oguzhanozturk52 Çevrimdışı

oguzhanozturk52

Yeni Üye
18 Eki 2021
14
36
Mehmet atmaca elektronik kutu açılımını video kaydıyla yapınca garanti kabul ediyor mu? Duy bizi mehmet atmaca :) servisin yok, gelse para istiyo. Yap bi güzellik forum ahalisine. Vestele 5500 vericeme sana 3500 verip geçicem ama geçemiyorum :)

B Çevrimdışı

Berkboyz

Yeni Üye
18 Ağu 2021
10
32
Merhaba beyler 2021 serisi 50q60a ve
50nano756 arasinda kaldim. Edge led oldugu için
samsungtan çekiniyorum ama lg nin de servisi daha
beter oldugu için çok arada kaldim. Netflix ve
YouTube için kullanicam sadece. Rica etsem bir
tavsiye veya bir akil verebilecek var mı ?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,763
40
Merhaba beyler 2021 serisi 50q60a ve
50nano756 arasinda kaldim. Edge led oldugu için
samsungtan çekiniyorum ama lg nin de servisi daha
beter oldugu için çok arada kaldim. Netflix ve
YouTube için kullanicam sadece. Rica etsem bir
tavsiye veya bir akil verebilecek var mı ?
Bence her ikisi de oldukça vasat tv'ler. Hele 50 inç olmalarına rağmen fiyatlarının 8-9 bin civarı olduğunu görünce şok oldum. Bu tv'lere 4.000 dahi vermem.
Hele daha 2 ay önce 9.250 TL'ye 55XH9077 almışken. Hele NANO756'da utanmasalar parlaklığı 100 nit falan yapacaklarmış.

Bunları alacağınıza Samsung Q80T veya Philips PUS8505 alın daha iyi.

Z Çevrimdışı

zencefil 

Yeni Üye
8 Kas 2021
29
70

Merhaba, LG 43UN74006LB kullanan veya bu model hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi ?​

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,763
40

Merhaba, LG 43UN74006LB kullanan veya bu model hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bilgi verebilirler mi ?​

Kullanmadım ama sizin için kısa bir araştırma yaptım. Kimse cevap vermemiş, ortalama bir kullanıcı olarak görüşlerimi paylaşmak isterim. Yanlışım varsa tecrübeli arkadaşlar beni uyarsın lütfen.

IPS panel (Üreticisi BOE)
Direct Led (Yani aydınlatması arkadan)
60 Hz
Renk Derinliği: 8 Bit + FRC (Gerçeği 10 bit fakat çoğu modelde 8 bit + frc oluyor)

Çok iyi bir tv olduğunu söyleyemem. İncelemesinde kontrastı vasat bulunmuş, siyah rengin grimsi göründüğü yazılmış ki bu IPS olmasından kaynaklanıyor.
Olumlu özellik olarak giriş gecikmesi düşük, yalnızca oyun oynayacaksanız işinize yarayacak bir özellik.

Kısaca özet geçersem, almanızı çok tavsiye etmem. Kullanım amacınıza ve bütçenize bağlı olarak muhtemelen daha iyi tercihte bulunabilirsiniz.

Buradan tv'nin teknik özelliklerine;

Buradan da incelemesine ulaşabilirsiniz,

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924

43 inç lerde görüntü kalitesi aynı olur. Ucuzsa alınabilir. IPS panel 43 inç ye mantıklı olur. İzleme acısını düşünürsek .
Oda da bir Va paneli tam karşıdan izleyemezsiniz. Yandan izleme çok işe bir Va panel görüntüsü kontrastı yandan kötü olur. Akşamları lamba açıksa IPS panel bir sıkıntı çıkarmaz.

Z Çevrimdışı

zencefil 

Yeni Üye
8 Kas 2021
29
70
Cevap verip beni aydınlatan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Bir başka model bakacağım sanırım. 43" ekran için önerilere açığım.

A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44
Samsung 65Q80A 15.250 TL
Direct led
VA panel
8 bit + 2 Bit FRC
120hz,Hdmi 2.1
Full array

Samsung 75AU9000 14.500 TL
Edge led
VA panel
8 bit + 2 Bit frc
60hz,hdmi 2.0

Valla birçok yerde okudum Qled’ler sıkıntılı,vertical banding’ten tutun türlü türlü sıkıntılar söz konusu,edge led olan panellerde altyazılı film izlerken beyaz yazıların ekranı aydınlatması vsvs bu kadar parayı asla etmeyecek tv’ler,uğraşması da cabası,valla para sıkıntısı olmasa kapat gözünü oled al geç,ekran yanması dışında hiç böyle sorunlar yok,ne aptal bir iş anlamadım gitti vallahi.

Üstat,
OLED almış, tüm hevesle teslimini bekleyen biri olarak emin ol onun da problemleri var..
Zaten kalıcı yanma olayını geç, onlarda da parlaklık düşük .. veya o kadar yüksek değil.. çok aydınlık değilse problem değil ama aydınlık bir odada izlemesi çok ta kabul görmüyor.... bunun yanında yansımalara berteraf konusunda da parlaklıkla alakalı daha bir zayıf deniyor... yani o da sütten çıkmış kaşık gibi değil ...

Ama her teknoloji böyle.. avantajı oluyor.. dezavantajı oluyor... çok zaman bazılarının dezavantajı, bazılarının avantajlı olduğu konularda (mesela contrast oranı Oled vs LED de ), OLED de çok iyi olduğu için LED TV ler biraz da kötüleniyor... keza parlaklık konusu ... ve düşük bir ihtimal de olsa burn in konusu, LED ler de olmadığı için, OLED in eksileri arasında yazılıyor..

Bende çok araştırıyor, izliyorum okuyorum .. ama huzursuzluğum, "öde" tutuşa bastıktan sonra azalıyor...
TV yarın teslim edilecek ... hiç sanmıyorum yansımayı test edip, günün en aydınlık anında film izleniyor mu diye bakacağımı ...

Genel de, ekran büyüklüğü her zaman önce tutuluyor (özel durumlar, örneğin hdmi 2.1 veya 120hz, hariç...) .. ancak siz bu ikilemde çok kaldınız.. sanırım U9000i liği aldığınız da, 80A nasıldı acaba diyecekseniz.. o zaman belki 80A yı almak "biraz daha küçük ama görüntü kalitesinden emimin" dedirtip huzur sağlayacak ...

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Üstat,
OLED almış, tüm hevesle teslimini bekleyen biri olarak emin ol onun da problemleri var..
Zaten kalıcı yanma olayını geç, onlarda da parlaklık düşük .. veya o kadar yüksek değil.. çok aydınlık değilse problem değil ama aydınlık bir odada izlemesi çok ta kabul görmüyor.... bunun yanında yansımalara berteraf konusunda da parlaklıkla alakalı daha bir zayıf deniyor... yani o da sütten çıkmış kaşık gibi değil ...

Ama her teknoloji böyle.. avantajı oluyor.. dezavantajı oluyor... çok zaman bazılarının dezavantajı, bazılarının avantajlı olduğu konularda (mesela contrast oranı Oled vs LED de ), OLED de çok iyi olduğu için LED TV ler biraz da kötüleniyor... keza parlaklık konusu ... ve düşük bir ihtimal de olsa burn in konusu, LED ler de olmadığı için, OLED in eksileri arasında yazılıyor..

Bende çok araştırıyor, izliyorum okuyorum .. ama huzursuzluğum, "öde" tutuşa bastıktan sonra azalıyor...
TV yarın teslim edilecek ... hiç sanmıyorum yansımayı test edip, günün en aydınlık anında film izleniyor mu diye bakacağımı ...

Genel de, ekran büyüklüğü her zaman önce tutuluyor (özel durumlar, örneğin hdmi 2.1 veya 120hz, hariç...) .. ancak siz bu ikilemde çok kaldınız.. sanırım U9000i liği aldığınız da, 80A nasıldı acaba diyecekseniz.. o zaman belki 80A yı almak "biraz daha küçük ama görüntü kalitesinden emimin" dedirtip huzur sağlayacak ...
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim ?Dediğiniz gibi,iş o tuşa basana kadar?Hangi modeli aldınız bilmiyorum ama hayırlı olsun,güzel günlerde sorunsuz ve keyifle kullanmanızı diliyorum.Oled alabilecek kadar zorlasam kendimi,alabileceğim tek model 65A16LA modeli olur.Onun da yurtdışında yapılan testleri ve değerlendirme sonuçlarına bakınca ortalamada 8,5 puanları yakaladığını görüyorum.

Aslında benimle ilgili yaptığınız değerlendirmeye katılıyorum ama tv eve girdikten sonra da fazla kurcalayıp aldığım tv’den kendimi soğutmam diye düşünüyorum.Hatta tam tersine gözümün seçemediği veya hissedemeyeceğim bir özelliği aldığım için ebattan feragat ettiğime bile üzülebilirim.Oled ile ilgili yüksek kontrasta ihtiyaç duymam çünkü panjurları indirdiğim anda sorun kalmıyor,sadece burn in durumu var ona da dikkat ederek maçı idare ederim diye düşündüm.Biraz daha bekleyeceğim ama fiyatlar çok değişken maalesef.

Geri
Üst Alt