eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Dostlar burada yeni üyeyim ama TeknoSeyir ve Umut Koçak vasıtasıyla Adem abimizi tanıyalı baya oluyor. YouTube'dan takip ediyorum çok güzel işler ortaya konuyor. Çabalarınıza kendimce teşekkür ederim.

Tv almam gerekiyor. Buradan da tavsiyeler alayım istedim. Türkiye şartlarında pek ucuz şeyler sayılmazlar. Almışken iyisi olsun ama cebi de aşırı zorlamayalım istiyorum.

50" UHD (4K)
Kullanıcı Profili: Dizi, Film, Belgesel izleyicisi + Nadiren de olsa maç izlenir tabi. Oyun düşünülmüyor.
Ürünün Kullanım Ortamı: Ev ortamı. Gün ışığı alıyor.
Oturma Düzeni: Yan açılarda önemli.

Evde kullandığımız tv Lg marka ve WebOs 3.5'ta olması lazım şu an. WebOs'a arayüz olarak bayılıyorum (kanal listesi kısımlarını bi kenara koymak gerek tabi). Fakat yeni televizyonu Lg almak istemiyorum. Adem abinin de katkısı var bu kararda :) Adem abinin markalarla ilgili videolarının çoğunu izledim. Aklıma en çok yatan Samsung. Ondan sonra Toshiba, Vestel ve Onvo geliyor. Fakat bu üçündense Samsung olmasını istiyorum. Tizen işletim sistemi WebOs'tan sonra televizyona en yakışan işletim sistemi gibi geliyor. Android olmasının zaten pek bi numarası yok. Kaldı ki Android alıp memnun kalan çevremde yoktu. En güzel çözüm Mi Box herhalde. E hal böyleyken Android işi kolay, istenirse çözüm var.

Düşüncelerimi kısaca paylaştıktan sonra esasen Samsung özelinde 50" UHD (4K) Bir Tv tavsiyesi istiyorum. 2021 üretimi olması şart değil. 2020 model de olabilir. Yine de marka olarak tavsiyeniz olursa okumak isterim, bunu da belirteyim.

Örneğin şu model nasıldır? Fiyat olarak buralara çıkmasam iyiydi ama ??‍♂️

Kişisel görüşüm, 50q60t yerine kesinlikle vestel 55q9900 alırım. Bence çok daha iyi bir tv.

Y Çevrimdışı

yesiltrack

Yeni Üye
11 Kas 2021
2
30
bu TV kağıt üzerinde ve videolarda çok iyi dün gece fiyat bazında en dipte idi,

Kağıt üzerinde iyi ama çok fazla yorum yok ve satış sonrası hizmetleri nasıl bilemediğimden almadım. Vestel 55ua9800 , Vestel 55Q9900 ve bu TCL arasında kaldım arkadaşlar. Hangisini tavsiye edebilirsiniz? En önemlisi SSIPTV vb. uygulamalar vestelin kendi smart menülerinde sıkıntı yaratabiliyor. Kullanmış olanınız var mıdır?

Herkese merhaba. Yukarıda bir arkadaşta sormuş. Bende 50Q9900 ü merak ediyorum nasıl bir tvdir. Büyük markalara yakın bir fiyatı var. Değermi bu paraya. Formu 1 aya yakındır takip ediyorum 600 sayfaya yakın okudum bilmediğim ne kadar çok şey varmış bunu anladım. Karar vermede zorlanıyorduk şimdi hepten içinden çıkamaz olduk 7000 bine kadar limit belirlemiştim.anladığım kadarıyla çoğu tv parasının hakkını vermiyor. Fiyatlarda iyice uçtu.
Merhaba ne yaptınız? Hangisini aldınız?

D Çevrimdışı

dulger007

Yeni Üye
23 Eyl 2021
4
30
Selamun aleyküm

7-8 bin tl bütçem var. 55 " tv bakıyorum. İzleme alanım L şeklinde. Duvara asmadan kullanmayı düşünüyorum. Bir kaç model var aralarında kaldığım sizden yardımlarınızı istiyorum. Bir çok firmadan gittim baktım inceledim ama ordaki verilen görüntüler çok yanıltıcı. Verdikleri görüntü ultra kaliteli günlük yayın kanallarında ne derece performans çıkaracağı kullanıcıları daha iyi yorumlayabilir.

Aralarında kaldığım modeller.

Modeller bunladan ibaret. Fiyatı en mantıklı Vestel olduğu için ona yönelmek istiyorum ama size sormadan geçemedim.

Philips PUS serisini araştırdım kanal geçişleri yavaş deniyor çok problem değil kabul edilebilir. Mağazada inceledim iyi duruyordu görüntüsü.

LG yi gidip inceledim mağazada çok beğendim baya canlı ve iyi duruyordu normal yayınlarda.

Bu seçenekler arasında sizce hangisini neden tercih etmeliyim? Yada başka ne tavsiye edebilirsiniz?

A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Yaptık bir çılgınlık ve geçtik Sony XR65A84J siparişini.
150eur pahallı olmasına rağmen LG OLED65C16LA ya karşı tercih etmem de kendimce dört sebebim oldu
1- TV daha çok (yani aslında tamamen lakin oyun konsolum yok.. almakta istemiyoruz) film ve normal yayın için kullanılaca ki bu konlarda Sony nin biraz daha iyi olduğu ortak bir görüş.
2- Duvara belkide mone etmem.. etmediğim durumda ayaklarının ayarlanabilir olması ve bana kazandırdığı yükseklik, ayak konumlarıyla birleşince TV nin altına amfi, cd çalarımı koyabilmeme olanak tanıdı... herkesi bağlamayabilir bu ama olsun .. LG de böyle bir şansım yoktu ..
3- Ses çıkışı hem stand hem de (özellikle) duvara takıldığına daha iyi .. sesin panelden gelmesi özelliği felsefi olarak kendini bana sattı :)
4- Belkide en önemlisi.... ekstra 3 yıl garanti ile, toplam 5 yıllık bir garantim oldu ... (LG de 2 idi... )..

Bunların dışında zaten aşa yukarı aynı tv ler... hoş işletim sistemleri bambaşka ama o konuda çok bir yorum yapamıyorum .... artık hepsi için güzel deniyor.

U Çevrimdışı

Uğur Yavuzcan

Yeni Üye
11 Eyl 2019
21
44
Arkadaşlar konu başlığındaki gibi iki model OLED arasında kaldım açıkçası.
Ancak sizler kadar tv dünyası hakkında çok bilgim yok açıkçası.
Lg servisleri malumunuz devamlı şikayet.
Bu üründe servis ne kadar ihtiyacım olur veya 2 sene sonra garanti dolduktan sonra birçok firma müşteriyi terk ediyor ayrı konu.
Sony servislerini hiç bilmiyorum.
İki üründen LG olan ürün yurt dışı testlerde oledlerin yanık meselesi ile iligli bazı geliştirmeler var.Logo olan piksellerin parlaklığını otomatik olarak azaltıyormuş...

Sony tv de ise benzeri sorun olur mu bilemiyorum.

LG-G1 serisi ile Sony-A80J modeli denk gibi duruyor.Ancak sony tv lerde bazı parçalar daha mı uzun ömürlü olabilir acaba?

https://www.vatanbilgisayar.com/sony-xr65a80j-65-164-cm-4k-uhd-smart-google-oled-tv-dahili-uydu-alici.html

https://www.vatanbilgisayar.com/lg-65g16-65-165-cm-4k-uhd-oled-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html

Yorumlarınızı rica ediyorum,teşekkür ederim.

yurt dışı analize teknik olarak her iki tv nin bu sayfada yer alıyor.

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Arkadaşlar konu başlığındaki gibi iki model OLED arasında kaldım açıkçası.
Ancak sizler kadar tv dünyası hakkında çok bilgim yok açıkçası.
Lg servisleri malumunuz devamlı şikayet.
Bu üründe servis ne kadar ihtiyacım olur veya 2 sene sonra garanti dolduktan sonra birçok firma müşteriyi terk ediyor ayrı konu.
Sony servislerini hiç bilmiyorum.
İki üründen LG olan ürün yurt dışı testlerde oledlerin yanık meselesi ile iligli bazı geliştirmeler var.Logo olan piksellerin parlaklığını otomatik olarak azaltıyormuş...

Sony tv de ise benzeri sorun olur mu bilemiyorum.

LG-G1 serisi ile Sony-A80J modeli denk gibi duruyor.Ancak sony tv lerde bazı parçalar daha mı uzun ömürlü olabilir acaba?

https://www.vatanbilgisayar.com/sony-xr65a80j-65-164-cm-4k-uhd-smart-google-oled-tv-dahili-uydu-alici.html

https://www.vatanbilgisayar.com/lg-65g16-65-165-cm-4k-uhd-oled-webos-smart-tv-dahili-uydu-alici.html

Yorumlarınızı rica ediyorum,teşekkür ederim.

yurt dışı analize teknik olarak her iki tv nin bu sayfada yer alıyor.
Merhaba,

Ben bir düzeltme yapiyim en baştan.
LG C serisi Oled ler ile, Sony A80 serileri bir birine denkler...
Siz LG nin G serisi Oledini paylaşmışsınız. G serisi daha yeni bir panel ile geliyor. Marjinal kazanımları var.
Sony tarafında, LG G serisinin dengi A90J serisidir...

Bu arada Türkiyede verdiğiniz linkten daha uyguna fiyatlar da var A80J için... bilginiz olsun ..

Diğer konular ile ilgili olarak ...
Servis konusunu bilmem, ama ben Türkiyedeki Sony servislerinden memnun kalmamıştım. LG ile tecrübem olmadı...

Oled lerin yanığı konusu biraz karışık ama kısaca (zaten Rtings sitesinde de bulabilirsiniz) normal kullanımda problem yaşanması, en azından kısa vadede, pek beklenmiyor. Tabiki şans faktörü de var. (bu arada Rtings in burnin testi daha eski paneller ile yapıldı, yukarıdaki televizyonların yanmaya karşı daha dirayetli olması oldukça olası) ... Benzer koruma sistemleri her iki üreticide de mevcut.. zaten panelleri ortak, LG üretimi...

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Yaptık bir çılgınlık ve geçtik Sony XR65A84J siparişini.
150eur pahallı olmasına rağmen LG OLED65C16LA ya karşı tercih etmem de kendimce dört sebebim oldu
1- TV daha çok (yani aslında tamamen lakin oyun konsolum yok.. almakta istemiyoruz) film ve normal yayın için kullanılaca ki bu konlarda Sony nin biraz daha iyi olduğu ortak bir görüş.
2- Duvara belkide mone etmem.. etmediğim durumda ayaklarının ayarlanabilir olması ve bana kazandırdığı yükseklik, ayak konumlarıyla birleşince TV nin altına amfi, cd çalarımı koyabilmeme olanak tanıdı... herkesi bağlamayabilir bu ama olsun .. LG de böyle bir şansım yoktu ..
3- Ses çıkışı hem stand hem de (özellikle) duvara takıldığına daha iyi .. sesin panelden gelmesi özelliği felsefi olarak kendini bana sattı :)
4- Belkide en önemlisi.... ekstra 3 yıl garanti ile, toplam 5 yıllık bir garantim oldu ... (LG de 2 idi... )..

Bunların dışında zaten aşa yukarı aynı tv ler... hoş işletim sistemleri bambaşka ama o konuda çok bir yorum yapamıyorum .... artık hepsi için güzel deniyor.
Bence ikisi de mükemmel Tv'ler, hangisini alsan eminim ki memnun kalacaksın,hayırlısı olsun.Güzel günlerde zevkle kullanman dileğiyle,ilk izlenimlerini paylaşırsın,hadi bakalım darısı başıma.Bende hala bir numara yok :hihi 65Q80A veya 75 inch daha düşük özellikte onun fiyatılarında bi Tv istiyorum ama artık fikir de alamıyorum kafam allak bullak. 75AU9000 düşünüyorum,.çok ince,büyük vs aklıma yatıyor gibi.

A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Bence ikisi de mükemmel Tv'ler, hangisini alsan eminim ki memnun kalacaksın,hayırlısı olsun.Güzel günlerde zevkle kullanman dileğiyle,ilk izlenimlerini paylaşırsın,hadi bakalım darısı başıma.Bende hala bir numara yok :hihi 65Q80A veya 75 inch daha düşük özellikte onun fiyatılarında bi Tv istiyorum ama artık fikir de alamıyorum kafam allak bullak. 75AU9000 düşünüyorum,.çok ince,büyük vs aklıma yatıyor gibi.

Çok teşekkürler, darısı başınıza...
bakalım.. Salı günü teslim edilecek bakalım .. göreceğiz :)

Sizin seçenekler arasında, bence o aradaki 10 inch, Q80A ile gelebilecek her türlü kazanımı, 4.5m öteden den döver ..

A Çevrimdışı

Aries

Yeni Üye
19 Eki 2021
26
39
Merhaba, 55" bir TV arayışındayım. Halihazırda TCL 55C728 7.900 TL civarında satışa sunuluyor ve kağıt üstünde fiyat/performans açısından oldukça iyi gibi görünüyor. 120 Hz olması avantaj ancak ekran parlaklığı ve satış sonrası destek konuları beni biraz düşündürüyor.

Alternatif olarak Samsung 55Q60T modelini de değerlendiriyorum. Bu modelin eksi yönü ise edge-led ve 50 Hz olması. Her iki model de aşağı yukarı aynı fiyat bandında.

Genel olarak Netflix ve uydu yayınları izlerim, oyun oynamam. Bu söylediklerim doğrultusunda siz hangisini tercih ederdiniz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi akşamlar..

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

buharistan

Yeni Üye
24 Eki 2021
2
25
Merhaba. Ben de TCL 728 konusunda hem satıcıdan hem de servisten ötürü çok temkinliyim. Adamakıllı bir televizyonu biraz daha uygun fiyata almak isterken evdeki bulgurdan da olmak istemiyorum. Çok kararsızım.

FelixFelicis Çevrimdışı

FelixFelicis

Yeni Üye
10 Mar 2021
17
bu TV kağıt üzerinde ve videolarda çok iyi dün gece fiyat bazında en dipte idi,
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Oda boyutlarında 50" yeter gibi geliyor. Ayrıca TCL güzel ama satış sonrası için Adem abiden pek iyi şeyler duymadım. Bu yüzden listeme eklememiştim.

Kişisel görüşüm, 50q60t yerine kesinlikle vestel 55q9900 alırım. Bence çok daha iyi bir tv.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. 55" almak istemiyorum ama bi bakayım aynı modelin 50" olanı varsa değerlendirebilirim.

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Çok teşekkürler, darısı başınıza...
bakalım.. Salı günü teslim edilecek bakalım .. göreceğiz :)

Sizin seçenekler arasında, bence o aradaki 10 inch, Q80A ile gelebilecek her türlü kazanımı, 4.5m öteden den döver ..
Amin inşallah ??Ebat,incelik ve bir miktar düşük maliyet konusunu pas mı geçelim diyorsunuz.Aynı rakama tablo gibi asılan ve one connect box olan Q65LS03A modeli var,bir misina inceliğinde kablo ile tv’nin arka çıkışlarından kurtulup tv yi tablo gibi asıyorsunuz,frame tv diye de geçiyor.Qled ve 65Q80A gibi özellikleri söz konusu.

A Çevrimdışı

Aries

Yeni Üye
19 Eki 2021
26
39
Merhaba. Ben de TCL 728 konusunda hem satıcıdan hem de servisten ötürü çok temkinliyim. Adamakıllı bir televizyonu biraz daha uygun fiyata almak isterken evdeki bulgurdan da olmak istemiyorum. Çok kararsızım.
Peki sizin TCL 55c728'e alternatif olarak düşündüğünüz bir marka/model var mı?

Geri
Üst Alt