Motor sorunsalı, hamur yoğurma için nasıl bir motor.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
0.55 kw 2. El bir sürücü 400 ile 500 tl arası. Niyetiniz varsa alıp deneye bilirsiniz olmadı aldığınız fiyata yine satılır diye düşünüyorum

Monofaze motor ve basit voltaj düşüren sürücüler ile istediğiniz olmaz gibime geliyor
Zaten dimmer sürücüler asenkron monofaze ac motorları süremiyor, bunları sürmek için mitsubinin frekans inverterleri var ama pahalı. Yada trifaze motor olacacak herhangi bir inverterle sürmek için. Servoya yönelsem, hem motor hem sürücüleri dert. Üniversal motor lazım bana amma nassı bi üniversal motor.???

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Açıkçası çok anlamıyorum,yanıltmış olmayayım ,ama elimde malzemeler olsa kesinlikle denemeler yapardım(malzemeler olsa) ,ama şöyle bir örnek vereyim ,kendi yaptığım çin malı su pompası motorundan bir daire testerem var 0.5 hp ,hiç sıkıntı çıkartmadan budadığım ağaç dallarını -kimi bileğimde kalın- kesiyor. Halbuki "olmaz" denmişti.Alacağın 500-700w motor neden hamuru karıştırmasın :ok
Hatta çıkma blender motoru da olur sanki gibime geliyor ,onlarda devir ayarı da var üstelik.Dediğim gibi elimde malzeme olsa ne yapar yapar denerdim ,çünkü bizim evde de konuşuldu hamur karıştırma işi :)

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Neyse, herkeşe iyi bayramlar bu arada:bye
Teşekkürler emmi ayrıca.
Tükanda boş boş yatan 3 beygir bi gamak var ama onla bant zımpara yapacam, onun dışında işe yarar motor da yo ki elimde deneyeyim :(

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Neyse, herkeşe iyi bayramlar bu arada:bye
Teşekkürler emmi ayrıca.
Tükanda boş boş yatan 3 beygir bi gamak var ama onla bant zımpara yapacam, onun dışında işe yarar motor da yo ki elimde deneyeyim :(
Rica ederim sevgili rabıtelli ,bende de iyi bayramlar :ok
3 beygir çok değilmi zımpara için :alala
0.5 hp motor yazdığım gibi ağaçları kesiyor ve baya da hızlı ,o motor 3 hp olsa testereyi fırlatır herhalde :)
Aslında eskiden eva tipi çamaşır mak. motoru da işini görür gibime geliyor ,ben 4 metre yükseğe o motorla yaptığım zincirli calaskardan modifiye kaldıraç ile 6 şarlı kiremiti çıkartmıştım,hemde sürekli çalıştırdık hanımla ,o bağlıyordu ben yukardan çekiyordum ,eva tipi çam.mak motoru ile,banamısın demedi :)
Ama o motoru nereden bulacaksın ,gerçi İstanbulda bulunur büyük ihtimalle,ne çok hızlı ne de çok yavaş dönüyor ,sanırım iş görür ,köyde iken konu açılsaydı (dün döndüm) her iki motordan foto alırdım ,veya telefonlara bakmam lazım ,varmı telefonda diye.

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Rica ederim sevgili rabıtelli ,bende de iyi bayramlar :ok
3 beygir çok değilmi zımpara için :alala
0.5 hp motor yazdığım gibi ağaçları kesiyor ve baya da hızlı ,o motor 3 hp olsa testereyi fırlatır herhalde :)
Aslında eskiden eva tipi çamaşır mak. motoru da işini görür gibime geliyor ,ben 4 metre yükseğe o motorla yaptığım zincirli calaskardan modifiye kaldıraç ile 6 şarlı kiremiti çıkartmıştım,hemde sürekli çalıştırdık hanımla ,o bağlıyordu ben yukardan çekiyordum ,eva tipi çam.mak motoru ile,banamısın demedi :)
Ama o motoru nereden bulacaksın ,gerçi İstanbulda bulunur büyük ihtimalle,ne çok hızlı ne de çok yavaş dönüyor ,sanırım iş görür ,köyde iken konu açılsaydı (dün döndüm) her iki motordan foto alırdım ,veya telefonlara bakmam lazım ,varmı telefonda diye.
Valla emmi bant zımparada 10m/sn hız altını önermiyor ustalar. Bunu da 3000 devir çalışan motorlarda 1.5kw lık olanlar ancak bayılmadan sağlıyormuş yük altında. 0.75 kw kullananlar da var ama zorladıklarında bayıldığını söylüyorlar. Bir de alırken arada fiyat farkı az olduğu için o motoru aldım gitti.

Eva motoru da iş görür elbet hamır için ama miktar 10 kiloya falan yaklaşırsa naapar bilemedim. Bayram bi geçsin, buradan net bilgi alamazsam, balkan motoru arayacam telefonla.

T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
Şimdiden Hayırlı bayramlar arkadaşlar .

Sıfır sürücü sanırım yerli üretim bir ara MEDEL marka vardı ama battı sanırım.

2. El ABB ve Delta marka sürücü bulabilirsin ortalama 400 TL ye sahibinden de kesin vardır
Lakin elindeki 3KW motora göre sürücü almaya kalkarsan fiyat 2 veya 3 katına çıkar.

Ayrıca taşlama derken çapak düzeltme yada bıçak keskinlemek gibi ufak tefek işler için kullanacaksan 3KW motor aşırı büyük o tip taşlama motorları 500 W 3000 D/D gibi oluyor bildiğim

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Çıkma cvt taksam:kas:kiskis:tara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdiden Hayırlı bayramlar arkadaşlar .

Sıfır sürücü sanırım yerli üretim bir ara MEDEL marka vardı ama battı sanırım.

2. El ABB ve Delta marka sürücü bulabilirsin ortalama 400 TL ye sahibinden de kesin vardır
Lakin elindeki 3KW motora göre sürücü almaya kalkarsan fiyat 2 veya 3 katına çıkar.

Ayrıca taşlama derken çapak düzeltme yada bıçak keskinlemek gibi ufak tefek işler için kullanacaksan 3KW motor aşırı büyük o tip taşlama motorları 500 W 3000 D/D gibi oluyor bildiğim
Hocam 4 toplu bant zımpara. 200 lük, anca çeker yani, bant zımpara için sürücüye gerek yok, tek devir iş görüyor

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Valla emmi bant zımparada 10m/sn hız altını önermiyor ustalar. Bunu da 3000 devir çalışan motorlarda 1.5kw lık olanlar ancak bayılmadan sağlıyormuş yük altında. 0.75 kw kullananlar da var ama zorladıklarında bayıldığını söylüyorlar. Bir de alırken arada fiyat farkı az olduğu için o motoru aldım gitti.

Eva motoru da iş görür elbet hamır için ama miktar 10 kiloya falan yaklaşırsa naapar bilemedim. Bayram bi geçsin, buradan net bilgi alamazsam, balkan motoru arayacam telefonla.
10 kilo hamur mu :) ,mahalleye ekmek mi satacaksın sevgili rabitelli :kiskis

T bicer79 za da katılıyorum bu arada :ok

T Çevrimdışı

TeyesCC3 

Süper Üye
31 May 2018
516
Bant zımpara ise tam bilgim yok sürtünme yüzü taşlama yapılacak olan yüzeye ve baskıya göre sizi yarı yolda bırakmaması lazım o yüzden büyük motor iyi olur. Ama mutlaka 2800 devir ve üstü olması lazım

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Hocam 4 toplu bant zımpara. 200 lük, anca çeker yani, bant zımpara için sürücüye gerek yok, tek devir iş görüyor
Aslında bende eva motora bağlı bir aparat ile yapmayı düşündüm bant zımparayı ,hatta Bayındırda kaynakçı bir büyüğümle de görüştüm ,rulmanlı ve yayla ayarlanan basit bir düzenek yapacaktım (ince kaynak için konuştum usta ile :) ) ve o motor seyyar olacaktı ,istediğim yerde kullanmak için.Elimde veri olacaktı en azından ama sen kendi işinde kullanacaksın sanırım bunu ,tabii daha iyi bilirsin ,benimkisi basit işimi görecek bir alet olacak(tı) ,virüs olayı bitsin bakalım ,çünkü 65 yaş üstünde,oğlu çıkmasına izin vermiyormuş (yoksa çıkıp dükkana gelecekmiş).

R Çevrimdışı

rabitelli

Süper Üye
20 Kas 2019
704
50
Bant zımpara ise tam bilgim yok sürtünme yüzü taşlama yapılacak olan yüzeye ve baskıya göre sizi yarı yolda bırakmaması lazım o yüzden büyük motor iyi olur. Ama mutlaka 2800 devir ve üstü olması lazım
Şöyle bi zımbırtı, o konuda sıkıntı yok hocam.

Geri
Üst Alt