Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,662
40
Kusura bakmayın, panel hakkında sorduğum için soruyu yanlış yere yazdığımı sanıp silmiş bulundum. Soruyu başlık olarak açmıştım tam da.

aslında tavsiyeler üzerine lg nano916 serisi de hoşuma gitmişti. Sony televizyon da güzel duruyor. Sanırım 90j modelini diyorsunuz. Ama nedense amblight olayından vazgeçemedim. Normalde 75" bakıyordum ama o önerilen modellerin 75" olanları benim bütçemi aşacak. 65"e düşmüşken de en azından amblight olandan alayım, ekran daha büyük hissettirir dedim.
Estağfirullah. Canlı renkler istiyorsanız ve yan açılardan izleyecekseniz IPS panel seçin. Televizyonu tam karşıdan izleyecekseniz, kontrast yüksek ve siyahlar derin olsun istiyorsanız VA panel tercih edin.

LG markasının hiç bir led televizyonu Samsung ve Sony'nin 9 serisi televizyonları ile yarışacak düzeyde değil çünkü onlar Oled'e ağırlık veriyorlar.
Benim önereceğim televizyonlar;
Sony 65X90J, 65XH9096 - XH9077
Samsung Q90T, Q95T, Q80T

Tabi Sony veya Samsung alırsanız bu 100% sorun yaşamayacağınız anlamına gelmiyor, bu biraz şans işi. Siz Ambilight'ın büyüsüne kapılıp Philips alacaksınız sanırım. Gönlünüz nereye kayıyorsa onu tercih edin ☺️

Reddit, AVForums gibi yerlerde araştırma yapmanızı öneririm.

M Çevrimdışı

marimera

Yeni Üye
11 Ara 2021
22
35
Philips in 9206 modelide parlaklığı 8506 modeliyle aynı.
9206. 100hz
8506. 50 hz
Panel kullanırlar.

Mva panel Va nin varyantlari olur.
Pva
Amva
Smva
Hva vb..
Çok teşekkür ederim. Peki birebir aynı mı yoksa ufak da olsa farklı bir özelliği ya da geliştirmesi var mı?

Estağfirullah. Canlı renkler istiyorsanız ve yan açılardan izleyecekseniz IPS panel seçin. Televizyonu tam karşıdan izleyecekseniz, kontrast yüksek ve siyahlar derin olsun istiyorsanız VA panel tercih edin.

LG markasının hiç bir led televizyonu Samsung ve Sony'nin 9 serisi televizyonları ile yarışacak düzeyde değil çünkü onlar Oled'e ağırlık veriyorlar.
Benim önereceğim televizyonlar;
Sony 65X90J, 65XH9096 - XH9077
Samsung Q90T, Q95T, Q80T

Tabi Sony veya Samsung alırsanız bu 100% sorun yaşamayacağınız anlamına gelmiyor, bu biraz şans işi. Siz Ambilight'ın büyüsüne kapılıp Philips alacaksınız sanırım. Gönlünüz nereye kayıyorsa onu tercih edin ☺️

Reddit, AVForums gibi yerlerde araştırma yapmanızı öneririm.
Çok teşekkür ederim

P Çevrimdışı

Priformis

Yeni Üye
16 Ara 2021
3
33
Günlük kullanım ve futbol maçı izlemek için bir televizyon tavsiyesine ihtiyacım var. Smart özellikleri önemli değil. amazon fire stick ile kullanacağım. (Boyut 43 inc den 55 inc e kadar olabilir )
Philips 50pus7505 5500 TL
Toshiba 50UL3B63 5200 TL
Onvo OV50F353 4300 TL

Veya sizin önerebileceğiniz model var mı? Bütçe arttırılabilir .

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

dovmee

Yeni Üye
15 Ara 2021
8
38
Günlük kullanım ve futbol maçı izlemek için bir televizyon tavsiyesine ihtiyacım var. Smart özellikleri önemli değil. amazon fire stick ile kullanacağım. (Boyut 43 inc den 55 inc e kadar olabilir )
Toshiba 50UL3B63 5200 TL
Onvo OV50F353 4300 TL

Merhaba Benzer bir durumda ben Vestelin 55" Smart 4K Ultra HD TV 55UD9281 modeli tercih ettim,
Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum Memnunum
Üzerinde MB230 anakart var ve iki kez yazlım güncellemeside aldı

T Çevrimdışı

TORTOR

Yeni Üye
16 Ara 2021
7
44
Merhabalar,

10 yıldır 60" SHARP TV kullanıyordum ve çok memnundum. Ancak anakart ve t-con arızasından dolayı servise gönderdim ( servisi bulmak çok zor oldu ayrıca parça bulmakta zor oldu )
Anakart ve t-con değiştirdiler ancak gene aynı sorunlar devam ediyor, tekrardan servise gönderdim ama tam yapılacağından umudum kalmadı.
Sanki yeni bir TV alma zamanı geldi diye düşünüyorum.
65" TV araştırıyorum ama yabancı marka istemiyorum sağlamlar ama bozuldu mu servis ve yedek parça bulmak zor ve pahalı oluyor.
Vestel baktım ama mb230 anakart sorunlu gibi gözüküyor.
Size sorum şu olacak; 65" TV olarak anakart sıkıntısı yaşamayacağım ve uzun süre kullanabileceğim hangi model ve marka önerirsiniz ?
TV BOX kullanıyorum, hafta sonları maçlar, filmler, diziler izliyorum.
Bu konuda beni üzmeyecek bir TV arıyorum.
TV bütçem 8000 TL civarı.

Sağlık günler.

D Çevrimdışı

dovmee

Yeni Üye
15 Ara 2021
8
38
Merhabalar,

10 yıldır 60" SHARP TV kullanıyordum ve çok memnundum. Ancak anakart ve t-con arızasından dolayı servise gönderdim ( servisi bulmak çok zor oldu ayrıca parça bulmakta zor oldu )
Anakart ve t-con değiştirdiler ancak gene aynı sorunlar devam ediyor, tekrardan servise gönderdim ama tam yapılacağından umudum kalmadı.
Sanki yeni bir TV alma zamanı geldi diye düşünüyorum.
65" TV araştırıyorum ama yabancı marka istemiyorum sağlamlar ama bozuldu mu servis ve yedek parça bulmak zor ve pahalı oluyor.
Vestel baktım ama mb230 anakart sorunlu gibi gözüküyor.
Size sorum şu olacak; 65" TV olarak anakart sıkıntısı yaşamayacağım ve uzun süre kullanabileceğim hangi model ve marka önerirsiniz ?
TV BOX kullanıyorum, hafta sonları maçlar, filmler, diziler izliyorum.
Bu konuda beni üzmeyecek bir TV arıyorum.
TV bütçem 8000 TL civarı.

Sağlık günler.
Merhaba MB230 da nasıl bir sorun bulgusu bilgisi aldınız ?
Bence Güzel bir board

T Çevrimdışı

TORTOR

Yeni Üye
16 Ara 2021
7
44
Merhaba,

Sadece ürün yorumlarında ve inceleme videolarında gördüm ama çok bir fikrim yok açıkçası, o sebeple foruma sormak istedim.
8000 TL bütçe ile Vestel markasını alabiliyorum.
Birden fazla modeli var; 65U9500 - 65U9510 - 65U9600 - 65UD9860
Bu modellerden hangisi bizi uzun yıllar sıkıntı çıkarmadan götürür ?
TV Box kullanıyorum, maç - film - dizi izlemede sıkıntı yaşatmaz.

T Çevrimdışı

TV Barcode

Yeni Üye
16 Ara 2021
5
Merhabalar, 55" bir TV almak istiyorum, bütçem 10.000 civarı altı veya üstü olabilir, uygun fiyatlı bulabilirsem Sony alacağım, alternatifi Vestel
TV karşısında ve yan tarafta Pencere var ve gün ışığı alacak, acaba hangi modeli seçmeliyim.
Değerli yorumlarınızı beklerim.
Yanılmıyorsam Sony VA Panel - Vestel IPS panel Ekran parlaklıkları nasıldır, Vestel beni üzer mi ?
Teşekkürler.
Sony XR-55X93J
Vestel 55Q9900
Sony KD-55X89J

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Merhabalar, 55" bir TV almak istiyorum, bütçem 10.000 civarı altı veya üstü olabilir, uygun fiyatlı bulabilirsem Sony alacağım, alternatifi Vestel
TV karşısında ve yan tarafta Pencere var ve gün ışığı alacak, acaba hangi modeli seçmeliyim.
Değerli yorumlarınızı beklerim.
Yanılmıyorsam Sony VA Panel - Vestel IPS panel Ekran parlaklıkları nasıldır, Vestel beni üzer mi ?
Teşekkürler.
Sony XR-55X93J
Vestel 55Q9900
Sony KD-55X89J
Fiyatları Sony nin fazla değil mi. X9xj iyi ama pahalıdır. Fiyatlarini yazarsanız

Toshiba 50UL3B63 5200 TL
Onvo OV50F353 4300 TL

7505 Philips Toshiba ile aynı. Amazon fire kullanacan. Yükseltme fire TV yapsın. Hdr devre dışı bırakırsınız. Ayarlar kısmında ayarlarda var sanırım. 4k sdr izlersiniz. Olan yayınları.bu da iyi bir yükseltme olur. Görüntüde.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TV Barcode

Yeni Üye
16 Ara 2021
5
15.499 TL
Fiyatları Sony nin fazla değil mi. X9xj iyi ama pahalıdır. Fiyatlarini yazarsanız
Vatan da 15.499 TL 13.499 TL dün indirim vardı, bugün kalkmış yine gelir belki.

7505 Philips Toshiba ile aynı. Amazon fire kullanacan. Yükseltme fire TV yapsın. Hdr devre dışı bırakırsınız. Ayarlar kısmında ayarlarda var sanırım. 4k sdr izlersiniz. Olan yayınları.bu da iyi bir yükseltme olur. Görüntüde.

D Çevrimdışı

Dobarlan 

Yeni Üye
31 Eki 2020
29
Merhaba
Bu iki televizyon arasından hangisini tavsiye edersiniz? Salon 20 m2, çoğunlukla yandan izleyeceğiz, günlük kullanım için alıyoruz özel bir beklentimiz yok. Next'in 4k webOs ve 4000 lira olması dikkatimi çekti. Fazladan 900 lira vermeye değer mi? Onu sormak istiyorum.
Next 43020FS2 43" (4170 TL) ile Nordmende NM 43250 43" (3243 TL)

Şimdiden teşekkür ederim.

teraspy teraspy F fikoloji Samurai Unforgotten hocam sizin de görüşünüzü alsam.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
15.499 TL

Vatan da 15.499 TL 13.499 TL dün indirim vardı, bugün kalkmış yine gelir belki.
Anladım.
X93j ...x90jnin hemen hemen aynısı olur kasa farkı estetik vs. Birde artı olarak 90j geniş izleme katmanı yok iken 93j var.
X89j 120 hz ama fald panel değil. Geniş izleme katmanı yok.
Bu fiyat ödemeyi düşünüyorsanız. X93j elbette 89j den daha iyi.

T Çevrimdışı

TV Barcode

Yeni Üye
16 Ara 2021
5
Anladım.
X93j ...x90jnin hemen hemen aynısı olur kasa farkı estetik vs. Birde artı olarak 90j geniş izleme katmanı yok iken 93j var.
X89j 120 hz ama fald panel değil. Geniş izleme katmanı yok.
Bu fiyat ödemeyi düşünüyorsanız. X93j elbette 89j den daha iyi.
Merhaba, Fald Panel ayrıntı bilgisi önemliydi.
55Q9900 için yorumunuz olmadı, Sony ile kıyaslamak mantıksız sanırım.

Teşekkürler.

Geri
Üst Alt