O dediğiniz motorlarla ev tipimutfak şefi denen tıfıllar yapılabilir belki ama 10kg hamurdan bahsediyoruz burda.12v 24v motorları hiç araştırdınız mı?
örneğin otomobil silecek motoru ve şarjlı matkap motoru. bu motorlar yük altında uzun süre çalışmaya uygunlar.
Denemek için mikser kolunu taktığım 500 wattlık matkap 1,5kg lık hamurda az daha yanıyordu. 10 kilo demek, baya bi tork lazım demek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Sonuçta illaki bir redüktör olacak. Ama kayışlı, ama dişli. Bununla devri 150civarına düşürünce, tork da tahvil oranı kadar artacak.İzmir'de olsanız motoru getirin deneyelim derdim. Bende bir adet var diyecektim ama vazgeçtim. Çünkü bu motorlar büyük ihtimalle sincap kafesli motordur ve olmaz. Yardımcı sargılı ve daimi kondansatorlulerde gerilim ayarı varyakla yapılabilirdi. Ama asıl unuttuğumuz şey sizin düşük hızda da tork ihtiyacınız. Motorun momenti de gerilimin karesiyle doğru orantılı olduğundan devir düşecek belki ama torkta düşecek ve o 10kgluk karışımı motor donduremeyecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Yani en efektif yöntem v-f kontrolü yani invertor.
Örneğin 3000 devir motorda ben devri mekanik olarak 150ye düşürdüğümde motor yine 3000 d/d dönecek, ben mikserin 50 devire düşmesini istediğimde motor 1000 devire düşecek, o devri de redüktör 50 yapacak.
Sonuçta Bu makinelerde öyle ya da böyle motorla kol arasında devirle oynayan mekanik bir aksam olmak zorundadır.
Son düzenleme: