TCL 55C728 Ürün İnceleme Videosu Quantum 120hz UHD CSOT Panel

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
bunu aynı zamanda uyducu olan tcl servisinin değil de sagdan soldan bilgilerle benim bulmam
İşte abi aylardır bunu anlatmaya çalışıyorum.

Ürün üzerinde ÖZEL hiç bir bilgiye sahip olmayan, GENEL geçer kurallar dahilinde ve yılların verdiği tv açıp kapatma, duvar delme, tv asma, renk ışık ayarı yapma dışında belki bir tık daha bilgisi olan dostlar ile hizmet verme anlayışının sonucu bunlar.

Servis dostlarımızın burada kabahati yok, adamlara yetki vermiş sonra da GİT TAK demişler. Yahu kardeşim ürün eğitimleri nerede? Ürüne özel sorun çıktığında ilgilenecek olan mühendis takımın nerede? Sahada sorun yaşayan yetkili servis dostumuza destek olacak olan Saha operasyon teknikerlerin nerede?

Bu tamamen ama tamamen BİLKOM firmasının gerekli altyapı yatırımı yapmadan bu ürünleri tüketicilere allayıp pullayıp satmasının sonucudur.

Aylardır bas bas bağırıyoruz, ÜTÜ SERVİSİNDEN DEVŞİRME TCL TV SERVİSİ YAPAN ANLAYIŞ İLE BU İŞ OLMAZ OLMAZ OLMAZ..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
arkadaşlar bu tvde sinyal yok veya kanal bulmama gibi sorunlar yaşayanlar lnb frekansını evrenselden 10600'a getirip 12380 v 27500 frekansı ile arama yapsınlar. kanallar geliyor. bunu aynı zamanda uyducu olan tcl servisinin değil de sagdan soldan bilgilerle benim bulmam :slap
Sota Sota Yeni bir özellik eklemiştin sen, Bu mesajı ÇÖZÜM mesajıolarak konuya nasıl farklı yansıtabiliriz?

N Çevrimdışı

nyldrm

Yeni Üye
24 Kas 2021
22
36
Tvdr hdmi/arc ses çıkışı Netflix'de çalışmıyor gibi, böyle bir sorun yaşayan oldu mu nasıl çözebilirim?

Edit: Çözdüm arkadaşlar :)

Son düzenleme:
Z Çevrimdışı

zalim

Yeni Üye
25 Kas 2021
4
58
5+1 samsung ses sistemini diğital fiberden bağladım arc ye alıp gelişmiş ses de oto yu tıklarsam süper çalışıyor, kanal değişince mono ğibi ses çıkıyor. her seferinde bu işlemi yapmak sıkıcı c728 fiber ses bağlantısı sorunlu

N Çevrimdışı

nyldrm

Yeni Üye
24 Kas 2021
22
36
Hocalarım daha önce 55c728 model televizyonumda panelde yatay şeritlerden söz etmiştim, servis bir kez geldi baktı 10 gün önce, şimdi yeniden tv ye bir yazılım kurarak bakıp firma ile tekrar iletişime geçeceklermiş servis bu şekilde bilgi verdi. Ekranda problem yaşayınca televizyonu daha da inceler oldum, bu kez de çerçevenin alt çıtasında sol tarafta açıklık gördüm. Bu kabul edilebilir bir kusur mu, servis gelince belirtmeyi düşünüyorum fakat sizlere de danışmak istedim. Her iki alt köşenin fotoğraflarını ekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

IMG_20211208_212828.jpg
IMG_20211208_212745.jpg
IMG_20211208_212634.jpg

IMG_20211208_212625.jpg

Adem Helvacı Adem Helvacı,
teraspy teraspy

Son düzenleme:
M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
Hocalarım daha önce 55c728 model televizyonumda panelde yatay şeritlerden söz etmiştim, servis bir kez geldi baktı 10 gün önce, şimdi yeniden tv ye bir yazılım kurarak bakıp firma ile tekrar iletişime geçeceklermiş servis bu şekilde bilgi verdi. Ekranda problem yaşayınca televizyonu daha da inceler oldum, bu kez de çerçevenin alt çıtasında sol tarafta açıklık gördüm. Bu kabul edilebilir bir kusur mu, servis gelince belirtmeyi düşünüyorum fakat sizlere de danışmak istedim. Her iki alt köşenin fotoğraflarını ekliyorum, yardımcı olursanız çok sevinirim.

IMG_20211208_212828.jpg
IMG_20211208_212745.jpg
IMG_20211208_212634.jpg

IMG_20211208_212625.jpg

Adem Helvacı Adem Helvacı,
teraspy teraspy
Bu cihazda kasa panel uyumsuzlugu var gibi hissediyorum. Benim cihazin köşeleri de boyle açık. Anlasilan o ki yurt disina farkli panel TR'ye farkli panel göndermişler. Bundan kaynaklida hem paneller sorunlu hemde kasalar uyumsuz. Cercevelere yakından bakarsaniz 0.2 mm kadar da bi iceride bosluk kesit var. Nasil bir ise düştük anlamadim. Ben artik TV'yi kullanmiyorum neredeyse. O derece soğudum sadece ünitenin üzerinde duruyor. Bir seyler acipta izleyeyim demiyorum. Çünkü panelde ki ayiplar gözüme batiyor ve direkt kapatıyorum.. Onu da gectim panelde ki ayipli bolgeleri diger cihazlar da aramaya başladım iyice psikolojimi bozdu bu cihaz. Sanki üstüme yukmus gibi hissediyorum artik. Elime sopa alip yanaşasim var vallahi. Verdigim parada degilim artik. Bugun bir daha gorusecegim servisle.

T Çevrimdışı

takıntım

Yeni Üye
23 Kas 2021
20
46
Bu cihazda kasa panel uyumsuzlugu var gibi hissediyorum. Benim cihazin köşeleri de boyle açık. Anlasilan o ki yurt disina farkli panel TR'ye farkli panel göndermişler. Bundan kaynaklida hem paneller sorunlu hemde kasalar uyumsuz. Cercevelere yakından bakarsaniz 0.2 mm kadar da bi iceride bosluk kesit var. Nasil bir ise düştük anlamadim. Ben artik TV'yi kullanmiyorum neredeyse. O derece soğudum sadece ünitenin üzerinde duruyor. Bir seyler acipta izleyeyim demiyorum. Çünkü panelde ki ayiplar gözüme batiyor ve direkt kapatıyorum.. Onu da gectim panelde ki ayipli bolgeleri diger cihazlar da aramaya başladım iyice psikolojimi bozdu bu cihaz. Sanki üstüme yukmus gibi hissediyorum artik. Elime sopa alip yanaşasim var vallahi. Verdigim parada degilim artik. Bugun bir daha gorusecegim servisle.
Niye dert ediyorsunuz servislede uğraşmayın. Edevlet üstünden tüketici mhk başvurun. 15 günde benim karar çıktı. 20.günde paramı iade aldım. Kar zarar bilemem tabi fiyatlar değişti . Hem başvurun hem servisle görüşün yinede

M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
Niye dert ediyorsunuz servislede uğraşmayın. Edevlet üstünden tüketici mhk başvurun. 15 günde benim karar çıktı. 20.günde paramı iade aldım. Kar zarar bilemem tabi fiyatlar değişti . Hem başvurun hem servisle görüşün yinede
Hocam 7.750 TL'den aldik simdi 12.000 TL olmus cihaz. İade etmek mantikli gelmiyor degisim icin servise fotograf gönderdim hala dönüş yok. Bundan sonra iyice baski yapacagim bir an önce ne olacaksa artik.

T Çevrimdışı

takıntım

Yeni Üye
23 Kas 2021
20
46
Hocam 7.750 TL'den aldik simdi 12.000 TL olmus cihaz. İade etmek mantikli gelmiyor degisim icin servise fotograf gönderdim hala dönüş yok. Bundan sonra iyice baski yapacagim bir an önce ne olacaksa artik.
Bencede iade olsa yenisini alamazsınız.
yine de tüketici mahkemesi iade için değilde değişim için başvurun bu hakkınız da var.

N Çevrimdışı

nyldrm

Yeni Üye
24 Kas 2021
22
36
Teşekkür ederim hocam ilginiz için. Değişim ve iade icin ilk 1 ay mi gecerli? Suresini biliyor musunuz?
Hocam ayıp fark edildiğinde hemen firmaya başvurulması gerekiyor ki biz zaten başvurduk. Süreç zaten başlamış oldu, firmanın aksiyonunu beklemekte fayda var. Eğer firmadan olumlu dönüş olmazsa, tüketici hakem heyetine başvurarak iade ya da değişim isteğimizi orada belirtiyoruz. Fiyatlar çok arttığı için iadeye ben de sıcak bakmıyorum.

Geri
Üst Alt