E Çevrimdışı

enaz65inç

Yeni Üye
10 Kas 2021
25
37
Arkadaşlar evet burası gönüllülüğe dayalı ve kimsenin bir şey yapmaya mecbur olmadığı bir platform ancak boşuna emek harcayıp buradan tavsiye istemeyin çünkü tavsiye veren yok! Belki ben çok absürt, saçma bir şey sorduğum için cevap vermeye değer bulunmamıştır. Adı tavsiye forumu diye geldim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Arkadaşlar evet burası gönüllülüğe dayalı ve kimsenin bir şey yapmaya mecbur olmadığı bir platform ancak boşuna emek harcayıp buradan tavsiye istemeyin çünkü tavsiye veren yok! Belki ben çok absürt, saçma bir şey sorduğum için cevap vermeye değer bulunmamıştır. Adı tavsiye forumu diye geldim.
Ülkemizdeki efsane, şahane vb. TV kampanyaları genelde sahte kampanyalar oluyor.. fiyat düşüşü yok aslında.
Büyük markaların giriş seviyeleri yerellerde dahil. Hemen hemen aynı kalitede olur. Burada tavsiye her zaman ucuzu al diyebiliriz. Pek artı bişey sağlamaz modeller görüntüde
Örneğin Samsung AU8000 veya AU9000 modelleriyle AU7100 modelleri görüntüde aynı.sadece kasa giriş farklılığı olur. Üst model diye geçer fiyatı artış insan başka birşey olmaz.
Piyasadaki bu segmentteki modeller marka fark etmez aynı kaliteyi verir. Piyasadaki kim ne alırsa alsın bu modellerden fazla birşey evdeki yada eski modellerden bir farkı olmaz. Sadece daha güncel bir akıllı smart TV almış olunur.

E Çevrimdışı

enaz65inç

Yeni Üye
10 Kas 2021
25
37
Ülkemizdeki efsane, şahane vb. TV kampanyaları genelde sahte kampanyalar oluyor.. fiyat düşüşü yok aslında.
Büyük markaların giriş seviyeleri yerellerde dahil. Hemen hemen aynı kalitede olur. Burada tavsiye her zaman ucuzu al diyebiliriz. Pek artı bişey sağlamaz modeller görüntüde
Örneğin Samsung AU8000 veya AU9000 modelleriyle AU7100 modelleri görüntüde aynı.sadece kasa giriş farklılığı olur. Üst model diye geçer fiyatı artış insan başka birşey olmaz.
Piyasadaki bu segmentteki modeller marka fark etmez aynı kaliteyi verir. Piyasadaki kim ne alırsa alsın bu modellerden fazla birşey evdeki yada eski modellerden bir farkı olmaz. Sadece daha güncel bir akıllı smart TV almış olunur.
Cevabınız için teşekkür ederim. Aynı boyut Regal ile Vestel in smart versiyonunda 600 lira fark varsa ucuz olanı almak mantıklı bu durumda doğru mu?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Cevabınız için teşekkür ederim. Aynı boyut Regal ile Vestel in smart versiyonunda 600 lira fark varsa ucuz olanı almak mantıklı bu durumda doğru mu?
Evet. Regal, Toshiba, Vestel bunlar isimleri değişik aynı fabrikada aynı paneli aynı anakartlari kullanan şirketin modelleri. Bunları alırken IPS mi istiyorsunuz yoksa Va panel ona karar verirseniz yeterli olur. Bu iki tip panellerin artıları eksileri sizin kullanma aliskanliginiza göre belirlemeniz yeterli olur.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,763
40
Merhaba, standart tv ve netflix izleyicisine bu iki televizyondan hangisini tavsiye edersiniz ;

samsung 55tu7000 (7400 tl)

Philips 55PUS7805 (6300 tl)​

Her ikisi de giriş seviyesi tv'ler. Philips IPS panel direkt led, Samsung kenar aydınlatma VA panel. Tv boyutunu biraz düşürürseniz 50PUS8505 daha iyi bir tercih olabilir.

Bu iki tv'den birini alacaksanız canlı olarak görüp öyle karar verin.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

Tavsiye nasıl verilir sizce. Peki ben size bir şey sorayım. Hisense 55A9G tavsiye eder misiniz. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

Burada tavsiye veriliyor, hem de çok güzel tavsiyeler veriliyor da genele bakmadığınız hep nokta atış istenildiği için görmüyorsunuz. Mesela herkese deniliyor ki tv ve oturma düzeniniz nedir. Ne kadar bütçeniz vardır. İzleme tercihleriniz nelerdir. Bunların cevapları aslında tavsiyedir. Siz yan açılardan da seyredeceğiz diyorsanız size VA alma IPS al denilir. Ben parlak çok canlı severim diyene de senin panelin VA deniliyor. Bunlar tavsiye değil midir. Sonra panel bilgi sayfası var. Siz kendinize göre bir tv buluyor ve seri numarasını burada veriyorsunuz. Size hangi panel hangi anakart şak diye söylüyorlar. Bu tavsiye değil midir. Panel markaları, panel çeşitleri, anakart özellikleri her şey anlatılıyor. Bunlar tavsiye değil midir. Bakın daha geçen hafta bir arkadaş vestel in yeni qled serilerini inceledi, görüşlerini belirtti. Bu tavsiye değil midir. Ben kendisine sordum memnun musunuz diye kendisinin hangi kriterlerde beğendiğini söyledi, gittik aldık. Çok da iyi ettik. Bu bal gibi de tavsiyenin babasıdır işte. Ellerine emeklerine sağlık. Bir mal alacak olan kişi parasını kendi ödüyor. Bu durumda da biraz araştırmak, biraz zahmet çekip incelemek lazım. Kimse size şu piyasada, ortalama bir tv nin 8 binlerde olduğu zamanda, hiçbir malın sorunsuzluğunun garanti olmadığı yerde neyi nasıl nokta atışı ile söylesin. Burada emek harcamayın, benim görüşüm değersiz bulunmuştur gibi ithamlar, burada sizden zerre menfaati olmayan insanlara haksızlıktır, hakarettir, kusura bakmayın. Şurada yazılanları biraz zahmet edip inceleyen, okuyan insan mutlaka istediği tavsiyenin çok çok üzerinde bilgilere erişir. Yanlış anlaşılmasın kimseyi kastetmiyorum ancak bu kadar bilgi dağarcığının, tecrübe aktarımının içinde bir şey anlamayan da zaten neyi alırsa alsın aradaki farkı da anlamayacaktır.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,763
40
Alınganlık göstermişsiniz ama size tavsiye verilebilecek çok faza seçenek olmadığı için cevap verilmemiştir diye düşünüyorum. Çünkü 65 inç bir tv için 6.500 TL çok düşük bir bütçe. O bütçe ile alabileceğiniz her tv aşağı yukarı benzer kalitede olur. Sunny grubu da istemediğiniz için zaten geriye pek bir şey kalmıyor. Bütçe dolayısıyla size Sony, Samsung, LG önermek de mümkün değil.

Atmaca istemediğiniz için Sunny, Axen, Onvo gitti. Toshiba zaten artık Vestel'in, Regal de keza Zorlu'ya bağlı diye biliyorum.

Geriye bir tek Vestel ve Arçelik grubu kalıyor. Kalanlar arasından da hangisini alırsanız alın çok fark etmeyecektir. Burda artık konu sizin göz zevkinize bağlı.

Eğer tv'yi yandan izlemeyecekseniz, ağırlıklı olarak netflix amaçlı kullanım olacağından VA panel almanız sizin için daha iyi olabilir. İsterseniz Vestel konusuna istekte bulunun, size AUO üretimi VA panelli bir Vestel tv önersinler.

Veya mağazaya gidip kendi göz zevkinize göre bir tv seçin, nitekim hemen hemen hepsi benzer kalitede olacak.

1- Öncelikle maç izlemeyen, oyun oynamayan,genellikle dijital yayın amaçlı( netflix, youtube vs), nadiren ulusal tv kanalları, izlemek amacıyla
2- çok yüksek görüntü kalitesi beklentisi olmayan (oled qled vs),
3- gerekirse tv kutusu, mi box vs takabileceğim( yani android olması şart değil tv nin),
4- fiyat olarak alt segment (6500 civarlarına kadar bütçem var)
5- 65 inç bir tv almak istiyorum.

Bu kriterlerde Vestel u950, 9510, 960, vs ayrıca regal modelleri, toshiba, grundig geu modeli, vs seçenekler çıktı. Sunny grubu atmaca elektronik istemiyorum. Vestel olabilir bir de grundig gördüm. Bunlardan hangisini almalıyım?

Y Çevrimdışı

Yusufclp 

Aktif Üye
10 Şub 2021
74
45
Merhabalar 55 GFU 8960 B televizyonu almayı düşünüyorum kullanan var mıdır? Tavsiye eder misiniz? 5680tl fiyatı suan. albanez albanez
Grundig ile ilgili yaşadığım sorunu şu konuda yazdım.
Belki iyi televizyonları vardır ama ben iki televizyondan da memnun kalmadım. İkincisi 1 senedir bozulmadı gerçi ama. 1 yıldır televizyonum bozulmadı diye sevinecek hale getirdi bu grundig beni.
Ayrıca grundig aldığınızda bu ya da başka bir forumda basit problemlerde bile yardım alamayacaksınız. Arçelik grubunun televizyonları hakkında bilgi çok kısıtlı her mecrada. Aynı büyüklükte daha düzgün yerli markalar var. Adem bey 2 gündür video paylaşmakta. Fikir oluşturur kafanızda.

Ö Çevrimdışı

Önderahmed 

Aktif Üye
23 Şub 2019
229
41
Arkadaşlar iyi geceler acilen 43 ya da 50 inç 49 inç de olabilir TV'ye ihtiyacımız var kampanya ve tavsiyeleriniz neler olabilir acaba

FelixFelicis Çevrimdışı

FelixFelicis

Yeni Üye
10 Mar 2021
17
Dostlar burada yeni üyeyim ama TeknoSeyir ve Umut Koçak vasıtasıyla Adem abimizi tanıyalı baya oluyor. YouTube'dan takip ediyorum çok güzel işler ortaya konuyor. Çabalarınıza kendimce teşekkür ederim.

Tv almam gerekiyor. Buradan da tavsiyeler alayım istedim. Türkiye şartlarında pek ucuz şeyler sayılmazlar. Almışken iyisi olsun ama cebi de aşırı zorlamayalım istiyorum.

50" UHD (4K)
Kullanıcı Profili: Dizi, Film, Belgesel izleyicisi + Nadiren de olsa maç izlenir tabi. Oyun düşünülmüyor.
Ürünün Kullanım Ortamı: Ev ortamı. Gün ışığı alıyor.
Oturma Düzeni: Yan açılarda önemli.

Evde kullandığımız tv Lg marka ve WebOs 3.5'ta olması lazım şu an. WebOs'a arayüz olarak bayılıyorum (kanal listesi kısımlarını bi kenara koymak gerek tabi). Fakat yeni televizyonu Lg almak istemiyorum. Adem abinin de katkısı var bu kararda :) Adem abinin markalarla ilgili videolarının çoğunu izledim. Aklıma en çok yatan Samsung. Ondan sonra Toshiba, Vestel ve Onvo geliyor. Fakat bu üçündense Samsung olmasını istiyorum. Tizen işletim sistemi WebOs'tan sonra televizyona en yakışan işletim sistemi gibi geliyor. Android olmasının zaten pek bi numarası yok. Kaldı ki Android alıp memnun kalan çevremde yoktu. En güzel çözüm Mi Box herhalde. E hal böyleyken Android işi kolay, istenirse çözüm var.

Düşüncelerimi kısaca paylaştıktan sonra esasen Samsung özelinde 50" UHD (4K) Bir Tv tavsiyesi istiyorum. 2021 üretimi olması şart değil. 2020 model de olabilir. Yine de marka olarak tavsiyeniz olursa okumak isterim, bunu da belirteyim.

Örneğin şu model nasıldır? Fiyat olarak buralara çıkmasam iyiydi ama ??‍♂️

F Çevrimdışı

FlashX

Aktif Üye
16 Haz 2020
159
25
Dostlar burada yeni üyeyim ama TeknoSeyir ve Umut Koçak vasıtasıyla Adem abimizi tanıyalı baya oluyor. YouTube'dan takip ediyorum çok güzel işler ortaya konuyor. Çabalarınıza kendimce teşekkür ederim.

Tv almam gerekiyor. Buradan da tavsiyeler alayım istedim. Türkiye şartlarında pek ucuz şeyler sayılmazlar. Almışken iyisi olsun ama cebi de aşırı zorlamayalım istiyorum.

50" UHD (4K)
Kullanıcı Profili: Dizi, Film, Belgesel izleyicisi + Nadiren de olsa maç izlenir tabi. Oyun düşünülmüyor.
Ürünün Kullanım Ortamı: Ev ortamı. Gün ışığı alıyor.
Oturma Düzeni: Yan açılarda önemli.

Evde kullandığımız tv Lg marka ve WebOs 3.5'ta olması lazım şu an. WebOs'a arayüz olarak bayılıyorum (kanal listesi kısımlarını bi kenara koymak gerek tabi). Fakat yeni televizyonu Lg almak istemiyorum. Adem abinin de katkısı var bu kararda :) Adem abinin markalarla ilgili videolarının çoğunu izledim. Aklıma en çok yatan Samsung. Ondan sonra Toshiba, Vestel ve Onvo geliyor. Fakat bu üçündense Samsung olmasını istiyorum. Tizen işletim sistemi WebOs'tan sonra televizyona en yakışan işletim sistemi gibi geliyor. Android olmasının zaten pek bi numarası yok. Kaldı ki Android alıp memnun kalan çevremde yoktu. En güzel çözüm Mi Box herhalde. E hal böyleyken Android işi kolay, istenirse çözüm var.

Düşüncelerimi kısaca paylaştıktan sonra esasen Samsung özelinde 50" UHD (4K) Bir Tv tavsiyesi istiyorum. 2021 üretimi olması şart değil. 2020 model de olabilir. Yine de marka olarak tavsiyeniz olursa okumak isterim, bunu da belirteyim.

Örneğin şu model nasıldır? Fiyat olarak buralara çıkmasam iyiydi ama ??‍♂️

bu TV kağıt üzerinde ve videolarda çok iyi dün gece fiyat bazında en dipte idi,

Geri
Üst Alt