Yemin ederim 15 20 gün öncesine kadar benim de tek bildiğim; şu ilkokulda bızıkladığımız 3 voltluk motorun yapısı idi.Hiç bir şey anlamıyorum ama şu teknik konuları konuşanları görünce hem mutlu oluyorum hem de anlamasam da okuyorum ?
Pekiiiiii...
Potu arttıralım; şu klasik tip yani monofaze asenkron endüstriyel tip motorun rotor sargılar ile oynayıp (ya da sargılarla oynamadan sadece fırça ile oynayıp) o kardeşimizi seri yani üniversaş motor haline getirmek mümkün müdür.
Teşekkürler.
İçimden bir ses bakır sargıları başka bir proje de kullanırım diye niyetlendiniz diyor.
Yok, üniversali sürmesi, yönetmesi kolay. Endüstriyelin ise kaslı yapısı, kayış, kasnak ya da zincirli sistem gibi zorlayıcı şeylere dayanıklı, o yüzde endüstriyel motor gövdesinin içinde bir üniversal yaratma derdindeydim, ama olmaz sanırsam.
Yok hocam ben sizde fırın açmak gibi bir düşünce gördüm ama sanki İstanbul'a üretim yapacaksınız gibi
İşin şakası da zorlayıcı diyince aklıma geldi. Siz devri düşükte kullanınca uzun süre kullanınca birde yükte motor yeteri kadar sogur mu bilemedim. Onu da düşünmek lazim aşırı ısınma olabilir belki ekstra soğutucu fan takmak durumunda kalabilirsiniz. Tabi ancak yapınca gözlemlemek lazım.
Evet ,İzmir-Bayındır
Gaziemirde oturuyorum ,bir ayağım da Elifli'de ,sen neredesin ki acaba
İnşallah ,mutlaka uğrarım ,hatta o zaman özelden bilgi de veririm ,tabii unutmazsamYakın sayılırız bende Torbalı da oturuyorum.
Nasıl olsa kahvehaneler açılıyor gelip geçerken haber verin bir kahve ısmarlayayım size ?
Ben de "oldu" yazınca ,aha yaptı valla dedim ama resim yapmışsınGaliba oldu
Ama Adem Helvacı nın yardımı da gerekecek sanırım malzeme tedariğinde
Edit ve Büdüt: Meret resim ekleyemedi, ben de link koydum gari, n'apim...
EK:
Ekledim
kolun 200 civarı devirle dönmesi gerekiyor. Motordaki devir 6000-10000 arasıAslında arada şaft tarzı birşey yapacağına direk redüktöre bağlasan karıştırıcıyı daha iyi olur düşüncesindeyim