürün için biraz daha yukarılara çıkabilir. Kendimce bazı ürünler belirlesem de bu ürünlerin teknik servislerindeki aksaklıkları öğrenmemden ve yedek parça fiyatlarını da pek bilmediğim için aklım çok karıştırmakta. Farklı tavsiyeleriniz var ise değerlendirmek isterim. Açıkcası yerli üreticelere de pek baktığımı söyleyemeceğim tavsiyeleriniz varsa değerlendirebilirim bu yüzden de sizlerden yardımlarınızı bekliyorum.

Baktığım ürünler ve fiyatları;

1-) Philips pus 8506 (10021₺)

2-) tcl c725 (8999₺)

3-) 50UP81006 (8842₺ indirimli fiyatı)
W Winston, Adem Helvacı Adem Helvacı hocam kanalınızdaki uğraşlarınız içinde size çok teşekkür ediyorum.
Bunlar 60 hz lik Va paneller. Benzer performanslari.var.marka olarak hangisine yakın iseniz onu seçin.
Sana tavsiyem c725 aralarından çıkarırım. Onun yerine AU9000 Samsung serisini eklerim.
Bu 3 biri ne seçerseniz olur. Va panellerin izleme acıları dar olur. Bunu biliyorsunuz dur.
LG nin modelinde çıkarın bence. LG nin 50 ve 70 incileri Va olur. İzleme acıları Philips ve Samsung dan daha dar olur.
Philips le Samsung arasında bir tercih yaparsınız.
Tüm markaların 50 inç leri birbirine yakın görüntü kalitesinde olur. İzleme açıları dar olur. Bunu bilerek bir seçim yaparsiniz

S Çevrimdışı

srdlacar

Yeni Üye
27 Ocak 2018
43
Merhabalar,
Amazon Türkiye sitesinde
Vestel 65U9510 8047 TL
Sizce mantıklı mı? Vestel diğer 65 inç Tv lerde benzer indirimler gelir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhabalar,
Amazon Türkiye sitesinde
Vestel 65U9510 8047 TL
Sizce mantıklı mı? Vestel diğer 65 inç Tv lerde benzer indirimler gelir mi?
Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba
Forumda 9510 diye bölüm var. Orada alıp kullanan arkadaşlar var. En iyi yorumu onlar yapar bence. O bölümü arkadaşları okuyun önce

Geri
Üst Alt