Motor sorunsalı, hamur yoğurma için nasıl bir motor.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Mesaj düzenleme sınırımı aşmışım, yapacağım bant zımpara şöyle bi şey

_57a8dd6bd5c80cbea4.jpg

Çizimler bitti gibi, hatta bitti. Yarın konu açar yükletim. Lazer kesim için Dwg leri de istediğiniz bi yere yollarım dert değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hadi yap ve "nasıl yapılır" konusu yaz birde ,bol fotolu olsun :ok
Bol fotolu nası yapılır için öncelik hamur makinasında emmi. Diğer para kalırsa anca, yoksa zımpara sırasını bekleyecek.

Son düzenleme:
T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
Aslında bende eva motora bağlı bir aparat ile yapmayı düşündüm bant zımparayı ,hatta Bayındırda kaynakçı bir büyüğümle de görüştüm ,rulmanlı ve yayla ayarlanan basit bir düzenek yapacaktım (ince kaynak için konuştum usta ile :) ) ve o motor seyyar olacaktı ,istediğim yerde kullanmak için.Elimde veri olacaktı en azından ama sen kendi işinde kullanacaksın sanırım bunu ,tabii daha iyi bilirsin ,benimkisi basit işimi görecek bir alet olacak(tı) ,virüs olayı bitsin bakalım ,çünkü 65 yaş üstünde,oğlu çıkmasına izin vermiyormuş (yoksa çıkıp dükkana gelecekmiş).

Hocam bayındır derken İzmir bayındır mı?. İzmirin neresinde oturuyorsunuz

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Hmmm. Varyatör diye bi zımbırtı varmış, redüktörle motor arasına konan. Eğer fiyatı abarık değilse tüm hikaye mekanik olarak kontrol edilebilecek.

T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
Varyatör eski sistemdir driverler yokken kullanılırdı. Hâlâ varmı bilmem ama şundan emin ol çok dertli bir parçadır yağ kaçağı devamlı olur yedek parça sıkıntısı olacağı kanaatindeyim. Ve toplaması zordur otomatik şanzuman tarzı. En azından benim gördüklerim o şekilde

omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
_20200525_1343422bf4391848649a54.png

Böyle bir ürün buldum. İş tamamen redüktörde sanırım. Devirde tek sanırım.

Ki yukarıdaki üründe bildiğimiz dişli redüktör değil de kasnak sistemi var gibi görünüyor.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
_20200525_1343422bf4391848649a54.png

Böyle bir ürün buldum. İş tamamen redüktörde sanırım. Devirde tek sanırım.

Ki yukarıdaki üründe bildiğimiz dişli redüktör değil de kasnak sistemi var gibi görünüyor.
Motordan kasnakla, kolun bağlandığı redüktöre ordanda çatal kola iletilir hareket. Ucuz bu zımbırtılar. 10lukları 1500TL civarına bulunabiliyor ama handikapları az hamur işleyememeleri. Örneğin 10luk çatal kollu en az 3kg hamuru çevirirken spiral tipler yarım kiloyu hallediyor, gluten olgunlaşmasını daha efektif sağlabiliyorlar. Ama spiral tiplerin devir ayarının da olması lazım. Beni sıkıntıya sokan bu devir ayarı. Olabildiğince basit çözmem gerek.

omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
Bu motor bildiğimiz asenkron motor değil mi? Asenkron motorda frekans kontrolü ile de yaparsınız voltaj kontrolüyle de. Ne farkı var anlamadım.

Triyakla derseniz kabul edebilirim. Sargilarda ısınma yapabilir. Çünkü triyakli olan tam olarak voltaj düşürüyor diyemeyiz en azından Varyak gibi değil adi üstünde faz acisi ayarlı.

Aklıma geldikçe ekleme yapıyorum. Bu işin profesyoneli tabiki frekans kontrollü bir motor sürücüsü ile yapmak ama düşük güçlü bu motor için ne gibi bir dezavantajı olabilir?

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Bu motor bildiğimiz asenkron motor değil mi? Asenkron motorda frekans kontrolü ile de yaparsınız voltaj kontrolüyle de. Ne farkı var anlamadım.

Triyakla derseniz kabul edebilirim. Sargilarda ısınma yapabilir. Çünkü triyakli olan tam olarak voltaj düşürüyor diyemeyiz en azından Varyak gibi değil adi üstünde faz acisi ayarlı.
Enteresan....
Deneyelim bakalım. Her koşulda varyak sürücüden ucuzdur. İşe yaramasa bile bi şekilde başka yerde kullanırım, elimde patlamış olmaz.

Aklıma geldikçe ekleme yapıyorum. Bu işin profesyoneli tabiki frekans kontrollü bir motor sürücüsü ile yapmak ama düşük güçlü bu motor için ne gibi bir dezavantajı olabilir?
Aboo, varyak sürücüden pahalı çıktı ya...:alala

Son düzenleme:
omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
İzmir'de olsanız motoru getirin deneyelim derdim. Bende bir adet var diyecektim ama vazgeçtim. Çünkü bu motorlar büyük ihtimalle sincap kafesli motordur ve olmaz. Yardımcı sargılı ve daimi kondansatorlulerde gerilim ayarı varyakla yapılabilirdi. Ama asıl unuttuğumuz şey sizin düşük hızda da tork ihtiyacınız. Motorun momenti de gerilimin karesiyle doğru orantılı olduğundan devir düşecek belki ama torkta düşecek ve o 10kgluk karışımı motor donduremeyecek.

Yani en efektif yöntem v-f kontrolü yani invertor.

C Çevrimdışı

command_4 

Aktif Üye
19 Nis 2019
143
39
12v 24v motorları hiç araştırdınız mı?

örneğin otomobil silecek motoru ve şarjlı matkap motoru. bu motorlar yük altında uzun süre çalışmaya uygunlar.

Geri
Üst Alt