A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Ya arkadaşlar ..
Aslında ben de TV alacağım .. baya da araştırdım, okudum ettim ..
Kısa bir liste yaptım ..

65 inc alacağım ...
Aklımda LG OLED65C16LA ya gidiyor... burn in olayı normal kullanıcılarda olmuyor diye okuyorum ..
bu arada ağırlıklı olarak Film ve Netflix izleniyor TV de .. biraz maç izliyorum işte.. haftada 1-2 ...

Kısa listemde alternatif olarak Samsung QE65QN85A, 90T de var... 85A IPS bazlı bir panel olduğundan pek istemiyorum ... kontrasını yerden yere vuruyorlar.. 90T daha iyi deniyor ama 2020 model ve neo led değil tabi ... Birde Samsung için yerinde sayıyor, 2018 mode FN ve FQ serileri ile pek bir fark yakalayamadılar diye yorumlar var...

Son olarak ta Sony X90J var bütçeme denk düşen ...

Siz ne dersiniz ?

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Ya arkadaşlar ..
Kısa bir liste yaptım ..

65 inc alacağım ...
Aklımda LG OLED65C16LA ya gidiyor... burn in olayı normal kullanıcılarda olmuyor diye okuyorum ..
bu arada ağırlıklı olarak Film ve Netflix izleniyor TV de .. biraz maç izliyorum işte.. haftada 1-2 ...

Kısa listemde alternatif olarak Samsung QE65QN85A, 90T de var... 85A IPS bazlı bir panel olduğundan pek istemiyorum ... kontrasını yerden yere vuruyorlar.. 90T daha iyi deniyor ama 2020 model ve neo led değil tabi ... Birde Samsung için yerinde sayıyor, 2018 mode FN ve FQ serileri ile pek bir fark yakalayamadılar diye yorumlar var...

Siz ne dersiniz ?

Samsung dirty screen diye araştırıp öyle alın hele 90 T. Yeni serilerde de var. Youtube da bolca mevcut. 60 R da yok 90 R da var nasıl iş yapmışlarsa.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Ya arkadaşlar ..
Kısa bir liste yaptım ..

65 inc alacağım ...

Siz ne dersiniz ?
IPS almak uygun olmaz. OLED almak daha mantıklı, özellikle film izleyeceğiniz için oldukça keyifli olur. Dikkatli kullanılırsa burn in kolay kolay yaşanmaz ama 100% garantisi yok tabi. Ama sonuçta led tv'nin de 100% garantisi yok, yok ışık sızmasıydı bandingdi vs... En azından oled panellerde ledlerdeki kronik sorunlar olmaz.

QN90A modelinin aşağısında Samsung'lar çok hoşuma gitmiyor. 8 bit + FRC kullanıyorlar ve çoğunda ya blooming ya da ışık sızması gibi problemler oluyor. Mesela Sony tarafında bu bahsedilen panel sorunları daha az var.

A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
IPS almak uygun olmaz. OLED almak daha mantıklı, özellikle film izleyeceğiniz için oldukça keyifli olur. Dikkatli kullanılırsa burn in kolay kolay yaşanmaz ama 100% garantisi yok tabi. Ama sonuçta led tv'nin de 100% garantisi yok, yok ışık sızmasıydı bandingdi vs... En azından oled panellerde ledlerdeki kronik sorunlar olmaz.

QN90A modelinin aşağısında Samsung'lar çok hoşuma gitmiyor. 8 bit + FRC kullanıyorlar ve çoğunda ya blooming ya da ışık sızması gibi problemler oluyor. Mesela Sony tarafında bu bahsedilen panel sorunları daha az var.

90A yı da düşündüm.. hatta bu işin bilir bir kişisi tarafından parasını da vererek tavsiye olarak aldım (özellikle 90T ve 85A dan 500euro pahallı olduğunu da ekleyerek) ancak televizyon pahallı .. kara cuma inirimi bekliyorum ama pek gelecek gibi gözükmüyor .. ve bu paraya LG C16A da alınıyor burada.. hatta belki biraz daha bile azına... o sebeple LG Oled daha mantıklı geliyor... hem değişiklik olsun ...

Elektronik işi şansı iş... lakin ilk aldığım LCD Sony di.. 11 yıl önce almıştım ve çok özenerek çok ta pahallıya almıştım... hani gerçek anlamda kullanmadan paneli gitti... çöp oldu .. sonra Samsung aldım ... iyi güzel.. idare ediyorken kızımın azizliği ile birlikte dikey çizgiler ile tanıştım .. artma eğiliminde olduğu için onu da elden çıkarıcaz artık .. yani işte hep topu 3-4 yıl gidiyor bize yani.... hal böyle olunca belki LG nin C serisi OLED i bile lüks ama en azından en en en pahallısı değil ... öyle avutuyorum kendimi :)

Zaten

Samsung dirty screen diye araştırıp öyle alın hele 90 T. Yeni serilerde de var. Youtube da bolca mevcut. 60 R da yok 90 R da var nasıl iş yapmışlarsa.

bir kaç kişi zaten Samsung un şu anda en alınması gereken panellerini, görece ekonomik olan Crystal HD ler olarak söylüyordu ... lakin tv en azından pahallı değil ve gayette iyi (tizeni, genel görüntü kalitesi falan olarak) .. bilemiyorum ... genelde böyle konuşup son anda Samsung TV veya VW araba alırım ama bakalım :)

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
A atoprak, En kaliteli görüntü Oled'lerden alınıyor o nedenle ben oyumu Oled'den yana kullanıyorum. Yanlız SDR görüntülerde biraz karanlık kalıyor bilginiz olsun. Benim önceki televizyonum Samsung, 2014 yılından beri halen sorunsuz kullanıyorum. Dediğiniz gibi, elektronik cihaz şans işi.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Çocuk olan evde oled bence riskli. Geliyor açıyor bir çizgifilm sonra duraklatıyor başka şeye dalıyor. Sen farkedene kadar ne kadar zaman geçiyor belli değil. Oled zevk işi. Oturup kendin kullanacaksan tamam da öbür türlü bilemiyorum. Led tv de de en iyisi diye alıyorsun ekran çizgiler gölgeler dolu. Ucuz alıyorsun görüntü çamur gibi, takılmalar, titremeler. Orta halli alsan şansına ne gelirse. Tv almak zor iş.

B Çevrimdışı

Beyaz_Peynir

Aktif Üye
16 Nis 2021
162
35
Merhaba 24" yada 27" TV almak istiyorum. Balkona koyacağım. Full HD olmasını istiyorum. Smart olanı varsa güzel olur.
Modellere bakındım Telenova, Skytech, Sunny... gibi markalar mevcut. Hangisi daha iyi çıkar?

E Çevrimdışı

elecktrorock

Yeni Üye
7 Kas 2021
1
31
Merhabalar 50 -55 inç hdmi 2.1 e sahip paneli iyi münkünse ips en ucuza hangi tvyi önerirsiniz;?
Hdmi 2.1 olarak düzgün arama yapılamıyor googleda , hepsiburada filtre olarak koymus ama yanlış yazıyor birçok firma

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Merhabalar 50 -55 inç hdmi 2.1 e sahip paneli iyi münkünse ips en ucuza hangi tvyi önerirsiniz;?
Hdmi 2.1 olarak düzgün arama yapılamıyor googleda , hepsiburada filtre olarak koymus ama yanlış yazıyor birçok firma

Fiyat konusundan bağımsız olarak

E546A5F5-A1CB-4661-8FA4-DC22212717EE.jpg

oguzhanozturk52 Çevrimdışı

oguzhanozturk52

Yeni Üye
18 Eki 2021
14
35
Bugün hepsiburada müşteri temsilcisi ile görüştüm. Satıcı hepsiburada olan Vestel ürünlerinde yetkili bayi şeklinde hareket ediyorlarmış. Yani 3 yıl garanti ve ücretsiz duvar askı aparatı.

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Ya arkadaşlar ..
Kısa bir liste yaptım ..

65 inc alacağım ...

Siz ne dersiniz ?
Yazdıklarınız ile birebir aynı kaderi paylaşıyoruz :-) Okudum ettim,araştırdım girip çıkmadığım konu kalmadı ama döndüm dolaştım sanırım bende Oled konusunda karar kıldım.Burn in olayını teknoloji mağazasında çalışan birçok arkadaşım ile konuştum,hepsi de bu konu ile alakalı olumsuz bir dönüş olmadığını belirtti 2017-2018'den sonra bu olayın çözüldüğünü söylediler belki de yanılıyorlar bende bu durumun yalancısıyım açıkçası.Film,netflix,maç vs Ps4 pro derken ben sıkı tv kullanıyorum son zamanlarda.Lcd olsun,Qled olsun nanocell olsun hepsinde fazlası ile risk var,bu tv'lerde ise sadece burn in riski var,bence çokta büyük bir risk olduğunu düşünmüyorum ve dediğim gibi arkadaşım kesinlikle o olay artık bitti dedi.Benim baktığım 50hz bile olsa oled her koşulda açık ara tartışmasız iyi bir cihaz.Nanocell konusunda 9'lu seriler hariç diğerlerine pek bakma dedi,Samsung için baktığım tek model 65Q80A idi ama fiyatı biraz yüksek geldi. Direct led oluşu,100/120hz oluşu,Va bile olsa yan açıları beni şaşırttı açıkçası,çok sevmeme rağmen Sony maalesef pahalı oluyor genelde o yüzden onu direk listeden çıkardım. OLED 65C16LA modelini nereden buldunuz? Bence bu seçeneklerin içinde hiç düşünmeden alınacak bir Tv olduğunu düşünüyorum.Benimde aklımda 65A16LA var ama iyi bir model mi emin olamadım.

Geri
Üst Alt