albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
sana tek yazacağım şudur; "aynen sallıyorsun"!

not;dikkat ederseniz genel de artık LCD konusunu bıraktım,onun için OLED leri de eMail den
yazın diyorum,sebebi bu boş işlere cevap vermemek veya canımın sıkılmaması içindir

OLED için de vakit buldukça eMail den görüşüyorum,arada atlıyor olabilirim,kusura bakmayın artık

bu arada şu yukarıda resmini gördüğünüz Vincent denen herifi iyi tanırım o da beni iyi tanıyor!

daha fazlasını yazdırmayın bana

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
sana tek yazacağım şudur; "aynen sallıyorsun"!

not;dikkat ederseniz genel de artık LCD konusunu bıraktım,onun için OLED leri de eMail den
yazın diyorum,sebebi bu boş işlere cevap vermemek veya canımın sıkılmaması içindir

OLED için de vakit buldukça eMail den görüşüyorum,arada atlıyor olabilirim,kusura bakmayın artık

bu arada şu yukarıda resmini gördüğünüz Vincent denen herifi iyi tanırım o da beni iyi tanıyor!

daha fazlasını yazdırmayın bana
Ben sadece kendi fikrimi söyledim, senin nazarında sallıyor olabilirim, sağlık olsun ne diyelim. MT5895 işlemci Android 10 sistemde sorun çıkarıyor diye yazmış adam ama sana göre 347K abonesi olan Vincent de sallıyor demek ki.

Oled'ler tv mi yoksa içten yanmalı motor mu anlayamadım, rodaj süresi var galiba. Yok ilk 1 ay default ayarlarda kullan falan. Her 10.000 saatte bir de carbon clean yaptırır bir de üstüne chip tuning yaptırırız.

Bir de bu Dolby Vision ve HDR nasıl bir teknoloji ise, teknoloji yaratılmış ama oynatacak cihaz yok. Ne tv'nin kendisi ne de avr oynatamıyor bu teknolojileri, vay anasını.

Ö Çevrimdışı

Özenç Şener

Yeni Üye
1 Kas 2021
7
30
Herkese merhabalar,

Öncelikle kullanıcı profilimden bahsedeyim. Arada bir maç izlerim(hastası değilim). Netflix in orta derece kullanıcısıyım ve aksiyon filmlerini severim. YouTube yi yoğun kullanırım. Bunların dışında telefon yansıtma. Nadir olarakta PC yi bağlama. (Tabi tüm bunları düzenli olarak değilde ev halkinda fırsat buldukca TV başına geçtiğim zaman diliminde oluşturacağım kullanıcı profilim bu, yani TV ile çok içli dışlı olamayacağım maalesef)
Cihaz çok aşırı gün ışığı alan bir yerde kullanılmayacak.
Oturma düzenimizi de görsel olarak ekleyeceğim.

Ayrıca benim takıntılı olduğum konular takıntı demeyelim de üzerinde titizlikle durdugum konular diyelim biz onlara :) Loş veya karanlık ortamda TV seyretmeyi severim o yüzden ışık sızması veya ekranın kenarlarında boydan boya hafif karartilar olması vs bunlar beni üzer. Ayrıca TV deki renklerin canlılığı kontrast değerinin iyi olması benim için oldukça önemli.

VESTEL 49UA9800 modeli var şuan aklımda. Fakat kullandığı panel sanırım IPS panel o yüzden orda soru işaretleri var kafamda IPS panellerin kontrastı va panellere göre daha düşük kalıyormuş. Ama renk canlılığı yönünden durum nasıldır hiç bilmiyorum.
Vereceğiniz tavsiyelerden dolayı şimdiden çok teşekkür ederim.
Fiyat aralığı olarak 4000 - 5500 arasında bir bütçem var.
TV görselde işaretli yere konulacak.

IMG_20211101_221138.jpg

Son düzenleme:
D Çevrimdışı

dulger007

Yeni Üye
23 Eyl 2021
4
29
Merhaba

Herkese keyifli forumlar, 55 inç tv arıyorum günlük yayın Netflix YouTube kullanılacak. Maks bütçem 8.000 TL. Panel farkları falan baya karman çorman işler var pek çözemedim, canlı görüntü ve min ekran yenileme 100 HZ istiyorum. Tavsiyeleriniz ne olur?

M Çevrimdışı

muratakar

Yeni Üye
4 Eki 2020
29
Herkese merhabalar arkadaşlar eve TV alacağız bütçe 3000 TL civarı smart özelliğinin olması şart değil hdmi girişi olması kafi (mi box) var elimde zaten ekran olarak minimum 109 ekran düşünüyoruz acaba ne önerebilirsiniz

A Çevrimdışı

Anilc

Yeni Üye
3 Kas 2021
3
35
Merhaba arkadaşlar,

55 inch veya üzeri 7500-9500 arası smart özellikli tv için tavsiyenize ihtiyacımız var. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

H Çevrimdışı

harock

Yeni Üye
8 Eki 2021
10
33
55 inç fiyat / performans önerisi olan var mı Regal 752U yu kaçırdık maalesef

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Merhaba değerli arkadaşlar iyi akşamlar diliyorum.Çok uzun zamandır Tv arayışı içerisindeyim,öncelikli amacım kesinlikle büyük ebat bir tv almak 75 inch ama özellikli ve güzel bir tv olup bütçem yeterli olursa 65 inch'te düşünebilirim.Forumda okuyabildiğim kadar mesajlarınızı okumaya çalıştım ve burayı çok beğendim açıkçası,tecrübelerinizden birşeyler öğrenmeye çalıştım ancak işin içine girdikçe birçok kişi gibi bende kayboldum gittim :-) Bugüne kadar hiçbir alışverişimi düşünmeden ve araştırmadan yapmayan birisi olarak Tv konusunda,hadi bu sefer fazla detaya girmeyeyim dedim ama fiyatları görünce öyle olmayacağını anladım.Aman aman fazla bir beklentim yok diye düşünürken aslında çok beklentim varmış onu da anladım ve en nihayetinde her zaman ki gibi detaycılığımı titizliğimi arka plana atamayıp sonuca ulaşamadım.Madem bu kadar paralar vereceğiz biraz detaya girmek iyi olur diye,birçok insanın kullandığı klişe cümleyi kurup sizden tv tavsiyesi rica edeceğim,vereceğiniz fikirler benim için çok önemli ve değerli,Va olsun İps olsun,led oled Qled,bu tipte teknik özelliklere yabancı değilim.Çok yan açılara dar açılara inip Tv izleyen birisi değilim,en son kullandığım Televizyonum Lg İps idi ve oldukça memnundum. Hemen hemen herkes gibi Netflix,Youtube,Prime video,bolca maç izlerim,IP tv kullanıyorum,Ps4 Pro konsol bağlayacağım.Bu rakamlara çıkmayı düşünürken hala 50hz bir tv almak mantıklı mı bilemiyorum, 100hz ve hdmi 2.1 olan bir tv almak illa ki gerekli mi emin olamıyorum.Bütçe olarak 15.000 TL'ye kadar zorlayabilirim,hatta geçen gün bir teknoloji mağazasında 15.500 TL gibi bir rakama Philips 65OLED705 modelini verdi ama aklımda philips hiç yoktu ve bildiğim bir marka olmadığı için acele edip yanlış bir hamle yapmak istemedim.Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olurum.Herkese şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.

D Çevrimdışı

dhspark

Yeni Üye
25 May 2018
3
34
Merhaba arkadaşlar. Maalesef 10 yıllık Sanyo marka televizyonuma kızım su döktü ve ekranın yarısı karardı. Taş gibi televizyondu teknolojik olarak geri kalsa da ve smart olmasa da memnundum. 49 inch bir televizyon almayı düşünüyorum ama bir haftadır bakmama rağmen bir karar veremedim. Kriterlerim şunlar acaba ne önerebilirsin
  • 49 inch
  • Marka olarak LG, Samsung, Phillips, Sony
  • Smart TV, Youtube ve Netflix sıkıntısız olmalı
  • Bilgisayarı HDIM ile TV ye bağlıyorum ve her gün bu şekilde kullanıyorum bu ihtiyacımı sıkıntısız karşılayan bir model olmalı yani HDIM bağlantı sorunu olmamalı ve sıkıntısız aktarım yapabilmeli
  • Çelik kasa olmamalı. Isınma problemi oluyormuş günde 10 saat aralıksız açık kalabiliyor
  • İP tv'yi desteklemeli
  • Wi-Fi si sıkıntısız olmalı ve internet problemi çıkarmamalı
  • Fiyat olarak 4,500-6,500 aralığı bütçeme uyuyor
    Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum teşekkürler

Geri
Üst Alt