Üstat,
OLED almış, tüm hevesle teslimini bekleyen biri olarak emin ol onun da problemleri var..
Zaten kalıcı yanma olayını geç, onlarda da parlaklık düşük .. veya o kadar yüksek değil.. çok aydınlık değilse problem değil ama aydınlık bir odada izlemesi çok ta kabul görmüyor.... bunun yanında yansımalara berteraf konusunda da parlaklıkla alakalı daha bir zayıf deniyor... yani o da sütten çıkmış kaşık gibi değil ...
Ama her teknoloji böyle.. avantajı oluyor.. dezavantajı oluyor... çok zaman bazılarının dezavantajı, bazılarının avantajlı olduğu konularda (mesela contrast oranı Oled vs LED de ), OLED de çok iyi olduğu için LED TV ler biraz da kötüleniyor... keza parlaklık konusu ... ve düşük bir ihtimal de olsa burn in konusu, LED ler de olmadığı için, OLED in eksileri arasında yazılıyor..
Bende çok araştırıyor, izliyorum okuyorum .. ama huzursuzluğum, "öde" tutuşa bastıktan sonra azalıyor...
TV yarın teslim edilecek ... hiç sanmıyorum yansımayı test edip, günün en aydınlık anında film izleniyor mu diye bakacağımı ...
Genel de, ekran büyüklüğü her zaman önce tutuluyor (özel durumlar, örneğin hdmi 2.1 veya 120hz, hariç...) .. ancak siz bu ikilemde çok kaldınız.. sanırım U9000i liği aldığınız da, 80A nasıldı acaba diyecekseniz.. o zaman belki 80A yı almak "biraz daha küçük ama görüntü kalitesinden emimin" dedirtip huzur sağlayacak ...