Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,752
40
Kuzenimin Samsung marka televizyonu bozulmuş, açılmıyormuş. Kendi kumandamı götürüp birazdan kontrol edeceğim fakat yüksek ihtimalle tamirci ihtiyacımız olacak. Bursa'da beni yönlendirebileceğiniz biri var mıdır ? Adem Helvacı Adem Helvacı , teraspy teraspy , W Winston ve aklıma gelmeyen diğer tüm forumdaşlar.
Eski tamircime ulaştım, sorunum çözüldü. TV'yi kontrol ettiğimde led bar'ların çalışmadığını fark ettim. TV açılıyor fakat görüntü gelmiyor, ışık tutup baktığınızda arkada görüntü oynuyor. 550 TL'ye alüminyum soğutmalı led bar değişimi yapılacak.

C Çevrimdışı

cceylan

Yeni Üye
24 Ağu 2021
28
60
B burake07,

Galiba paneliniz boe, sizdeki harfler tbz diye gidiyor, bendeki panel lg idi (tlz). 65u9600 ün renklerini ben hiç beğenmedim, bir eksiklik var. Panel bu kadar farkeder mi bilmiyorum

S Çevrimdışı

santra

Yeni Üye
22 Ocak 2020
45
48
FORUMDAŞLAR BANA U DÜZENİ OTURMADA, YAN AÇILARDAN BOZULMA OLMAYAN 55-58 İNÇ FİYAT PERFORMAS TELEVİZYON TAVSİYESİ İSTİYORUM.. SMART ANDROİD FARK ETMEZ... DÜN A101 DEN ALDIĞIM 50 İNÇ NORDMENDE TV Yİ KANEPEDE HAFİF 120 DİYELİM AÇIDA İZLERKEN BU SARARMA SOLMA YÜZÜNDEN SATTIM.. ACİL TV İHTİYACIM VAR

B Çevrimdışı

burake07

Yeni Üye
15 Nis 2019
35
33
B burake07,

Galiba paneliniz boe, sizdeki harfler tbz diye gidiyor, bendeki panel lg idi (tlz). 65u9600 ün renklerini ben hiç beğenmedim, bir eksiklik var. Panel bu kadar farkeder mi bilmiyorum
Önceki kullandığım televizyon va panelli vestel idi renkler ona göre baya canlı geldi bana ama tabi göreceli bir durum. bugün paneli incelemek için servis gelecek ölü pikselleri ve leke olduğunu düşündüğüm şeyi göstereceğim sonuç ne olur bilmiyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
FORUMDAŞLAR BANA U DÜZENİ OTURMADA, YAN AÇILARDAN BOZULMA OLMAYAN 55-58 İNÇ FİYAT PERFORMAS TELEVİZYON TAVSİYESİ İSTİYORUM.. SMART ANDROİD FARK ETMEZ... DÜN A101 DEN ALDIĞIM 50 İNÇ NORDMENDE TV Yİ KANEPEDE HAFİF 120 DİYELİM AÇIDA İZLERKEN BU SARARMA SOLMA YÜZÜNDEN SATTIM.. ACİL TV İHTİYACIM VAR
50 ve 58 inç ler Va olur. IPS 55 inç lerde bulabilirsiniz. Vestel ürünlerinden 55 inç lerde IPS mevcut. Ama Va karla karışık koyar. Buna dikkat ediniz.

M Çevrimdışı

MurattiMurti

Yeni Üye
10 Ara 2021
1
33
Değerli arkadaşlar iyi günler 10yila yakındır televizyon kullanmıyorum en sonunda bana uygun bir TV aramaya başladım 5bin bütçem var.Salonuma uygun TV 55lik TV bana yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkürler.

Y Çevrimdışı

Ylmzz

Yeni Üye
11 Ara 2021
14
29
Arkadaşlar forumda yeniyim inşallah dogru yere yazıyorumdur.:bye
Ortalama 4500-4600₺ seviyelerinde televizyon önerilenizi bekliyorum ama o kadar verdin birazcık daha koy şunu al da diyebilirsiniz tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim. #fikoloji

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,752
40
Değerli arkadaşlar iyi günler 10yila yakındır televizyon kullanmıyorum en sonunda bana uygun bir TV aramaya başladım 5bin bütçem var.Salonuma uygun TV 55lik TV bana yardımcı olabilirmisiniz.Teşekkürler.
5.000 TL bütçe ile 55 inç tv çok zor, o nedenle tavsiye vermek de zor zira Vestel bile daha yüksek fiyatlar çekiyor. Regal, Sunny, Axen, Onvo falan bakabilirsiniz. Kalite olarak hepsi aşağı yukarı aynı olacağı için, çok fark etmez. İsterseniz aşağıdaki modele bakabilirsiniz.

Bu da incelemesi,

S Çevrimdışı

santra

Yeni Üye
22 Ocak 2020
45
48
Arkadaşlar forumda yeniyim inşallah dogru yere yazıyorumdur.:bye
Ortalama 4500-4600₺ seviyelerinde televizyon önerilenizi bekliyorum ama o kadar verdin birazcık daha koy şunu al da diyebilirsiniz tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkür ederim. #fikoloji
BEN DE BİRKAÇ GÜN ARAŞTIRDIM... VESTEL 55U9600 MODELİNİ SATIN ALDIM.. ADEM HELVACI VE VESTELOJİ VİDEOLARI ETKİLİ OLDU.. SATTIĞIM TELEVİZYON A101 NORDMENDE İDİ.. 1. YAN AÇILARDAN GÖRÜNTÜ BOZULUYORDU 2. KUMANDA FARKLI AMA TEKLİYORDU SÜREKLİ 3. SES AZ ÇIKIYORDU SPEAKER KULLANIYORDUM 4. BLUETOOTH YOKTU BENİM İÇİN ONEMLİ İDİ. 5. VE ARTIK 50 İNÇ FİLMLERDE BANA UFAK GELİYORDU.. FİYATLAR UÇMUŞ GİTMİŞ.. N11 ÜZERİNDEN STOKTA 1 ADET KALMIŞ 55U9600 MODELİNİ N11 İN 111 TL SEPET İNDİRİMİ İLE 6324 TL YE SATIN ALDIM.. BUGÜN HOROZ LOJİSTİK E TESLİM ETTİLER BİLE.. NİYE BU MODEL VE VESTEL? ARTIK VA PANEL GÖRMEK İSTEMİYORUM.. TAMAM İYİSİ KALİTELİSİ VAR AMA BU NORDMENDE ONVO SABA AXEN WOON DİJİTSU VB TVLERDE YAN AÇI SIKINTI. ŞANSINA KALMIŞ PANEL YANİ... VA PANEL YÜKSEK KONTRASTMİS SİYAHLAR VS DAHA SİYAHMİS ŞAHSEN GEÇİYORUM BUNU. BAKALIM ALDIĞIM TV İPS FİLM İZLERKEN YAN İZLEMEDE SORUN OLMAYACAKSA ÖNEMİ YOK BENİM İÇİN.. AYRICA YUKARDA SAYDIĞIM MODELLER SES ÇOK AZ ÇIKIYOR.DOYGUN DEĞİL.. NORDMENDE 50 İNÇ TE BERBATTI... GÖNÜL SAMSUNG LG OLED VS İSTER AMA 10.000 TL VERECEK DURUMUM YOK.. ELDEKİNİ 3000 E SATTIM EKLEME İLE ALIYORUM.. BENİMKİ SMART... BİLEREK ANDROİD OLAN UA MODELİNİ ALMADIM, USTAMİZİN BİR YORUMU ÇOK ETKİLİ OLDU SMART ALMAMDA, KÖTÜ BİR ANDROİD DENEYİMİ Mİ YOKSA ÇOK İYİ BİR SMART DENEYİMİ Mİ İSTİYORSUNUZ DEDİ... BEN ÇOK İYİ BİR SMART DENEYİMİ İSTİYORUM... LİSANSLI, YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ NETFLİX VE AMAZON.DENEYİMİ İCİN SMART VESTEL SEÇTİM... .VESTEL U9500 MODELİNİ ALMAYIN DERİM, BAYİ SİZE FARK YOK DİYECEK ELİNDEKİNİ 5 BİN KUSURA KAMPANYA YAPACAK AMA GÖRÜNTÜ TEKNOLOJİSİ KALİTESİ BAKIMINDAN BİRKAÇ FARK VAR.. YANİ DAHA ÜSTÜN... AMA İŞ BAYİYE BEN U9600 ALMAK İSTİYORUM DEYİNCE NASIL OLSA SATARIM DÜŞÜNCESİ İLE U9600 DE KAMPANYA YOK DİYORLAR.. İLGİNÇ.. 65 İNÇ U9600 DE DE KAMPANYA YAPIYORLAR AMA, ADEM HOCAM SÖYLEMİŞTİ NEREDEYSE 5-6 PANEL ÇEŞİDİ RİSK, ELEKTRİK TÜKETİMİ RİSK, KÜÇÜK SALONDA KEYİFSİZ...VE FİYAT YÜKSEK... ALMADIM... SADECE 55U9600 MODELİNDE İPS PANEL VARMIŞ ADEM HOCAM VE TRENDYOL DA BİR SATICIYA DA SORDUM EVET İPS PANEL DİYE CEVAP GELDİ... AYRICA SES SEVİYESİ GAYET DOYGUN OLACAKTIR VESTELİN... ARAŞTIRA ARAŞTIRA BUNU BULDUM... HA BİR DE U9700 SANIRIM BİR ÜST MODELDE FARK OLAN TEK ŞEY EKSTRA SUBWOOFER KOYMUSLAR VE MOTİONRATE.ORANİ 1300.DEN 2500 OLMUŞ Kİ BANA GÖRE 8000 TL FİYAT EDECEK hiçbir şey OLMAMIŞ... GERİSİ AYNI... KALİTE VE UYGUN FİYAT DİYORSANIZ.VESTEL... AKSİ TAKDİRDE MARKAYA PARA VERİRİM DİYORSANIZ SAMSUNG LG... BU YORUMLARİM KESİNLİKLE OLED QLED VS TELEVİZYONLAR İÇİN VS DEGİLDİR.. KARAR SİZİN... KOLAY GELSİN

Y Çevrimdışı

Ylmzz

Yeni Üye
11 Ara 2021
14
29
Çok fazla teknik bir bilgim yok bir kaç model belirticem tavsiyede bulunursanız çok memnun olurum.
Vestel 43U9510(4644₺)
Vestel 43U9600(4946₺)
LG 43LM6370PLA (4851₺)
bunları buldum araştırmalarım neticesi ama bilemiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,752
40
Çok fazla teknik bir bilgim yok bir kaç model belirticem tavsiyede bulunursanız çok memnun olurum.
Vestel 43U9510(4644₺)
Vestel 43U9600(4946₺)
LG 43LM6370PLA (4851₺)
bunları buldum araştırmalarım neticesi ama bilemiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum.
LG FHD, Vestel ise 4K çözünürlüğe sahip. Yanılıyorsam biri beni uyarsın. Bu durumda Vestel tercih etmek daha mantıklı. VA panel mi yoksa IPS mi istiyorsunuz ona göre seçin. Bu modellerin hepsi arkadan direkt aydınlatmalı, bu iyi bir şey.

Vestel 43U9510 alırsanız şu 3 panelden biri gelecek (BOE IPS / HKC VA / PANDA VA), incelemesi de şurada;

Vestel 43U9600 alırsanız IPS panel gelecek (LG ve BOE IPS), incelemesi burada;

LG 43LM6370PLA hakkında bilgim yok. Eğer aşağıdaki linkte bulunan ürünse VA panel duruyor fakat çözünürlük FHD;

VA panelli bir model alırsanız kontrast yüksek, siyah kalitesi daha iyi olur. Fakat renkler IPS kadar canlı değildir ve yandan izlediğinizde renklerde solma ve bozulma yapar. Ekranın tepkime süresi diğerlerine göre daha kötüdür.

IPS alırsanız daha geniş açıdan ve daha canlı renkler ile izlersiniz. Tepkime süresi daha azdır. Fakat kontrast düşüktür ve siyahlar grimsi olabilir.

B Çevrimdışı

bitci

Yeni Üye
12 Ara 2021
3
41
Herkese selamlar
Aşağıdaki özelliklerde bir nokta atışı bir tv varmıdır yoksa hayal peşindemi koşmaktayım?
65 inch
LCD
4k
VA panel
Direk Led
usb3.0 desteği
Android işletim sistemi (3. parti yazılımlar için)
Dolby atmos dahil ses formatlarının desteklenmesi (bluray hdd arşivi sebebi ile ( / /DTS HD)
Ücret konusunda herhangi bir limitleme koymuyorum
100/120hz
4k/60p uydu
4k/60p usb
eARC ve ARC desteği (Soundbar ve AVR için)
HDMI 2.1
HDMI 2.0
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler:clap2

M Çevrimdışı

marimera

Yeni Üye
11 Ara 2021
22
35
Forumda yeni olduğumdan sorumu yanlış yere sormuşum sanırım. O yüzden buraya da ekliyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

" Evde keyifli film dizi izlemek için 75" televizyon almak istiyorum. Netflix'in 4k üyeliği olduğundan hdr, dolby vision, dolby atmos gibi imkanlarını kullanmak istiyorum. Oyun konsolu bağlamayı düşünmüyorum, tek amacım film dizi izlemek. Modellere, özelliklerine baktıkça kafam çok karıştı, Adem Helvacı'nın kaç videosunu izledim ben bile hatırlamıyorum. Yanlış bir seçim de yapmak istemediğim için sizlere danışmak istedim.

Samsung 75AU9000 modelini aslında çok beğendim. Akıllı kumandası, kasa kalitesi, görüntü kalitesi ve apple tv içermesi artı özellikleri. Ama araştırınca hdr 10 plus yokmuş, hdr 10 varmış. Dolby vision ve dolby atmos yokmuş.

Philips 75pus8506 modelinin amblight özelliği, hdr10 plus, dolby vision ve dolby atmos olması artıları. Ama yorumlarda philips'in kasa kalitesi ve görüntü kalitesi baya eleştiriliyor, emin olamadım.

Vestel 75AU9500 modelinin de fiyat avantajı var. Dolby atmos yok ama dolby atmos özellikli soundbar alıp bağlarım. Yazılımından emin değilim, onda da 4k apple tv alıp bağlarım diye düşündüm. Bunlarla birlikte yine 20binlere gelecek ama hem ses sistemli olacak hem de apple tv'nin yazılım ve uygulama avantajını kullanacağım.

Lg 75nano756 modelini de gördüm ama sanırım nano serisinde alınınca daha üst modelleri almak gerekiyor.

Dolby vision, dolby atmos ve hdr 10 plus özelliklerini kullanmak istiyordum film zevki için. Sizce bunlar bu kadar önemli mi? sizin tavsiyeleriniz ne olur? Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. "

Geri
Üst Alt