W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Bende çok merak ediyorum. 50q60t ve 50x81j arasında gidip geldik. 50q9900 bile baktım. Ama kur atakarından sonra tv yi de alamadık. Kafamda deli sorular ?
TV leri zamliyorlar. Gene fiyat artışı başladı.
Mecburiyet in yoksa evdeki ile devam etmek en mantıklısı.
Baktığın modeller görüntü kaliteleri de hemen hemen birbirine yakın modeller olup. Smart tarafı farklı. Sadece işletim sistemi hangisi hoşuna gidiyorsa. Ona eğilin. Görüntüde fazla birşey oynamaz bu modellerde. Tabiki fiyat. Ucuzu

arkadaşlar selamlar, Qled 65q60T tv aldım ama hareketli sahnelerde gercekten gözümde sorun varmış gibi milisaniye titreme oluyor görmekte gucluk cekiyorum. goruntu netligi ayarımda kisisel, titreme azaltma:3, led hareketli goruntu:kapalı, parazit:otomatik. tüm ayarları denedim.yeni aldım hakikaten iade etmeyi cok kez dusundum. mesela lg nanocell 65nano756pa böylemidir. gerekirse iade edip bunu alayım. bu konuyla ilgili köşeye sıkıstım kaldım. yardımcı olursanız minnettar olurum.
Titreme nedenleri çok olur. Yayının FPS i düşüktür. Arka ışık frekansı ile yayın birbirini tutmaya bilir. Dinamik kontrast ayarı çok açılmıştır. Capcanlı olması için. Vb.vb. bunlar harekette sorunlar çıkarır. Bu tüm TV lerde markalarda olur. Kimde az kimde çok. TV ebat buyutukce bunları fark etmeniz artar.
Eğer TV yi iade etmezseniz TV nin görüntü ayarlarından film modunda izleyin. Saçma sapan yazılımlardan sizi uzak tutar bu mod.
TV geri verirseniz ise. Hareketi daha iyi kullanan markalar Philips ve Sony. Mükemmel değil sadece diğer markalardan hareketi daha iyi işler

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

cceylan

Yeni Üye
24 Ağu 2021
28
59
albanez albanez ,

Merhaba, Pus8505 i hala satmayı düşünüyorsanız istiyorsan, belki ben alabilirim. Size telefon yada mail ile nasıl ulaşabilirim

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

independence34

Yeni Üye
18 Kas 2021
4
35
TV leri zamliyorlar. Gene fiyat artışı başladı.
Mecburiyet in yoksa evdeki ile devam etmek en mantıklısı.
Baktığın modeller görüntü kaliteleri de hemen hemen birbirine yakın modeller olup. Smart tarafı farklı. Sadece işletim sistemi hangisi hoşuna gidiyorsa. Ona eğilin. Görüntüde fazla birşey oynamaz bu modellerde. Tabiki fiyat. Ucuzu

Titreme nedenleri çok olur. Yayının FPS i düşüktür. Arka ışık frekansı ile yayın birbirini tutmaya bilir. Dinamik kontrast ayarı çok açılmıştır. Capcanlı olması için. Vb.vb. bunlar harekette sorunlar çıkarır. Bu tüm TV lerde markalarda olur. Kimde az kimde çok. TV ebat buyutukce bunları fark etmeniz artar.
Eğer TV yi iade etmezseniz TV nin görüntü ayarlarından film modunda izleyin. Saçma sapan yazılımlardan sizi uzak tutar bu mod.
TV geri verirseniz ise. Hareketi daha iyi kullanan markalar Philips ve Sony. Mükemmel değil sadece diğer markalardan hareketi daha iyi işler
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. peki 120 hz bir tv alsam bu sorunları yaşar mıyım sizce ? veya ips panel 65nano756pa alsam sizce aşabilir miyim bu durumu ?

A Çevrimdışı

appak

Yeni Üye
26 Kas 2021
5
45
Sony KD-50X81J TV düşünmeye başladım. Paneli RAM ROM HDD nedir? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Bir de bu TV nasıl tavsiye eder misiniz?

Ya da LG 50UP81006 50" bu TV yi mi almalıyım? Hangisi ve neden oldugunu bilen arkadaşlar söylerlerse memnun olurum.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. peki 120 hz bir tv alsam bu sorunları yaşar mıyım sizce ? veya ips panel 65nano756pa alsam sizce aşabilir miyim bu durumu ?
100-120 hz paneller hareketi daha iyi yapar. 24-25-30-50-60 kare deki yayınların katları olduğu için frekans tutar. Panel hızıyla kaynak eşit olur
60 hz panellerde titremeden çok bulanıklık sorunu olur. Çünkü 60 lik Va lar tepkime süreleri IPS lerden daha kotu olur. IPS panel bulanıklığı Va lara göre daha az olur. Tabiki kontrastı daha az titremesi görüntü karesine göre değişir titreme onda da olur. Bu yayınların kaliteli ve bant genişliğine göre değişir. LG nin modelini alsan bu sefer siyahtan ve ekran homojenliginden sorun yaşama yüzden artabilir. Giriş seviyeli modeller 60 hz ve donanımı daha ucuz kullanırlar. Başka bir modele gitmek daha iyi yapmayabilir.
O yüzden harekete duyarlılığın çok işe 100 lik bir panele yonelmen lazım. Yani daha çok para.

Örneğin oled ler en iyi her yönden. Pikselleri kontrolü izleme açısı tepkime bulanık sorunu homojenlik vs sorunsuz neredeyse.
Ama titreme yapar. Çünkü panel hızlı. FPS den kaynaklanir. Yayindan yani. Görüntünün saniyede kaç kare verdiği önemli. Yani kaynak bize görüntüyü getiren uydu kanalları Netflix vb. Tabiki internetin bant genişliği. Oled her yönüyle

Sony KD-50X81J TV düşünmeye başladım. Paneli RAM ROM HDD nedir? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Bir de bu TV nasıl tavsiye eder misiniz?
Sony nin bu modeli çok pahalı giriş seviyesi. Ekstra bişey sağlamaz size. Sadece para harcamaktan baska

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Ahmet29

Yeni Üye
14 May 2017
28
Arkadaşlar merhabalar; Uzun zamandır forumdan yararlanıyordum fakat yazmak bugüne nasipmiş:)

32 ve üstü Full HD tv arıyorum, Mutfakta kullanılacak,android vs düşünmüyorum çünkü mi stick ve tx6 var. Bütçem 2500 seviyesinde.

Piyasadaki android tvlere vs baktım ama iyi birşey bulamadım.Toshiba ve vestel var fakat android ihtiyacım olmadığı için düşünmüyorum.

Benim bulabildiğim idare eder Hi-Level 39HL550 veya 39HL560 bu 2 model arasında ne fark var bilmiyorum. (panel vs farklımı acaba?) Tavsiye edermisiniz? Alternatif önerebileceğiniz model varmı?

D Çevrimdışı

Dvl35

Yeni Üye
9 Kas 2021
18
35
Merhabalar, Samsung 50au9000 serisi hakkında bilgi alabilir miyim Paneli VA mı IPS mi? 7000 TL bandında buldum cihazı. W Winston Adem Helvacı Adem Helvacı Samurai Unforgotten Tv arayışım sırasında radarıma girdi. Renk paleti olarak Sony 50xj81'den görüntü kalitesi daha canlı geldi bana. 50q60t bakıyordum ama malesef fiyatlar arttı. Ama parlaklığı bana daha güzel geldi 50au9000'nin. 50q70t alamayacaksam giriş seviyesi Q led almaktan vazgeçmek üzereyim :)

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Merhabalar, Samsung 50au9000 serisi hakkında bilgi alabilir miyim Paneli VA mı IPS mi? 7000 TL bandında buldum cihazı. W Winston Adem Helvacı Adem Helvacı Samurai Unforgotten Tv arayışım sırasında radarıma girdi. Renk paleti olarak Sony 50xj81'den görüntü kalitesi daha canlı geldi bana. 50q60t bakıyordum ama malesef fiyatlar arttı. Ama parlaklığı bana daha güzel geldi 50au9000'nin. 50q70t alamayacaksam giriş seviyesi Q led almaktan vazgeçmek üzereyim :)
Kenar aydınlatma, VA panel diye biliyorum. Eğer oyun oynayacaksanız VRR ve ALLM desteği nedeniyle AU9000 tavsiye ederim. Oyun oynamayacaksanız bence Q60T daha iyi bir televizyon;

- Q60T statik kontrast 7.000:1 / AU9000 3.800:1
- Q60T yaklaşık 500 nits parlaklık / AU9000 300 nits parlaklık

R Çevrimdışı

Roger

Yeni Üye
3 Ara 2021
1
39
Merhaba arkadaşlar.tv almak üzereyim ancak sizler kadar bu konuda bilgi sahibi değilim bu yüzden sizin fikirlerinizi de almak istedim.tv yi uydu yayınlarını izlemek, futbol izlemek amacıyla kullanıyorum.9-10 bin bandında onerebileceginiz tvler nelerdir.

U Çevrimdışı

uyunusoglu

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Arkadaşlar bugün bölgemdeki A101'e Hı-Level 43" Full Hd Android Smart Led Tv gelmiş fiyatı 2700 lira. Dedemler için almayı düşünüyorum bilhassa Android'i girip kullanmayacaklar dahi, sadece evdeki 32" 82 ekran 32HB5000 Vestel modeli küçük geliyor ve ekranı görmekte zorlanıyorlar biraz. Önerilirmi bir bilginiz varmıdır veya buna alternatif olarak önerebileceğiz bir model varmı ? Ben zamanında 43u9500 model cihazı 2900'e almıştım wifi sıkıntısı nedeniyle değişim oldu 43u9510 model cihaz verildi ve memnunum ondanda fakat bu iki cihazdan birini dahi alamıyorum şuan çünkü fiyatları artmış gitmiş 4000-5000 bandına satılıyor o yüzden çokta bi beklenti içerisinde değilim hele ki şu piyasada ama sürekli sıkıntı çıkartan ve kronikleşen bir problemi varsada boşu boşuna 2700 vermek üzer hele ki bu fiyatı verdikten sonra birazda olsa üzerine çıkıp daha iyi birşey alınabilir diye düşündüm bilemiyorum. HI-LEVEL bildiğim kadarıyla atmaca elektronikti ve Sunny garantili idi acaba diyorum almakta. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. ?

Moderatör tarafında düzenlendi:
D Çevrimdışı

Dvl35

Yeni Üye
9 Kas 2021
18
35
Kenar aydınlatma, VA panel diye biliyorum. Eğer oyun oynayacaksanız VRR ve ALLM desteği nedeniyle AU9000 tavsiye ederim. Oyun oynamayacaksanız bence Q60T daha iyi bir televizyon;

- Q60T statik kontrast 7.000:1 / AU9000 3.800:1
- Q60T yaklaşık 500 nits parlaklık / AU9000 300 nits parlaklık
Bilgi için çok teşekkür ederim. Biraz bütçe sebebiyle 50au9000 almaya karar verdim. Xbox ile güzel olabilir o zaman :) Bir daha ki tv de inşallah q panel alırız ?

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

alpelesan

Yeni Üye
19 Eyl 2021
1
38
Dostlar merhaba. Ben de artan fiyatlar sonrası ancak TV alabilecek duruma geldiğim için araştırma yapmaya başladım. Adem abiyi hep takip ettim. Panel tipi ve COF sayısını önemsiyorum. Ucuz panel yerine en az BOE olsun istiyorum fakat bütçem düşük. 5000 tlnin altında 50-55 inç arası TV arıyorum. IPS seven biriyim, PC monitörüm VA panel ve gözümü yoruyor. O nedenle izlemesi daha rahat olduğu için IPS istiyorum.
Ekran paylaşımı olmalı ve genellikle YouTube, Netflix, Amazon, Gain gibi platformlarda kullanmayı hedefliyorum.

5000 TL'nin altında ne tavsiye edersiniz? Mb230 anakartlı vestel üretimleri çıkıyor hep karşıma. Ama Adem abinin mb130s sever olduğunu biliyorum ama u9400 u9500 modellerine yaklaşmak neredeyse imkansız hale geldi. YouTube'da Adem abiye sorduğumda ekonomik olanı tercih et demişti. Ne yapayım, Nordmende, Onvo falan mı bakayım?
Yardımcı olursanız sevinirim.

Geri
Üst Alt