3 aydır kullanıyoruz evde . tv yi yeni gören akraba eş dost aşırı şikayetçi yanda oturanlar

keşke bi çözümü olsa sürekli renk ayarı yapmaktan bunaldım

kendim 40 inç lg led monitör tv aldım 1500 liraya onda tv yada film vs izledikten sonra jvc 50 inc bakıyorum arada uçurum fark var

jvc de ki panel ile lg de ki panel aynı değil tabikide ama malesef atv,show,star,trt1,kanald gibi kanallarında 4k desteği yok . şuan sabrediyorum nekadar daha jvc modeline katlanabilirim bilmiyorum

jvc 50 tv de en çok arka planda beyaz gün ışığı veya ışıklı sahnelerde ekranın aşırı parlaması soluklaşması düz banıkncada bu proplem ortaya çıkıyor ve derin siyahlarda ekranın tamamen parlaklaşması . lg 40 inc led tv de aynı sorun vardı ama orda siyah renk ayarı diye ayrı bi menü var düşük yapıldığı anda ışıklı sahneler parlamıyor doğal gösteriyor . burda lg den söz etmemin sebebi jvc de en azından detaylı renk ayarları olmuş olsaydı kişi kendine özel ayar yapabilirdi malesef bu yok . 2000 liralık tv den çok beklentimiz yok ama günümüzde birçok model hatta %85 tv lerin ayar menüsü kapsamlı ve geniş jvc de ki ayar gerçekten kısıtlı en azından siyah ve parlak sahneler için extra bi ayar yapılabilirdi . 2. karşılaştığım sorun ise kırmızı olan renklerde mesela atv de haber kanalında alt kısım kırmızı olur yazıların olduğu orda çok belirgin derecede kırmızı rengin solduğunu ve pembemsi bi renk tonu olduğu ortaya çıkıyor . bu sorunun yaızlımsal olduğunu düşünüyorum jvc servis için karşımızda orjinal tv den anlayan bi yetkili malesef yok tv hakkında geniş detaylı bilgiye sahip tek kişi
Ado teşekkürler kendisine

ayrıca tv de bi eksik daha oyun modu yok . oyun modu birçok tv de mevcut lcd ekranlarda dahi . bukadar kısıtlamaya neden gidilmiş menüde anlamış değilim . hdr desteği var ama gizli . bluetooth var ama ses menüsünde sanırım ayarı

wi-fi algılaması sorunlu ben pek kullanmıyorum . bu sorunların ve eksiklerin sebebi tv değil üretici de değil yazılımdır . umarım yazılımı geliştirirler aksi takdirde tv yi satacağım . ayrıca
Ado hocam sizden jvc 50 modelinin son sürüm yazılımını rica edebilir miyim .