Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,661
- 40
Teknoloji mağazalarında çalışanlara arkadaşınız olsa dahi çok fazla güvenmeyin derim. Hepsi 2018'den itibaren ezberci şekilde yanma olayının çözüldüğünü söylüyolar. İyi de zaten kullanıma bağlı olarak 3-4 yıldan sonra bu problem meydana geliyor, hemen oluşmuyor ki. 2018'de sattıkları tv'lerden şikayet gelmemesi çok normal. Rtings'in güncel Oled incelemelerine bakın, eksi yön olarak hala kalıcı yanık riski olduğunu belirtiyorlar;Yazdıklarınız ile birebir aynı kaderi paylaşıyoruz :-) Okudum ettim,araştırdım girip çıkmadığım konu kalmadı ama döndüm dolaştım sanırım bende Oled konusunda karar kıldım.Burn in olayını teknoloji mağazasında çalışan birçok arkadaşım ile konuştum,hepsi de bu konu ile alakalı olumsuz bir dönüş olmadığını belirtti 2017-2018'den sonra bu olayın çözüldüğünü söylediler belki de yanılıyorlar bende bu durumun yalancısıyım açıkçası.Film,netflix,maç vs Ps4 pro derken ben sıkı tv kullanıyorum son zamanlarda.Lcd olsun,Qled olsun nanocell olsun hepsinde fazlası ile risk var,bu tv'lerde ise sadece burn in riski var,bence çokta büyük bir risk olduğunu düşünmüyorum ve dediğim gibi arkadaşım kesinlikle o olay artık bitti dedi.Benim baktığım 50hz bile olsa oled her koşulda açık ara tartışmasız iyi bir cihaz.Nanocell konusunda 9'lu seriler hariç diğerlerine pek bakma dedi,Samsung için baktığım tek model 65Q80A idi ama fiyatı biraz yüksek geldi. Direct led oluşu,100/120hz oluşu,Va bile olsa yan açıları beni şaşırttı açıkçası,çok sevmeme rağmen Sony maalesef pahalı oluyor genelde o yüzden onu direk listeden çıkardım. OLED 65C16LA modelini nereden buldunuz? Bence bu seçeneklerin içinde hiç düşünmeden alınacak bir Tv olduğunu düşünüyorum.Benimde aklımda 65A16LA var ama iyi bir model mi emin olamadım.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ayrıca bu tv'leri satın alıp şikayetle dönmeyen müşteri kitlesi tv'yi günde kaç saat ve hangi amaçla kullanıyor ? Şikayetleri olursa acaba direkt mağaza ile mi iletişime geçiyor yoksa servis ile mi ?
Oled'lerin kimine göre 30.000, kimine göre 100.000 saat ömrü var. Benim yaptığım araştırmaya göre ise %100 parlaklıkta 10.000 saatten sonra el bombası. Ki Adem Helvacı abi de 3 yıldan sonra riskli diyor, videosunu bulabilirsiniz. 100.000 saat diyen bir kere kesinlikle sallıyor, led tv'lerin bile o kadar ömrü yok, 40.000 saatten sonra Azer Bülbül'ün dediği gibi ''Her an her şey olabilir''...
Gidip günde 3-4 saat tv izleyen adam için Oled yanığı riski oldukça düşük. Ama sen kalkıp da Oled'i salon tv'si olarak alırsan, günde 7-8 hatta 10 saat çalışırsa ''Bye Bye Happiness''.
Şimdi bizim evde öğle saatlerinde valide yaklaşık 2-3 saat reality programı (Müge Anlı) izliyor. Akşam yaklaşık 3 saat civarı da haberler, maç, siyaset programları vb. izleniyor. Gece ise ben Netflix, Amazon gibi kaynaklardan film izliyorum. Böyle bir kullanımda benim için Oled almak büyük riskti. Keza eski televizyonumda 7 yılda yaklaşık 19.000 saat izlenme olmuş, yani günde 7 saat küsür ki ilk aldığım zamanlarda bu kadar çok kullanmıyordum.
Oled'de eskisine göre önlem aldıkları konusuna katılıyorum ama sorunun %100 çözüldüğüne kesinlikle katılmıyorum. Günde 3, 4, 5 saat tv kullanacak ve bu kullanımı ağırlıklı olarak film izlemek olacak bir adam için Oled en mantıklı seçenek olabilir. Fakat ben tv'yi monitör yapayım, uzun saatler oyun oynayayım, salon tv'si olarak bütün gün açık kalsın diyorsanız selamün aleyküm derim.