E Çevrimdışı

Erdem Ekiz

Yeni Üye
19 Şub 2021
13
40
Herkese merhaba...
Küçük odama televizyon arayışı içindeyim. Aklımda 2 model var. Bütcem fazla değil 2000i geçmeyi düşünmüyorum.

Onvo 32F153 yada Toshiba 32L2263DT

Toshiba A101 e 2000 den gelecek. Sizler ne dersiniz. Adem Helvacı Adem Helvacı abim bir teknik yorumlasa geçenki gibi? Allah'a emanet...

U Çevrimdışı

uyunusoglu

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Tavsiye istemiştim ancak cevapsız kalınca bütçeye göre Hi level 43" aldım ananemlere bende, görüntü kalitesinden memnun kaldım. Vestel üretimi bir cihaz olduğunu gördüm. Android smart diyor ama tabiki lisanssız. Apk felan yüklenilip kullanılabiliyor çok birşey beklememek lazım ki onlar bunu kullanmayacakları için dert değil. Android kullanacaklar için cihazın içindeki işlerini görsede çoğu uygulama kullanılamıyor çünkü play hizmetlerinin güncellenmesi gerekiyor ancak cihaz lisanssız ve sorun yaratıyor böyle bir cihazı alıp yanına ya mi tv stick, mi box s yada herhangi bir android box alıp hdmı bağlayıp kullanmak en iyisi. Düz modeli bulamadım bunda karar kıldım. arasında da düz model ile 120-130 lira oynuyordu. Yayın kaydetme, ileri geri sarma var tabi. Benim vestelde bu özellik olmasına rağmen kapalı modlama yapmak lazım onun içinde mb180 anakart yazılımı yok şuanda elde. Onvo ile arasında gidip gelmiştim, vestel üretimi olduğu için çok tereddüt etmedim, Onvoda alınabilirdi tabiki ama kendime almayacağım ve standartta bir görüntü kalitesi ve kullanım olduğu için mantıklı geldi.

S Çevrimdışı

santra

Yeni Üye
22 Ocak 2020
45
47
Dostlar merhaba. Ben de artan fiyatlar sonrası ancak TV alabilecek duruma geldiğim için araştırma yapmaya başladım. Adem abiyi hep takip ettim. Panel tipi ve COF sayısını önemsiyorum. Ucuz panel yerine en az BOE olsun istiyorum fakat bütçem düşük. 5000 tlnin altında 50-55 inç arası TV arıyorum. IPS seven biriyim, PC monitörüm VA panel ve gözümü yoruyor. O nedenle izlemesi daha rahat olduğu için IPS istiyorum.
Ekran paylaşımı olmalı ve genellikle YouTube, Netflix, Amazon, Gain gibi platformlarda kullanmayı hedefliyorum.

5000 TL'nin altında ne tavsiye edersiniz? Mb230 anakartlı vestel üretimleri çıkıyor hep karşıma. Ama Adem abinin mb130s sever olduğunu biliyorum ama u9400 u9500 modellerine yaklaşmak neredeyse imkansız hale geldi. YouTube'da Adem abiye sorduğumda ekonomik olanı tercih et demişti. Ne yapayım, Nordmende, Onvo falan mı bakayım?
Yardımcı olursanız sevinirim.
BEN DE SIZIN GİBİ ARIYORUM.. NE KARAR VERDİNİZ? 55 VEYA 58

55 VEYA 58 İNÇ FİYAT PERFORMANS ÜRÜNÜ TAVSİYE TV VAR MI? ANDROİD OLMAYABİLİR, AKILLI KUMANDA DA İSTEMİYORUM.. HATTA 4K BİLE OLMAYABİLİR.. SADECE HAFİF YAN AÇIDA 110-130 DERECE ARASI KANEPEDE UZANARAK İZLERKEN RENKLER SOLMASIN...BİR DEUYDU KOLAY AYARLANABİLSİN KANALLAR KOLAY TAŞINSIN.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Son düzenleme:
C Çevrimdışı

Cihat333

Yeni Üye
6 Ara 2021
4
28
Merhaba arkadaşlar, 32-39 arası fhd smart özelliği olmayan bir TV öneriniz var mı? Bütçe 2500

A101'e gelen TV fhd değilmiş

Atakan94 Çevrimdışı

Atakan94

Yeni Üye
8 Ara 2021
7
30
Merhabalar, vestel televizyonumuzu serviste bozduğu için led bar değiştirirken panelin icinde el izleri birakip panel üretimi bitmiş bir televizyonun mahvetti, simdi bize indirimli değişim sunuyorlar bende baktim ama cok kararsiz kaldim 55UA9800 55u9700-9600 arasında kaldim fakat forumda okuduğum karma durumları vs emin olamadım 3 4bin tl ye kadar bulunan indirim dolayısı ile bir televizyon almak istiyorum mecbur

C Çevrimdışı

Cihat333

Yeni Üye
6 Ara 2021
4
28
Hocam 2022 yılına geldik bu saatten sonra düşük çözünürlüklü bir TV almaya elim gitmiyor.

Sanırım 2800 liraya Vestel 32FA9500 modelini alacağım. Hemde android lisanslı bir TV. Alıp mi Stick takmayı düşünüyordum hem bu sorunda kalkmış olur.

Edit: W Winston 32FA9500 modelini sipariş verdim 6 taksit 2900 lira, 1 ay önce 2300 liraya satılıyormuş yapacak bir şey yok yeni Türkiye böyle.

Full hd olması, android lisanslı olması, vestelin sağladığı 3 yıl garanti 800 lira farka değerdi bence. Umarım androidi düzgün çalışır.

Son düzenleme:
S Çevrimdışı

StoGun

Yeni Üye
7 Ara 2021
18
34
Merhabalar sevgili forum sakinleri. Evlilik arefesindeyim Smart TV bakınıyorum. Kullanım amacı genel olmakla birlikte nişanlım karanlık ortamda film izlemeyi ben de migrenden dolayı aydınlık ortamda gerek youtube - iptv (dizi özellikle) gerekse normal belgesel kanallarını izlemeyi seviyorum. Harika veya 4 - 4'lük bir model bulunamayacağını biliyorum. Sizlerin yüksek tecrübelerine dayanarak 55-65" arası ips - led - Smart tv yerine önerirseniz android fiyatı en çok 9.000₺ olan "Buna da bak." diyebileceğiniz çok üzmeyecek modeller varsa paylaşırsanız çok sevinirim. 9.000₺'den aşağı güzel modeller varsa çok daha sevindirici olur. Marka takıntım yok servis imkanı, paneli veya smart tv yerine önerirseniz android yazılımı aynı fiyat bandındaki diğer TV'lere göre iyi veya denk olsun kafi. TV'ler konusunda pek bir fikrim yok ilk defa alacağım için belki de çok şey istiyorumdur, bilemiyorum. Fakat sizlerin bilgi birikimine dayanarak TV'lere daha dolu bilgili bir gözle bakmayı öğreneceğime inanıyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Tavsiye edenlere sen bana bunu tavsiye ettin şöyle oldu böyle oldu diyecek biri değilim. Sonuçta tavsiye edilen modele bakıp karar verip alacak olan benim. Başkasında mesuliyet aramam bu yüzden gönül rahatlığıyla bilgi ve tecrübelerinizi aktarmanızı isterim.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Merhabalar sevgili forum sakinleri. Evlilik arefesindeyim Smart TV bakınıyorum. Kullanım amacı genel olmakla birlikte nişanlım karanlık ortamda film izlemeyi ben de migrenden dolayı aydınlık ortamda gerek youtube - iptv (dizi özellikle) gerekse normal belgesel kanallarını izlemeyi seviyorum. Harika veya 4 - 4'lük bir model bulunamayacağını biliyorum. Sizlerin yüksek tecrübelerine dayanarak 55-65" arası ips - led - Smart tv yerine önerirseniz android fiyatı en çok 9.000₺ olan "Buna da bak." diyebileceğiniz çok üzmeyecek modeller varsa paylaşırsanız çok sevinirim. 9.000₺'den aşağı güzel modeller varsa çok daha sevindirici olur. Marka takıntım yok servis imkanı, paneli veya smart tv yerine önerirseniz android yazılımı aynı fiyat bandındaki diğer TV'lere göre iyi veya denk olsun kafi. TV'ler konusunda pek bir fikrim yok ilk defa alacağım için belki de çok şey istiyorumdur, bilemiyorum. Fakat sizlerin bilgi birikimine dayanarak TV'lere daha dolu bilgili bir gözle bakmayı öğreneceğime inanıyorum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Tavsiye edenlere sen bana bunu tavsiye ettin şöyle oldu böyle oldu diyecek biri değilim. Sonuçta tavsiye edilen modele bakıp karar verip alacak olan benim. Başkasında mesuliyet aramam bu yüzden gönül rahatlığıyla bilgi ve tecrübelerinizi aktarmanızı isterim.
Baktığınız modelleri ve fiyatları ile bir sıralama yapın. Müsait olunca.

S Çevrimdışı

StoGun

Yeni Üye
7 Ara 2021
18
34
Baktığınız modelleri ve fiyatları ile bir sıralama yapın. Müsait olunca.
tv86f1e1569b7a8817.png

Tabi bunları pek teknik bilgim olmadan kıyaslama sitesinden özellik filtreleyip not etmiştim ama 9000₺ üstü için tereddütteyim psikolojik limitimi çok aşıyor aslında. Yine de bak bunu bir düşün üzmez dediğiniz olursa en azından 5-6 yılda 2 tv değişeceğime misal 8-10 yıl bu götürür gibi bir tecrübeniz varsa fiyat - fayda olarak değerlendirebilirim. Çok bilgim olmadığı için bunu bir liste olarak görmeyin, sizin kafanızda bunlardan apayrı marka - özellikte tvler vardır onlar benim için daha ağır basar. Her işte o işin uzmanına, bilenine sözü bırakmak lazım. İlginiz için çok teşekkür ederim şimdiden ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
tv86f1e1569b7a8817.png

Tabi bunları pek teknik bilgim olmadan kıyaslama sitesinden özellik filtreleyip not etmiştim ama 9000₺ üstü için tereddütteyim psikolojik limitimi çok aşıyor aslında. Yine de bak bunu bir düşün üzmez dediğiniz olursa en azından 5-6 yılda 2 tv değişeceğime misal 8-10 yıl bu götürür gibi bir tecrübeniz varsa fiyat - fayda olarak değerlendirebilirim. Çok bilgim olmadığı için bunu bir liste olarak görmeyin, sizin kafanızda bunlardan apayrı marka - özellikte tvler vardır onlar benim için daha ağır basar. Her işte o işin uzmanına, bilenine sözü bırakmak lazım. İlginiz için çok teşekkür ederim şimdiden ?
Öncelikle LCD leri uzun ömürlü yada dünya markası daha uzun ömürlü olarak düşünmeyin. 2 seneden sonra her an birşeyler olabilir olarak düşünün.
Bu modellerden hangisini alırsanız birbirine yakın görüntü alırsınız 58 inç ler tüm markalarda Va olur Kontrasti ve siyahı iyi olur. Ama yandan izleme açısı ve hareketli sahnelerde bulanık yaşarsın.
65 inç lerin geneli IPS modeller baktıkların kontrast az.siyahi ve homojenligi ekranın kötü olur. İzleme açısı daha iyi ve bulanıklığı az olur.
Bu modellerde direk LED ve edge LED modeller var. Edge LED ince olur. Ekranın orta kisimlarinda tekduzeylik sorunları yani maç gibi tek renglerde yaşarsın. Bu şuanda tüm TV lerde var. Kimdi dikkat eder kimdi umursamaz aslında tüm modellerde vardır LCD lerde.
Direk ledlerde onda da vardır. Montajı normal yapmışlardı fazla fark edilmez. Bunda kenarlarda Köseler yani hafif karartı yaşarsın.
Mükemmel TV yok bunu bil öyle karar verirsin. Seçersin bir model.
Samsung smarti akıcı ve yükseltmesi iyi. Philips in hareketi işlemesi iyi. Tcl yani çin markaları paneli bazı serilere iyi koyarlar ama yazılım olayını iyi yapamıyorlar. Üst serilerinde değilde giriş modellerinde montajlamadan kaynaklanan ekranın homojenlik sorunları yaşama yüzden çok olur. Güzel Va panelleri var.

S Çevrimdışı

StoGun

Yeni Üye
7 Ara 2021
18
34
Öncelikle LCD leri uzun ömürlü yada dünya markası daha uzun ömürlü olarak düşünmeyin. 2 seneden sonra her an birşeyler olabilir olarak düşünün.
Bu modellerden hangisini alırsanız birbirine yakın görüntü alırsınız 58 inç ler tüm markalarda Va olur Kontrasti ve siyahı iyi olur. Ama yandan izleme açısı ve hareketli sahnelerde bulanık yaşarsın.
65 inç lerin geneli IPS modeller baktıkların kontrast az.siyahi ve homojenligi ekranın kötü olur. İzleme açısı daha iyi ve bulanıklığı az olur.
Bu modellerde direk LED ve edge LED modeller var. Edge LED ince olur. Ekranın orta kisimlarinda tekduzeylik sorunları yani maç gibi tek renglerde yaşarsın. Bu şuanda tüm TV lerde var. Kimdi dikkat eder kimdi umursamaz aslında tüm modellerde vardır LCD lerde.
Direk ledlerde onda da vardır. Montajı normal yapmışlardı fazla fark edilmez. Bunda kenarlarda Köseler yani hafif karartı yaşarsın.
Mükemmel TV yok bunu bil öyle karar verirsin. Seçersin bir model.
Samsung smarti akıcı ve yükseltmesi iyi. Philips in hareketi işlemesi iyi. Tcl yani çin markaları paneli bazı serilere iyi koyarlar ama yazılım olayını iyi yapamıyorlar. Üst serilerinde değilde giriş modellerinde montajlamadan kaynaklanan ekranın homojenlik sorunları yaşama yüzden çok olur. Güzel Va panelleri var.
Teşekkür ederim ?

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Kuzenimin Samsung marka televizyonu bozulmuş, açılmıyormuş. Kendi kumandamı götürüp birazdan kontrol edeceğim fakat yüksek ihtimalle tamirci ihtiyacımız olacak. Bursa'da beni yönlendirebileceğiniz biri var mıdır ? Adem Helvacı Adem Helvacı , teraspy teraspy , W Winston ve aklıma gelmeyen diğer tüm forumdaşlar.

B Çevrimdışı

burake07

Yeni Üye
15 Nis 2019
35
33
Vestel 65U9600 model televizyonumun kurulumu bugün yapıldı. İlk dikkatimi çeken şeyler önceki serilere göre menüler arası geçiş YouTube Netflix vb uygulamalarda ciddi hız artışı var. Renkler güzel ve canlı. Ses kalitesine iyi diyebiliriz. 4K videolar izledim hızlı görüntülerde takılma vs yapmadı. Uydu yayın kalitesi malum çok iyi olmadığından normal kanallar 2 metreden uzakta izleyince güzel. Ama 4K videolar ve hatta 1080 yayınlar oldukça güzel. Pek olumsuz bir düşüncem yok özetle. Alacaklara tavsiye ederim. Size sorum şu yönde olacak 2 3 yerde ölü piksel var ve bir de ekranın orta sağında leke gibi bir şey görüyorum. Bunun için bir talepte bulunma şansım var mı Vestel’den ? Tv ile ilgili sormak istedikleriniz olursa cevaplarım.

BBEC28AA-CE7C-4F94-98B5-6FF6D49AE257.jpg
D3926977-84A1-49EA-BDDB-040FA608ED6B.jpg
C065DF0C-0E31-4F97-98B1-27849B075BA1.jpg
3E2479AF-84A7-48DD-889B-3AA3082652CC.jpg
E5F717D0-877B-4813-BB6C-733D7E871C80.jpg

Geri
Üst Alt