W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Merhaba, Fald Panel ayrıntı bilgisi önemliydi.
55Q9900 için yorumunuz olmadı, Sony ile kıyaslamak mantıksız sanırım.

Teşekkürler.
Fiyatı ucuzsa alınır.
Panel 60hzlik IPS boe bunu bilirsen ona göre alınır ucuzsa. Bu TV yazdığın modellerle aynı kulvarda değil.
Sony x80-82 modelleri gibi bu modellerle karşılaştırabilirsiniz. Sony bu modellerinde Vestel gibi boe IPS kullanir

T Çevrimdışı

thorbank

Yeni Üye
20 Kas 2021
9
41
iyi akşamlar aşağıdaki tvlere bakıyorum
samsung55q80A
sony 55xr90j
philiphs 55pus9206 benzer fiyatlarda
kullanım amacı günlük kullanım.akşamları tv film izleme.oyun yok. tavsiyeleriniz nelerdir teşekkür ederim.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,662
40
Merhaba
Bu iki televizyon arasından hangisini tavsiye edersiniz? Salon 20 m2, çoğunlukla yandan izleyeceğiz, günlük kullanım için alıyoruz özel bir beklentimiz yok. Next'in 4k webOs ve 4000 lira olması dikkatimi çekti. Fazladan 900 lira vermeye değer mi? Onu sormak istiyorum.
Next 43020FS2 43" (4170 TL) ile Nordmende NM 43250 43" (3243 TL)

Şimdiden teşekkür ederim.

teraspy teraspy F fikoloji Samurai Unforgotten hocam sizin de görüşünüzü alsam.
Merhabalar. Bahsettiğiniz televizyonlar hakkında bilgi sahibi değilim. Fakat yandan izleyecekseniz mutlaka IPS panelli bir cihaz satın alın.

iyi akşamlar aşağıdaki tvlere bakıyorum
samsung55q80A
sony 55xr90j
philiphs 55pus9206 benzer fiyatlarda
kullanım amacı günlük kullanım.akşamları tv film izleme.oyun yok. tavsiyeleriniz nelerdir teşekkür ederim.
Türkiye ve İngiltere'ye gönderilen Samsung Q80A modelleri VA panel, diğerleri IPS. Bu nedenle Sony X90J'yi bir önceki yılın modeli olan Q80T ile kıyaslayabilirsiniz. Zaten Q80T ile Q80A arasında büyük farklar yok;

Özellik ve kalite olarak birbirine yakın televizyonlar. Bana göre X90J daha iyi ama herkesin zevkine göre değişir. Samsung'un renkleri biraz daha canlıdır, Sony ise daha gerçeğe yakındır. Local Dimming algoritması açısından Sony daha çok övülüyor.

Son düzenleme:
O Çevrimdışı

Orhan1993

Yeni Üye
30 May 2021
3
31
Öncelikle herkese merhaba. Uzun süredir tv arayaşındayım. Genellikle Netflix, Youtube ve konsol amaçlı bir tv arıyorum. Şu modeller var aklımda.

LG 55UP77006 55" 9999TL​

SAMSUNG 55AU7000 55" 9899 TL​

VESTEL 55UA9600 55" 7849 TL​

Aradaki 2000 TL farka değecek bir durum var mı sizce?

K Çevrimdışı

KrankMili

Yeni Üye
17 Ara 2021
6
25
Merhaba hocalarım. Yaklaşık 15 yıllık bir televizyon kullanmaktayım. Artık gerçekten zorlamaya başladı ve yeni bir tv almak istiyorum bu konuyu elimden geldiğince okumaya çalıştım ancak televizyonlar hakkında çok tecrübesizim.

bütçem 8000bin tl ye kadar ve 65 ekran bir televizyon almak istiyorum. Smart özellikleri ve/veya android olması hiç önemli değil çünkü android box ile kullanacağım. Tek istediğim mümkün olduğunca kronik sorunsuz ve kaliteli bir görüntü sunması, keşke hiçbir smart özelliği olmayan sadece kaliteli görüntü veren düz bir 4k tv olsaydı ama maalesef bulamadım.

Vestel 9500, toshiba 65ul, axen gibi modeller gözüme çarptı ama özelliklerine baktığımda ayrım yapamıyorum. İzleme mesafem 3-3,5 metre kadar. Oturma düzenim U, bu durumda sanırım forumdan anladığım kadarıyla ips paneller daha iyiymiş ama ips ya da va olmasının hiç önemi yok sadece gece-gündüz kaliteli bir renk paleti ve görüntü sunsun yeterli.

Rahatsızlık verdiğim için kusuruma bakmayın, bilgili ve tecrübeli hocalarımdan yardım istiyorum.

T Çevrimdışı

thorbank

Yeni Üye
20 Kas 2021
9
41
Merhabalar. Bahsettiğiniz televizyonlar hakkında bilgi sahibi değilim. Fakat yandan izleyecekseniz mutlaka IPS panelli bir cihaz satın alın.

Türkiye ve İngiltere'ye gönderilen Samsung Q80A modelleri VA panel, diğerleri IPS. Bu nedenle Sony X90J'yi bir önceki yılın modeli olan Q80T ile kıyaslayabilirsiniz. Zaten Q80T ile Q80A arasında büyük farklar yok;

Özellik ve kalite olarak birbirine yakın televizyonlar. Bana göre X90J daha iyi ama herkesin zevkine göre değişir. Samsung'un renkleri biraz daha canlıdır, Sony ise daha gerçeğe yakındır. Local Dimming algoritması açısından Sony daha çok övülüyor.
Bilgilendirme için teşekkürler hocam Philips hakkındaki yorumunuz nedir

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Öncelikle herkese merhaba. Uzun süredir tv arayaşındayım. Genellikle Netflix, Youtube ve konsol amaçlı bir tv arıyorum. Şu modeller var aklımda.

LG 55UP77006 55" 9999TL​

SAMSUNG 55AU7000 55" 9899 TL​

VESTEL 55UA9600 55" 7849 TL​

Aradaki 2000 TL farka değecek bir durum var mı sizce?
Bu modeller aynı görüntü de.fazla bişey oynamaz. Smart sistemleri değişik sadece. Samsung Va kullanır.
Smart tarafı LG daha kullanışlıdır. Yani rahattır. Diğer özellikleri aynıdir.

Merhaba hocalarım. Yaklaşık 15 yıllık bir televizyon kullanmaktayım. Artık gerçekten zorlamaya başladı ve yeni bir tv almak istiyorum bu konuyu elimden geldiğince okumaya çalıştım ancak televizyonlar hakkında çok tecrübesizim.

bütçem 8000bin tl ye kadar ve 65 ekran bir televizyon almak istiyorum. Smart özellikleri ve/veya android olması hiç önemli değil çünkü android box ile kullanacağım. Tek istediğim mümkün olduğunca kronik sorunsuz ve kaliteli bir görüntü sunması, keşke hiçbir smart özelliği olmayan sadece kaliteli görüntü veren düz bir 4k tv olsaydı ama maalesef bulamadım.

Vestel 9500, toshiba 65ul, axen gibi modeller gözüme çarptı ama özelliklerine baktığımda ayrım yapamıyorum. İzleme mesafem 3-3,5 metre kadar. Oturma düzenim U, bu durumda sanırım forumdan anladığım kadarıyla ips paneller daha iyiymiş ama ips ya da va olmasının hiç önemi yok sadece gece-gündüz kaliteli bir renk paleti ve görüntü sunsun yeterli.

Rahatsızlık verdiğim için kusuruma bakmayın, bilgili ve tecrübeli hocalarımdan yardım istiyorum.
Sunny, axen vb. Değilde.
Vestel grubu. Arçelik grubundan fiyat aralığında göre seçersiniz.
Bunlarda da modelleri değişik olsada 60 hz arka aydınlatmaları hep aynıdır. Yazılımsal fark yazsalarda görüntü de bir fark olmadığı gibi tam tersi görüntüyü bozmalari sorun yaşatır. Tıpkı çin markaları gibi.
Yerli firmalarda full HD izledikçe kaynağı görüntüde bir sorun yasamazsin. Arçelik TV lerde smart tarafı zayıftır. Bu markalardan birşey alırsan tek tavsiyem iadesinde sorun çekmeyecek biyerden alın.

Q80A ve x90J bu modeller
Philips in 9206 modeliyle aynı sınıfta değil.bu TV 120 hz lik Va panel sadece daha çok tcl 728 benzer onunla kıyaslama olur. Nit degeri 8506 gibi 400 civarı

Son düzenleme:
Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,662
40
Philips güzel ama Full Array değil, Samsung ve Sony Full Array cihazlar, bu nedenle görüntü kalitesi daha iyi olur.

Yandan izleyecekseniz IPS almanız daha mantıklı. Vestel U9600 veya Toshiba 2063DT bakabilirsiniz. Aşağıya linkleri bırakıyorum;

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
183
50
selamlar ustalarımdan tasviye alacam yardım migrosda oğluma toshiba65ul3063dt 165ekr uhd smar televizyon alacam hesablı ekran paneli nedir bu konuda genelde hangi panel çıkar yardımcı olursanız sevinirim

O Çevrimdışı

Orhan1993

Yeni Üye
30 May 2021
3
31

SAMSUNG 55AU7000 55​

Bu televizyonu aldık bugün. Kullanan var mı acaba nasıldır. 9360 a aldık teknosa da %5 indirim vardı.

Geri
Üst Alt