Herkese selamlar,
Bir süre TV araştırdıktan sonra 30 kasımda 12000TL fiyata LG 70nano756 modelini aldım. Piyasaya yeni çıkmış bir model. Özelliklerini araştırıp, teşhirde görmeden sipariş verdim. Forumdaki arkadaşlara yardımcı olması dileğiyle düşüncelerimi paylaşıyorum, çünkü bu modeli muhtemelen ilk kullanan benim. Geçen hafta kurulumu yapıldı.
70inç, VA panel, Direct Led, 50hz, WebOS işletim sistemi ve programları mevcut, HDR 10 pro ve HLG destekli, 10+10w ses kalitesi fena değil, akıllı kumandası kullanışlı, Türkçe sesli komut mevcut, ekran yansıtma, Bluetooth 5.0, üç adet Hdmi 2.0, 4 çekirdek işlemcili bir model.
Uydu yayını, YouTube, Netflix yayınlarında görüntü ve ses kalitesinden memnunum. 70 inç olması sinema keyfi yaşatıyor. Zaten düşüncem Nanocell destekli bir VA panelin göz zevkime hitap edeceğiydi ve akıllı kumanda özelliği hoşuma gidiyordu. 65inç ve üstü bir TV istiyordum. Fiyatların coştuğu bu dönemde bütçem buna yetti.
70nano756 teknik olarak giriş seviyesi bir televizyon olması itibariyle ön plana çıkan bir özelliği yok. Ancak sinema seven biri olarak keşke Dolby Vision özelliği de olsaydı diyorum. Smart özellikleri seri şekilde kullanılabiliyor ama oturduğum sitede ortak anten kullanılmasından mıdır bilemedim kanal geçişleri bana yavaş geldi. Hdmi 2.1 de olmasını isterdim.
Malum bütçe problemi olan arkadaşlar için
kişisel bir fikrimi beyan isterim; akrabalarımda Toshiba, Vestel, Hi-Level televizyonlar var, görüntü kalitesi olarak aldığım televizyonun onlardan bariz bi fark göremedim. Panel türünün avantaj ve dezavantajlarını bilerek Yerli bi marka da alsam pişman olmazmışım. Bence yerli markalar belli bi kaliteyi yakalamış.
TV almayı düşünen arkadaşlar; teknik özelliklerinin
kendi göz zevkinize ve kullanım şeklinize uygunluğuna karar vermeniz çok önemli.
Gündüz vakti kurulum yapılırken gözüme ölü piksel, vertikal band, ışık sızması, bulutlanma takılmadı.
Antakya'da tek yetkili servis var, Ustaya bu testleri sorduğumda; ''Ben göreceğim şeyleri görüyorum'' dedi.
yani?!?
İyi mi diyor kötü mü diyor anlamadım
Zaten servis personeli evde çok kalmıyor, diğer işlerine yetişmeye çalışıyor. Emek sahiplerinin eline sağlık ?
Ancak akşam karanlıkta bulutlanma için test videosu açtığım da orta seviye bulutlanma ve sol alt köşede hafifçe bir ışık sızması gördüm.
Fotoğraf çekince belki kamera kaynaklı çirkin bir görüntü çıksa da Bu durum film izlerken açık ve karanlık sahnelerde fark edilmeyecek veya rahatsız olmadığım seviyede. Sonuç olarak bu durum normal midir, ilerde problem çıkarma olasılığı yüksek midir, servise başvurmalı mıyım?
İzlenecek yol hususunda tavsiyelerinizi bekliyorum
Unforgotten
W
Winston
Adem Helvacı
Not: Bahsettiğim televizyonla ilgili sorularınız olursa bilgim yettiği kadar cevaplayabilirim, forum ailesine teşekkürler.