A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Valla inan bende bıktım artık,ne bakacağımı şaşırdım,inan midem bulandı iyice.Mesafe konusunda sorun yok,karşısından izlediğim koltuk Tv'ye 4,5 Mt hatta fazlası bile var ama yazdıklarını görünce gene hayal kırıklığına uğradım.Bu şartlarda bir tv almak oldukça zorlaştı ama fiyatı ciddi indirime girdi ve 5 adet kaldı.Fiyatı düşmüştü şimdi tekrar düştü 16.900'e böyle bir tv bulamam diye düşünüyorum,zaten isteğim hep 75 inch bir tv idi ama eksilerine bakınca beni üzer mi bilemedim.

Hiç hayal kırıklığına uğramayın ..

1nci si oldukça büyük bir tv alıyorsunuz.. boyut çok önmeli ve piyasadaki herhangi bir tvnin bile çamur görüntü vermediğini düşünürsek, o boyutta bir TV ile her daim memnun olursunuz... eğer alanda büyükse ekran boyutu, görüntü kalitesinden daha önemlidir (bence) ...

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Valla inan bende bıktım artık,ne bakacağımı şaşırdım,inan midem bulandı iyice.Mesafe konusunda sorun yok,karşısından izlediğim koltuk Tv'ye 4,5 Mt hatta fazlası bile var ama yazdıklarını görünce gene hayal kırıklığına uğradım.Bu şartlarda bir tv almak oldukça zorlaştı ama fiyatı ciddi indirime girdi ve 5 adet kaldı.Fiyatı düşmüştü şimdi tekrar düştü 16.900'e böyle bir tv bulamam diye düşünüyorum,zaten isteğim hep 75 inch bir tv idi ama eksilerine bakınca beni üzer mi bilemedim.

İmkan varsa gidin bir mağazada bakın ne nasıl görün. Vatan da 86up80006 yı inceledim. Oldukça güzeldi. Bazı teknik terimlere çok da takılmamak lazım. Gidin görün öyle karar verin. Herkesin gördüğü farklı oluyor. O öyle mi bu nasıl dedikçe tv almak çin işkencesinden beter hale geliyor.

D Çevrimdışı

Dvl35

Yeni Üye
9 Kas 2021
18
35
50'' tv bakıyorum, mağazada bir sürü tv yan yana incelerken, Sony 50x81j dikkatimi çekti. Ancak fiyatının 8.000 TL altına düşmesini bekliyorum. Aklımdaki diğer 2 tv de Samsung 50q60t ve Vestel 50q9900. Ancak Vestel' i hiç görme şansım olmadı. Sizin tavsiyeleriniz nedir? IPS panel Sony TV var evde, seyir keyfi çok güzel ama gündüz yansıma yapması bazen çok yorucu oluyor.

E Çevrimdışı

enaz65inç

Yeni Üye
10 Kas 2021
25
37
Değerli arkadaşlar,
Adem Bey'in youtube videoları sonrasında tv almak zorlaştı :) Bir telefon veya başka bir ürün alırken özelliklerini çok detaylı araştırırdım ama tv konusunda çok fazla detaya ulaşamıyordum. Adem Bey'in videoları sonrası alacağım ürünün panel cinsi, panel üreticisi, anakartın kronik problemleri vs gibi kriterler girdi işin içine. Sizlerden ricam benim bu konuda karar vermeme yardımcı olmanız. İstediğim özellikler ve kullanıcı profilim şöyle;

1- Öncelikle maç izlemeyen, oyun oynamayan,genellikle dijital yayın amaçlı( netflix, youtube vs), nadiren ulusal tv kanalları, izlemek amacıyla
2- çok yüksek görüntü kalitesi beklentisi olmayan (oled qled vs),
3- gerekirse tv kutusu, mi box vs takabileceğim( yani android olması şart değil tv nin),
4- fiyat olarak alt segment (6500 civarlarına kadar bütçem var)
5- 65 inç bir tv almak istiyorum.

Bu kriterlerde Vestel u950, 9510, 960, vs ayrıca regal modelleri, toshiba, grundig geu modeli, vs seçenekler çıktı. Sunny grubu atmaca elektronik istemiyorum. Vestel olabilir bir de grundig gördüm. Bunlardan hangisini almalıyım?

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Kesinlikle size katılıyorum,bu para verip 3-4 senelik ömrü olacağını düşündüğümüz bir tv için bu kadar kafa patlatmak ne kadar abes bir durum şaka gibi gerçekten.Uygun rakam olsa,dediğiniz gibi al kullan at yaparız ama bu kadar para verdikten sonra da insan eski zihniyet gibi düşünüp en az 10-15 sene götürmeli diye düşünüyor ve nokta atışı yapmak istiyor.Verdiğiniz modelleri de inceleyeceğim.Onca model baktım,mağazaya gidip tek tek bıkmadan usanmadan inceledim ve seçeneklerim
Samsung 65Q80A modelini çok beğendim.15.500 TL Samsung panelleri ince
Lg oled 65A16LA 17.600 TL
Sony 65XH9096 16.000 TL
Bu 3 modelde takılı kaldım.

Y Çevrimdışı

Yusufclp 

Aktif Üye
10 Şub 2021
74
45
Değerli arkadaşlar,
Adem Bey'in youtube videoları sonrasında tv almak zorlaştı :) Bir telefon veya başka bir ürün alırken özelliklerini çok detaylı araştırırdım ama tv konusunda çok fazla detaya ulaşamıyordum. Adem Bey'in videoları sonrası alacağım ürünün panel cinsi, panel üreticisi, anakartın kronik problemleri vs gibi kriterler girdi işin içine. Sizlerden ricam benim bu konuda karar vermeme yardımcı olmanız. İstediğim özellikler ve kullanıcı profilim şöyle;

1- Öncelikle maç izlemeyen, oyun oynamayan,genellikle dijital yayın amaçlı( netflix, youtube vs), nadiren ulusal tv kanalları, izlemek amacıyla
2- çok yüksek görüntü kalitesi beklentisi olmayan (oled qled vs),
3- gerekirse tv kutusu, mi box vs takabileceğim( yani android olması şart değil tv nin),
4- fiyat olarak alt segment (6500 civarlarına kadar bütçem var)
5- 65 inç bir tv almak istiyorum.

Bu kriterlerde Vestel u950, 9510, 960, vs ayrıca regal modelleri, toshiba, grundig geu modeli, vs seçenekler çıktı. Sunny grubu atmaca elektronik istemiyorum. Vestel olabilir bir de grundig gördüm. Bunlardan hangisini almalıyım?
Grundig almayın. Ben grundig ile oldukça sorunlu 3 yıl geçirdim. Bir şekilde garantiden değişti. Değişmemek için arçelik türlü çakallıklar yapsa da bu forum sayesinde bilinçlenip değiştirdim. Yeni verilen cihaz da sorunlu gibi. 1 senedir iyiydi bir kaç gündür donmalar takılmalar başladı. Android falan da değil. Özellikle youtube sürekli donuyor.

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Gerçekten çin işkencesine dönmeye başladı,İmkan varsa gidin bir mağazada bakın ne nasıl görün. Vatan da 86up80006 yı inceledim. Oldukça güzeldi. Bazı teknik terimlere çok da takılmamak lazım. Gidin görün öyle karar verin. Herkesin gördüğü farklı oluyor. O öyle mi bu nasıl dedikçe tv almak çin işkencesinden beter hale geliyor.

İmkan varsa gidin bir mağazada bakın ne nasıl görün. Vatan da 86up80006 yı inceledim. Oldukça güzeldi. Bazı teknik terimlere çok da takılmamak lazım. Gidin görün öyle karar verin. Herkesin gördüğü farklı oluyor. O öyle mi bu nasıl dedikçe tv almak çin işkencesinden beter hale geliyor.
Gerçekten işkence halini almaya başladı,bazen fazla irdelemekle hata mı yapıyorum onu da bilemedim?

E Çevrimdışı

enaz65inç

Yeni Üye
10 Kas 2021
25
37
ce halini almaya başladı,bazen fazla irdelemekle hata
Grundig almayın. Ben grundig ile oldukça sorunlu 3 yıl geçirdim. Bir şekilde garantiden değişti. Değişmemek için arçelik türlü çakallıklar yapsa da bu forum sayesinde bilinçlenip değiştirdim. Yeni verilen cihaz da sorunlu gibi. 1 senedir iyiydi bir kaç gündür donmalar takılmalar başladı. Android falan da değil. Özellikle youtube sürekli donuyor.
cevabınız için teşekkür ederim. Peki önerebileceğiniz bir model marka var mı?

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Gerçekten çin işkencesine dönmeye başladı,İmkan varsa gidin bir mağazada bakın ne nasıl görün. Vatan da 86up80006 yı inceledim. Oldukça güzeldi. Bazı teknik terimlere çok da takılmamak lazım. Gidin görün öyle karar verin. Herkesin gördüğü farklı oluyor. O öyle mi bu nasıl dedikçe tv almak çin işkencesinden beter hale geliyor.

Gerçekten işkence halini almaya başladı,bazen fazla irdelemekle hata mı yapıyorum onu da bilemedim?

Fiyatlar kudurmuş vaziyette olunca irdelememek de elde değil. İnsan o kadar para vermekle burun buruna kalınca sinekten midesi bulanıyor haklı olarak. Zor iş, alacak olanlara kolaylıklar diliyorum. ?

A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Kesinlikle size katılıyorum,bu para verip 3-4 senelik ömrü olacağını düşündüğümüz bir tv için bu kadar kafa patlatmak ne kadar abes bir durum şaka gibi gerçekten.Uygun rakam olsa,dediğiniz gibi al kullan at yaparız ama bu kadar para verdikten sonra da insan eski zihniyet gibi düşünüp en az 10-15 sene götürmeli diye düşünüyor ve nokta atışı yapmak istiyor.Verdiğiniz modelleri de inceleyeceğim.Onca model baktım,mağazaya gidip tek tek bıkmadan usanmadan inceledim ve seçeneklerim
Samsung 65Q80A modelini çok beğendim.15.500 TL Samsung panelleri ince
Lg oled 65A16LA 17.600 TL
Sony 65XH9096 16.000 TL
Bu 3 modelde takılı kaldım.

aynen öyle.. öyle 10-15 yıllık bir yatırım değil artık bu.. bence yıldan yıla, özellikle teknolojide ilerledikçe daha da kısalıyor ömürleri…

sizin yerinizde olsam 75 inc bir tv alır (Samsung lar Crystal HD ler olabilir) , çok ta takılmazdım… zaten sınırsız bir bütçede yoksa seçenekte çok olmuyor

Y Çevrimdışı

Yusufclp 

Aktif Üye
10 Şub 2021
74
45
cevabınız için teşekkür ederim. Peki önerebileceğiniz bir model marka var mı?
Maalesef model olarak bir önerim yok. Ancak izleme tercihlerimiz tamamen aynı. Bütçenize uygun vestel ya da regal bakabilirsiniz. Arkadaşımda regal var görüntü kalitesini beğeniyorum. Adem beyin incelediği onvo yu da değerlendirebilirsiniz.

I Çevrimdışı

ibanez022

Yeni Üye
8 Kas 2021
14
38
Merhaba, Hitachi 55HT8060UD satın alma arifesindeyim, anakart ve panel bilgisi ve kullanıcı deneyimleri konusunda bilgi varsa rica edebilir miyim? internet üzerinde detaylı bilgiye ulaşamadım.

Adem Helvacı Adem Helvacı 58" versiyonu hakkında video paylaşmış ağzınıza sağlık. 55" inc ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
aynen öyle.. öyle 10-15 yıllık bir yatırım değil artık bu.. bence yıldan yıla, özellikle teknolojide ilerledikçe daha da kısalıyor ömürleri…

sizin yerinizde olsam 75 inc bir tv alır (Samsung lar Crystal HD ler olabilir) , çok ta takılmazdım… zaten sınırsız bir bütçede yoksa seçenekte çok olmuyor
Valla şu yazdığım seçeneklere odaklandım,eğer bunlardan birisi olmaz ise dediğiniz gibi de yapabilirim ama bu kadar rakamlara çıktıktan sonra da insan,hadi üstüne biraz daha koyup iyi birşey alayım moduna girmeden edemiyor.

A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Valla şu yazdığım seçeneklere odaklandım,eğer bunlardan birisi olmaz ise dediğiniz gibi de yapabilirim ama bu kadar rakamlara çıktıktan sonra da insan,hadi üstüne biraz daha koyup iyi birşey alayım moduna girmeden edemiyor.

Ben de öyleyim inanın... 75 inch Samsung u 599eur a almıştı arkadaşım... o zaman "en güzelini yapmış, ne bağlayacan para, zaten en fazla 5 yıl dayı anıyor öyle yada böyle vedalşıyoruz " dedim kendi kedime...sonra, elimdeki tv nin de kötüye gitmeye başlamsıyla kara cuma yı beklemeye karar verdim.. arada.. "ama şu ama bu .. ne olacak .. almışken güzel olsun, 300eur daha verirsek fakir mi olacaz" gibi diyerek çıktık A80J veya C16 seviyesine ... zaten ya bunlardan birini alıcam ya da inanın 1000eur altında bir tv alıp devam edeceğim ...Her şeçimim den de memnun kalacağıma eminim...

Geri
Üst Alt