Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,661
40
Degerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim vakit ayırıp destek verdiniz.
Bugün itibariyle amazondan 43U9510 almış bulunmaktayım umarım güzel bir panel karşılar beni ?
Rica ederim, inşallah gönlünüze göre bir panel ve sorunsuz bir tv gelir.

Aslında 3metre izleme mesafem var. Ama daha önce bu mesafeden 65" deneyimim olmuştu ve o dönemde daha büyük de güzel olur diye hep aklımda kaldı. O yüzden o zamandan beri 75" hayalim var. Bir de ilerde ev değişikliğiyle daha uzun izleme mesafem olursa diye şimdiden yatırımlık almak istiyorum.

dolby atmos desteğini ileride ses sistemi bağlamak istersem televizyonu değiştirmem gerekmesin diye alıyorum. Yoksa televizyondan o verimi alamayacağımı biliyorum.

dolby vision ve hdr 10 plus desteği çoğu film ve dizide yok ama ileride o da artacak. En azından şimdiden desteklesin istemiştim. Netflix'te bu içerikler var çünkü, görüyorum.

q80a ips ekranmış sanırım. 75" baya pahallı oluyor ama 65" alabileceğim fiyat aralığında.

lg hakkında bir fikrim yok ama öneren çok kişi olduğundan alabilirim diye düşündüm.
Dolby Atmos için tv'yi değiştirmenize gerek yokki; Amazon Fire stick, Nvidia Shield vb. harici medya oynatıcıları ile sorunu çözersiniz.

Baktığınız cihazlar giriş-orta seviye sayılır. Kağıt üzerinde HDR10 plus desteklese bile görüntü olarak normal HDR10'dan çok farklı olacağını düşünmüyorum. O nedenle çok fazla takılmayın derim. Hatta önce normal HDR10'u doğru düzgün bir göstersin, Plus'a sonra bakarız ?

Örnek veriyorum; Vestel U9600 serisi HDR10+ destekliyor fakat Sony XH90J sadece HDR10 destekliyor. Vestel'in HDR performansı ve görüntüsü daha mı iyi ?

İngiltere ve Avrupa'ya üretilen Samsung Q80A VA panel diye biliyorum. Hatta 55 inç olanları AUO üretimi deniliyor. Şurada ayrıntılı açıklama var;

philips pus8506 konusunda ne düşünüyorsunuz?
Aralarından en iyi görüntüyü PUS8505 verir diye düşünüyorum fakat hakkında çok şikayet de var.

Bunun haricinde görüntü teknolojisinde başka bir fark yok değil mi? Dolby vision, hdr 10 plus vs özellikler aynı değil mi?
Birinin 60 hz diğerinin 120 hz olması görüntü teknolojisi olarak aslında başlı başına ciddi bir fark. Sony, Philips, LG gibi markaların 9 ile başlayan serileri diğerlerinden daha kaliteli olur.

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

marimera

Yeni Üye
11 Ara 2021
22
35
Philips 70PUS7906 ve 70PUS8506 hakkında ne düşünüyorsunuz? Alınmaya değer mi sizce?

7906 modeli 4bin tl daha uygun hatta. Normalde sorum sırf 8506 için olacaktı ama sırf fiyat avantajından dolayı 7906 da dikkatimi çekti.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Philips 70PUS7906 ve 70PUS8506 hakkında ne düşünüyorsunuz? Alınmaya değer mi sizce?

7906 modeli 4bin tl daha uygun hatta. Normalde sorum sırf 8506 için olacaktı ama sırf fiyat avantajından dolayı 7906 da dikkatimi çekti.
70 inç ler düşük değerli panellerdir. İyi düşün. 55-65 inç lere yonelmen daha iyi bir seçenek bulabilirsiniz.
7906 o da Android kullanır. 8506 gibi ram-rom u yüksek değildir. Yerel firmaların android i gibi olur. Geçen senenin 7805 in devamı tek farkı saphi yerine Android yapmış. Yeni model diye sürmüş piyasaya.

M Çevrimdışı

marimera

Yeni Üye
11 Ara 2021
22
35
70 inç ler düşük değerli panellerdir. İyi düşün. 55-65 inç lere yonelmen daha iyi bir seçenek bulabilirsiniz.
7906 o da Android kullanır. 8506 gibi ram-rom u yüksek değildir. Yerel firmaların android i gibi olur. Geçen senenin 7805 in devamı tek farkı saphi yerine Android yapmış. Yeni model diye sürmüş piyasaya.
Düşük değer olayı sadece 70 inçlerde mi var yoksa 75 inçler de düşük değerli mi?

panel özellikleri ips mi? Edge led ya da direct led bilgisi var mı?

M Çevrimdışı

marimera

Yeni Üye
11 Ara 2021
22
35
70 inç lerde hep Va panel olur. 60 hz hepsi.
Bu olay sadece 70 inçlerle mi alakalı? Aynı serinin 75" modeli de aynı mı? 75pus8506 modelini tercih etsem, bu model iyi midir peki? Yine va panel mi?
Edge led ya da direct led olup olmadığı bilgisi var mı?

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Bu olay sadece 70 inçlerle mi alakalı? Aynı serinin 75" modeli de aynı mı?

Bu olay sadece 70 inçlerle mi alakalı? Aynı serinin 75" modeli de aynı mı? 75pus8506 modelini tercih etsem, bu model iyi midir peki? Yine va panel mi?
Edge led ya da direct led olup olmadığı bilgisi var mı?
70 inç ler tüm markalarda 60 hz lik Va kullanır. 75 inç ler farklı olur IPS ve Va karışık üretilir. 60 ve 120hz çıkarılır.
8506 modeli tüm boyutlarda 60 hz panel kullanır.

Geri
Üst Alt