Yazdıklarınız ile birebir aynı kaderi paylaşıyoruz :-) Okudum ettim,araştırdım girip çıkmadığım konu kalmadı ama döndüm dolaştım sanırım bende Oled konusunda karar kıldım.Burn in olayını teknoloji mağazasında çalışan birçok arkadaşım ile konuştum,hepsi de bu konu ile alakalı olumsuz bir dönüş olmadığını belirtti 2017-2018'den sonra bu olayın çözüldüğünü söylediler belki de yanılıyorlar bende bu durumun yalancısıyım açıkçası.Film,netflix,maç vs Ps4 pro derken ben sıkı tv kullanıyorum son zamanlarda.Lcd olsun,Qled olsun nanocell olsun hepsinde fazlası ile risk var,bu tv'lerde ise sadece burn in riski var,bence çokta büyük bir risk olduğunu düşünmüyorum ve dediğim gibi arkadaşım kesinlikle o olay artık bitti dedi.Benim baktığım 50hz bile olsa oled her koşulda açık ara tartışmasız iyi bir cihaz.Nanocell konusunda 9'lu seriler hariç diğerlerine pek bakma dedi,Samsung için baktığım tek model 65Q80A idi ama fiyatı biraz yüksek geldi. Direct led oluşu,100/120hz oluşu,Va bile olsa yan açıları beni şaşırttı açıkçası,çok sevmeme rağmen Sony maalesef pahalı oluyor genelde o yüzden onu direk listeden çıkardım. OLED 65C16LA modelini nereden buldunuz? Bence bu seçeneklerin içinde hiç düşünmeden alınacak bir Tv olduğunu düşünüyorum.Benimde aklımda 65A16LA var ama iyi bir model mi emin olamadım.
Merhaba,
Bende şimdi C16LA ve Sony A80J arasındayım açıkçası ...
Çok yakınlar birbirlerine... bende pek oyun yok açıkçası .. daha çok film/netflix dönüyor televizyonda.. C1 için oyun severler daha önemli özellikleri var deniyor (VRR gibi) o kısım beni çok ilgilendirmiyoru lakin aralarında 150 euro fark var (Sony biraz daha pahallı... ), Sony belki çok az daha parlak, ama yansımaları da o kadar iyi kontrol edemiyormuş.. bir de Sony ses olarak özellikle duvara monte edildiğinde daha başarılı deniyor..
Ben Hollanda da yaşıyorum .. o sebeple model kodları farklı olabilir. Hoş burada da 11-14-16 gibi kodlar gördüm ancak LG nin hHollanda sitesinde 16 kodlu olanı gösterilmiş... biraz ona odaklandım ... aralarında ufak tefek farklılıklar oluyor. .