E Çevrimdışı

egemi

Yeni Üye
7 Şub 2022
9
28
Tüm markalar olsun. Panel türleri olsun. Lcd oldukça iki türe sahip IPS ve Va
İster boe ister LG üretimi olsun IPS
Va lar içinde aynı auo csot panda vs
Markaların anakartlari içinde aynı.
Hemen hemen hepsi mediatek üretir oradan alır.
Panel olsun yada işlemci parasına göre kalite ile çıkar.
Yerel olsun yada dünya markaları giriş seviyesi ürünler bu panel ve işlemci üreticilerin en düşük maliyetli ürününü alırlar . Arka aydınlatma ucuzunu koydumu ne kadar kar yaparız onu hesaplarlar.
Lcd teknolojisi çok eski artık gelişimi olmayan son yıllarda firmaların maliyeti nerelerden daha çok kısıp kar edeyim teknoloji si olmus.
İster IPS olsun ister Va bu kadar verir. Ne marka alırsanız alsanız yada paneli IPS yada Va. Ucuz yollu birşeyler alın. Oled e geçene kadar
Smart özellik ise TV ler cep telefonun CPU gpu olarak 5 sene evvelki soc karını kullanır genelde. Her zaman harici bir TV box almak en iyisi.
Yayınlar filmler kanallar vb. Artık internet üzerine kaymış. Görüntü aktarımı onların elinde kullanıcı olarak TV bu yayını ne kadar düzeltebilir. İster kablodan ister havadan olsun iyi bir frekans aralığında en verimli kodlamayla gondermedikce görüntüde sorunlar çekeriz bunlara yatırım olmadıkça biz burada TV lerin panellerini anakartlarini konuşur. Beş para etmez TV lere internetlere (TTNet, Superonline vb.) Bayılıp dururuz
Vestel in yada başka markanın kalitesiz Va paneli mi IPS paneli mi yada anakarti su mu diye.
Herzaman oledlerde geçene kadar evdeki TV le yola devam etmek en iyisi TV yoksa ucuz yollu birşey almak yaterli olur. Paneli ne olursa olsun. Sorunlar olacak az yada çok. Lcd TV ler yapısı gereği hangi marka olursa olsun sorun yaşatır.
Detaylı anlatımın için teşekkürler hocam

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
İki video paylaşacam .

Bu video olması gereken şekilde düzgün ve doğru bilgilerle dolu.

Bu video ise ürün elinde olmasına rağmen bilgi yok satıcılık yapıyor.
Böyle cebini dolduran inceleme altında para alıp satış yapan tiplerden uzak durun.
1. Video yu yapan elinde TV olmamasına rağmen doğru bilgi veren Adem helvacı nin analizi çok daha doğru video.

Pus9206
Diğer markaların
Q70A.......Samsung
X85-89.....Sony
C728........tcl
866...........LG
Model karşılığı denk gelir. Ama bunların fiyat aralığında
Q80A daha iyi model daha çok avantajı var.

Philips kanal sıralaması mevcuttur. Tkgs devre dışı bıraktığınız da kanal değiştir sekmeni aktif hale gelir. Yapılabilir ozaman

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

Fhkn27

Yeni Üye
8 Şub 2022
6
34
Merhaba alacağım televizyonda normal yayın ve netflix, youtube gibi uygulamalar kullanılacak.futbol maçları izlemek veya oyun oynamak için kullanılmayacak.
TV'ye uzaklık sırasıyla 1.80-2.50- 4.15 metre şeklinde güneş ve ışık alan bir oda
5000-5900 fiyat aralığında 43" bir TV tavsiyesi verebilir misiniz lütfen ?
Aşağıda filtrelediğim bağlantıdaki hangi televizyonu tavsiye edersiniz ?

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba alacağım televizyonda normal yayın ve netflix, youtube gibi uygulamalar kullanılacak.futbol maçları izlemek veya oyun oynamak için kullanılmayacak.
TV'ye uzaklık sırasıyla 1.80-2.50- 4.15 metre şeklinde güneş ve ışık alan bir oda
5000-5900 fiyat aralığında 43" bir TV tavsiyesi verebilir misiniz lütfen ?
Aşağıda filtrelediğim bağlantıdaki hangi televizyonu tavsiye edersiniz ?

Bu modeller hep aynı aslında. Önündeki marka değişik yazar.
43 inç lerde hep aynı kalitede olur. Hangi markaya yakın hissediyorsanız onu alın.

Philips var aralarında onlarında Vestel ve Grundig den hiçbir farkı yoktur. Dünya markası olması önemli değil.

F Çevrimdışı

Fhkn27

Yeni Üye
8 Şub 2022
6
34
Bu modeller hep aynı aslında. Önündeki marka değişik yazar.
43 inç lerde hep aynı kalitede olur. Hangi markaya yakın hissediyorsanız onu alın.

Philips var aralarında onlarında Vestel ve Grundig den hiçbir farkı yoktur. Dünya markası olması önemli değil.
İçlerinde android olan sadece Vestel sanırım .Android olması açısından diğerlerinden daha avantajlı mı olur hocam ?

H Çevrimdışı

hakanuzl

Yeni Üye
5 Şub 2022
2
30
Bunlar 60 hz lik Va paneller. Benzer performanslari.var.marka olarak hangisine yakın iseniz onu seçin.
Sana tavsiyem c725 aralarından çıkarırım. Onun yerine AU9000 Samsung serisini eklerim.
Bu 3 biri ne seçerseniz olur. Va panellerin izleme acıları dar olur. Bunu biliyorsunuz dur.
LG nin modelinde çıkarın bence. LG nin 50 ve 70 incileri Va olur. İzleme acıları Philips ve Samsung dan daha dar olur.
Philips le Samsung arasında bir tercih yaparsınız.
Tüm markaların 50 inç leri birbirine yakın görüntü kalitesinde olur. İzleme açıları dar olur. Bunu bilerek bir seçim yaparsiniz
H seçeneği çıktı sizce AU9000 Samsung, philips 50pus8506 bu üçünden hangisini seçmeliyim sizce.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
H seçeneği çıktı sizce AU9000 Samsung, philips 50pus8506 bu üçünden hangisini seçmeliyim sizce.
50x81j seçersin. Hareket daha iyi işler. Ekran homojenligi diğerlerinden biraz daha iyi olur.sony bilindigim kadarı hdr yi bu sene devre dışı menüden bırakıyor. Ama emin değilim bundan.
Bu sana 4k sdr de daha keyifli film izletir.

C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
Merhaba,
Vestel 55Q9900 almayı düşünüyorum. Fakat kenarda köşede saklanmış Regal 55R857UQ var. Bunların temelde aynı TV olabileceğini tahmin ediyorum. (Ses sistemleri hariç sanırım).
Online kendi mağazalarına bakarsak %20 fiyat farkı var aralarında. (9600-12000tl) Bilindik sanal alışveriş mağazalarına bakarsak fark %8 kadar (9200-10000tl) Amazon'da bu modeller yok.
Modeller arasındaki farklara ulaşabilmemiz mümkün mü? 55R857UQ şuan tam manasıyla kapalı kutu.

R Çevrimdışı

Reven007

Yeni Üye
10 Şub 2022
2
30
Merhaba.1 haftadır incelemeler yapıyorum.Boyutu 43 inch yeterli.Ben uydu kanalları ve Youtube, Netflix, Prime video gibi platformler izleyeceğim.Maç izlemek, oyun oynamak için almıyorum.Ekranın kenardan görüntüsü de güzel olsa iyi olur.Azerbaycan pazarına uygun ürünler olduğu için Türkiye pazarıyla farkılılık gösterebilir belki.Kısaca özet geçiyorum aklıma takılanları:

1.Sony KD-43XH8096 (ips, edge led, android 9, 2020, Malezya)

2.Sony KD-43X81J (ips, direct led, android 10, 2021, Malezya)

3.Samsung UE43AU8000UXRU (ips, edge led, tizen 6, Rusya)

4.Samsung UE43AU9000UXRU (va, edge led, tizen 6, 2021, Rusya)

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

Leptosomax

Yeni Üye
29 Ara 2021
2
47
Merhaba,
Vestel 55Q9900 almayı düşünüyorum. Fakat kenarda köşede saklanmış Regal 55R857UQ var. Bunların temelde aynı TV olabileceğini tahmin ediyorum. (Ses sistemleri hariç sanırım).
Online kendi mağazalarına bakarsak %20 fiyat farkı var aralarında. (9600-12000tl) Bilindik sanal alışveriş mağazalarına bakarsak fark %8 kadar (9200-10000tl) Amazon'da bu modeller yok.
Modeller arasındaki farklara ulaşabilmemiz mümkün mü? 55R857UQ şuan tam manasıyla kapalı kutu.
Vestelin Sitesinden 55q9900 aldım. 1 Şubat ta yetkili servis geldi kurulum yaptı.
qled. jbl ses sistemi. dolby vision Dolby atmos. Bence verdiğiniz paraya değecektir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,886
Merhaba.1 haftadır incelemeler yapıyorum.Boyutu 43 inch yeterli.Ben uydu kanalları ve Youtube, Netflix, Prime video gibi platformler izleyeceğim.Maç izlemek, oyun oynamak için almıyorum.Ekranın kenardan görüntüsü de güzel olsa iyi olur.Azerbaycan pazarına uygun ürünler olduğu için Türkiye pazarıyla farkılılık gösterebilir belki.Kısaca özet geçiyorum aklıma takılanları:

1.Sony KD-43XH8096 (ips, edge led, android 9, 2020, Malezya)

2.Sony KD-43X81J (ips, direct led, android 10, 2021, Malezya)

3.Samsung UE43AU8000UXRU (ips, edge led, tizen 6, Rusya)

4.Samsung UE43AU9000UXRU (va, edge led, tizen 6, 2021, Rusya)
Selam
Yandan izleme izliyorsaniz IPS panel daha iyi olur. Sony nin IPS leri tek artısı LG nin IPS panellerinden biraz daha açısı iyi. Smartta Samsung daha kullanışlı. Sesle kumanda vb. Şeylerde.
Sony de bu serileri kumandaya tuş koymaz. Samsung koyar. Böyle farklılıklari var. Kullanma şeklinize göre seçersiniz.
Au9000 Va panel
Au8000 karışık IPS ve Va bölgelere göre çıkarıyor.

A Çevrimdışı

asbil10

Yeni Üye
3 Ocak 2019
31
35
Ben de evlilik öncesi tv araştırıyordum. Uzun araştırmalar sonucu 2 tv modeli arasında kalmıştım.

Düşün düşün düşün en sonunda Philips olan modeli dün sipariş geçtim. Trendyol'da Teknosa satıcısından 9.098,26₺'ye satın aldım. (Amazon'dan almak için çok bekledim ama maalesef fiyat hep yüksek kaldı. Ben aldıktan 5-6 saat sonra Amazon, Trendyol ile yarışa girip fiyatı 9.089₺'ye düşürdü ama ben iade edip almakla uğraşırken Trendyol'daki fiyat arttı ve ardından Amazon'daki fiyatta çok geçmeden tekrar arttı. Bende iadeden vazgeçtim tv'nin gelmesini bekliyorum.)

HDR konusunda bu fiyat bandındaki tv'ler istendiği kadar iyi değilmiş ama idare eder diyebiliriz. Sony'nin marka algısı dışında bu tv özelinde pek bi numarası yok gibi. Philips'e şans vermeyi tercih ettim.

Takip ettiğim dönemde Sony 9.649₺'ye kadar düştü. Philips ise en ucuz 9.089₺'ye satıldı bilgin olsun. Dolar'da oynaklık olmazsa muhtemelen bu fiyatlara tekrar gelecektir. Zaten çok yükselmedi.

Ayrıca Philips olan modelin 58" olanı en uygun 10.330₺ gibi bir fiyattan satıldı yakın zamanda.
VESTEL55Q9900 al gitsin ?

Geri
Üst Alt