I Çevrimdışı

ibrhmtskya

Yeni Üye
13 Eyl 2021
19
30
S Çevrimdışı

sunshines35

Yeni Üye
7 Kas 2021
14
42
43LA3B63DT bu panel hakkında üretici ve panel tipi bilgisi alabilir miyim

TCL 43S65A bir de bu panel.

(bilginiz dahilindeyse input lag yenileme vb değerleri de yazabilirseniz sevinirim)

Son düzenleme:
Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,662
40
Arkadaşlar merhabalar bana kimse cevap vermeyecek mi? Daha öncede yazmıştım.
Tv arayışı içindeyim çoğu yorumu okudum ancak, sormak istedim 5000 tl gibi 49-55" olup paneli iyi olan smart olmasa da bir Tv almak istiyorum. Marka model nokta atışı tavsiye vermiyorsunuz ancak yan açıdan da tv izleyebileceğim modelleri belirtirseniz bende onlardan seçmeye çalışırım.
teşekkürler
Size yardımcı olmak isterdim fakat o bütçelerde tavsiye edebileceğim bir tv yok. Vestel, Regal gibi markalardan model tavsiyesi verebilecek arkadaşlar çıkar umarım. Size IPS panelli bir cihaz gerekli.

o değil de.. al buradan yak..

Hocam Oled panellerin zayıf noktası bu zaten, o yüzden çok takılmayın. Oled'lerde parlaklık sınırlama oluyor genelde çünkü yüksek parlaklıkta ısınma arttığı için yanma riski artıyor. Üst mesajımda belirttiğim gibi, parlaklık olarak çok iyi değiller ancak çok kötü de değiller.

- Ağırlıklı film için kullanılacaksa en iyi görüntü Oled (marka olarak LG)
- Yüksek parlaklık aranıyorsa, özellikle gündüz aydınlık odada kullanılacaksa Samsung
- Işık sızması, bulutlanma, dikey gölgelenme vb. panel sorunları riski minimum olsun, siyah kalitesi iyi olsun istenirse Sony

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Size yardımcı olmak isterdim fakat o bütçelerde tavsiye edebileceğim bir tv yok. Vestel, Regal gibi markalardan model tavsiyesi verebilecek arkadaşlar çıkar umarım. Size IPS panelli bir cihaz gerekli.

Hocam Oled panellerin zayıf noktası bu zaten, o yüzden çok takılmayın. Oled'lerde parlaklık sınırlama oluyor genelde çünkü yüksek parlaklıkta ısınma arttığı için yanma riski artıyor. Üst mesajımda belirttiğim gibi, parlaklık olarak çok iyi değiller ancak çok kötü de değiller.

- Ağırlıklı film için kullanılacaksa en iyi görüntü Oled (marka olarak LG)
- Yüksek parlaklık aranıyorsa, özellikle gündüz aydınlık odada kullanılacaksa Samsung
- Işık sızması, bulutlanma, dikey gölgelenme vb. panel sorunları riski minimum olsun, siyah kalitesi iyi olsun istenirse Sony
Peki 75NANO906NA ile ilgili fikrinizi alabilir miyim? Ben oled olmaz ise IPS ve direct LEd almak istiyorum bu model gözüme çarptı,güzel bir Tv mi?

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,662
40
Peki 75NANO906NA ile ilgili fikrinizi alabilir miyim? Ben oled olmaz ise IPS ve direct LEd almak istiyorum bu model gözüme çarptı,güzel bir Tv mi?
Ebat konusunu iyice araştırmışsınızdır umarım, ne kadar büyüklükte bir odada kullanacaksınız bilmiyorum ama 75 inç baya büyük olur gibi.

Ben LG'nin led tv'lerini genelde başarısız buluyorum, Oled haricinde tv'sini almam. Fakat alacak olsam 9 serisini alırdım. Nano 906 kağıt üzerinde fena sayılmaz.

Artıları
- 120 HZ
- Full array local dimming var (kalitesi tartışılır)
- VRR desteği var
- Düşük input lag
- IPS olduğu için geniş açıdan izlenebilir
- Yansıma konusunda başarılı (Ekranı çok yansıtma yapmıyor)

Eksileri
- Gerçek 10 bit panel değil (8 bit + frc)
- Kontrast düşük (IPS'in sonucu)
- SDR parlaklık düşük
- HDR parlaklığı zayıf kötü (Benim Sony'nin SDR parlaklığı kadar bile HDR parlaklığı yok)
- Siyah renk tekdüzeliği kötü (Yani siyahlar grimsi)
- Gri renk tekdüzeliği kötü
- Local Dimming performansı kötü
- Gradient performansı orta (kırmızı renklerde banding var)
- İncelemede Stutter yani bir miktar görüntü kekeleme sorunundan bahsedilmiş

Buradan incelemesine bakabilirsiniz;

Burada da tv'nin teknik özellikleri var;

Burada da LG'nin HDR10 Pro teknolojisinden bahsediliyor, üç kağıt yaptığını söyleyenler var;

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Ebat konusunu iyice araştırmışsınızdır umarım, ne kadar büyüklükte bir odada kullanacaksınız bilmiyorum ama 75 inç baya büyük olur gibi.

Ben LG'nin led tv'lerini genelde başarısız buluyorum, Oled haricinde tv'sini almam. Fakat alacak olsam 9 serisini alırdım. Nano 906 kağıt üzerinde fena sayılmaz.

Artıları
- 120 HZ
- Full array local dimming var (kalitesi tartışılır)
- VRR desteği var
- Düşük input lag
- IPS olduğu için geniş açıdan izlenebilir
- Yansıma konusunda başarılı (Ekranı çok yansıtma yapmıyor)

Eksileri
- Gerçek 10 bit panel değil (8 bit + frc)
- Kontrast düşük (IPS'in sonucu)
- SDR parlaklık düşük
- HDR parlaklığı zayıf kötü (Benim Sony'nin SDR parlaklığı kadar bile HDR parlaklığı yok)
- Siyah renk tekdüzeliği kötü (Yani siyahlar grimsi)
- Gri renk tekdüzeliği kötü
- Local Dimming performansı kötü
- Gradient performansı orta (kırmızı renklerde banding var)
- İncelemede Stutter yani bir miktar görüntü kekeleme sorunundan bahsedilmiş

Buradan incelemesine bakabilirsiniz;

Burada da tv'nin teknik özellikleri var;

Burada da LG'nin HDR10 Pro teknolojisinden bahsediliyor, üç kağıt yaptığını söyleyenler var;

Valla inan bende bıktım artık,ne bakacağımı şaşırdım,inan midem bulandı iyice.Mesafe konusunda sorun yok,karşısından izlediğim koltuk Tv'ye 4,5 Mt hatta fazlası bile var ama yazdıklarını görünce gene hayal kırıklığına uğradım.Bu şartlarda bir tv almak oldukça zorlaştı ama fiyatı ciddi indirime girdi ve 5 adet kaldı.Fiyatı düşmüştü şimdi tekrar düştü 16.900'e böyle bir tv bulamam diye düşünüyorum,zaten isteğim hep 75 inch bir tv idi ama eksilerine bakınca beni üzer mi bilemedim.

Ö Çevrimdışı

Özenç Şener

Yeni Üye
1 Kas 2021
7
30
IMG-20211109-WA00006df56ebab95e3eeb.jpg

Merhabalar resimde görünen bant orjinal fabrikasyon bant mıdır. Bazı Vestel TV kutu açılımlarında mavi renkte üzerinde yazıların olduğu bantlardan görmüştüm. Şüpheye düştüm. Ayrıca TV nin kutusu beyaz plastik şeritleri olmadan geldi bu normal midir?

Z Çevrimdışı

zencefil 

Yeni Üye
8 Kas 2021
26
70
Merhaba, Vestel Q9900 43" modeli farklı yerlerde 4819 TL-6199 TL arasında satılıyor. Bu kadar farkın nedeni ne olabilir acaba?

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,662
40
K Kerem3435, Hocam, burda direkt olarak tavsiye vermiyor kimse çünkü yanlış anlaşılıyor. Atıyorum dünya üzerinde en çok tercih edilen tv modelini dahi tavsiye etseniz, elektronik şans işi olduğundan bir sorun yaşadığında, kullanıcı bu sefer foruma gelip siz bana şu modeli tavsiye etmiştiniz ama ben hiç memnun kalmadım, sizin yüzünüzden mağdur oldum diyor. Onun yerine beklentiye göre almaları gereken panel özelliklerini söylüyorlar burada.

Ben de sizin gibi aylarca araştırma yaptığım için, yaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum. Maalesef ülkemizin ekonomik gerçekleri belli. Yoksa alın bir OLED panel bakın keyfinize. 3 yıl sonra sorun yaşasanız bile yenisini alırsınız. Fakat tv'ler nerdeyse araba parasına satılınca, insan nokta atışı yapmak istiyor.

Samsung QN90A veya Sony X90J alın diyeceğim ama fiyatları inanılmaz boyutlarda. 65 inç'e düşerseniz QN90A nerdeyse kusursuz bir tv.

Ya da bahsettiğiniz LG NANO906 modelini mağazada inceleyin. Hatta varsa Samsung QN90A'ya da bir bakın.

Geri
Üst Alt