TCL 55C728 Ürün İnceleme Videosu Quantum 120hz UHD CSOT Panel

A Çevrimdışı

aykutadar

Yeni Üye
14 May 2018
44
54
Servis performansına 10 üzerinden kaç verirsiniz?

Hatta durun ben bunun için bir anket açayım.
Değerli hocam yukarıda arkadaşın yaptığı teste bakarsak 100 hz olmasına rağmen hareketli sahnelerde takılması micro dimming olmaması falan bu televizyonu bu fiyatlarda normal kılıyor.
O zaman 50hz olmasına rağmen vestel q serisi daha mantıklı değilmi hemen hemen aynı fiyatlarda olmasına rağmen.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhabalar.
Yaklaşık 3 gündür cihazı inceliyorum kendimce bir değerlendirme yaptım artıları ve eksileriyle ve bol fotoğraflarla bu paylaşımı yapıyorum.

Cihaz öncelikle 330 Nit değerine sahip olmasına rağmen gayet yeterli ve hatta fazla parlaklığa sahip. Oturma odasında kurulu olan TV sağ ve tam karşısından ışık almakta.
Gündüz izleniminde herhangi bir sorun teşkil etmemekte ve parlaklık yeterli olmakta. Yansıma olayına gelecek olursak akan görüntüde fark edilmiyor. Malumunuz siyah ekrana gelince ister istemez bir yansıma olmakta. Gündüz TV geceden çok daha akıcı ve net diyebilirim. Gündüz TV'nin tüm kusurları örtülüyor ve muhteşem bir görüntü sağlıyor. Gündüz akıcı ve net olmasının sebebi bulutlanma, ışık sızması gibi olayların aydınlık ortamda şeçilememesi/görülememesinden ötürü çok net bir görüntüye sahip. Mağazaya gidip spot ışıklar altında 4K HDR bir videoda bu cihazı izleseniz kesinlikle siyahlarına OLED TV(!) dersiniz o kadar açık söylüyorum çünkü gerçekten muazzam bir görüntü akışına sahip.
Ama gel gelelim cihazın gece performansına.
Local dimming / fald diye adlandırılan tam dizi yerel karartma yada fald panel bu cihazda yok! Fiziki olarak olmadığı gibi yazılımsal olarak da bulunmamakta. Çünkü youtube üzerinde bulunan dimming test/fald test videolarını oynattığımda arka plan tamamen griye dönük kalıyor ve bunu açıkça görebiliyorsunuz. Ekranda dönen beyaz top/kare/çizgilerin hiç birinde panelin geri kalanı tamamen siyah olmuyor gri'de kalıyor ve dahası top sadece dönüyor ve topun etrafında yada panelde gezindiği yerlerdeki siyahlarda(!gri!) değişim olmuyor. Farklı kullanıcıların çekmiş olduğu dimming testlerde topun gezdiği yerler aydınlanıyor geri kalan kısımlar tamamen kararıyor ama bu tv de lokal olarak bir kararma olmuyor.

Cihazın sol tarafında her renkte olmayan gri/magenta/cyan/mavi/lacivert/kavun sarısı gibi tespit ettiğim bazı renklerde ışık sızması varii bir durum söz konusu. Özellikle sol kısımda baskın şekilde hissedilmekte. Üst ve sağ kenarlarda da sol taraftan az şekilde yine bulunmaktadır. Bu tespit ettiğim renklerde akan görüntüde de kendini belli etmekte ve o kısımlar daha da açık/beyaza dönük renk almakta. Görüntü ayarlarlarıyla oynadıkça çok çok az bir şekilde azalma oluyor veya artıyor ama tespit edilen renklerde bu olay hep var.
Siyah ekranda kesinlikle bu durum söz konusu değil. Ama bir amamız var siyah ekranda ise üç kısımda bulutlanma bulunmakta. Cihazda görüntü akarken bu bulutlanmalar tespit edilmiyor/görülmüyor ve akan görüntüye yansımıyor birisi hariç. Cihazın sağ kısmında bulunan ve ortaya doğru gelen 1-1,5 cm kalınlığında 10-12 cm uzunluğunda ki bir bulut kalıcı olarak özellikle gri/açık kahverengi renklerde ortaya çıkıyor.

Upscaling özelliğine gelirsek gerçekten çok iyi işler çıkarıyor. Uydu kanallarında her detayı yakalayabiliyorsunuz ama uydu kanallarını izlerken hareketli sahnelerde kasılma/kare atlama/takılma gibi sorunlar göze çok batıyor. Bir insanın el sallaması/koşması/alkışlaması hiç akışkan bir görüntüye sahip değil ve görüntü bozuluyor yeri geliyor takılıp/kasıyor. Kameranın ani döndüğü ve hızlı hareket ettiği yerlerde de görüntü bulanıklaşmaya başlıyor.

4K ve HDR görüntülerde cihaz muazzam bir görüntüye sahip. Bu videoları izleyince insan cihazda ki her probleme göz yuması geliyor. QLED'in vermiş olduğu doğru/canlı renkler görüntünün ekrandan çıkacakmışçasına bir vurgu ve izlenim deneyimi sunuyor.

4K ve Dolby Vision/Atmos özelliğine gelirsek özellikle Netflix'te görüntünün puslu olmasına sebebiyet veriyor. Görüntü ayarlarından Dolby seçeneğinden çıkarıp yine Dolby'nin "Karartma" seçeneğine alıp özelleştirmek gerekiyor. Bu sayede optimum görüntüye sahip olabiliyorsunuz aksi halde görüntü ayarlarında kırpılmış seçenekler çıkıyor ve özelleştirme imkanı kısıtlanıyor.

Renklerde çok dengeli bir homojenize var. Özellikle beyaz dengesi kusursuz. 4 Köşede ki karartma ise çok çok minimize olarak göze çarpıyor. 1 cm kadar.

Elimde bulunan VA panelli Toshiba 32la3b63dt cihazla karşılaştırma fotoğrafları da ekledim. Ama şunu bilmenizi isterim canlı göz ile gördüğümle kameraya yansıyan bir değil.

TCL en can sıkan noktası servis. Cihazı kargodan aldığım gün TCL servisine kayıt oluşturdum ve 2.günün sonuna doğru Samsung servisi gelip kurulum yaptı. Bu aşamada ilk gün gelmediler ikinci gün oldu hiç bir şekilde ses seda yok TCL aradım yeniden bugün gelecekler dedi ama tamda emin olamadı ve teknik servisin numarasını verdi. Bende aradım teknikteki arkadaşlarla konuştum abi bugün yoğunuz ve randevular dolu gelemeyiz belki dediler bende dün kayıt oluşturdum bugün ikinci gün ne olacak o zaman dedim? Abi bilmiyorum olmaz bugün dedi bende üsteledim araya sıkıştırın dolabın üstüne kurulacak zaten dedim kayıt bilgilerimi aldı tekrardan ve o gün gelip kurdular. Işık sızması olayını aşağıda açıkladım servisin tutumunu da yazayım ben ilk anda gördüm ama androidin kendi özel efekti filan sandım başta meğersem cihazı kullanmaya başladıkça efekt değil de ışık sızması olduğunu anladım. O anda arkadaşlara gösterdim yok abi sızma değil o filan klasik cümlelerini kullandılar. Ölü pixel testi yapalım dedim ilk başta birbirlerine baktılar kaldılar sonra youtube'den açalım yapalım dediler. Allah var gayet ılımlı yaklaştılar benim yönlendirmelerimle cihazı kurduk ve testleri yaptık ama inanın o an pixel testte cihazın görüntüleri o kadar büyüleyiciydi ki farkına varamadım. Ama sonradan yaptığım testlerde de kırmızı beyaz ve siyah renklerde ışık sızması yok sadece siyahta bulutlanma var. Ama diğer renklerde nasıl oluyorsa sızıntı şeklinde bir sızma var. Neyse formu imzalayıp gönderdim. Serviste sadece randevu işinde sıkıntı var ne zaman gelecekleri belli değil. Biz sizi ararız yarım saat öncesinde dediler ve gelecekleri zaman abi evdeyseniz 15 dakikaya geliyoruz dediler ve geldiler.

Panelin tekil renklerde verdiği performans. Beyaz dengesi hiç bir cihazda görmediğim kadar bulutsuz ve yüksek parlaklığa sahip. Aynı şey kırmızı ve sarıda da geçerli ama mavi eflatun ve yeşil renklerde sol üst ve sağ kenarlarda lokal yada sürekli olarak çok hafif beyazlanma söz konusu. O gri gözüken foto full beyaz ama kameraya öyle yansımış.
1e0d881d8a1d8dd08.jpg

2432b29a1ce8f32e1.jpg

3cf61921a27021abb.jpg

4f85518a695fb1fd2.jpg

5ac7ca16bb8ee13af.jpg

645a04b6be7faac75.jpg

70198dcf7df18ff9f.jpg

Toshiba 32" VA Led TV ile Karşılaştırma. (Evin dağınıklığı için kusura bakmayın :) )

K1.jpg
K2.jpg
K3.jpg
K4.jpg
K5.jpg
K6.jpg
K7.jpg
K8.jpg
K9.jpg
K10.jpg
K11.jpg
K12.jpg
K13.jpg
K14.jpg
K15.jpg
K16.jpg
K17.jpg
K18.jpg
K19.jpg
K20.jpg
K21.jpg

Ulusal kanallar.

ULUSAL1.jpg

ULUSAL2.jpg

ULUSAL3.jpg

ULUSAL4.jpg

En üzücü kısım. Işık sızması fotoğrafları :(

SOL KENAR SIZINTISI.
**Her renkte gözükmüyor ama çoğunlukla Gri,Mavi,Lacivert gibi tespit ettiğim renklerde kedini belli ediyor. Renk ayarı ile gitmiyor ama bazı noktalar da toparlanıyor gibi oluyor bilemiyorum. Akan görüntüde sıkıntı yok hissedilmiyor ama Gri,Mavi,Lacivert renkte tespit ettiğim renklerde kendini belli ediyor.
fulldesktop.jpg

GriScreen.jpg

ISIKSIZMASI1.jpg

ISIKSIZMASI2.jpg

ISIKSIZMASI3.jpg

ISIKSIZMASI4.jpg

ISIKSIZMASI5.jpg

sol-sizinti.jpg

sol-sizinti5.jpg

solsizinti.jpg

solsizinti2.jpg

SAĞ KENAR BULUTLANMA
**Bazı renklerde kendini belli ediyor özellikle GRİ renkte.
sagsizinti.jpg

sagsizinti2.jpg

SİYAH EKRAN BULUTLANMA
**Görüntüde sorun teşkil etmiyor, akan görüntüde bu resimdeki bulutlar gözükmüyor diğer kısımda gözüken bulut tarzı şeyler kamera yansıması. Açıya göre siyah ekranda yine de o kırmızımsı bulutlar gözükmüyor ama geziniyor.

SiyahBBlut.jpg

SiyaKBulut.jpg

Siyakbulutkomple.jpg

Başta Adem Helvacı Adem Helvacı hocam olmak üzere diğer konu sakinleri ve hocalarımın da yardımını istiyorum. Televizyonu çok ama çok sevdim aşırı ısındım ama durum bu şekilde olunca insanın hevesi kırılıyor.
Sıkıntılar Ulusal kanallarda hareketli sahnelerde takılma/donma ve bulanıklaşma oluyor bu normal mi?
Sol tarafta bulunan ve her renkte kendini belli etmeyen şey ışık sızması mı? İleriye doğru sorun teşkil eder mi?
Sağ tarafta bulunan bulutlanma ilerleme yapar mı?
Siyah renkteki bulutlar büyür mü hocam?
Sayın Adem Helvacı Adem Helvacı hocam sizlerden bu soruların yanıtlarını bekliyorum ve diğer hocalarımızdan da. Büyük umutlarla aldım ama kafamda deli sorular lütfen bu kısımda ki sorularıma cevap veriniz hocam :(
Teşekkürler.
Bulutlanma ciddi oranda can sıkıcı.

Şunları biz ONVO da görsek ''Abi parasına göre normal'' diyebiliriz lakin samimiyetle yazıyorum 65'' Onvo'da dahi bu kadarı yok.
Zaten hayal kırıklığının sebebi bu oluyor.
İşin enteresan yanı ise önlenebilir durumlar olması, TCL nasıl çözemez bu işi hayret doğrusu? :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Değerli hocam yukarıda arkadaşın yaptığı teste bakarsak 100 hz olmasına rağmen hareketli sahnelerde takılması micro dimming olmaması falan bu televizyonu bu fiyatlarda normal kılıyor.
O zaman 50hz olmasına rağmen vestel q serisi daha mantıklı değilmi hemen hemen aynı fiyatlarda olmasına rağmen.
Tüketicilerden aldığımız geri dönüşlere bakılırsa ''vestel'e gurben olem'' demek gerekiyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
M MoRTaLSouL,
TV'ni hayırlı olsun, izlenimlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Uydu kanallarındaki takılma acaba kekeleme dediğimiz stuttering olabilir mi diye düşündüm lakin emin değilim. Aşağıda linkini vermiş olduğum Norveçli arkadaşımızın incelemesine baktığımda, bu takılmaları minimuma indirmek için aşağıdaki ayarların uygulanmasını önermiş;
- Hareket netliği açık ve ayar seviyesi: 10
- Bulanıklığı azalt ayarı: 10
- LED hareketlerini netleştir: Kapalı (Clear LED Movement)
TCL.jpg

Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı olmuş bu tv. HDR deneyimi güzel demişsiniz ama maks. 350 nit parlaklıkta dinamik aralık düşük kalacaktır.

Bir de parlaklığın düşük olması bence tv'nin ömrünü de düşürür. Neden mi ?

Diyelim SDR yayında kullandığımız optimum parlaklık düzeyi 200 nit olsun. SDR parlaklığı 500 olan bir tv'de parlaklığı %40'da kullanmış olacağım. Ama tv'nin maksimum parlaklığı 350 nits olduğu zaman benim 200 nit parlaklığı yakalamam için led'leri %60'ta çalıştırmam lazım. Bir tv sürekli %40'ta çalışırken diğeri %60'ta çalışacağı için haliyle maks. parlaklığı düşük olan daha çabuk yaşlanacak.

Bazen forumda eleştiriler oluyor kardeşim Sony'e o kadar para verilir mi ya da Samsung'a o kadar para verilir mi diye. Hatta sanırım en son Albanez ile ufak bir tartışma yaşamıştım bu konuda. Evet haklısınız, gerçekten OLED varken ünlü markaların üst seviye led tv'leri gerçekten o paraları hak etmiyor. Belki 55 inç televizyona 9.000 civarı para saymış olabilirim ama en azından yukarıdaki sorunların hiçbiri yok çok şükür.

M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
Bulutlanma ciddi oranda can sıkıcı.

Şunları biz ONVO da görsek ''Abi parasına göre normal'' diyebiliriz lakin samimiyetle yazıyorum 65'' Onvo'da dahi bu kadarı yok.
Zaten hayal kırıklığının sebebi bu oluyor.
İşin enteresan yanı ise önlenebilir durumlar olması, TCL nasıl çözemez bu işi hayret doğrusu? :alala
Adem Helvacı Adem Helvacı abi bu ekranın sol kenarında olan sorun nedir? Işık sızması gibi olan sey aslinda isik sizmasi diyebilir miyiz? Çünkü her renkte yapmıyor ama yinede TV'yi izlerken gözüm hep orada kaliyor ve izlediğim içeriğe odaklanamiyorum. İzledigim iceriktede gorunce canim sıkılıyor TV'yi izlemiyorum.
Siyah ekranda ki bulutlanma görüntüye yansimiyor abi yinede akilimda kalıyor.
Gece incelemeden sonra biraz daha fazlaca kurcaladim ve Netflix'de ki hizli akan görüntüler de de takılma tarzı hareketlerin karelesip yavaşladığını ve birden kare atlar gibi devam ettiğini gördüm ve iyice soğudum cihazdan.

Cihazin su anda stoğu yok cogu yerde ve fiyati katlanmis durumda..

Cihazi Amazon'dan aldim sence direkt iade mi edeyim yoksa servisle görüşüp değişimini mi isteyim? Degisim onaylanirda ayni sikintilari yaşarsam büyük bir bela almis olacağım başıma dünki cekmis olduğun videoda ki gibi.

C Çevrimdışı

cierhadin

Yeni Üye
7 Tem 2018
37
Servis performansına 10 üzerinden kaç verirsiniz?

Hatta durun ben bunun için bir anket açayım.

Benim televizyonun uydu kisminda bir sorun var gibi. Taratinca tum kanallari bulmuyor. Buldugu kanallarin bi çoğunda sinyal yok diyor. Kanali 3-4 defa kapa ac yapmak gerekiyor veya kanal arama menüsüne girince sinyal geliyor. Bu defa da daha onceden sinyal olan kanallara sinyal yok diyor. Servisi tekrar cagirip ona gore notunu verecegim.

Gece kullaniminda inceleme yapan M MoRTaLSouL kadar isik sizmasi yok benim televizyonda. Ama tam bir siyahtan ziyade hafif griden bahsedebiliriz. Oled olmadigi icin bunu sorun etmiyorum. Ulusal kanallarda kanal acildiginda 3-5 saniye goruntude takilma oluyor. Daha sonrasi icin takilmaya rastlamadim.

Servis incelemesi sonrasinda olasi bir degisim durumu cikarsa gelen tv canimi sikar mi acaba? Kafada bi cok soru isareti.

M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
İnceleme güzel,Tüketiciye yön verecek , ışık sızması ve akıcılık (uydu yayınlarında ) işi bozmuş..2 TV VA panel, Toshiba ekranın boyutu küçük olmasına rağmen , sınıfta kalmak ile birlikte terk etmiş. Bu tip TV ,4K yayın ve içerik izlemeye yönelik .Full HD biraz kurtarır ,SD izlenmez . TV yayınlarını izlemek bu TV karda kaliteli uydu alıcıları var onlar tercih meselesi veya Vodafone,TV + plus , Yüksek internet data isteyen yayınlar ile izlenilir. Bu süreç takibi , 4 yıl sonrasında renk segmenti TV vereceği toparlanma tepkisi önemli ,eğer sorun yoksa 10 yıl rahatlıkla götürür.
Nerde Panasonic veya Samsung D serileri , Keyifle kullanmanız dileği ile;
Hocam Netflix ve Youtube içeriklerinde de bazi takilma varii sorunlar tespit ettim. Dün daha da detaya inince.. İyice buz gibi oldum cihazdan.

M MoRTaLSouL,
TV'ni hayırlı olsun, izlenimlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederiz. Uydu kanallarındaki takılma acaba kekeleme dediğimiz stuttering olabilir mi diye düşündüm lakin emin değilim. Aşağıda linkini vermiş olduğum Norveçli arkadaşımızın incelemesine baktığımda, bu takılmaları minimuma indirmek için aşağıdaki ayarların uygulanmasını önermiş;
- Hareket netliği açık ve ayar seviyesi: 10
- Bulanıklığı azalt ayarı: 10
- LED hareketlerini netleştir: Kapalı (Clear LED Movement)
TCL.jpg

Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı olmuş bu tv. HDR deneyimi güzel demişsiniz ama maks. 350 nit parlaklıkta dinamik aralık düşük kalacaktır.

Bir de parlaklığın düşük olması bence tv'nin ömrünü de düşürür. Neden mi ?

Diyelim SDR yayında kullandığımız optimum parlaklık düzeyi 200 nit olsun. SDR parlaklığı 500 olan bir tv'de parlaklığı %40'da kullanmış olacağım. Ama tv'nin maksimum parlaklığı 350 nits olduğu zaman benim 200 nit parlaklığı yakalamam için led'leri %60'ta çalıştırmam lazım. Bir tv sürekli %40'ta çalışırken diğeri %60'ta çalışacağı için haliyle maks. parlaklığı düşük olan daha çabuk yaşlanacak.

Bazen forumda eleştiriler oluyor kardeşim Sony'e o kadar para verilir mi ya da Samsung'a o kadar para verilir mi diye. Hatta sanırım en son Albanez ile ufak bir tartışma yaşamıştım bu konuda. Evet haklısınız, gerçekten OLED varken ünlü markaların üst seviye led tv'leri gerçekten o paraları hak etmiyor. Belki 55 inç televizyona 9.000 civarı para saymış olabilirim ama en azından yukarıdaki sorunların hiçbiri yok çok şükür.
Hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Kendimce yaptığım ayarla da az çok yukarıdaki tablodaki gibiymiş. Defalarca ekran kalibrasyon ayarı yaptım ama fayda etmedi. HDR ve Dolby için olan kalibrasyon ayarlarını da yaptım ama bu içeriklerde de yine takılma yaşıyorum. İyice şaşırdım ne yapacağımı zaman aleyhime işliyor...

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Bu ilk alıntıladığım beyanınızın teknik argümanda karşılığı yok hocam. OHM Kanununa ters her şeyden evvel.

Belki 55 inç televizyona 9.000 civarı para saymış olabilirim ama en azından yukarıdaki sorunların hiçbiri yok çok şükür.

İkinci alıntıladığımda ise zaten sorun orada, aynı durum 55'' tv ye 5000tl veren arkadaşta da oluyor yani PIRIL PIRIL homojen tertemiz lekesiz cillop gibi.

Temel sorun zaten istikrarsızlık, 9000 verende de ya oluyor ya olmuyor, 5000 verende de ya oluyor ya olmuyor.

Biz forumda defalarca SONY konusunda da ışık sızması şikayetleri aldık okuduk gördük yorumladık ve hatta bir kardeşimizi iade etmekten biz vazgeçirdik.

Git şunu dene düzelir dedik, yaptı düzeldi ve kardeşimiz geldi burada ''İnanamıyorum'' minvalinde yazı yazdı hangi konuydu unuttum hatırlayan varsa link eklesin lütfen.

Yani temel derdimiz zaten kaliteli kalitesiz farketmeksizin istikrar olmaması. Piyango gibi işliyor sistem ona isyan ediyoruz. :ok

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,656
40
Adem Helvacı Adem Helvacı,

Bu ilk alıntıladığım beyanınızın teknik argümanda karşılığı yok hocam. OHM Kanununa ters her şeyden evvel.
Adem abi, seninle teknik konularda tartışmaktan imtina ederim. Ben sadece kendi fikrimi belirttim, lütfen yanlış anlaşılmasın.
Bahsi geçen TCL televizyon için yayınlamış olduğunuz videoda, 4:28'den itibaren dikkatlice izlediğimde, sen de televizyonlara 5 yıl ömür biçtiğini söylüyor ve bunu somut veri olmadan söylediğini de açık yüreklilikle beyan ediyorsun ki senin söylediğin şeyler benim için önemlidir.

Yoksa elbette benim yorumumun teknik argümanda yeri olmayabilir. Dediğim gibi, bu benim sadece kişisel fikrim. Hatta 7. dakikadan itibaren led barların uzun vadede kullanımdan sonraki oluşacak durumunu da gözlerin ile çok güzel ifade etmişsin abi :hihi

Sana tezat olarak şunu söylemek isterim, belki de bu konuda şanslı olduğum için de olabilir; yedek tv olarak 2014 yılında almış olduğum Samsung UE40H6470AS kullanıyorum. TV'yi alalı tam 7 yıl 2.5 ay oldu, led barların kullanım durumu şu an 19.000 saat civarı. Halen Youtube, Amazon ve Netflix kusursuz çalışmakta. Samsung Exxen güncellemesi yayınlamadığı için Exxen izleyemiyoruz fakat çok da önemli değil. (Gerçi uzun süredir kontrol etmedim, belki de gelmiştir.) TV'nin parlaklık düzeyinde bir azalma fark etmedim açıkçası. Belki de dediğin üzere, gözlerimiz alıştığı için olabilir. Ve tv'de hafif DSE dışında panel kusuru gözlemlemedim. Hatta bir ara satılığa çıkarmıştım, hemen bir çok taliplisi de çıktı fakat satmaktan vazgeçtim.

Belki 55 inç televizyona 9.000 civarı para saymış olabilirim ama en azından yukarıdaki sorunların hiçbiri yok çok şükür.
İkinci alıntıladığımda ise zaten sorun orada, aynı durum 55'' tv ye 5000tl veren arkadaşta da oluyor yani PIRIL PIRIL homojen tertemiz lekesiz cillop gibi.
Temel sorun zaten istikrarsızlık, 9000 verende de ya oluyor ya olmuyor, 5000 verende de ya oluyor ya olmuyor.
Biz forumda defalarca SONY konusunda da ışık sızması şikayetleri aldık okuduk gördük yorumladık ve hatta bir kardeşimizi iade etmekten biz vazgeçirdik.
Ben burada senden biraz ayrılıyorum. Dediğim yanlış anlaşılmasın, Sony marka tv'lerin hiçbirinde panel sorunu olmaz diye bir şey iddia etmiyorum. Sadece büyük markalarda böyle problemlerin daha az yaşandığını söylemeye çalışıyorum. Ya da en azından bize öyle denk geldi.

M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
Benim televizyonun uydu kisminda bir sorun var gibi. Taratinca tum kanallari bulmuyor. Buldugu kanallarin bi çoğunda sinyal yok diyor. Kanali 3-4 defa kapa ac yapmak gerekiyor veya kanal arama menüsüne girince sinyal geliyor. Bu defa da daha onceden sinyal olan kanallara sinyal yok diyor. Servisi tekrar cagirip ona gore notunu verecegim.

Gece kullaniminda inceleme yapan M MoRTaLSouL kadar isik sizmasi yok benim televizyonda. Ama tam bir siyahtan ziyade hafif griden bahsedebiliriz. Oled olmadigi icin bunu sorun etmiyorum. Ulusal kanallarda kanal acildiginda 3-5 saniye goruntude takilma oluyor. Daha sonrasi icin takilmaya rastlamadim.

Servis incelemesi sonrasinda olasi bir degisim durumu cikarsa gelen tv canimi sikar mi acaba? Kafada bi cok soru isareti.
Kanal geçişlerinden sonra yayının kendine gelmesi 5-7 saniyeyi buluyor. Evet bazı kanallarda sinyal yok hatasını bende alıyorum. Bekliyorum geliyor bazen beklediğim halde de gelmiyor ve diğer kanala geçip yeniden aynı kanala geliyorum sorun çözlüyor ama bu yönteminde işe yaramadığı zamanlar oluyor. Bu denli bir cihaza TKGS neden konulmaz oda kocaman bir soru işareti..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem abi, seninle teknik konularda tartışmaktan imtina ederim. Ben sadece kendi fikrimi belirttim, lütfen yanlış anlaşılmasın.
Abi tartışacaksınız, lütfen yapmayın böyle.

Tartışacaksınız, karşı çıkacaksınız, kendi fikrinizi belirteceksiniz, ben itiraz edeceğim siz karşı argüman sunacaksınız, ben itiraz edeceğim karşı doküman sunacağım ki doğruyu güzeli ve tüketici için iyisini bu şekilde bulacağız.

Benim sizden ne gibi bir farkım var ki benimle tartışmaktan imtina edesin canım kardeşim ?

Ben bilerek böyle paslar atıyorum ortaya ki, insanlar da merak edip araştırsın, ''Ohm kanunu ne ola ki la?'' diye gidip bir baksın :kiskis

Zorunlu eğitim benimkisi :kop

Geri
Üst Alt