Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,663
40
selamlar ustalarımdan tasviye alacam yardım migrosda oğluma toshiba65ul3063dt 165ekr uhd smar televizyon alacam hesablı ekran paneli nedir bu konuda genelde hangi panel çıkar yardımcı olursanız sevinirim
MB230 anakart ve 1,25 GB ram var. Karma panel kullanılıyormuş; Samsung, LG veya BOE üretimi panelden biri gelecek. Bildiğim kadarıyla Samsung VA panel, diğerleri IPS panel. Canlı renkler ve geniş izleme açısı istiyorsanız IPS, yüksek kontrast ve derin siyahlar istiyorsanız VA panel gelmesi daha iyi olur.

Aşağıdaki konulardan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. TV'nin teknik detayları;

Anakart'a ait konular;

SAMSUNG 55AU7000 55​

Bu televizyonu aldık bugün. Kullanan var mı acaba nasıldır. 9360 a aldık teknosa da %5 indirim vardı.
Aldıktan sonra değil de almadan önce sorsanız daha iyiymiş sanki ?

Kullanım amacı ve beklentiye göre değişir. Giriş seviyesi bir televizyon modeli. Aydınlık oda kullanımında biraz sorun olabilir. Bir önceki yılın modeli olan TU7000'den çok farkı yok diye biliyorum.

- VA panel, kenardan aydınlatmalı
- 60 Hz
- 8 bit+frc
- Siyahlar ve kontrast başarılı
- Parlaklık düşük.
- HDR10 ve HDR10+ destekliyor görünüyor fakat düşük parlaklık HDR performansını baltalıyor.
- Dolby Vision yok
- HDMI 2.1 yok
- ALLM mevcut fakat VRR yok (Oyun oynamayacaksanız sıkıntı değil)

Geçen yılki modelin incelemesi aşağıda (Yeni modelin farkı olduğunu sanmıyorum);

Son düzenleme:
O Çevrimdışı

Orhan1993

Yeni Üye
30 May 2021
3
31
MB230 anakart ve 1,25 GB ram var. Karma panel kullanılıyormuş; Samsung, LG veya BOE üretimi panelden biri gelecek. Bildiğim kadarıyla Samsung VA panel, diğerleri IPS panel. Canlı renkler ve geniş izleme açısı istiyorsanız IPS, yüksek kontrast ve derin siyahlar istiyorsanız VA panel gelmesi daha iyi olur.

Aşağıdaki konulardan ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. TV'nin teknik detayları;

Anakart'a ait konular;

Aldıktan sonra değil de almadan önce sorsanız daha iyiymiş sanki ?

Kullanım amacı ve beklentiye göre değişir. Giriş seviyesi bir televizyon modeli. Aydınlık oda kullanımında biraz sorun olabilir. Bir önceki yılın modeli olan TU7000'den çok farkı yok diye biliyorum.

- VA panel, kenardan aydınlatmalı
- 60 Hz
- 8 bit+frc
- Siyahlar ve kontrast başarılı
- Parlaklık düşük.
- HDR10 ve HDR10+ destekliyor görünüyor fakat düşük parlaklık HDR performansını baltalıyor.
- Dolby Vision yok
- HDMI 2.1 yok
- ALLM mevcut fakat VRR yok (Oyun oynamayacaksanız sıkıntı değil)

Geçen yılki modelin incelemesi aşağıda (Yeni modelin farkı olduğunu sanmıyorum);
Sormuştum hocam.
LG 55UP77006 55" 9999TL , SAMSUNG 55AU7000 55" 9899 TL, VESTEL 55UA9600 55" 7849 TL
Bu üç tv arasında kalmıştık, çok bir fark yok dendi arasında. Çıplak gözle de baktık üçüne. Vestel hiç hoşumuza gitmedi. Dediğiniz gibi biraz parlaklık sıkıntısı var. LG bayağı parlak ve canlı duruyordu ancak net ve daha doğal renk veriyor gibi geldi samsung. Uydu yayınında pek bir fark yoktu hepsi aynıydı. Futbol maçında çimler vs daha doğal gördüm Samsung TV'de.

Oyunda oynayan birim aslında hocam ama ps4 var. Çok tatmin etmez mi diyorsunuz Samsung.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,663
40
Sormuştum hocam.
LG 55UP77006 55" 9999TL , SAMSUNG 55AU7000 55" 9899 TL, VESTEL 55UA9600 55" 7849 TL
Bu üç tv arasında kalmıştık, çok bir fark yok dendi arasında. Çıplak gözle de baktık üçüne. Vestel hiç hoşumuza gitmedi. Dediğiniz gibi biraz parlaklık sıkıntısı var. LG bayağı parlak ve canlı duruyordu ancak net ve daha doğal renk veriyor gibi geldi samsung. Uydu yayınında pek bir fark yoktu hepsi aynıydı. Futbol maçında çimler vs daha doğal gördüm Samsung TV'de.

Oyunda oynayan birim aslında hocam ama ps4 var. Çok tatmin etmez mi diyorsunuz Samsung.
Yukarıdaki üç tv arasından ben de Samsung tercih ederdim. VRR de olsa iyiymiş ama giriş gecikmesi düşük bir tv, konsol oyunları açısından bir artı.
Biraz daha parlak bir panel olsaymış keşke.

Y Çevrimdışı

Ylmzz

Yeni Üye
11 Ara 2021
14
29
Konuyu doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum umarım dogrudur.
12 aralıkta amazondan 43U9510 tv aldım 16 aralıkta teslim edildi 17 sinde kurulum yapıldı ama bugün cihazda blu tv kullanıyordum çıkış yaptım tv ekranına döndüğü zaman ses var görüntü yoktu sadece video yok yazıyordu bununla alakalı bilgisi olan var mıdır ? 2 günlük cihazı garantiye vermekte istemiyorum iade etmeyi düşünüyorum ama sorunun neden kaynaklı oldugunuda bilmiyorum düşüncelerinizi bekliyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Konuyu doğru yeremi yazıyorum bilmiyorum umarım dogrudur.
12 aralıkta amazondan 43U9510 tv aldım 16 aralıkta teslim edildi 17 sinde kurulum yapıldı ama bugün cihazda blu tv kullanıyordum çıkış yaptım tv ekranına döndüğü zaman ses var görüntü yoktu sadece video yok yazıyordu bununla alakalı bilgisi olan var mıdır ? 2 günlük cihazı garantiye vermekte istemiyorum iade etmeyi düşünüyorum ama sorunun neden kaynaklı oldugunuda bilmiyorum düşüncelerinizi bekliyorum.
Blutv uygulamasını silip. Tekrar yükleyin. Bir bunu deneyin

Y Çevrimdışı

Ylmzz

Yeni Üye
11 Ara 2021
14
29
2CD5AF29-D87F-46EA-B898-EA6611601579.jpg

Y Çevrimdışı

Ylmzz

Yeni Üye
11 Ara 2021
14
29
Daha öncede blu tv kullandım ama böyle bir sorunla karşılaşmadım sorun neden kaynaklı olabilir acaba ürünü iade mi etmeliyim ?? blu tv den çıkış yapıyorum televizyon ekranına gelince ses var görüntü yok akabinde youtube girip çıkıyorum normal çalışıyor ?

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,663
40
Daha öncede blu tv kullandım ama böyle bir sorunla karşılaşmadım sorun neden kaynaklı olabilir acaba ürünü iade mi etmeliyim ?? blu tv den çıkış yapıyorum televizyon ekranına gelince ses var görüntü yok akabinde youtube girip çıkıyorum normal çalışıyor ?
Eğer diğer uygulamalar düzgün şekilde çalışıyorsa blu tv'nin uygulamasında sorun vardır, tv'de sorun yoktur diye düşünüyorum. Bazen tv modeline özel olarak bazı uygulamalar uyumsuz olabiliyor.

Eski Samsung televizyonumda, Amazon Prime Video'da bazı oynatma sorunları yaşıyordum. Mesela film izlerken yarıda bırakıyorum, televizyonu kapattıktan sonra ertesi akşam yeniden uygulamayı açtığımda film kaldığı yerden değil de en baştan başlıyordu. Amazon ile iletişime geçtim, hemen döndüler çok uğraştık ama olmadı. Bir kaç hafta sonra uygulamaya güncelleme gelince sorun kendiliğinden çözüldü.

Y Çevrimdışı

Ylmzz

Yeni Üye
11 Ara 2021
14
29
Bende aynı düşündüm ama ilk geldigindede blu tv kullanıyordum olmuyordu bu sorunu illa ki blu tv ye baglamak mı dogrudur yoksa panelde led de falan sıkıntı olamaz mı

Y Çevrimdışı

yebgha

Yeni Üye
19 Ara 2021
8
27
merhaba arkadaşlar

Toshiba 43LL3C63DT ve Toshiba 43LA3B63DT arasında kaldım hangisini önerirsiniz veya bu kalemde başka önereceğiniz televizyonlar var mıdır ? teşekkür ederim şimdiden.​

cumarbaz Çevrimdışı

cumarbaz

Aktif Üye
27 Tem 2019
67
34
Dostlar yardıma ihtiyacım var iki cihaz arasında kalmış bulunmaktayım :). 42L2163DT bir diğeride 43LL3C63DT. Tavsiyelerinize açığım, genel kullanım senaryom film bazen oyun olabilir. Youtube-Netflix. Ve tercihim tabiki VA yapı tipi. Bu iki cihazda VA ve ikisininde fiyatı aynı. Ne yapsam şaşırdım :bye:bye:bye:polis:polis

Y Çevrimdışı

Ylmzz

Yeni Üye
11 Ara 2021
14
29
Arkadaşlar Amazondan almış oldugum 43U9510 hkc panel televizyonu yukarda bahsettigim konudan ötürü emin olamadıgım için iade etme kararı aldım.Televizyondan çok memnunum ama almışken bir daha ugraşmamak adına 5000₺ kadar 43 inç televizyon önerilerinizi bekliyorum o kadar araştırmaktan artık kafayı sıyırcam onu mu alsam bunu mu demekten bu yüzden siz tecrübeli arkadaşların fikirlerine açıgım ? panel olarak çok fark etmez va-ips ama sanki ips panel daha çok hoşuma gidiyor gibi. Yardımlarınızı bekliyorum.

B Çevrimdışı

bhbaykus

Yeni Üye
20 Ara 2021
1
37
Arkadaşlar merhaba film izlemek için, genellikle karşıdan 65-75 ekran arası , bulutlanma ışık sızması gibi sorunlarla az karşılaşma ihtimalim olan,
8-10 bin ve 10 12 bin tl arası cihaz tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ses sistemim var.
TCL 65 728 veya 725 , Vestel 65q9900 serilerine gözüm takıldı. Qled olmasının avantajı ne olur.
Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt