TCL 55C728 Ürün İnceleme Videosu Quantum 120hz UHD CSOT Panel

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Çok seviyorum bunu zaten. Ufkumuz genişliyor bu şekilde ve farklı bakabilmeyi öğreniyoruz hep beraber.
Söylemleriniz yıllarca dile getirdiğim temel konular olsa da sadece ama sadece hücre yapısında uymuyor. Onun dışında cof üzerinde hatırlarsanız videolarım üzerinde de sürekli örnekler verdiğim cof chip yıpranmasının ana sebebi yine sizin söyleminizdeki sıcaklık faktörü.

Hatırlamak için şu fotoyu ekleyeyim :ok

Soldaki sıcaklık faktörü gözardı edilmiş, sağdaki ise edilmemiş cof ve çalışma süreleri aynı :ok

Cof-yipranma.jpg
Bence bir yanlışınız var. Soldaki mangala atılmış olan sağdaki dolapta saklanan olacaktı ? Bu görseli hatırlıyorum COF sayısına bağlı COFlara binen yük ile ilgiliydi diye hatırlıyorum videoyu.

Y Çevrimdışı

yemresoglu

Yeni Üye
23 Kas 2021
12
43
merhabalar. iki saat önce sipariş verdim hepsiburadadan. iptal mi etsem acaba. kur uçuyor fiyatlar da yükselir diye alelacele verdim siparişi biraz. gerçi alışveriş kredisiyle aldım. acaba başka ürün seçmemem izin verir mi site. öneri ve yardımlarınız için teşekkürler
merak eden arkadaşlar için belki yardımcı olur hepsiburada ile görüştüm. alışveriş kredisiyle alınan ürünlerde değişim sadece hepsiburada satıcısından alınan ürünlerde oluyormuş farklı satıcılardangeçilen siparişlerde iade oluyormuş.para banka hesabına 2 gün içinde geçer dedi. hemen değişim olsa düşünüyordum ama bu teferruatlı işlemlerden dolayı ben de vazgeçtim fiyatlar sürekli çıkıyor çünkü. artık şansımıza

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bence bir yanlışınız var. Soldaki mangala atılmış olan sağdaki dolapta saklanan olacaktı ? Bu görseli hatırlıyorum COF sayısına bağlı COFlara binen yük ile ilgiliydi diye hatırlıyorum videoyu.
Evet hocam aynen o coflar bunlar. Bizzat kendi ellerimle döktüğüm, bunları bir de binoküler altında görün bildiğiniz kavrulmuş artık.
TV Teknik özellikleri yayınladığım videolarda kullandığım sabit görsellerden birisidir zira durumu çok iyi özetliyor.

M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
merhabalar, benimde başıma Q60A bela oldu aslında bende hata markaya ve satan elemana güvenerek aldım fakat azda olsa araştırmak gerekiyormuş aslında dibine kadar araştırırım ama o gün öyle oldu diyelim. bendede uydudaki trt spor spor smart gibi futbol maçlarında futbolcuların etrafında flulaşma sanki buhar çıkıyormuşcasına , hareketli görüntülerde ve zoom in yada zoom out gibi sahnelerde atlama oluyor gibi, ekranın sol çeyreğinde bulutlanma var, kayan alt yazılarda atlama oluyor , tuner i sinyal zayıf kanallar göstermemeye başladı receiver da sorun yoktu, sizce problemli bir tv mi yoksa bu model in özelliklerimidir. servis geldi sorun yok dedi çekti gitti. bende tüketici mhk başvurdum ve 1 hafta içinde bilirkişi geldi ve gayriresmi olarak sorunlu tv diyerek rapor tuttu sağolsun. bende bu sefer araştırıyorum malum kurlardan dolayı da zam gelmeden hemen yenisini almak istiyorum fakat karar veremedim. aynı sorunları yaşamamak için hangi tv tercih etmeliyim. aslında Q70a modelini düşünüyordum fakat 55c728 aklımı çeldi derken M MoRTaLSouL un aynı problemleri olduğunu fark ettim (Upscaling özelliğine gelirsek gerçekten çok iyi işler çıkarıyor. Uydu kanallarında her detayı yakalayabiliyorsunuz ama uydu kanallarını izlerken hareketli sahnelerde kasılma/kare atlama/takılma gibi sorunlar göze çok batıyor. Bir insanın el sallaması/koşması/alkışlaması hiç akışkan bir görüntüye sahip değil ve görüntü bozuluyor yeri geliyor takılıp/kasıyor. Kameranın ani döndüğü ve hızlı hareket ettiği yerlerde de görüntü bulanıklaşmaya başlıyor. ) siz çözüm bulabildiniz mi veyahut bu problem için ne yapmalıyız ne olurrr yardımmmmm... olmazsa olmazım ci+ dsmart modül kullanabilmeliyim ve ip tv şart :) ADEM bey sizi yeni tanıdım ve keyifle alakalı alakasız videolarınızı izledim

T takıntım, Adem Helvacı Adem Helvacı M MoRTaLSouL
Servis kaydı oluşturdum bekliyorum hocam.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Servis kaydı oluşturdum bekliyorum hocam.
60 hz Va panellerde bulanıklığı yaşarsınız. Futbol maçlarında daha çok dikkatinizi çeker.
Sony ve Philips hareketi duyarlı kişiler için en iyi tercihi olur.
Maç hareketli ilgili izleme için 60 hz Va panel yerine 60 hz IPS paneller daha iyi sonuç alabilirsiniz. Değişim para iade olursa bu yönde bakarsiniz

M Çevrimdışı

MoRTaLSouL

Yeni Üye
26 Eki 2021
40
28
60 hz Va panellerde bulanıklığı yaşarsınız. Futbol maçlarında daha çok dikkatinizi çeker.
Sony ve Philips hareketi duyarlı kişiler için en iyi tercihi olur.
Maç hareketli ilgili izleme için 60 hz Va panel yerine 60 hz IPS paneller daha iyi sonuç alabilirsiniz. Değişim para iade olursa bu yönde bakarsiniz
Hocam PHL 50pus8505 ve SM 50Q60T ile arada kalmıştım 120 HZ ve diğer özelliklerinden dolayı C728 tercih etmiştim. 120 HZ VA panel aslında böyle tepki vermemesi gerekmez mi hocam? Daha akıcı ve donuksuz görüntü aktarması gerekir ama anlam veremdim acaba panel 60 HZ mi diye düşünmüyor da değilim :bilmiyom Cihazın HZ değerini öğrenmemin bir yolu var mı hocam? İnternette ki test siteleri Android Web Sitelerinin desteklemediğini gördüm. Ben bu HZ yi nasıl görebilirim? AIDA64 de Full HD ve 60 HZ olarak geçiyor ama bunun mümkünatı yok yüksek ihtimalle kendi arayüz bilgilerini çekiyor diye düşünüyorum. Ama orada ki 60 HZ' de takılmadım değil yani.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Hocam PHL 50pus8505 ve SM 50Q60T ile arada kalmıştım 120 HZ ve diğer özelliklerinden dolayı C728 tercih etmiştim. 120 HZ VA panel aslında böyle tepki vermemesi gerekmez mi hocam? Daha akıcı ve donuksuz görüntü aktarması gerekir ama anlam veremdim acaba panel 60 HZ mi diye düşünmüyor da değilim :bilmiyom Cihazın HZ değerini öğrenmemin bir yolu var mı hocam? İnternette ki test siteleri Android Web Sitelerinin desteklemediğini gördüm. Ben bu HZ yi nasıl görebilirim? AIDA64 de Full HD ve 60 HZ olarak geçiyor ama bunun mümkünatı yok yüksek ihtimalle kendi arayüz bilgilerini çekiyor diye düşünüyorum. Ama orada ki 60 HZ' de takılmadım değil yani.
Dediğiniz gibi, normalde 120 hz panelin böyle tepki vermemesi gerekir. Sorun yaşamamak adına ben bu yüzden Sony, Samsung gibi firmaları tercih ediyorum.

Kesin bilgiyi cihazın servis menüsüne girerek öğrenebilirsiniz. Fakat TCL'de servis menüsü nasıl bilmiyorum, internette araştırılarak bulunabilir. Samsung cihazımda şu şekilde gözüküyordu;
Samsung_Panel.jpg

Servis menüsüne girip ekran görüntüsü alırsanız bulabiliriz sanırım.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Panelin 120 hz olması 120 kare gösterebilir anlamında olur. Eğer yayın 50 yada 60 ise 120 lik panel 50 yada 60 gösterir. Bulanıklık sorunu ayrı sebepten olur Va tepki süreleri kötü olursa bu bulanikligi neden olur bunu engellemek için siyah kare eklemek yada sahte kare eklenir. Bununda da sorunlarcikar. Donma vs. İşlemci bunu yaparken hareketin yoğunluğuna göre hatalar artar. Bunu Sony ve Philips biraz daha iyi yapar. Çinli markalar ve bizim markalarda dahil beceremez. Bak Samsung yükseltmesi iyidir. Ama motion da kötü yapar harekette atlamalar olur. Samsung gibi yada çin markalarinda motion kapatmak daha iyi olur.
Birde arka ışık taraması vardır bunu azaltmak için netliği artırmak için. Bu da sonuç verir ama bunda da tarama freaksi ile yayin frekanks hızı uyma sorunu çekebilir.

N Çevrimdışı

nyldrm

Yeni Üye
24 Kas 2021
22
36
Herkese merhaba ben de 55c728 modelden aldım, eklediğim görsellerde hafif belli olan yatay çizgi gibi hatlar var özellikle Netflix'te Dolby içerikli filmlerde hafif puslu/flu sarımtırak/açık kahverengi ve gri renklerde kendini belli ediyor. Normal tv yayınında çok nadir görünüyor. Bunun için iade istemeli miyim kararsız kaldım, bu normal midir?

IMG_20211124_020433.jpg
IMG_20211124_020405.jpg
IMG_20211124_020325.jpg

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Herkese merhaba ben de 55c728 modelden aldım, eklediğim görsellerde hafif belli olan yatay çizgi gibi hatlar var özellikle Netflix'te Dolby içerikli filmlerde hafif puslu/flu sarımtırak/açık kahverengi ve gri renklerde kendini belli ediyor. Normal tv yayınında çok nadir görünüyor. Bunun için iade istemeli miyim kararsız kaldım, bu normal midir?

IMG_20211124_020433.jpg
IMG_20211124_020405.jpg
IMG_20211124_020325.jpg
Yatay çizgi gibi hat dan ziyade ilk planda sağ tarafta ağırlık gösteren hafif kararma dikkat çekti bende. kadraj etkisi mi bilemedim.

A Çevrimdışı

Aries

Yeni Üye
19 Eki 2021
26
38
A
Yatay çizgi gibi hat dan ziyade ilk planda sağ tarafta ağırlık gösteren hafif kararma dikkat çekti bende. kadraj etkisi mi bilemedim.
Adem Helvacı Adem Helvacı Adem Bey ben de 55C728 ile benzer testleri uyguladım, siyah hariç diğer renklerde büyük ölçüde homojen bir görüntü vardı. Ancak, siyah ekranda ekranın solunda ve biraz da sağında bulutlanma oluşuyor. Sizce bu kusur için servisle görüşüp değişim talep edilmeli mi? Zira, forumda bu TV'ye sahip birçok kişi aynı sorundan bahsetmiş. Teşekkürler.

burak33 Çevrimdışı

burak33 

Yeni Üye
11 Kas 2021
19
36
Şimdi tekrar baktım, 3:20 - 3:28 arasında çizgi yoksa sorun yoktur bence. Aynı videoyu kendi televizyonumda ve monitörümde açtım, bende de çizgiler var.
renk.jpg
Teşekkür ederim kendi TV'nizde de test yaptığınız için. Aynı videoyu açıp test ettim; 3:20 ile 3:28 arasında sıkıntı yok, geçişler gayet iyi. Çizgi yok.

IMG_20211124_020433.jpg
IMG_20211124_020405.jpg
IMG_20211124_020325.jpg

IMG_20211124_020433.jpg
IMG_20211124_020405.jpg
IMG_20211124_020325.jpg
Merhaba ben de test videosu açıp kendi TV’min fotoğraflarını çektim. Onları da buradan paylaşayım, karşılaştırma yapıp karar verilebilir.

1B327961-4EFC-4224-9686-6EDBD85FF83F.jpg
0281BB60-25E1-4643-B439-CDE8C2581CD6.jpg
8315927C-770E-43F1-9F5D-CBD3BFCA0B89.jpg
6958E9CB-3769-4A7D-B75F-D186FDC17457.jpg
4678D5DE-3BE6-4B18-A488-F919A748566C.jpg

C Çevrimdışı

cierhadin

Yeni Üye
7 Tem 2018
37

IMG_20211124_020433.jpg
IMG_20211124_020405.jpg
IMG_20211124_020325.jpg

aynısını fark ettim.kahverengi ve gri tonlarında görüntü yukarıdan aşağı veya aşağıdan yukarı akarken görülüyor. netflixte dolby vision iq seçeneğindeyken görüntü ayarlarını daha akıcı hale getirince epey bi azalıyor, rahatsız etmiyor. ilginc olan ise banding ve dirty effect testlerinde hiç belli olmuyor.

belki telefondandır ama sizin çektiğiniz görüntülerde renkler homojen dağılmamış.

T Çevrimdışı

takıntım

Yeni Üye
23 Kas 2021
20
46
Lütfen ilgili ve bilgili biri yardımcı olur mu rica etsek.

merhabalar, benimde başıma Q60A bela oldu aslında bende hata markaya ve satan elemana güvenerek aldım fakat azda olsa araştırmak gerekiyormuş aslında dibine kadar araştırırım ama o gün öyle oldu diyelim. bendede uydudaki trt spor spor smart gibi futbol maçlarında futbolcuların etrafında flulaşma sanki buhar çıkıyormuşcasına , hareketli görüntülerde ve zoom in yada zoom out gibi sahnelerde atlama oluyor gibi, ekranın sol çeyreğinde bulutlanma var, kayan alt yazılarda atlama oluyor , tuner i sinyal zayıf kanallar göstermemeye başladı receiver da sorun yoktu, sizce problemli bir tv mi yoksa bu model in özelliklerimidir. servis geldi sorun yok dedi çekti gitti. bende tüketici mhk başvurdum ve 1 hafta içinde bilirkişi geldi ve gayriresmi olarak sorunlu tv diyerek rapor tuttu sağolsun. bende bu sefer araştırıyorum malum kurlardan dolayı da zam gelmeden hemen yenisini almak istiyorum fakat karar veremedim. aynı sorunları yaşamamak için hangi tv tercih etmeliyim. aslında Q70a modelini düşünüyordum fakat 55c728 aklımı çeldi derken @M@MoRTaLSouL un aynı problemleri olduğunu fark ettim (Upscaling özelliğine gelirsek gerçekten çok iyi işler çıkarıyor. Uydu kanallarında her detayı yakalayabiliyorsunuz ama uydu kanallarını izlerken hareketli sahnelerde kasılma/kare atlama/takılma gibi sorunlar göze çok batıyor. Bir insanın el sallaması/koşması/alkışlaması hiç akışkan bir görüntüye sahip değil ve görüntü bozuluyor yeri geliyor takılıp/kasıyor. Kameranın ani döndüğü ve hızlı hareket ettiği yerlerde de görüntü bulanıklaşmaya başlıyor. ) siz çözüm bulabildiniz mi veyahut bu problem için ne yapmalıyız

Geri
Üst Alt