TCL 55C728 Ürün İnceleme Videosu Quantum 120hz UHD CSOT Panel

burak33 Çevrimdışı

burak33 

Yeni Üye
11 Kas 2021
19
36
merhabalar, benimde başıma Q60A bela oldu aslında bende hata markaya ve satan elemana güvenerek aldım fakat azda olsa araştırmak gerekiyormuş aslında dibine kadar araştırırım ama o gün öyle oldu diyelim. bendede uydudaki trt spor spor smart gibi futbol maçlarında futbolcuların etrafında flulaşma sanki buhar çıkıyormuşcasına , hareketli görüntülerde ve zoom in yada zoom out gibi sahnelerde atlama oluyor gibi, ekranın sol çeyreğinde bulutlanma var, kayan alt yazılarda atlama oluyor , tuner i sinyal zayıf kanallar göstermemeye başladı receiver da sorun yoktu, sizce problemli bir tv mi yoksa bu model in özelliklerimidir. servis geldi sorun yok dedi çekti gitti. bende tüketici mhk başvurdum ve 1 hafta içinde bilirkişi geldi ve gayriresmi olarak sorunlu tv diyerek rapor tuttu sağolsun. bende bu sefer araştırıyorum malum kurlardan dolayı da zam gelmeden hemen yenisini almak istiyorum fakat karar veremedim. aynı sorunları yaşamamak için hangi tv tercih etmeliyim. aslında Q70a modelini düşünüyordum fakat 55c728 aklımı çeldi derken M MoRTaLSouL un aynı problemleri olduğunu fark ettim (Upscaling özelliğine gelirsek gerçekten çok iyi işler çıkarıyor. Uydu kanallarında her detayı yakalayabiliyorsunuz ama uydu kanallarını izlerken hareketli sahnelerde kasılma/kare atlama/takılma gibi sorunlar göze çok batıyor. Bir insanın el sallaması/koşması/alkışlaması hiç akışkan bir görüntüye sahip değil ve görüntü bozuluyor yeri geliyor takılıp/kasıyor. Kameranın ani döndüğü ve hızlı hareket ettiği yerlerde de görüntü bulanıklaşmaya başlıyor. ) siz çözüm bulabildiniz mi veyahut bu problem için ne yapmalıyız ne olurrr yardımmmmm... olmazsa olmazım ci+ dsmart modül kullanabilmeliyim ve ip tv şart :) ADEM bey sizi yeni tanıdım ve keyifle alakalı alakasız videolarınızı izledim

T takıntım, Adem Helvacı Adem Helvacı M MoRTaLSouL

Lütfen ilgili ve bilgili biri yardımcı olur mu rica etsek.

merhabalar, benimde başıma Q60A bela oldu aslında bende hata markaya ve satan elemana güvenerek aldım fakat azda olsa araştırmak gerekiyormuş aslında dibine kadar araştırırım ama o gün öyle oldu diyelim. bendede uydudaki trt spor spor smart gibi futbol maçlarında futbolcuların etrafında flulaşma sanki buhar çıkıyormuşcasına , hareketli görüntülerde ve zoom in yada zoom out gibi sahnelerde atlama oluyor gibi, ekranın sol çeyreğinde bulutlanma var, kayan alt yazılarda atlama oluyor , tuner i sinyal zayıf kanallar göstermemeye başladı receiver da sorun yoktu, sizce problemli bir tv mi yoksa bu model in özelliklerimidir. servis geldi sorun yok dedi çekti gitti. bende tüketici mhk başvurdum ve 1 hafta içinde bilirkişi geldi ve gayriresmi olarak sorunlu tv diyerek rapor tuttu sağolsun. bende bu sefer araştırıyorum malum kurlardan dolayı da zam gelmeden hemen yenisini almak istiyorum fakat karar veremedim. aynı sorunları yaşamamak için hangi tv tercih etmeliyim. aslında Q70a modelini düşünüyordum fakat 55c728 aklımı çeldi derken @M@MoRTaLSouL un aynı problemleri olduğunu fark ettim (Upscaling özelliğine gelirsek gerçekten çok iyi işler çıkarıyor. Uydu kanallarında her detayı yakalayabiliyorsunuz ama uydu kanallarını izlerken hareketli sahnelerde kasılma/kare atlama/takılma gibi sorunlar göze çok batıyor. Bir insanın el sallaması/koşması/alkışlaması hiç akışkan bir görüntüye sahip değil ve görüntü bozuluyor yeri geliyor takılıp/kasıyor. Kameranın ani döndüğü ve hızlı hareket ettiği yerlerde de görüntü bulanıklaşmaya başlıyor. ) siz çözüm bulabildiniz mi veyahut bu problem için ne yapmalıyız
Merhaba. Aynı mesajı tekrar atmışsınız ama bu söylediğiniz sorunların videosunu ve fotoğraflarını paylaşırsanız buradaki arkadaşlar yardımcı olacaktır.

T Çevrimdışı

tcetintas

Yeni Üye
16 Eki 2021
7
44
Benim televizyonun uydu kisminda bir sorun var gibi. Taratinca tum kanallari bulmuyor. Buldugu kanallarin bi çoğunda sinyal yok diyor. Kanali 3-4 defa kapa ac yapmak gerekiyor veya kanal arama menüsüne girince sinyal geliyor. Bu defa da daha onceden sinyal olan kanallara sinyal yok diyor. Servisi tekrar cagirip ona gore notunu verecegim.

Gece kullaniminda inceleme yapan M MoRTaLSouL kadar isik sizmasi yok benim televizyonda. Ama tam bir siyahtan ziyade hafif griden bahsedebiliriz. Oled olmadigi icin bunu sorun etmiyorum. Ulusal kanallarda kanal acildiginda 3-5 saniye goruntude takilma oluyor. Daha sonrasi icin takilmaya rastlamadim.

Servis incelemesi sonrasinda olasi bir degisim durumu cikarsa gelen tv canimi sikar mi acaba? Kafada bi cok soru isareti.
hocam ben değişim istedim gelen tv evdekinden berbat durumda :) bende kabul etmeyip iade ettim para iadesi istedim suan son gelen tv ellerinde inceliyorlar bakalım ne çıkacak ....

A Çevrimdışı

Aries

Yeni Üye
19 Eki 2021
26
38
hocam ben değişim istedim gelen tv evdekinden berbat durumda :) bende kabul etmeyip iade ettim para iadesi istedim suan son gelen tv ellerinde inceliyorlar bakalım ne çıkacak ....
Son durumu buradan paylaşırsanız sevinirim. Bizler için de bir referans olur ?

T Çevrimdışı

tcetintas

Yeni Üye
16 Eki 2021
7
44
Son durumu buradan paylaşırsanız sevinirim. Bizler için de bir ref

Son durumu buradan paylaşırsanız sevinirim. Bizler için de bir referans olur ?
tabiki paylaşırım . zaten adem abi benim için sağolsun bir video çekti konu ile ilgili . Adem Helvacı Adem Helvacı kanalını youtube den takip ederseniz orada videolarıda görebilirsiniz.

Dediğiniz gibi, normalde 120 hz panelin böyle tepki vermemesi gerekir. Sorun yaşamamak adına ben bu yüzden Sony, Samsung gibi firmaları tercih ediyorum.

Kesin bilgiyi cihazın servis menüsüne girerek öğrenebilirsiniz. Fakat TCL'de servis menüsü nasıl bilmiyorum, internette araştırılarak bulunabilir. Samsung cihazımda şu şekilde gözüküyordu;
Samsung_Panel.jpg

Servis menüsüne girip ekran görüntüsü alırsanız bulabiliriz sanırım.
TCL servis menüsüne girmek için sıra ile,

ayarlar
resim
gelişmiş ayarlar
sekmeyi kontrast üzerine getirip kumanda dan 1950 yazmanız yeterli
saygılar

T Çevrimdışı

takıntım

Yeni Üye
23 Kas 2021
20
46
tabiki yüklerim faydalı olacaktır. daha önceki tv ve receiver da bu takılmalar olmuyordu açıkcası.

tüm videoları koyamıyorum çoğu zaman yakalayamıyorum gözün gördüğü şekilde çıkmıyor takılmalar v.s video da. film sonlarında üste doğru kayan yazılar bile takıla takıla gidiyor.

********** su linki ******

futbolcu çevresindeki fluluklar var sanki buhar çıkıyor gibi. bu sorunlar Q60A ın işlemci yetersizliğinden mi kaynaklanıyor. ne gibi bir özellikte tv almam lazım ki bu sorunları yaşamayayım

WhatsApp-Image-2021-11-24-at-17.17.48-1.jpg
WhatsApp-Image-2021-11-24-at-17.17.48.jpg

Son düzenleme:
N Çevrimdışı

nyldrm

Yeni Üye
24 Kas 2021
22
36
Yatay çizgi gibi hat dan ziyade ilk planda sağ tarafta ağırlık gösteren hafif kararma dikkat çekti bende. kadraj etkisi mi bilemedim.
Hocam gözümle telefon ekranı kadar lekeli bir dağılım farketmedim fotoğrafta öyle çıkmış sanırım ama eve geçince tekrar kontrol edeceğim.

Teşekkür ederim kendi TV'nizde de test yaptığınız için. Aynı videoyu açıp test ettim; 3:20 ile 3:28 arasında sıkıntı yok, geçişler gayet iyi. Çizgi yok.

Merhaba ben de test videosu açıp kendi TV’min fotoğraflarını çektim. Onları da buradan paylaşayım, karşılaştırma yapıp karar verilebilir.

1B327961-4EFC-4224-9686-6EDBD85FF83F.jpg
0281BB60-25E1-4643-B439-CDE8C2581CD6.jpg
8315927C-770E-43F1-9F5D-CBD3BFCA0B89.jpg
6958E9CB-3769-4A7D-B75F-D186FDC17457.jpg
4678D5DE-3BE6-4B18-A488-F919A748566C.jpg

Hocam 3. fotoğrafta sizin televizyonda da bahsettiğim yatay cizgilenmeyi giriyorum. Netflix'den Lupin ilk bölüm loş ışıkta izlerken bu çizgilenme benim cok gözüme battı açıkçası, o renklerde bazı sahnelerde çok belli oluyor. Siz de kontrol edebilir misiniz?

N Çevrimdışı

nyldrm

Yeni Üye
24 Kas 2021
22
36
aynısını fark ettim.kahverengi ve gri tonlarında görüntü yukarıdan aşağı veya aşağıdan yukarı akarken görülüyor. netflixte dolby vision iq seçeneğindeyken görüntü ayarlarını daha akıcı hale getirince epey bi azalıyor, rahatsız etmiyor. ilginc olan ise banding ve dirty effect testlerinde hiç belli olmuyor.

belki telefondandır ama sizin çektiğiniz görüntülerde renkler homojen dağılmamış.
Aynı sorun hocam siz daha güzel ifade etmişsiniz, dediğiniz ayarı deneyeceğim. Renkler gözle bakarken bu kadar dağınık değildi sanıyorum çünkü benim dikkatimi sadece bahsettiğim çizgilenme çekti, eve gidince tekrar kontrol edeceğim.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
tabiki yüklerim faydalı olacaktır. daha önceki tv ve receiver da bu takılmalar olmuyordu açıkcası.

tüm videoları koyamıyorum çoğu zaman yakalayamıyorum gözün gördüğü şekilde çıkmıyor takılmalar v.s video da. film sonlarında üste doğru kayan yazılar bile takıla takıla gidiyor.

********** su linki ******

futbolcu çevresindeki fluluklar var sanki buhar çıkıyor gibi. bu sorunlar Q60A ın işlemci yetersizliğinden mi kaynaklanıyor. ne gibi bir özellikte tv almam lazım ki bu sorunları yaşamayayım

WhatsApp-Image-2021-11-24-at-17.17.48-1.jpg
WhatsApp-Image-2021-11-24-at-17.17.48.jpg
Anladığım kadarıyla uydu yayınını harici receiver üzerinden alıyorsunuz.

- Receiver'dan çıkan HDMI kablosunu, tv'nin diğer HDMI portuna takarak dener misiniz ?
- İmkan varsa anten kablosunu, tv'nin kendi dahili uydu alıcısına bağlayıp deneyebilir misiniz ?
- Uydu yayını dışında da bu problem var mı ? TV'nin kendi uygulaması üzerinden Youtube veya Netflix'e girdiğinzde de aynı şeyleri yaşıyor musunuz ?

Eğer tv'nin kendi uydusunda veya Netflix platformlarda bu sorun yoksa, receiver ayarı, kalitesi, hdmi kablo sorun olabilir. Aynı sorun harici uydu dışında da varsa, görüntü ayarlarından motion seçeneklerini değiştirip deneyin,

Ayarlar > Görüntü menüsünden;
- Görüntüyü sıfırlamayı deneyin,
- Resim Seçenekleri'ne gelip buradaki Motion ayarlarını değiştirerek deneyin; Kapalı, Standart, netleştir vb.

N Çevrimdışı

nyldrm

Yeni Üye
24 Kas 2021
22
36
Bahsettiğim enine çizgilenme bu. Netflix de çok belirgin oluyor. Değişim istesem acaba haklı çıkar mıyım, ben mi çok dikkat ediyorum kararsız kaldım.

IMG_20211125_004837.jpg
IMG_20211125_004824.jpg

T Çevrimdışı

takıntım

Yeni Üye
23 Kas 2021
20
46
Anladığım kadarıyla uydu yayınını harici receiver üzerinden alıyorsunuz.

- Receiver'dan çıkan HDMI kablosunu, tv'nin diğer HDMI portuna takarak dener misiniz ?
- İmkan varsa anten kablosunu, tv'nin kendi dahili uydu alıcısına bağlayıp deneyebilir misiniz ?
- Uydu yayını dışında da bu problem var mı ? TV'nin kendi uygulaması üzerinden Youtube veya Netflix'e girdiğinzde de aynı şeyleri yaşıyor musunuz ?

Eğer tv'nin kendi uydusunda veya Netflix platformlarda bu sorun yoksa, receiver ayarı, kalitesi, hdmi kablo sorun olabilir. Aynı sorun harici uydu dışında da varsa, görüntü ayarlarından motion seçeneklerini değiştirip deneyin,

Ayarlar > Görüntü menüsünden;
- Görüntüyü sıfırlamayı deneyin,
- Resim Seçenekleri'ne gelip buradaki Motion ayarlarını değiştirerek deneyin; Kapalı, Standart, netleştir vb.
ayrı receiver kullanmıyorum kendi dahili tuner i kullanıyorum aksine harici receiver kullandığım zaman bu atlama sorunum yoktu olmuyordu . titreşim ayarı yükseltiğimde biraz düzeliyor fakat tamamen bitmiyor kısa atlamalar yapmaya devam ediyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
ayrı receiver kullanmıyorum kendi dahili tuner i kullanıyorum aksine harici receiver kullandığım zaman bu atlama sorunum yoktu olmuyordu . titreşim ayarı yükseltiğimde biraz düzeliyor fakat tamamen bitmiyor kısa atlamalar yapmaya devam ediyor.
Bu sadece kendi uydu alıcısından oluyorsa; Netflix gibi kaynaklarda ve harici uydu alıcıda olmuyorsa, en azından tv'nin kendisinde bir sıkıntı yok demek. Kendi uydu alıcısında ucuza kaçmışlar anlamına gelebilir.

T Çevrimdışı

takıntım

Yeni Üye
23 Kas 2021
20
46
Bu sadece kendi uydu alıcısından oluyorsa; Netflix gibi kaynaklarda ve harici uydu alıcıda olmuyorsa, en azından tv'nin kendisinde bir sıkıntı yok demek. Kendi uydu alıcısında ucuza kaçmışlar anlamına gelebi

bende aynı düşünüyorum yada hd görüntüyü 4 k ekrana upscaling yaparken işlemcisi yetmiyor diye aklıma geliyor .bugün itibari ile tüketici hakem heyeti kararına göre iade hakkım oldu. yaşadığım bu problemin neyden kaynaklandığını bulsam yeni tv alırken dikkat edeceğim ama çözemedik ne yazıkki .

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
bende aynı düşünüyorum yada hd görüntüyü 4 k ekrana upscaling yaparken işlemcisi yetmiyor diye aklıma geliyor .bugün itibari ile tüketici hakem heyeti kararına göre iade hakkım oldu. yaşadığım bu problemin neyden kaynaklandığını bulsam yeni tv alırken dikkat edeceğim ama çözemedik ne yazıkki .
Upscale etme problemi ise, Netflix'teki düşük kaliteli içeriklerde de problem yaşarsınız. Mesela, Netflix üyeliği varsa Merlin dizisini açıp bir kontrol edin. O dizinin çözünürlüğü 480P.

Geri
Üst Alt