Hocam geç gördüm kusura bakmayın. Ben siz mail atarsınız diye pek girmedim foruma.
Hocam panelde çok şükür bir sıkıntı yok. Kullandım ayarları değiştirmeden gayet iyi şu an için. 5ghz bağlantısı da gayet iyi durumda. Sadece kurulum yapıldıktan sonra ben güncelleme yaptım tv ye sesli komut daha verimli çalışsın diye daha sonra youtube tan dolby atmos ve hdr 10 test videosu açtim ekranda görüntü bulantısı karmaşıklık meydana geldi resim olarak eklerim hocam açıp kapattım düzeldi ama ilerde bir sıkıntı yapar mı bilmem ?
Panel şu an türkçe hocam.
Hocam merhaba
-TPV genel de ilk 1 yıl içinde panele,bir kaç güncelleme getirir,bunun sayısı bazen 4/5/6 gibi de olabiliyor!
ancak 1 yıl geçince,daha sonra güncelleme kolay kolay gelmiyor,ya da gerek kalmadığını düşünüp bir daha
güncelleme gelmiyor ama bazı durumlar da örneğin 2 yıl geçse de yeni bir güncelleme gelebilir
-"Auto-update" açık kalsın,ancak yine genel de bu update ler hemen otomatik olarak gelmez!
herifler sanırım kendi Server larına bunu geç yüklüyorlar...
devamını yazmıyorum ama uyarı olarak şunu yazabilirim;sakın kendi sitelerine girip veya Blog ların dan
son yazılımı indirip de USB içine atıp güncellemeyi manual olarak yapma!!
bırak kendi kendisine yapsın,şayet yapmaz/yapamıyor ise o zaman sana zaten ekranda uyarısı gelecektir
tıkla devam et veya arada Update sayfasına gir,oradan araştır;varsa sana uyarısı gelir,ya da "güncel" dir
yazısı gelecektir
++
DVision/Atmos;sürekli yazdım,herifler bu sistemleri adam gibi hala oturtamadılar ama millet bunları
hem teknik olarak hem de uygulama yazılımları/sistem v.s olarak farklı algıladığı için,sürekli
çeşitli şikayetler de bulunmaktadır!
özellikle "yeni nesil AVR" cihazları kullananlar nisbeten daha şanslı olsalar bile onlar ile olan uyumları da
pek sağlıklı değildir,adamın ne AVR si var ne de bilgisi var ne bilmem nesi var,salt panel den şu olmuyor
bunu yapmıyor diye şikayetler de bulunuyor!
AVR bile çözemiyor çoğu işi,panel nasıl çözsün??
panelin zaten böyle bir kabiliyeti+donanımı+yazılım v.s yok ki!
bir DVision ve Atmod tantanası dır gidiyor yaw
++
Yazılım sonrası,bahsettiğin özel durum ise genel de her panel olabilecek kısaca bir "uyum" sorunudur
kaldıki herifler yazılımı da çok büyük ihtimalle "birilerine yaptırdığı" için,ne böyle bir test ne de böyle bir uyum
süreci filan işletmezler,yazılım çıkar,bir iki gün sonra basit birkaç testle OK denilip salla gitsin olur!
ancak TPV bildiğim kadarıyla bu işleri kendi bünyesinde yapıyor ki malları Çin liler üretiyor ama yazılımlarını
Hollandalı lar yapıyorlar,ama ne kadar iyiler,o biraz tartışılır!
++
Gelelim YouTube ile diğer NetFlix ve premium abonelikler sunan hizmetlerin performansına;
>bir kere bunlar doğru TEST için ne pro. nede işin olması gereken seviyelerinde olmayan hizmetler dir!
>Hulu/Amazon/NFlix v.s bir kere düşük "bit-rate" kalitesinde yayını net den verirler!
80-120mb lit içeriği sana 12/15 den verirler!
>DVision için de YouTube tam uyumlu bir hizmet asla değildir!
>DAtmos da aynen öyledir
bunlar aslında pro. sistemler olup,adam gibi de cihaz isterler+yazılım isterler,iyi de TV ler böyle bir şey
zaten bugün için sunamıyorlarki!
yani YT den bilmem ne videosu açtım,şöyle görüntü aldım v.s ...bunlar doğru değerlendirmeler olmuyor maalesef
++
TPV ye gelirsem Philips ile esas itibarıyla özellikle "resim işleme" konusun da iyiler hatta ciddi iyiler,ama diğer
işler de bana göre biraz tırt bu herifler! ama ben tek kriterim olarak,sadece "resim kalitesine" odaklandığım için gerisi benim
açımdan sadece hikayeden teferruat dır diyorum ve geçiyorum
senin bahsettiğin durum da ise zaten sıkıntlı olan bir şey için,şimdilik ""uyum süreci"" olarak düşünüyorum!
+++
bir diğer notum da şudur;güncelleme yaptık dan sonra "Factory reset" yapmandır!(bu ne kadar gereklidir,hala tartışılır
durum olsa da genelde eskiden beri bu yönde bir tavsiye de vardır)
Philips de ayrıca "Reinstall TV" seçeneği de vardır,yani önce Reset ardından Reinstall
ancak sana şimdi bunu tavsiye etmiyorum!
ancak bazı üreticiler ise bunu "mecburi" tutuyor ve zaten yazılım dan ondan sonra tam uyumlu çalışıyor!
++
>>açıp kapatmak da doğru bir uygulama değildir(bazı durumlarda iş görür ama senin olayında bu doğru değildir!)
>>önce kumanda dan kapat+30/40sn bekle+fişi de çek prizden=2/3dk. daha bekle
panel de Android nalet sistemi olduğu için,önce onun açılması gerekiyor sonra sistem toparlanıp açılacaktır
not;şimdi "Factory reset" artık sana gerekmiyor,sakın onu deneme!
ileri de olası bir durum olursa,direk servisi arayacaksın,zaten bu süre zarfında da,merkez servisler böyle bir olayın
başkaları tarafından da şikayetlerini aldıysalar ona göre asıl merkezle yazılım uyumu konusun da illaki göreşeceklerdir
sen ara ara Update kısmında bak bakalım yeni güncelleme varmı diye ama yüklemeden önce bana sor!
son olarak YouTube bizim pro. anlamda referens alacabileceğimiz bir yayını vermiyorlar!
++
bana bir kaç gün sonra kullandığın ayarları tek tek yaz gönder(menü dilini de ingilizce yap sonra tekrar türkçe ye çevirirsin)
saygılar++